Dodaj do ulubionych

nie chce mi się pracowac

IP: *.play-internet.pl 20.03.17, 14:16
Nie chce mi się pracować co zrobić żeby nie pracować a dostawać kasę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: do gościa Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.03.17, 17:06
      To może zostaniesz chełmińskim radnym. Jest jednak jeden problem - musisz nauczyć się na pamięć jednej prostej kwestii "ja nic nie mogę". I jeszcze jedno - małe ćwiczenie gimnastyczne polegające na podniesieniu ręki na słowo "kto za" Prawda, że to niewiele? A jeszcze za to co miesiąc zapłacą i to nie małą sumę pieniędzy.
    • Gość: Znafca Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.mm.pl 20.03.17, 21:54
      To bardzo proste.
      a) Poproś babcię/dziadka/ciocię/dowolnego posiadacza sztucznej szczęki (niepotrzebne skreślić) aby wyjął/wyjęła sztuczną szczękę.
      b) Następnie poproś o przygotowanie kaszy
      c) Kolejny krok - zapytaj, co dostaniesz.
      Nie pracujesz, dostajesz kasę. Żyć, nie umierać.
    • Gość: gość Re: nie chce mi się pracowac IP: 171.25.230.* 21.03.17, 09:01
      Zostań nauczycielem. 18 godz. pracy w tygodniu,2 miesiące wakacji, święta bożonarodzeniowe, wielkanocne, ferie zimowe, godz. dyrektorskie,wszystkie soboty i niedziele wolne i jeszcze za to płacą.
      • Gość: ja Re: nie chce mi się pracowac IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.17, 09:10
        do gość
        Jesteś nauczycielem? Podejrzewam, że nie. To może zostań (chociaż podejrzewam, że wiele lat nauki przed Tobą aby zdobyć odpowiednie kwalifikacje). A już popracujesz w zawodzie kilka lat to jestem ciekawy, czy to samo napiszesz.
      • Gość: hehehe Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.mm.pl 21.03.17, 09:27
        zostań burmistrzem, nic nie robisz, za nic nie odpowiadasz, masz super brykę służbową- kasa niezła leci
    • Gość: do hehe Re: nie chce mi się pracowac IP: 171.25.230.* 21.03.17, 09:48
      Nie do końca to prawda. Bo od czasu do czasu będzie musiał brać coś na klatę.
    • Gość: do ja Re: nie chce mi się pracowac IP: 171.25.230.* 21.03.17, 09:50
      To prawda macie ciężko, bo zapomniałem że jeszcze od czasu do czasu musicie strajkować bo ciągle wam mało pieniędzy za pracę praktycznie na 1/3 etatu z kilkoma wolnymi miesiącami.
      • Gość: belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.mm.pl 21.03.17, 10:10
        Posłuchaj "mędrcu" bo pewnie nic nie wyczytałeś ani nic nie rozumiesz , bo za ciebie myśli twój guru i jego klakierzy. Nauczyciele nie chcą prowadzić strajku ani o wysokość uposażenia ani o ilość przepracowywanych godzin lecz o sprzeciw wobec pseudo reformy Zalewskiej i przepoczwarzania polskich szkół w szkoły wyznaniowe. Nie zabieraj więc głosu w sprawach, które cię przerastają.
        • Gość: Nodd Re: nie chce mi się pracowac IP: *.play-internet.pl 22.03.17, 19:01
          Nie tlumacz ! :) Nie widzisz ze twoj adwersarz to jaskiniowiec po internetowym kursie szydelkowania ?
    • Gość: do belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.17, 22:48
      To ty się mylisz. O reformę to mogliście strajkować kilka miesięcy wcześniej a nie teraz gdy samorządy się już do reformy przygotowały. O ile pamiętam to waż związek ZNP w wyborach do sejmu popierał zjednoczoną lewicę a przecież jednym z jej postulatów była likwidacja gimnazjów i wtedy wam to nie przeszkadzało. A jak lewica przegrała i nie dostała się do sejmu to już likwidacja gimnazjów jest be? Wiec o co teraz strajkujecie? O kasę bo wam ciągle mało.
    • Gość: do belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.17, 22:52
      A tak na marginesie. Jak wam się reforma nie podoba to zakasać rękawy i pójść do innej pracy. Teraz wszędzie potrzebują ludzi a wy podobno jesteście świetnie wyszkoleni więc wszędzie dacie sobie radę.
      • Gość: belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.mm.pl 22.03.17, 08:04
        Jeśli dewastację tego co funkcjonuje - wymaga oczywiście korekt - nazywa się reformą to gratuluję wyobraźni. Wyobraźni i dobrej woli, a najprościej mówiąc rozumu, której brak Zalewskiej spycha nas w czluście średniowiecza , może buduje zaplecze dla powrotu inkwizycji? Ja na twoim miejscu nie radziłbym przekwalifikowania nauczycielom - bo nie wiem ile masz lat - ale mówisz jak siepacz Stalina, który nieposłusznych wysyłał na wieś albo do łagrów, a na funkcję dyrektorskie powołał pastuchów / obecnie patrz Misiewiczów/ . Podobnie dziś, baba od podcierania dupy pacjentom zostaje członkiem rady nadzorczej dużej firmy energetycznej z niebotycznym uposaźeniem jako kuponów za dług wdzięczności za .... Za takie wybory na twoim miejscu spaliłbym się ze wstydu.
        • Gość: Robin Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.mm.pl 22.03.17, 09:05
          @belfer
          Nie daj się ściągnąć do poziomu adwersarzy, bo Cie utopią w bagnie.

Chełmno to naturalna ostoja skrytopisiakow, którzy na co dzień są bogobojni, często w podeszłym wieku, ale własnie wychowali doskonałych patriotów- hejterów, którzy każdego myślącego inaczej nazywaja nie-Polakiem, zdrajcą narodu, wrogiem powstawania z kolan i odzyskiwania godności .
          Nie ważne, czy miasto będzie się rozwijało, ważne, kto zdjął krzyż na sali obrad UM.
    • Gość: do belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: 171.25.230.* 22.03.17, 11:08
      Wreszcie i za was się wzięli i wielki krzyk. A dzisiaj słyszałem jak duże podwyżki wam proponują. To skandal żeby za te parę godzin dostać od 300 do 600 zł (gazeta prawna) podwyżki w przyszłym roku. A co do przekształceń to inni jakoś mogli zmienić zawód, zdobyć nowe kwalifikacje tylko ci biedni tak świetnie wyszkoleni nauczyciele nie potrafią. To wstyd.
    • Gość: do belfer Re: nie chce mi się pracowac IP: 171.25.230.* 22.03.17, 12:05
      "ZNP w marcu zaprotestuje ws. pensji

ZNP 31 marca chce przeprowadzić ogólnopolski całodzienny strajk nauczycieli i pracowników oświaty. ZNP domaga się m.in. podniesienia zasadniczego wynagrodzenia o 10 proc. oraz deklaracji, że do 2022 r. w szkole nie będzie zwolnień i że do tego czasu żadnemu z nauczycieli warunki pracy nie zmienią się na niekorzyść.

Strajk będzie polegał na całodniowym powstrzymaniu się przez nauczycieli od pracy. Uczniowie będą mieli zapewnioną opiekę.

W grudniu ZNP rozpoczął procedury prowadzące do przeprowadzenia ogólnopolskiego strajku w oświacie. Ponieważ bezpośrednimi pracodawcami nauczycieli są dyrektorzy szkół to do nich nauczyciele związkowcy skierowali swoje żądania, takie same w całym kraju." Fragment artykułu z Dziennik Gazeta Prawna opublikowany na str.www.wp.pl. I nadal twierdzisz że nie chodzi o kasę. O zmianach w systemie oświaty ani słowa.
    • Gość: do Nodd Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.03.17, 19:26
      Po gimnazjum jestem które na szczęście wreszcie likwidują.
    • Gość: Leno Re: nie chce mi się pracowac IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.17, 00:30
      Haha
      • Gość: Week Re: nie chce mi się pracowac IP: *.play-internet.pl 01.04.17, 07:24
        Sobota to ty ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka