Dodaj do ulubionych

Hitlerowcy sie zagalopowali !

23.04.15, 22:28
Hitlerowcom się wydaje że Polacy są głupi jak but i nic nie wiedzą .
Jest jednak inaczej .
Życie uczy że Trzeba znać język wroga .
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Audycja mniejszości niemieckiej została zdjęta z anteny Radia Olsztyn po tym, jak padły w niej słowa o "polskich obozach koncentracyjnych". Radio wyemituje przeprosiny za te słowa i nada cykl audycji historycznych - poinformował szef rady programowej rozgłośni.

Przewodniczący rady programowej publicznego Radia Olsztyn Ireneusz Iwański poinformował, że audycja w języku niemieckim znika z anteny. W czwartek w trybie pilnym zebrała się rada programowa rozgłośni, ponieważ w niedzielnej audycji dla mniejszości niemieckiej kilkakrotnie padło sformułowanie "polskie obozy koncentracyjne".

Tekst linka

Widać że nikt nie wyciągnął wniosków ze śmierci Przedźwiga ! !
Trza się uczyć od Prezydenta Federacyji Rosyjskiej .
Obserwuj wątek
    • firiduri2 Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 00:14
      Zauważyłeś Kubiss jak tutejsi wrogowie Amikow nagle stali się wielkimi zwolennikami FBI? "Jusz" nie wałkują tematów, że Amerykany prą do wojny?
      • kubiss Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 01:15
        Czekają co z tego wyniknie .
        Zaraz po tym dyrektorku wystrzelili Fryce z "Większości niemieckiej "

Panowie Fryce !
        Jak wam się Polska nie podoba to wypad to Fatherlandu zap. łopatą ! !
      • hans-jurgen Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 06:20
        firiduri2 napisała:

> Zauważyłeś Kubiss jak tutejsi wrogowie Amikow nagle stali się wielkimi zwolenni
        > kami FBI? "Jusz" nie wałkują tematów, że Amerykany prą do wojny?

-------------------------------
        -------------------------------
        Firiduri, zagadka dla Ciebie i Kubissa:

Tekst linka

Kto jest winny, ze to dziecko jest kalekie?
        • firiduri2 Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 09:00
          Jasiu-Hansie. Ja byłem za hippisami. To też Amerykanie. Tak z ciekawości zapytam. Czy w tamtych czasach miałeś "pióra" do ramion, spodnie "dzwony" i haftowaną kamizelkę?
          • hans-jurgen Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 09:12
            firiduri2 napisała:

> Jasiu-Hansie. Ja byłem za hippisami. To też Amerykanie. Tak z ciekawości zapyta
            > m. Czy w tamtych czasach miałeś "pióra" do ramion, spodnie "dzwony" i haftowaną
            > kamizelkę?

--------------------------------------------
            --------------------------------------------
            Ja sie glupotami nigdy w zyciu nie zajmowalem, a lata 60-dziesiate poswiecilem
            na nauke, ktorej owoce zbieram do dzis.:)
            • petronella.kozlowska Hans Jurgen 24.04.15, 10:14
              lata 60-dziesiate poswiecilem na nauke, ktorej owoce zbieram do dzis.:)

napisz cos ciekawego tutaj na forum, bez linków i cudzych tekstów
              • hans-jurgen Re: Hans Jurgen 24.04.15, 10:37
                petronella.kozlowska napisała:

> lata 60-dziesiate poswiecilem na nauke, ktorej owoce zbieram do dzis.:)
                >
                > napisz cos ciekawego tutaj na forum, bez linków i cudzych tekstów

--------------------------------
                --------------------------------
                Hmm, a co by Cie interesowalo?
                Nie mam wprawdzie doktorskich tytulow ale troche zyciowego doswiadczenia zebralem,
                mysle wiec, jak mi zbyt wysoko poprzeczki nie podniesiesz, zo moze jakos sobie poradze.

p.s.

Wybacz Petronelo, ale czy Ty aby sama tez, w przewazajacej wiekszosci swoich
                wpisow, nie korzystasz z cudzych tekstow ? :))

• anzylm_pierdziwol Re: Hans Jurgen 24.04.15, 11:06
                  Ja bym oczekiwał opracowania, artykułu, na temat życia Niemca przed wojną (pewnie pamiętasz coś z opowiadań rodziców) i po wojnie (z twoich wspomnień). To byloby ciekawe.
                  • hans-jurgen Re: Hans Jurgen 24.04.15, 16:54
                    anzylm_pierdziwol napisała:

> Ja bym oczekiwał opracowania, artykułu, na temat życia Niemca przed wojną (pewn
                    > ie pamiętasz coś z opowiadań rodziców) i po wojnie (z twoich wspomnień). To byl
                    > oby ciekawe.

-------------------------------------------
                    -------------------------------------------
                    Nie oczekuj ze Ci tu napisze rodzinna sage.

Gorny Slask opuscilem gdy ukonczylem 14 lat i juz nigdy tam nie wrocilem.
                    Poza tym jak poszukasz, to znajdziesz dosc opracowan roznych autorow,
                    w ktorych opisali interesujace Cie tematy.

• anzylm_pierdziwol Re: Hans Jurgen 24.04.15, 22:14
                      Ok.
                • petronella.kozlowska Re: Hans Jurgen 25.04.15, 12:06
                  oczywiście że korzystam z naukowych osiągnięć innych osób i przedstawiam je tutaj na forum popatrz na mój wpis o burdelu przy poligonie w dolnośląskim Neuhammer.

Nie zmyślam, nie kłamię, nie fałszuję.
                  • hans-jurgen Re: Hans Jurgen 26.04.15, 09:59

> Nie zmyślam, nie kłamię, nie fałszuję.

--------------------
                    --------------------
                    Ja tez nie.
            • anzylm_pierdziwol Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 11:02
              A uczyłeś się w Polsce?
              • hans-jurgen Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 16:40
                anzylm_pierdziwol napisała:

> A uczyłeś się w Polsce?

---------------------------------------
                ---------------------------------------
                Tak, przeciez juz pisalem, ze jak ktos sie chcial uczyc to sie uczyl, takze w PRL-u.
                • firiduri2 Re: Hitlerowcy sie zagalopowali ! 24.04.15, 18:53
                  Dla pamięci !4 lat to dużo, ale i niewiele. Nie tak dawno rozmawiałem z kolegą, z którym chodziłem do szkoły podstawowej. Nie mogliśmy się dogadać, bo nie pamiętał tego, co akurat ja pamiętałem i odwrotnie. Przy okazji zerknąłem w moją pamięć z tego okresu. Rzeczywiście, raczej bardziej utrwaliła się szkoła średnia i studia, no i rodzina.
                  • petronella.kozlowska Hans Jurgen 25.04.15, 12:08
                    ile masz lat obecnie?

• hans-jurgen Re: Hans Jurgen 26.04.15, 10:06

> ile masz lat obecnie?

-------------------------------------
                      -------------------------------------
                      Od kilku lat pobieram uczciwie wypracowana emeryture ( Altersrente ).
                      Moj dokladny wiek jest moja prywatna sprawa i nikomu tu na forum
                      nie jest ta wiedza do niczego potrzebna.
                      • petronella.kozlowska Re: Hans Jurgen 26.04.15, 13:38
                        pytanie wynika tylko z ciekawości, ponieważ napisałeś że opuściłeś Górny Śląsk w wieku 14 lat- czyli około 55 lat temu, wychodzę z założenia że masz obecnie lat około 70 - mogłeś podać wiek zbliżony o rok.

Twoje dane osobowe mnie nie interesują.
    • petronella.kozlowska wybitny niemiecki historyk doktor Pollok 24.04.15, 10:27
      www.silesia-schlesien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=290%3Adr-ewald-stefan-pollok-oboz-koncentracyjny&catid=37%3Aartykuy&Itemid=54
      doktor Pollok nie zna polskich obozów koncentracyjnych, bo ich nie wymienił.
      Ale kiedyś wiedział, a może potem widział, nie wiem kiedy stworzył ten wybitny niemiecki naukowiec swoje artykuły.

cytat z doktora Polloka:

Wielka Encyklopedia Powszechna PWN z 1965 r. tom 1 str. 708 pisze: „...B.Pieracki założył w Berezie Kartuskiej obóz koncentracyjny, wzorowany na obozach hitlerowskich... Warunki w Berezie były nadzwyczaj ciężkie, więźniów bito i znęcano się nad nimi...nierzadkie były wypadki okaleczeń i śmierci więźniów”

Tak określa się obozy koncentracyjne. Definicja ta dotyczy również polskich powojennych obozów. Strona Polska zamknęła po wojnie w 1.255 powojennych obozach i 227 więzieniach, Niemców, którzy zostali wypędzeni z własnych mieszkań, domów i gospodarstw. Obozy te nazywano obozami pracy. Ale nie zawsze.

www.silesia-schlesien.com/index.php?option=com_content&view=article&id=192:dr-ewald-stefan-pollok-polskie-obozy-powojenne&catid=37:artykuy
      • petronella.kozlowska wyjaśnienie 24.04.15, 10:30
        Pieracki nie założył obozu w Berezie Kartuskiej, ponieważ znam datę śmierci Pierackiego

Bronisław Wilhelm Pieracki (ur. 28 maja 1895 w Gorlicach, zamordowany 15 czerwca 1934 w Warszawie) –
        Śmierć Pierackiego bezpośrednio przyczyniła się do powołania obozu odosobnienia w Berezie Kartuskiej. Wkrótce po zamachu premier Leon Kozłowski spotkał się z Piłsudskim i zaproponował mu utworzenie obozu, w którym planował umieszczać osoby niebezpieczne dla państwa. Ten zgodził się, podkreślając jednak, że może on istnieć maksymalnie rok. 17 czerwca 1934 ukazało się Rozporządzenie Prezydenta Rzeczypospolitej w sprawie osób zagrażających bezpieczeństwu, spokojowi i porządkowi publicznemu. Jego następstwem było utworzenie obozu w Berezie Kartuskiej[69].

pl.wikipedia.org/wiki/Bronis%C5%82aw_Pieracki
        • petronella.kozlowska Re: wyjaśnienie 24.04.15, 10:34
          Tak określa się obozy koncentracyjne. Definicja ta dotyczy również polskich powojennych obozów. Strona Polska zamknęła po wojnie w 1.255 powojennych obozach i 227 więzieniach, Niemców,

Nie wiem co to znaczy "Strona Polska", przed Niemcy przecinek jest niepotrzebny.
          No i nie zamykano w tych obozach Ślązaków.
    • szwampuch58 Re: Amerykanie sie zagalopowali ! 24.04.15, 10:39
      Amerykanom się wydaje że Polacy są głupi jak but i nic nie wiedzą.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17806075,_Nazistowska_Polska__w_popularnej_grze_swiatowego.html?lokale=local#BoxNewsLink
      Teraz oczekuje swiry na solidne slowa krytyki pod adresem tych kochanych Amerykanow!
      • anzylm_pierdziwol Re: Amerykanie sie zagalopowali ! 24.04.15, 11:01
        Pampuch, wpadasz w paranoję.
        • szwampuch58 Re: Amerykanie sie zagalopowali ! 24.04.15, 11:04
          Paranoja czubek to mamy nad Wisla kupujemy amerykanskie,francuskie zabawki wojskowe kiedy co roku umiera w Polsce 30 tys. ludzi, którzy mogliby żyć, gdyby raka leczyło się tak jak w innych krajach.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,17806354,Nowoczesne_leki_na_raka_nie_w_Polsce.html#ixzz3YDPydoY2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka