Dodaj do ulubionych

RAŚ stchórzył

30.06.05, 16:28
Działacze RAŚ widząc mizerne poparcie dla swoich idei postanowili zrezygnowac
z udziału w porozumieniu wyborczym z mniejszością niemiecką a więc mówiąc
wprost stchórzyli obawiając sie powtórki kompromitacji z wyborów do
Parlamentu Europejskiego. Dla niezorientowanych przypominam że szef RAŚ
Gorzelik dostał wtedy niespełna 2000 głosów. Teraz pewnie byłoby podobnie
więc ślązakowcy woleli chyłkiem czmychnąć.
Obserwuj wątek
    • arnold7 Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 16:39
      A moze liderzy MN po prostu kupczyli miejscami na liscie, majac w rzici interes
      Gornego Slaska?
      • tow.stalin Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 17:20
        arnold7 napisał:

> A moze liderzy MN po prostu kupczyli miejscami na liscie, majac w rzici
        interes
        >
        > Gornego Slaska?

no weź nie mów arni... to oni nie są lepsi od samoobrony :)
    • slezan Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 18:22
      Poznac glupca po tym jak paple mimo ze niedoinformowany.
      • aldon Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 18:59
        slezan napisał:

> Poznac glupca po tym jak paple mimo ze niedoinformowany.
        Czyżby więc RAŚ sie nie wycofał z wyborów? Doinformuj kolego niedoinformowanego.
        • slezan Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 19:12
          Skoro pytasz, znaczy ze nie wiesz. Skoro nie wiesz, paplesz bez sensu.
          Zacznijmy od tego, ze RAS nie zawarl z mniejszoscia zadnego porozumienia
          wyborczego. Zawarte zostalo, mna dlugo przed wyborami, porozumienie z
          mniejszoscia, Zwiazkiem Gornoslaskim i Przymierzem Slaskim, zwane "Jednoscia
          Gornoslaska", ktore moglo przeksztalcic sie w porozumienie wyborcze. Mniejszosc
          proponowala, ze zglosi komitet pod taka sama nazwa, ktory nie bedzie musial
          przekroczyc progu 5% w skali kraju, a jedynie w skali okregow. Nie zgodzil sie
          na to Zwiazek Gornoslaski, ktorego liderzy wola startowac z list PO. I tyle. To
          wszystko opisywala prasa.
          • aldon Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 20:21
            slezan napisał:

> Skoro pytasz, znaczy ze nie wiesz. Skoro nie wiesz, paplesz bez sensu.
            > Zacznijmy od tego, ze RAS nie zawarl z mniejszoscia zadnego porozumienia
            > wyborczego. Zawarte zostalo, mna dlugo przed wyborami, porozumienie z
            > mniejszoscia, Zwiazkiem Gornoslaskim i Przymierzem Slaskim, zwane "Jednoscia
            > Gornoslaska", ktore moglo przeksztalcic sie w porozumienie wyborcze.
            Mniejszosc
            >
            > proponowala, ze zglosi komitet pod taka sama nazwa, ktory nie bedzie musial
            > przekroczyc progu 5% w skali kraju, a jedynie w skali okregow. Nie zgodzil
            sie
            > na to Zwiazek Gornoslaski, ktorego liderzy wola startowac z list PO. I tyle.
            To
            >
            > wszystko opisywala prasa.
            Czyli RAŚ nie będzie startował z listy MN dlatego, że ZG woli startowac z list
            PO. Czyżby zdanie ZG miało takie wielkie znaczenie dla RAŚ? Co by nie
            powiedziec Slezanie to wygląda mi to na zwykła dezercję albo jak kto woli
            oddanie wyborów walkowerem.
            • wielkipolskislask RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklisty;)) 30.06.05, 21:44
              lub nie chciał tyz omijać polskiego prawa,
              udając niemiecką mniejszość narodową;)))
              Bo RAŚ jest bardzo praworzoudne;)
              • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 30.06.05, 22:40
                Taki wielki Polak, a nie zna polskiego prawa. Pozwol ze Cie oswiece. Polskie
                prawo nie zakazuje startu z list zgloszonych przez mniejszosc osobom spoza
                mniejszosci. Istnieje wymog rejestracji komitetu przez czlonkow mniejszosci, a
                kogo komitet wystawia to juz jego sprawa. Jak ladnie poprosisz, to moze Cie
                Niemcy, albo Bialorusini przygarna.
                • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 09:39
                  slezan napisał:

> Taki wielki Polak, a nie zna polskiego prawa. Pozwol ze Cie oswiece. Polskie
                  > prawo nie zakazuje startu z list zgloszonych przez mniejszosc osobom spoza
                  > mniejszosci. Istnieje wymog rejestracji komitetu przez czlonkow mniejszosci,
                  a
                  > kogo komitet wystawia to juz jego sprawa. Jak ladnie poprosisz, to moze Cie
                  > Niemcy, albo Bialorusini przygarna.

a ciebie slezan kto teraz przygarnie? z niemcami nie wyszło, może trzeba się z
                  białorusinami przeprosić ?
                  • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 09:46
                    Ja sobie sam radze w zyciu, nie szukam akceptacji, tam gdzie mnie nie chca - w
                    przeciwienstwie do niektorych nachalnych sasiadow zza rzeki.
                    • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 10:20
                      slezan napisał:

> Ja sobie sam radze w zyciu, nie szukam akceptacji, tam gdzie mnie nie chca -
                      w
                      > przeciwienstwie do niektorych nachalnych sasiadow zza rzeki.

buahahahahahaha
                    • aqua Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 11:44
                      Przecież wyraźnie pytamy, gdzie Ciebie chcą?
                      • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:44
                        W domu, w pracy, wsrod przyjaciol - nie doswiadczacie tego na codzien?
                        Wspolczuje.
                        • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:47
                          slezan napisał:

> W domu, w pracy, wsrod przyjaciol - nie doswiadczacie tego na codzien?
                          > Wspolczuje.

zapomniałeś dopisać: "w organizacji"
                          • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:56
                            Oj, towarzyszu, macie chyba inna hierarchie wartosci. Czyzby organizacja
                            zastepowala Wam rozdzine, prace i przyjaciol? Az strach pytac jaka.
                            • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:21
                              slezan napisał:

> Oj, towarzyszu, macie chyba inna hierarchie wartosci. Czyzby organizacja
                              > zastepowala Wam rozdzine, prace i przyjaciol? Az strach pytac jaka.

nie, po prostu zapomniałeś o miejscu, gdzie spotykasz się chyba z największą
                              akceptacją - o swojej ORGANIZACJI, aż strach pytać jakiej.
                              • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:25
                                Aqua wybiera mi przyjaciol, a Ty probujesz mi wmowic, gdzie spotykam sie z
                                wieksza akceptacja niz w domu czy w pracy. W swietle Twojego nicka nie powinno
                                to dziwic, choc AD 2005 moze byc odbierane jako pewna egzotyka, przynajmniej
                                poza Korea Polnocna i Kuba.
                                • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 14:11
                                  slezan napisał:

> Aqua wybiera mi przyjaciol, a Ty probujesz mi wmowic, gdzie spotykam sie z
                                  > wieksza akceptacja niz w domu czy w pracy. W swietle Twojego nicka nie
                                  powinno
                                  > to dziwic, choc AD 2005 moze byc odbierane jako pewna egzotyka, przynajmniej
                                  > poza Korea Polnocna i Kuba.

sam próbujesz wciskać kit, że coś tobie "wmawiam", bo mam takiego a nie innego
                                  nicka :) ale nie dziwię się, że musisz sobie uprościc rozumowanie, tak
                                  trzymaj :)
                                  • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 14:14
                                    Wycofujesz sie? Slusznie - sytuacja stala sie dla Ciebie beznadziejna.
                                    Przyzwyczajenie to ponoc druga natura - trudno nad nim zapanowac. Ale probuj,
                                    probuj.
                                    • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 14:34
                                      slezan napisał:

> Wycofujesz sie? Slusznie - sytuacja stala sie dla Ciebie beznadziejna.
                                      > Przyzwyczajenie to ponoc druga natura - trudno nad nim zapanowac. Ale probuj,
                                      > probuj.

znowu coś mi wmawiasz, a potem twierdzisz, że ja coś ci wmawiam, tylko się nie
                                      zaplącz :)
                                      • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 15:14
                                        Podejrzenie, ze nie do konca rozumiesz sens slow, ktorych uzywasz, okazuje sie
                                        uzasadnione. A tlumaczylem Eichiemu, ze nie mozna brac doslownie Twoich postow,
                                        bo zwykle chodzi Ci o cos innego, niz to co napisales.
                        • aqua Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:50
                          A więc odwrotnie niż chłopy w Zagłębiu? To ja tobie współczuję:)
                          • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:53
                            aqua napisał:

> A więc odwrotnie niż chłopy w Zagłębiu? To ja tobie współczuję:)

dobrze, że slezan jest "odwrotny" niż chłopy w zagłębiu :) jestem zdecydowanie
                            za :)
                            • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:55
                              Odwrotny to chyba nie jestem, Parteigenosse Stalin. Nosa w zaglebiowskie sprawy
                              raczej nie wtykam. Wolnoc Tomku w swoim domku - te zasade polecam i Tobie.
                              • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 12:58
                                slezan napisał:

> Odwrotny to chyba nie jestem, Parteigenosse Stalin. Nosa w zaglebiowskie
                                sprawy
                                >
                                > raczej nie wtykam. Wolnoc Tomku w swoim domku - te zasade polecam i Tobie.

od czasu do czasu zadasz tylko "pytanie" :)
                                • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:03
                                  Kto pyta nie bladzi. Radze rowniez czesciej pytac, towarzyszu.
                                  • tow.stalin Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:24
                                    slezan napisał:

> Kto pyta nie bladzi. Radze rowniez czesciej pytac, towarzyszu.

a ten co mnie pytał o sosnowiec, i został olany? przecież nie dostał
                                    odpowiedzi, więc może się zgubił biedak?
                              • aqua Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:00
                                zapomniałeś więc dodać w swojej wyliczance, że Ciebie chcą Szlonscy
                                przyjaciele. Nieładnie slezan tak ściemniać:)

Innych nie masz, żal mi Ciebie.
                                • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:02
                                  Masz zamiar wybierac mi przyjaciol? Baaaardzo intrygujace. Nawyki z czasow
                                  dzialalnosci w TPPR Ci pozostaly? To by pasowalo do Twego profilu nacjonal-
                                  bolszewika gomulkowskiego sznytu:-).
                                  • aqua Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:06
                                    punkcik dla mnie, tak szybko schodzisz ze ścieżki spokojnej rozmowy, acha
                                    razgaworu, hę?
                                    • slezan Re: RAŚ nie stchórzył nie chciał podpisać volklis 01.07.05, 13:10
                                      Przyznawanie sobie punkcikow to tez jakis nawyk z przeszlosci? Moze dostales
                                      pare za pochodzenie?
                                      Dlaczego uwazasz, ze dywagaje nad Twa przynaleznoscia porganziacyjna w swietle
                                      Twych wlasnych wypowiedzi to "zejscie ze sciezki spokojnej rozmowy"? Czyzby
                                      temat byl dla Ciebie az tak drazliwy? Nie chcialbym Cie ranic, wiec powiedz
                                      tylko slowo, a bedziesz mogl liczyc na moja dyskrecje:-).
            • slezan Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 22:38
              Umowa jest umowa. Skoro zawarto porozumienie w gronie czterech organizacji i
              przyjeto taki a nie inny tryb podejmowania decyzji, to nalezy sie tego trzymac.
              • aldon Re: RAŚ stchórzył 30.06.05, 23:02
                A kogo RAŚ poprze w wyborach bo chyba nie powiecie, że wybory do Sejmu to nie
                wasza sprawa. Przeciez nieobecni nie mają racji.
                • Gość: Prośląski Polak ROPŚ unika wyborów od swoich narodzin IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.07.05, 00:00
                  A kiedy ROPŚ poprosi wyborców o weryfikację? RAŚ już to robił kilka razy. Z
                  różnym skutkiem, ale faktem jest, że jakieś poparcie w społeczeństwie posiada.
                  Ciekaw jestem jakie poparcie posiada ROPŚ?
                  • Gość: Prośląski Polak ROPŚ to cykory IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.07.05, 13:35
                    Jakoś chłopcy z Ruchu Obywatelskiego Polski Śląsk boją się podjąć wątku
                    wyborczego na swój temat. Nie kryjcie się w zagajniku. Czy trzeba wym wysyłać
                    dwa nagie miecze.
                    • silesianmann Re: ROPŚ to cykory 01.07.05, 13:37
                      juz raz jedni wyslali 2 miecze hahaha ;D i zle to sie dla nich skonczylo wiec
                      nie wyskakuj przed szereg panie ;)
                      • Gość: Prośląski Polak Re: ROPŚ to cykory IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.07.05, 13:48
                        Ale tematu jakoś nie podjąłęś. A wiesz dlaczego? Bo podjęcie tego tematu to nie
                        to samo co opracowanie propagandowej strony internetowej?
                        • Gość: Prośląski Polak sprostowanie IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 01.07.05, 15:09
                          Odszczekuję ostatnie zdanie w poprzednim poście
    • julio_gonzales Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 11:45
      RAŚ nie stchórzył tylko wycofał sie na z góry upatrzone pozycje hehehehehe.
      Co za nieudacznicy hehehehehe.
      • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 11:58
        Fakt. Daleko nam do zapobiegliwosci funkcjonariuszy panstwowych z ROPS, ktorzy
        zalatwili sobie cieple posady na koszt podatnika:-). No i maja niezla wymowke -
        funkcjonriuszom nie wolno startowac w wyborach.
        • julio_gonzales Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 12:02
          slezan napisał:

> Fakt. Daleko nam do zapobiegliwosci funkcjonariuszy panstwowych z ROPS,
          ktorzy
          > zalatwili sobie cieple posady na koszt podatnika:-). No i maja niezla
          wymowke -
          >
          > funkcjonriuszom nie wolno startowac w wyborach.
          RAŚ i ROPŚ to tacy sami nieudacznicy i jedna organizacja jest warta drugiej.
          Zwykłych ludzi wasze żałosne przekrzykiwania w ogóle nie interesują.
          • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 12:08
            Nie zgodze sie. ROPS to ludzie znakomicie ustawieni. Nie mozna ich nazywac
            nieudacznikami. RAS to frajerzy, ktorzy zajmuja sie jakimis pie..mi w
            rodzaju konferencji i prelekcji o kulturze regionu, przypominania jego
            historii, promowania decentralizacji - gdzie w tym sens?
            • Gość: bravo Re: RAŚ nie stchórzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:10
              Czyżby Gorzelik był gorzej ustawiony niż Spyra? Bredzisz slezan.
              • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 16:25
                A jak sa ustawieni? To ciekawy temat. Z czego zyja obaj panowie? Chyba nie z
                RAS czy z ROPS?
                • Gość: bravo Re: RAŚ nie stchórzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:30
                  No to o co ci chodzi?
                  • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 16:38
                    Kwestionujesz to, ze ludzie z ROPS sa lepiej ustawieni od tych z RAS poslugujac
                    sie przykladem prezesow obu stowarzyszen. Pytanie o to, z czego obaj zyja,
                    wydaje sie w tym kontekcie na miejscu. Taka wiedza o osobach publicznych to
                    chyba nie tajemnica?
                    • Gość: hgw Re: RAŚ nie stchórzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:39
                      No to proszę o konkrety, Panie slezan.
                      • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 16:48
                        No to ja czekam. Z czego zyje prezes Spyra?
                        • Gość: hgw Re: RAŚ nie stchórzył IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:55
                          To Pan stwierdził, ze "ROPS to ludzie znakomicie ustawieni". Czekam na
                          przykłady.
                          • slezan Re: RAŚ nie stchórzył 02.07.05, 17:03
                            Odnosze wrazenie, ze wstydzisz sie swojego prezesa i kolegow. Czyzbys uwazal,
                            ze zajmowanie odpwoiedzialnych stanowisk w panstwowej sluzbie bylo naganne?
                            • Gość: hgw Do Slezana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:04
                              Wal sie na ryj parowiarzu!!!!
                              • slezan Re: Do Slezana 02.07.05, 17:06
                                Twoj styl jest niepowtarzalny. Mozesz spokojnie pisac pod wlasnym nickiem.
                                • Gość: slezan Re: Do Slezana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:07
                                  Wachaj dupsko smierdzielu!
                                  • slezan Re: Do Slezana 02.07.05, 17:11
                                    No i sploszyles dyskutanta. A tak chcialem sie dowiedziec czegos na temat
                                    swiatlych przywodcow ROPS.
                                    • Gość: goroll Re: Do Slezana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:12
                                      Im mniej hanysow na Slasku tym lepiej:-)
                      • gorol7 Jebac RAS!!!! 02.07.05, 16:59
                        Jebac Hanysow!!!
                        • Gość: hgw Re: Jebac RAS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:01
                          Gdzie jest admin???
                          • Gość: hgv W dupie na polce po lewej stronie ty hanyski ciulu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:02
                        • slezan Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:04
                          Zle sie skoncza te zabawy, psze pana.
                          • Gość: hgw Re: Jebac RAS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:05
                            Dla ciebie cw..u:-)
                            • slezan Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:07
                              Fakt, moge umrzec ze smiechu.
                              • Gość: hgw Re: Jebac RAS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:09
                                Zycze ci ch..u ,zebys zlapal aids ,syfilis i rzezaczke naraz!!!!
                                • slezan Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:10
                                  Nieladnie tak zyczyc blizniemu. Oj, nieladnie. Bedziesz sie musial z tego
                                  wyspowiadac.
                                  • Gość: goroll Re: Jebac RAS!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:13
                                    Ty katolcu!!!
                                    • slezan Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:35
                                      A moze wierzysz w reinkarnacje? To uwazaj, bo za kare w przyszlym wcielenu
                                      mozesz byc szczurem, albo zuczkiem gownojadem:-).
                                      • Gość: goroll Lepsze to niz bycie Hanysem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 19:18
                                        Kazdy szczur jest bardziej inteligentny od hanysa:-)))
                                        • arnold7 Ale ja jestem ciekaw, 02.07.05, 20:15
                                          a wymiana wiedzy na temat tow. Spyry zostala przerwana. Gdzie ten polakowiec
                                          pracuje? W koncu to rzeczywiscie osoba publiczna, choc w bardzo malym stopniu:)
                                        • rico-chorzow Re: Lepsze to niz bycie Hanysem 02.07.05, 21:50
                                          Gość portalu: goroll napisał(a):

> Kazdy szczur jest bardziej inteligentny od hanysa:-)))

No.... szczury przeżyły Bikini.
                                          • Gość: black Re: Lepsze to niz bycie Hanysem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:01
                                            o szczurek się odezwał i ma racje:)
                                    • starzik Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:37
                                      Slezan po co dyskutujesz z tymi pitekantropami ??????

Im uż i tak niy pomogesz :)

pyrsk !
                                      • slezan Re: Jebac RAS!!!! 02.07.05, 17:39
                                        To taka drobna zlosliwosc wobec admina. Bedzie mial wiecej roboty:-).
                                        • starzik Re: Pszoć RAS!!!! 02.07.05, 18:00
                                          hehehehehehehehe
                                          • Gość: harc mistrz - Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha !!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:19
                                            Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha!!!
                                            ********** (słownie: 10 gwiazdek)
                                            (HKP)
                                            ...
                                            ZACHOWAJCIE POWAGĘ, KOCHANI, BO ZE ŚMIECHU OMAL NIE DOSTAŁEM PRZEPUKLINY!!!
                                            - Ha, ha, ha....
                                            • Gość: harc mistrz PS. (post scriptum): CZUWAJ!!! - Ha, ha, ha, ha... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:31
                                              Z tego wszystkiego nawet zapomniałem o rytualnym "CZUWAJ!!!".
                                              - Ha, ha, ha, ha, ha...!!!
                                              (HKP)
                                              CZUWAJCIE, WSZYSCY!!!
                                            • slezan Re: - Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha 02.07.05, 20:58
                                              Ales chlopie blysnal. Prawie jak gorol7:-).
                                              • starzik Re: - Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha 02.07.05, 21:33
                                                Jak 500 watowo byrna :)
    • Gość: Ktoś Komentarz IP: *.Zabrze.Net.pl 03.07.05, 12:01
      Poziom wczorajszej dyskusji.....lepiej przemilczę.
      Może gdy hgw będzie chciał dyskutować to niech przyjdzie tu z konkterami a nie
      mydli wszystkim oczy swoją znajomością łaciny.
      Jak widać tak namydlił, że udzieliło sie reszcie ;)
      • pistulka2 Re: Komentarz 04.07.05, 23:11
        Zawsze lepiej zrobic bydlo niz dyskutowac na niewygodny temat.
        RAS jak i ZG skompromitowali sie jak partnerzy polityczni.
        U ZG to moze liderzy poszli inna droga a RAS wycfal sie calkowicie, a ile bylo
        przed laty gadania, ze jaka MN zla i nie chce z RAS stworzyc wspolnej listy itp.
        A jak przyszlo co do czego to i szefa ZG jak i RAS braklo.
        • slezan Re: Komentarz 05.07.05, 09:26
          1. Kiedy zapadla jakakolwiek decyzja o wspolnym starcie wymienionych ugrupowan
          w wyborach parlamentarnych?
          2. Kto zaczal komunikowac sie z partnerami z porozumienia za posrednictwem
          mediow?
          3. Kto wycofal sie i w jakim trybie z porozumienia "Jednosc Gornoslaska"?
          4. Jaka czesc TSKN w woj. slaskim akceptuje rade glowna jako sowjego
          reprezentanta?

Ciekaw jestem odpowiedzi.
          • pistulka2 Re: Komentarz 05.07.05, 14:18
            Czemu pytasz znasz przeciez odpowiedz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=25828279&v=2&s=0
            Chyba nie chcesz powiedziec, ze zajmujesz glos na tematy w ktorych jestes
            niezorientowany?
            • slezan Re: Komentarz 05.07.05, 14:53
              A dlaczego nerwowo reagujesz na pytania, ktore wydaja sie byc proste?

Moze porownamy swoje wersje odpowiedzi? Skoro jestes taki nie smialy, to moze
              zaczne.

1. Kiedy zapadla jakakolwiek decyzja o wspolnym starcie wymienionych ugrupowan
              w wyborach parlamentarnych?

Nigdy. I moze to blad. Moze zawierajac porozumienie "Jednosc Gornoslaska"
              nalezalo jasno powiedziec, ze ma ono startowac w wyborach. Nie wiem jednak, czy
              wtedy do takiego porozumienia by doszlo.

2. Kto zaczal komunikowac sie z partnerami z porozumienia za posrednictwem
              mediow?

Sygnatariusz ze strony mniejszosci.

3. Kto wycofal sie i w jakim trybie z porozumienia "Jednosc Gornoslaska"?

Z tego co wiem nikt. Dalej istnieje ono w tej formie w jakiej zostalo powolane.

4. Jaka czesc TSKN w woj. slaskim akceptuje rade glowna jako sowjego
              reprezentanta?

Nie wiem. Ale wydaje sie, ze nie wszyscy.

• pistulka2 Re: Komentarz 05.07.05, 18:25
                1 A wiec poco zawarto to porozumienie jak nie po to by startowac razem w
                wyborach?

2 A co ten Sygnatariusz takiego podpisal, chyba nie te porozumienie?

3 Ach tak, a czemu piszesz, ze RAS sie wycoafal?
                Jak sie nikt nie wycofal to czemu liderzy ZG i RAS startuja z list innych
                partii a nie probuja stworzyc jednolitego przedstawicielstwa politycznego,
                przeciez zawsza o to chodzilo nieprawdaz?

4. Ja nie wiesz to nie pisz.
                • slezan Re: Komentarz 05.07.05, 18:57
                  pistulka2 napisał:

> 1 A wiec poco zawarto to porozumienie jak nie po to by startowac razem w
                  > wyborach?

Stowarzyszenia moga robic wiele rzeczy poza startem w wyborach. Sygnatariusze
                  porozumienia z tych mozliwosci nie korzystaja. I tu mozna zadac pytanie
                  dlaczego. Wiesc gminna niesie, ze jeden z podmiotow porozumienia blokuje
                  wspolne inicjatywy.
                  Lider ZG wypowiedzial sie w prasie, ze porozumienie ma wystartowac w wyborach
                  samorzadowych. Zobaczymy czy tak bedzie.

>
                  > 2 A co ten Sygnatariusz takiego podpisal, chyba nie te porozumienie?

Porozumienie "Jednosc Gornoslaska".

>
                  > 3 Ach tak, a czemu piszesz, ze RAS sie wycoafal?

Z czego? Konkretny cytat, prosze.

> Jak sie nikt nie wycofal to czemu liderzy ZG i RAS startuja z list innych
                  > partii a nie probuja stworzyc jednolitego przedstawicielstwa politycznego,
                  > przeciez zawsza o to chodzilo nieprawdaz?

Postaram sie wytlumczyc Ci po raz kolejny, spokojnie i klarownie.
                  1. Nie zawarto porozumienia WYBORCZEGO - rozwazano taki pomysl i na tym sie
                  skonczylo
                  2. Nie mozna sie wycofac z niezawartych porozumien
                  3. ZG i RAS nie wycofaly sie z zadnego porozumienia - ZG odrzucilo mozliwosc
                  wspolnego startu, a RAS mozliwosc tworzenia komitetu pod szyldem "Jednosci
                  Gornoslaskiej" bez ZG.

>
                  > 4. Ja nie wiesz to nie pisz.

W przecwienstwie do Ciebie, kiedy czegos nie wiem, to pytam, a nie oznajmiam.
                  • pistulka2 Re: Komentarz 07.07.05, 13:41
                    Celem porozumienia jest wywarcie wplywu na losy GS, a wiec wybory sa sprawa
                    pierwszorzedna. Czy moze sie myle?
                    Pozatym kolom ZG pozostawiona wolna reke, jest to troche hypokryzja gdy liderzy
                    ida na lono PO.
                    RAS tez dostal starcha, bo Gorzelik sfrustrowany a Kluczniok na zoletach w PSL.
                    Jak widac nie ma co polegac liderach Gornoslazakaow czy sa z ZG czy tez z RAS,
                    duzo pustach fraz i gadania bez pokrycia, jak przychodzi co do czego to nikogo
                    nie ma.

• slezan Re: Komentarz 07.07.05, 16:00
                      pistulka2 napisał:

> Celem porozumienia jest wywarcie wplywu na losy GS, a wiec wybory sa sprawa
                      > pierwszorzedna. Czy moze sie myle?

Pewnie sie mylisz. Nie bede oryginalny. Wzniejsza jest praca u podstaw. Ale
                      wybory sa niewatpliwie bardzo spektakularne.

> Pozatym kolom ZG pozostawiona wolna reke, jest to troche hypokryzja gdy
                      liderzy
                      >
                      > ida na lono PO.

No i co z tego, ze pozostawiono wolna reke. Poparcie kol ma niewielka wartosc,
                      kiedy prezes startuje z innej listy.

> RAS tez dostal starcha, bo Gorzelik sfrustrowany a Kluczniok na zoletach w
                      PSL.

Niektorzy potrafia poczekac. Nie kazdy zyje z "dzialalnosci publicznej" i
                      niekazdemu srednia wieku w organizacji systematycznie rosnie.

> Jak widac nie ma co polegac liderach Gornoslazakaow czy sa z ZG czy tez z
                      RAS,
                      > duzo pustach fraz i gadania bez pokrycia, jak przychodzi co do czego to
                      nikogo
                      > nie ma.

Pewnie. RAS powinien zaangazowac sie w ratowanie wewnetrznie skloconej
                      mniejszosci niemieckiej. A jakie bylby gwarancje, ze poszczegolne kola TSKN
                      poparlyby liste? Bo w Katowicach wywiesili ogloszenie, ze nie maja nic
                      wspolnego z Rada Glowna Niemcow Gornoslaskich. Nad swoja atrakcyjnoscia w
                      takich zwiazkach trzeba popracowac:-).
                      • pistulka2 Re: Komentarz 08.07.05, 13:20
                        slezan napisał:

> pistulka2 napisał:
                        >
                        > > Celem porozumienia jest wywarcie wplywu na losy GS, a wiec wybory sa spra
                        > wa
                        > > pierwszorzedna. Czy moze sie myle?
                        >
                        > Pewnie sie mylisz. Nie bede oryginalny. Wzniejsza jest praca u podstaw. Ale
                        > wybory sa niewatpliwie bardzo spektakularne.

Alez oczywiscie jestem przy tobie.

>
                        > > Pozatym kolom ZG pozostawiona wolna reke, jest to troche hypokryzja gdy
                        > liderzy
                        > >
                        > > ida na lono PO.
                        >
                        > No i co z tego, ze pozostawiono wolna reke. Poparcie kol ma niewielka
                        wartosc,
                        > kiedy prezes startuje z innej listy.

Wiec jest tak jak napisalem, w tym punkcie sie zgadzamy.

>
                        > > RAS tez dostal starcha, bo Gorzelik sfrustrowany a Kluczniok na zoletach
                        > w
                        > PSL.
                        >
                        > Niektorzy potrafia poczekac. Nie kazdy zyje z "dzialalnosci publicznej" i
                        > niekazdemu srednia wieku w organizacji systematycznie rosnie.

Tu masz racje. Moze i Gorzelik zaczyna sie uczyc?
                        Kto zyje z dzialalnosci publicznej? Konkrety prosze.

>
                        > > Jak widac nie ma co polegac liderach Gornoslazakaow czy sa z ZG czy tez z
                        >
                        > RAS,
                        > > duzo pustach fraz i gadania bez pokrycia, jak przychodzi co do czego to
                        > nikogo
                        > > nie ma.
                        >
                        > Pewnie. RAS powinien zaangazowac sie w ratowanie wewnetrznie skloconej
                        > mniejszosci niemieckiej. A jakie bylby gwarancje, ze poszczegolne kola TSKN
                        > poparlyby liste? Bo w Katowicach wywiesili ogloszenie, ze nie maja nic
                        > wspolnego z Rada Glowna Niemcow Gornoslaskich. Nad swoja atrakcyjnoscia w
                        > takich zwiazkach trzeba popracowac:-).

Ach te ciagle sklocenie, ciekawe, ze przy tym domniemanym skuceniu tak dlugo
                        istnieje.
                        Slezan jak juz pisalem czasami warto spojrzec na rozne rzeczy z szerszym
                        zakresie, horyzont z rybnickiego bira RAS czy z przecionka siedziby TKSN w
                        Katowicach jest dosc zawezony.
                        • slezan Re: Komentarz 08.07.05, 14:30
                          pistulka2 napisał:

> slezan napisał:
                          > > Niektorzy potrafia poczekac. Nie kazdy zyje z "dzialalnosci publicznej" i
                          >
                          > > niekazdemu srednia wieku w organizacji systematycznie rosnie.
                          >
                          > Tu masz racje. Moze i Gorzelik zaczyna sie uczyc?

Nie odpowiedziales na pytanie o liczbe startow w wyborach.

> Kto zyje z dzialalnosci publicznej? Konkrety prosze.

Kazdy zawodowy posel, czlonek zarzadu wojewodztwa, kazdy pracownik
                          stowarzyszenia zatrudniony na etacie lub czerpiacy zyski z dzialanosci w
                          stowarzyszeniu.

>
                          > >

> > Pewnie. RAS powinien zaangazowac sie w ratowanie wewnetrznie skloconej
                          > > mniejszosci niemieckiej. A jakie bylby gwarancje, ze poszczegolne kola TS
                          > KN
                          > > poparlyby liste? Bo w Katowicach wywiesili ogloszenie, ze nie maja nic
                          > > wspolnego z Rada Glowna Niemcow Gornoslaskich. Nad swoja atrakcyjnoscia w
                          >
                          > > takich zwiazkach trzeba popracowac:-).
                          >
                          > Ach te ciagle sklocenie, ciekawe, ze przy tym domniemanym skuceniu tak dlugo
                          > istnieje.

ZG tez dlugo istnieje, a wenetrzne sklocenie w tym stowarzyszeniu nie ulega
                          watpliwosci.

> Slezan jak juz pisalem czasami warto spojrzec na rozne rzeczy z szerszym
                          > zakresie, horyzont z rybnickiego bira RAS czy z przecionka siedziby TKSN w
                          > Katowicach jest dosc zawezony.

A co to jest szerszy horyzont? Przytoczylem fakt, a Ty mi tu sciemniasz.
                          Ogloszenie wisi. Co ma myslec zewnetrzny obserwator? Ze wszystko jest OK?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka