Dodaj do ulubionych

Pytanko do Adminów.

02.03.06, 08:13
Mam pytanko - gdzie są moje posty z wczorajszego dnia?. Przynajmniej 2 posty
w wątku "Konkurs na forumowego klauna" zostały usunięte bez powodu, do tego w
wątku "pytanie do miłośników kultury niemieckiej" również został usunięty mój
post mimo, że nie był on wulgarny, a jedynie przedstawiał moją opinię na
temat autora(qarolinqi).
Usuwacie posty bez zastanowienia ?, czy może tylko mi się tak wydaje ?. Jeśli
tak to gratuluje profesjonalizmu - Wątki, w których nazywa się ludzi
nazistami, choć ci nie mają nic wspólnego z nazizmem nie kasujecie, a nie-
wulgarne opinie na temat niektórych forumowiczów, którzy na Silesianie cały
czas obrażają innych kasujecie. Jestem pod wrażeniem. Równe traktowanie na
tym forum jest dalekie od ideału.
Obserwuj wątek
    • oppelner_os :) 02.03.06, 08:28
      • herman28 Administracja forum silesiana 02.03.06, 12:27
        jest bardzo zapracowana i nie ma czasu na odpoiwedź.
        • willi2 Re: Administracja forum silesiana 02.03.06, 15:37
          herman28 napisał:

> jest bardzo zapracowana i nie ma czasu na odpoiwedź.

Administracja Silesia = Administracja Polska a z tom tszeba walczyc.
    • bartoszcze Re: Pytanko do Adminów. 02.03.06, 12:30
      Nic nie jest bez zastanowienia.
      Najbardziej ubolewam nad faktem, że musiałem te posty przeczytać.
      A przedstawianie "opinii na temat autora" niekoniecznie jest zgodne z nakazem
      Netykiety "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców". Może to
      mniejsze wykroczenie, ale też w bardzo nieciekawym miejscu te posty były.
      • herman28 Re: Pytanko do Adminów. 02.03.06, 13:57
        Nic nie jest bez zastanowienia"

Czyżby ?. A czym się kierował Administrator( jeśli wolno spytać),podejmując
        decyzję o zostawieniu wątku, w którym nazywa się co niektórych forumowiczów
        nazistami?. Wiem już jest skasowany, ale dopiero długo po moich wpisach.

"Najbardziej ubolewam nad faktem, że musiałem te posty przeczytać"
        Fakt jest taki, że na-nagminne obrażanie przez np. espritta ludzi przymykacie
        oko, a wpisy mniej (na pewno ) wulgarne usuwacie.

"A przedstawianie opinii na temat autora" niekoniecznie jest zgodne z nakazem
        Netykiety "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców".
        Bądź pewien, że nie będę tego robił jak będziecie reagować równie szybko na
        wpisy espritta i innych jemu podobnych, jak szybko reagujecie na moje.

"Może to mniejsze wykroczenie, ale też w bardzo nieciekawym miejscu te posty
        były".

Czyżby a co to miejsce przeszkadzało?. Post ten był tam umieszczony celowo, bo
        tyczył się między innymi autora i jego aktywności w tym wątku.
    • oppelner_os Teraz juz wiesz wszystko:) 02.03.06, 12:39
      espritt moze cie obrazac ale ty jego nie, proste. Gdyby nie bylo espritta, nie
      byloby folkloru na tym forum:)
      • bartoszcze Re: Teraz juz wiesz wszystko:) 02.03.06, 12:41
        Jesteś w błędzie. Jak chcesz, możesz w nim trwać dalej.
        • oppelner_os Re: Teraz juz wiesz wszystko:) 02.03.06, 12:45
          No to OK. Widocznie sie myle. Nobody is perfect:)
          • bartoszcze Re: Teraz juz wiesz wszystko:) 02.03.06, 12:51
            oppelner_os napisał:

> Nobody is perfect:)

My zresztą też:)
            • oppelner_os zycze milego dnia:) 02.03.06, 12:52
            • Gość: van deer Re: Teraz juz wiesz wszystko:) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 02.03.06, 20:44
              > oppelner_os napisał:
              >
              > > Nobody is perfect:)

Bartoszcze's name is Nobody :)

• espritt Re: Teraz juz wiesz wszystko:) 02.03.06, 15:22
        eurocom przemienil sie w opelnerka taka to falszywa swolocz.Podal grabe i sie
        przemaniowal.To dowodzi faktu ze schlesierom nigdy nie nalezy ufac.
        • herman28 Pytanko do Adminów. 02.03.06, 16:21
          Czegoś tu nie rozumiem. Czcigodny Panie Bartoszcze. Raczy mi Pan wytłumaczyć,
          jaka jest różnica między zwrotami: kundel, nazista, zafajdany śmierdziel, nazio-
          schlesier, nazio-kalmukow, głupi ciulik ?, a zwrotami, których we wczorajszych
          postach użyłem?.
          Pisze Pan jako Administrator o ubolewaniu, Netykiecie i jakimś „bardzo nie
          ciekawym miejscu”. Tak naprawdę mam wrażenie, że nie bardzo Pan wie o czym
          pisze. Ubolewa Pan nad faktem, że musiał czytać te posty. A ja ubolewam nad
          tym, że Administrator forum Silesiana uważa w/w zwroty za mniej obraźliwe od
          tych które wczoraj zostały usunięte. Co do Etykiety, to myślę tak samo – Brak
          równego traktowania forumowiczów przez Adminów świadczy o ich niskich
          kwalifikacjach. Z kolei jeśli chodzi o ów „bardzo nie ciekawe miejsce”, to jest
          to dla mnie do tej pory zagadką – Co Pan miał na myśli ?. Cóż takiego stało na
          przeszkodzie, abym mojego postu w wątku” pytanie do miłośników kultury
          niemieckiej” miał nie wpisać na końcu ?. tyczył on się autora, (qarolinqi)
          jego aktywności w tym wątku,jak również kilku stwierdzeń, słów na temat samej
          osoby. Były to słowa na pewno mniej obraźliwe od tych, które dzisiaj wyżej
          wymieniłem.
          Na koniec.Czy według Pana słowo odbyt jest bardziej niestosowne jak dupa, a
          może ciulik to nic w porównaniu ze słowem jaja? . Proszę się zastanowić nad tym.
          • herman28 Re: Pytanko do Adminów. 02.03.06, 16:24
            Oczywiście zwroty, które przytoczyłem sa zapożyczone od espritta.
          • bartoszcze Re: Pytanko do Adminów. 02.03.06, 18:19
            Generalnie Settembrini już Panu odpowiedział, ale uzupełnię:
            - zwroty użyte przez Pana należy uznać za łagodniejsze, aczkolwiek - jak pisałem
            powyżej - naruszał Netykietę sposób ich użycia,
            - adnotacja o miejscu oznacza tyle, że jeżeli umieści Pan nieznacznie tylko
            naruszający post w środku bardzo naruszającej pyskówki, to trudno się
            spodziewać, aby w takim miejscu miał ocaleć - tniemy całość,
            - jeżeli idzie o polecenie zastanowienia się na relacjami semantycznymi pomiędzy
            zaproponowanymi przez Pana słowami, to uprzejmie informuję, że w zależności od
            kontekstu i sposobu użycia każde może spotkać się z wycinką, lub pozostawieniem.
            Licząc, iż Pańska ciekawość została zaspokojona, pozostaję z poważaniem.

PS. Sugestia nieustannego przestrzegania Netykiety pozostaje w pełni aktualna.
          • oppelner_os do hermana28 02.03.06, 18:49
            W pelni solidaryzuje sie z twoimi dotychczasowymi wypowiedziami. Gdyby nie bylo
            prowokacyjnych zaczepek i wyzwisk ze strony espritta, nie byloby problemu z
            wycinaniem.
            Stanowisko obydwu gospodarzy naszego forum jest dla mnie jasne, tj. starac sie
            przestrzegac Netykiety. Druga, rowniez wazna kwestia pozostaje niestety otwarta
            a mianowicie, czy nalezy ignorowac obrazliwe zaczepki niektorych forumowiczow, a
            w szczegolnosci niejakiego espritta. No coz czas pokaze, jak zostanie tak sprawa
            uregulowana. Ja tez przyznaje sie do uzywania zwrotow, lagodnie mowiac
            brzydkich. Zdarzylo sie to glownie w odniesieniu do s.p. milika1954, blacka_ok
            oraz przede wszystkim wobec...espritta.
            • settembrini Re: do hermana28 02.03.06, 18:55
              a znasz ta stara maksyme "polemizujac z glupota niepotrzebnie ja nobilitujesz?".
              chcialbym zaznaczyc, ze moj post nalezy odczytywac w oderwaniu od jakichkolwiek
              wypowiedzi z tego forum.
              • oppelner_os Re:))) 02.03.06, 19:03
                Znam ta maksyme ale znac to za malo, trzeba jeszcze sie do niej stosowac a to
                juz zupelnie inna sprawa (slaba wola). Dziekuje za przypomnienie tej maksymy.
        • oppelner_os Pudlo...jak zwykle twoja teoria jest do bani:) 02.03.06, 16:45
          Niezla teoria ale niestety nie prawdziwa. Faktem jest, ze wzialem od niego
          niektore zwroty, ktorych uzywal wobec ciebie. Od innych tez wzialem co nieco i
          tyle. To byl ostatni post do ciebie.
          • settembrini Re: Pudlo...jak zwykle twoja teoria jest do bani: 02.03.06, 16:58
            panowie, nie emocjonujcie sie tym, czy ktos zostal wyciety czy nie. generalnie
            w tych postach, ktore znikły niewiele jest tresci poza bluzgami, wiec czy warto
            toczyc bitwy? staramy sie miec jednolite podejscie do wycinania, ale nieraz z
            powodow technicznych nie jest mozliwe, by wyciac wszystko to, co na to
            zasluguje. jesli jestescie w stanie spedzac na forum cala dobe, to z checia
            odstapie narzedzia moderatorskie, pod warunkiem, ze w opiniii wiekszosci
            dajecie rekojmie bezstronnosci. skupcie sie nad watkami interesujacymi, a
            olewajcie tych, ktorych nie szanujecie. tak bedzie z pozytkiem dla forum.
            pozdrawiam czwartkowo
            • herman28 Do Adminów Silesiany 03.03.06, 08:55
              Dzięki wielkie Panowie Administratorzy, za dość szczegółowe wyjaśnienie mi
              przyczyn usunięcia moich wpisów. Wieżę, że przyczyny usunięcia tych postów były
              takie jak Panowie napisali. Co do naruszania Netykiety mogę tylko mieć
              nadzieję, że notoryczne ubliżanie (co niektórych forumowiczów - a dokładnie
              espirytta) ustanie i nie będę musiał w sposób chamski interweniować. Na dzień
              dzisiejszy mogę zapewnić, że będę się starał omijać zaczepki w/w jegomościa,
              jednocześnie mając nadzieję, iż Administracja będzie równie szybko reagowała na
              jego chamskie wpisy jak zareagowała na moje (te, które zostały usunięte).

Pozdrawiam
              Hermann
              • bartoszcze Re: Do Adminów Silesiany 03.03.06, 10:50
                herman28 napisał:

> Co do naruszania Netykiety mogę tylko mieć
                > nadzieję, że notoryczne ubliżanie (co niektórych forumowiczów - a dokładnie
                > espirytta) ustanie i nie będę musiał w sposób chamski interweniować.

Osobiście nie rozumiem, dlaczego _musiałbyś_ interweniować w sposób chamski.
                Właściwym sposobem interwencji jest ten sugerowany poniżej okienka, w którym
                piszesz post:
                "Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony
                kosz." (od siebie dodam: lub wysyłając maila z linkiem do opiekuna forum)

> Na dzień
                > dzisiejszy mogę zapewnić, że będę się starał omijać zaczepki w/w jegomościa,
                > jednocześnie mając nadzieję, iż Administracja będzie równie szybko reagowała
                na
                >
                > jego chamskie wpisy jak zareagowała na moje (te, które zostały usunięte).
                >
                Szybkość zależy od tego, kiedy akurat mamy czas wejść na Forum:)
    • tow.stalin Re: Pytanko do Adminów. 03.03.06, 11:05

no własnie :) gdzie jest mój wątek, w którym przed innym forumowiczem niezbicie
      udowadniam, ze Magdalena była kochanką Jezusa? dlaczego został wycięty? był nie
      mniej merytoryczny niż podobny wątek innego forumowicza, który był kiedyś nawet
      przez adminów przypięty - chyba w uznaniu ma merytoryczność :). więc z jakiego
      powodu został wycięty?

czyżby admini nie chcieli aby forumowicze poznali NAJPRAWDZIWSZĄ PRAWDĘ
      PRAWDZIWĄ na temat poruszany przez innych uczestników forum? bodajże
      najbardziej znany na świecie specjalista od symboli religijnych, pan profesor
      Langdon z USA twierdzi to samo co ja twierdziłem w tym wyciętym wątku :)
      • bartoszcze Re: Pytanko do Adminów. 03.03.06, 11:55
        tow.stalin napisała:

>
        > no własnie :) gdzie jest mój wątek, w którym przed innym forumowiczem
        niezbicie
        > udowadniam, ze Magdalena była kochanką Jezusa? dlaczego został wycięty? był
        nie
        > mniej merytoryczny niż podobny wątek innego forumowicza, który był kiedyś
        nawet
        > przez adminów przypięty

Gdybys czytał Netykietę, to wiedziałbyś, że sam sobie odpowiedziałeś:)
        "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany"
        A w praktyce - nie mnóż wątków na ten sam temat.
        • tow.stalin Re: Pytanko do Adminów. 03.03.06, 12:03
          bartoszcze napisał:

> tow.stalin napisała:
          >
          > >
          > > no własnie :) gdzie jest mój wątek, w którym przed innym forumowiczem
          > niezbicie
          > > udowadniam, ze Magdalena była kochanką Jezusa? dlaczego został wycięty? b
          > ył
          > nie
          > > mniej merytoryczny niż podobny wątek innego forumowicza, który był kiedyś
          >
          > nawet
          > > przez adminów przypięty
          >
          > Gdybys czytał Netykietę, to wiedziałbyś, że sam sobie odpowiedziałeś:)
          > "Zanim założysz wątek sprawdź, czy temat już nie był omawiany"
          > A w praktyce - nie mnóż wątków na ten sam temat.
          >

ja ten punkt znam doskonale, a także ten, w którym mowa, że nie nalezy poruszac
          spraw nie związanych tematycznie z forum silesiana :) spostrzegasz nieścisłość
          w postępowaniu?
          • bartoszcze Re: Pytanko do Adminów. 03.03.06, 12:12
            Spostrzegam:)
            ale z uwagi na dosyć swobodną formułę Silesiany nietematyczność jest traktowana
            bardzo pobłażliwie:))
            a poza tym ten wątek tak piękny był..
            • tow.stalin Re: Pytanko do Adminów. 03.03.06, 12:31
              bartoszcze napisał:

> Spostrzegam:)
              > ale z uwagi na dosyć swobodną formułę Silesiany nietematyczność jest
              traktowana
              >
              > bardzo pobłażliwie:))
              > a poza tym ten wątek tak piękny był..
              >

nie "był" ale jest :) po prostu miodzio :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka