Dodaj do ulubionych

Flandern! stolica Bruksela, Slezanku!

07.03.06, 06:23
Flandern ist die nördliche, offiziell niederländischsprachige Region Belgiens
mit eigenem Parlament und Regierung in Brüssel. Flandern liegt an der
Kanalküste und wird im Norden von den Niederlanden, im Osten von Deutschland,
im Süden von der Wallonie, dem französischsprachigem Teil Belgiens, und im
Westen von Frankreich begrenzt.

Fläche: 13.522 km² (ungefähr die Hälfte von Nordrhein-Westfalen)
Einwohnerzahl: etwa 6 Millionen.
Hauptstadt Flanderns: Brüssel (knapp eine Million Einwohner)
Bevölkerungsdichte: 443 Einwohner / km²

Flandern besteht aus fünf Provinzen:
Antwerpen:2.867km²
(Hauptstadt Antwerpen)

Flämisch-Brabant: 2.106km²
(Hauptstadt Löwen)

Limburg: 2.422km²
(Hauptstadt Hasselt)

Ostflandern: 2.982km²
(Hauptstadt Gent)

Westflandern:3.144k
(Hauptstadt Brügge)

Bevölkerung
Flandern zählt zu den am dichtesten besiedelten Ländern der Welt. 95 % der
Bevölkerung leben in den Städten:

Brüssel: 970.000 Einwohner
Antwerpen: 490.000 Einwohner
Gent: 230.000 Einwohner
Brügge: 117.000 Einwohner
Oostende: 68.000 Einwohner

Obojetnie skad sie nazwa wziela, Stolica jest Bruksela, obojetnie czy tam 80%
mieszkancow po francusku mowi, wiekszosc mieszkancow Brukseli to Flamandzi,
tak samo jak w calej Flandrii.( oczywiscie, ze jest mniejszosc niemiecka)
W Luksemburgu tez sie mowi po francusku, a narodowosciowo sa Niemcami.
Obserwuj wątek
    • ballest Re: Flandern! stolica Bruksela, Slezanku! 07.03.06, 06:50
      www.flandersonline.org/de/flanders/5/76
      Poczytejcie, to stwierdzicie, ze nawet po francusku mowiacy Brukselanie to tez
      w wiekszosci Flamandzi.
      • ballest Re: Flandern! stolica Bruksela, Slezanku! 07.03.06, 07:11
        To pisza Flamandzi o Brukseli:
        "Brüssel ist eine lebendige Stadt mit zwei flämischen Universitäten und
        mehreren flämischen Hochschulen. Aber Brüssel ist auch das kulturelle Zentrum
        Flanderns."
      • slezan Re: Flandern! stolica Bruksela, Slezanku! 07.03.06, 08:44
        A słyszałeś nieuku o tym, że w Belgii, poza jednostkami administracyjnymi są
        tzw. wspólnoty językowe?:-)
    • slezan No i powtarzaj tu takiemu tępakowi:-) 07.03.06, 08:42
      ... że na tej zasadzie Sosnowiec leży na Śląsku.
      Co, balleścik, Karol V urodził się w Belgii?:-)
    • slezan Tjaaa 07.03.06, 08:45
      Luksemburczycy oczywiście są dumni ze swej niemieckości i deklarują ją na
      każdym kroku:-).
      • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 10:24
        Slezanku, czy ktos ja musi deklarowac, ?
        Sa takimi Niemcami jak Alzasi i koniec!
        Czy Szwajcarzy albo Austriacy ja deklaruja?
        Sa obywatelami innego panstwa a nie Niemiec.

Snopeczku, czy ty kiedykolwiek zrozumiesz co to jest pochodzenie!
        • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 10:57
          Przepraszam, że się wtrącam, ale...

ballest napisał:

> Slezanku, czy ktos ja musi deklarowac, ?

W ten sposób zrównałeś się z tymi Polakami, którzy twierdzą, że nic takiego jak
          naród śląski nie istnieje.

> Sa takimi Niemcami jak Alzasi i koniec!
          > Czy Szwajcarzy albo Austriacy ja deklaruja?

Czy wg Ciebie Szwajcarzy i Austriacy to Niemcy?

> Snopeczku, czy ty kiedykolwiek zrozumiesz co to jest pochodzenie!

Pochodzenie to może mieć owczarek niemiecki. Człowiek jest tym za kogo się
          uważa!
          • somepoint210 Re: Tjaaa 07.03.06, 11:52
            eichendorff napisał:

> W ten sposób zrównałeś się z tymi Polakami, którzy twierdzą, że nic takiego
            > jak naród śląski nie istnieje.

Powyzsze zdanie Eichi powinno brzmiec, jak nastepuje;
            "W ten sposob zrownales sie z tymi Polakami i Niemcami, ktorzy twierdza, ze nic
            takiego, jak narod slaski nie istnieje"

Naturalnie, jezeli chcialbys byc uczciwy i wiarygodny. Przeciez Balcio nie
            uznaje per se istnienia narodu slaskiego, jak tez wielu 'dyzurnych Niemcow" na
            tym forum:) Slazak jest Niemcem wedle tej grupy i nawet relacja Heimat-
            Vaterland jest coraz czesciej pomijana. Nie zauwazyles?:) Nie wierze:)
            Czyzbys mial obsesje, jakze podobna do grupy 'ballestowsko-szwagrowej' na
            punkcie Polakow, ze nie zauwazasz jasnych deklaracji tutejszych Niemcow w tym
            wzgledzie? Eichi, stajesz sie coraz bardziej radykalny, a przez to i bezmyslny
            (vide watek o wampirze), przerazasz mnie. Odsapnij troche:)
            Z zainteresowaniem czytam Twoje posty o wadach i bledach polskiej polityki
            w przeszlosci, jak i obecnej, moze na razie zostan przy tym.
            Pozdr.
            • ballest Re: Tjaaa, a wiec Slask w Reichu ;) 07.03.06, 12:17
              Dzieki Grba, kolejny dowod na to, ze Slask jest w Reichu.
              • oberschlesier88 Ballest to KLAMCA!!! 07.03.06, 12:27
                allest napisał:

Slezanek i Bartluszcze w ogole historii nie znaja, WIERZCIE MI !!!
                A ja znam osobiscie conajmniej 10 Amikow, co nigdy by do Hameryki nie wrocili.
                Wanda to tez Niemka, a jak Niemka Niemca nie chciala to przeca nic zlego!
                WIERZCIE MI !!! Ty nawet rudymentarny wiedzy uo Kindersztubie niy mosz,
                paueczkami trzepac! Widze, jestescie naprawde daleko, daleko za Hotentotami.
                Moga koniki strugac, a nie prowadzic ze mna dysputy.
                Arnoldzik tez nie lepszy, on jest Polokiem i nic nie rozumie (jak wszyscy
                Polacy) WIERZCIE MI!!! Taka jest prawda! Bo ballest zawdzw wam prawde skresli.
                WIERZCIE MI !!! A nie glupimu klamcy Kadlubkowi wierzyc! Jestes slabszy jak
                Cie kiedys ocenilem, mysla ize smolorz mo recht - najgorzyj jak sie ktos na
                chama chce robic slonzokym .... USA jako jedyna Dyktatura odrzucaja ONZtowska
                Rade do Praw Czlowieka! Na balkonie Tanty Erny, tam widac wszystko, wierzcie
                mi!!! Czy Ty zmysly postradales ? TO JEST PRAWDA !!! FACYT, zrobimy konkurs na
                najglupszy wpis. Nie wierz Halce, bo Moniuszko se "zapomniou" WIERZCIE MI !!!
                To jest prawda, cos na poziomie SSSia! A Arnoldzik jeszcze dali, po prostu
                instrumentem Jankiela! Wolnosc slowa !!! Gumiaki ze słoma i karta ONZ!!!
                Tak samo jak w calej Flandrii ( oczywiscie, ze jest mniejszosc niemiecka)
                A z tym plebiscytem to juz zupelnie nie zrozumieli moich intencji, bo czytac
                nie umieja, snopki! Ale czego wymagac od 0,003 w slomianych glowach?
                Dobra retoryka jest tarcza niewiedzy, to jeden Fauxpas! Teraz juz chyba nikt
                nie ma najmniejszej watpliwosci, ze sa najokrutniejsza dyktatura we
                wspolczesnym Swiecie. Abo? Nie wiem, ile Ty ich zglosiles?, albo jestes tylko
                w pysku taki mondry! Skompromitowali sie z Wanda, snopki. Czytaj myśle!

Glueck Auf!!!
                Oberschlesier88
              • grba Re: Tjaaa, a wiec Slask w Reichu ;) 07.03.06, 15:36
                ballest napisał:

> Dzieki Grba, kolejny dowod na to, ze Slask jest w Reichu.

Fajna biała plama ten Śląsk? Na pierwszy rzut oka "eingebildet Gebiet"...
                Gebiet... jak terytorium Indian... cholernie ważny kawałek Rzeszy.
            • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 12:18
              Chyba nie zrozumiałeś celu pominięcia Niemców w zdaniu "W ten sposob zrownales
              sie z tymi Polakami i Niemcami, ktorzy twierdza, ze nic takiego, jak narod
              slaski nie istnieje". Takie zdanie całkowicie traci swój "klimat". Dla Ballesta
              nie ma nic gorszego niż porównanie z Polakami (przy całym szacunku dla
              większości Polaków). Tylko w taki sposób można mu przedstawić błędy w jego toku
              rozumowania.
              A co do mojego wątku na temat wampira, już wyjaśniłem, że trochę mnie poniosło
              w tytule. Nie widzę natomiast nic złego w treści tego wątku. Najbardziej
              prowokacyjne - wg większości forumowiczów - pytanie dotyczyło kwestii czy
              psychopata odczuwał nienawiść tylko ze wzgędu na płeć, czy też (obok tamtej) z
              powodów etnicznych. Naprawdę nie wiem co jest złego w takim pytaniu. Wszak
              większość psychopatów nie miała "świra" tylko na jednym punkcie, czego
              najlepszym przykładem jest sam Adolf H.
              • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 12:35
                Eichendorf, w jakim toku rozumowania, tu sie rozuazi jakie miasto jest stolica
                Flandrii ! ?
                • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 12:38
                  Wejrzyj śe tam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                  f=639&w=38022741&a=38031636
                  i na moja uodpowjedź.
                • eichendorff Jeszcze roz 07.03.06, 12:40
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=38022741&a=38031636
                • somepoint210 Re: Tjaaa 07.03.06, 12:41
                  ballest napisał:

> Eichendorf, w jakim toku rozumowania, tu sie rozuazi jakie miasto jest
                  stolica
                  > Flandrii ! ?

Nie Balcio, tu sie rozlazi o Twoje IQ. Nie wiem, czy wiesz, ale na Silesianie
                  sa przyjmowane o to potajemne zaklady bookmacherskie:) Na razie skala oscyluje
                  pomiedzy '0', a '0,003':)))
                  Pozdrawiam serdecznie.
                  • sss9 Re: Tjaaa... 0,003 :))) 07.03.06, 12:44
                    somepoint210 napisał:
                    >
                    > Nie Balcio, tu sie rozlazi o Twoje IQ. Nie wiem, czy wiesz, ale na Silesianie
                    > sa przyjmowane o to potajemne zaklady bookmacherskie:) Na razie skala oscyluje
                    > pomiedzy '0', a '0,003':)))
                    > Pozdrawiam serdecznie.

ja także :))))))))))))pozdrawiam :))))))))))...
                    • oberschlesier88 Re: Tjaaa... 0,003 :))) 07.03.06, 12:48
                      sss9 napisał:

> ja także :))))))))))))pozdrawiam :))))))))))...

Niy bynde gorszy!!! Tesz siem pszilonczam!!!

Glueck Auf!!!
                      Oberschlesier88

PS.
                      Pomiedzy '0', a '0,003' to dla miszcza i tak za duszo!!! Szkoda ze niy ma we tym
                      wzglendzie takij ujemnyj skali!!! Uona byla by wsam roz dla miszcza!!!
                  • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 12:52
                    Somme, nie wiem o jakim IQ ty tu skreslasz, ale na razie wiekszosc polskich
                    forumowiczow pokonczylo szkole ktorej dyrektorem jankiel byl!
                    Tak ze tam sie IQ mierzy ile razy dostal paueczka w swoja szara metalowa
                    komoreczke od jankiela!
                    • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 12:55
                      "Slezanku, czy ktos ja musi deklarowac, ?
                      Sa takimi Niemcami jak Alzasi i koniec!
                      Czy Szwajcarzy albo Austriacy ja deklaruja?
                      Sa obywatelami innego panstwa a nie Niemiec."

A co chcesz, zeby oni deklarowali, Amerykanie niemieckiego pochodzenia tysz ja
                      nie deklaruja.
                      Kazdy wie, ze Alzasi to Alemani tak samo jak Szwajcarzy!
                      Slazacy musza deklarowac, bo chca Autonomie.
                      • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 13:05
                        Więc wg Ciebie Szwajcarzy to Niemcy? I Amerykanie też? Ciekawe, nie przeczę...

Gdyby pójść dalej wg Twojej teorii "pochodzenia" okazałoby się, że
                        wszyscy "biali" to jeden naród. A gdyby pójść jeszcze dalej, to okazałoby się,
                        że "biali" wcale nie są biali. A gdyby jeszcze dalej, to ten "naród" skakałby
                        po drzewach, a nawet - wcześniej - miał skrzela i płetwy.
                        • sss9 Re: Tjaaa 07.03.06, 13:07
                          eichendorff napisał:

> Więc wg Ciebie Szwajcarzy to Niemcy? I Amerykanie też? Ciekawe, nie przeczę...
                          >
                          > Gdyby pójść dalej wg Twojej teorii "pochodzenia" okazałoby się, że
                          > wszyscy "biali" to jeden naród.

jeden, ale NIEMIECKI! :)))
                        • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:14
                          Moze ci wlozam mapa, na ten temat!? bo widzam, ze nie mosz najmniejszego
                          pojecia o czym piszesz!
                          • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 13:23
                            A włożuj ;-) Może czegoś się nauczę?

Ale powiem Ci tylko tyle, że ta Twoja teoria ma sens. Bo gdyby iść z
                            tym "pochodzeniem" dalej i dalej dotarlibyśmy w końcu do kambryjskich
                            trylobitów, które - jak podawał kiedyś Hermann - są najstarszymi mieszkańcami
                            Śląska.
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=27775984&a=28188193
                            Więc gdyby je uznać za część narodu niemieckiego, uzasadniłoby się
                            jednocześnie "odwieczne" prawa Niemiec do Śląska. Ty mosz łeb, Ballest!
                        • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:22
                          Eiche, - Zobacz sobie ta mape :
                          www.deutsch-lernen.com/images/karte_dt.gif
                          www.deutsch-lernen.com/deutsche_sprache.htm
                          Jak ues je mamlas, tysz ci mogam cos na temat Niemcow w USA wciepnonc.
                          Do dzsiej uech myslou, ze cos umiysz i uech Cie szacowau, ale kazdy se mylic
                          moze.
                          • sss9 Re: Tjaaa 07.03.06, 13:24
                            ballest napisał:

> Do dzsiej uech myslou, ze cos umiysz i uech Cie szacowau, ale kazdy se mylic
                            > moze.

"szacowałeś" w ojro, karatach czy procentach? :)))
                          • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 13:27
                            Ale co ta mapa ma wspólnego z narodowością?
                            Dla Ciebie jeśli ktoś się posługuje językiem niemieckim to jest Niemcem?
                            To Tyś je Polok, bo piszesz na forum po polsku!
                            • sss9 Re: Tjaaa 07.03.06, 13:34
                              eichendorff napisał:

> Ale co ta mapa ma wspólnego z narodowością?
                              > Dla Ciebie jeśli ktoś się posługuje językiem niemieckim to jest Niemcem?
                              > To Tyś je Polok, bo piszesz na forum po polsku!
                              >

i co, myślisz, że już do niego dotarło, że bez przerwy sobie zaprzecza i
                              udowadnia przeciw sobie, wrzeszcząc - WYGRAłEM! ?
                            • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:35
                              Niy, ale to som plemiona alemanskie, a to niemieckie plemie!
                              • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 13:40
                                Które plemiona są alemańskie? W Szwajcarii? A ci co godajôm po francusku,
                                włosku i staroretoromańsku to tyż plemiona alemańskie?
                                • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:50
                                  Richtig nie znosz tych alemanskich plemion, albo mie za bouzna robisz?
                                  • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:53
                                    upload.wikimedia.org/wikipedia/de/thumb/9/9b/Alamannien_Hochburgund_ca_1000.png/665px-Alamannien_Hochburgund_ca_1000.png
                                    • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 14:01
                                      No a te na źelono? To tyż Ńymcy? A dyć wjelgo czynś dźiśejszyj Szwajcarii
                                      zajeli!
                                      • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 14:09
                                        To bou kedys caly czas Deutsches Reich, a wiysz co je stolicom Szwabii, bo
                                        szwaby to tysz Alemany ?
                                        • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 14:13
                                          Te zielone to Burgundia!
                                          • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 14:20
                                            Wjym! Yno czy Burgundja to tyż Ńymcy?
                                            • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 14:31
                                              Wtedy bouy czynsciom Cesarstwa, czytej Niemiec, dzisiej niy.
                                              • eichendorff Re: Tjaaa 07.03.06, 14:49
                                                Ale to je Szwajcarja! A sôm żeś pedźou, co Szwajcary to Ńymcy! Wjync jak to je
                                                z ńimi?
                                                • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 18:57
                                                  eichendorff napisał:

> Ale to je Szwajcarja! A sôm żeś pedźou, co Szwajcary to Ńymcy! Wjync jak to
                                                  je
                                                  > z ńimi?
                                                  >

Eichendorf, pisz do mnie lierami lacinskimi, bo nic uotczytac nie umiam, mogam
                                                  se tylko domyslic, co to za heroglify som!

Zadaj konkrtetny pytanie jak czuwiek a nie nie tancz mi w koncercie Jankiela!
                                                  Albo potrafisz po ludzku pisac i zadac pytanie, abo dej se pokoj!
                                              • slezan Re: Tjaaa 07.03.06, 18:35
                                                A od kiedy cesarstwo jest synonimem Niemeic? Coś Ci się balleścik kompletnie
                                                pozajączkowało:-).
                                        • Gość: Badener Re: Tjaaa IP: *.static.qsc.de 07.03.06, 14:54
                                          Basel!!!!!!!!!!!!!!!
                    • sss9 Re: Tjaaa 07.03.06, 13:00
                      ballest napisał:

> Somme, nie wiem o jakim IQ ty tu skreslasz,...

toć dlatego te zakłady! :)))
            • tow.stalin Re: Tjaaa 07.03.06, 15:24
              somepoint210 napisał:

> eichendorff napisał:
              >
              > > W ten sposób zrównałeś się z tymi Polakami, którzy twierdzą, że nic takie
              > go
              > > jak naród śląski nie istnieje.
              >
              > Powyzsze zdanie Eichi powinno brzmiec, jak nastepuje;
              > "W ten sposob zrownales sie z tymi Polakami i Niemcami, ktorzy twierdza, ze
              nic
              >
              > takiego, jak narod slaski nie istnieje"
              >
              > Naturalnie, jezeli chcialbys byc uczciwy i wiarygodny. Przeciez Balcio nie
              > uznaje per se istnienia narodu slaskiego, jak tez wielu 'dyzurnych Niemcow"
              na
              > tym forum:) Slazak jest Niemcem wedle tej grupy i nawet relacja Heimat-
              > Vaterland jest coraz czesciej pomijana. Nie zauwazyles?:) Nie wierze:)
              > Czyzbys mial obsesje, jakze podobna do grupy 'ballestowsko-szwagrowej' na
              > punkcie Polakow, ze nie zauwazasz jasnych deklaracji tutejszych Niemcow w tym
              > wzgledzie? Eichi, stajesz sie coraz bardziej radykalny, a przez to i
              bezmyslny
              > (vide watek o wampirze), przerazasz mnie. Odsapnij troche:)
              > Z zainteresowaniem czytam Twoje posty o wadach i bledach polskiej polityki
              > w przeszlosci, jak i obecnej, moze na razie zostan przy tym.
              > Pozdr.

nic dodać nic ująć :)
        • Gość: gość z zaświatów Re: Tjaaa IP: *.chello.pl 07.03.06, 13:04
          Ein Volk, ein Reich, ein Ballest! sieg Heil!
          • ballest Re: Tjaaa 07.03.06, 13:10
            Zapamietejcie, zodyn Szwajcar nie bedzie podkreslou swoji niemieckosci, bo uon
            chce byc Szwajcarem nie Niemcem.
            To samo Alzas bo chce byc obywatelem Francuskim!
            Slonzoki, czy Niemcy w Polsce podkreslaja odrebnos bo jedni chca miec autonomia
            a drudzy nie chca byc Polokami.
            Jest to takie trudne do zrozumienia!
            Do SSSia i Heilhitlerka to wiem, ale inni chyba zrozumieli!
            Moze somme tysz mou z tym problemy?
            • sss9 Re: Tjaaa ... 0,003 :))) 07.03.06, 13:12
              uhmm, powiedz ro swojemu koniowi. :)
              a przy okazji, dlaczego zwracasz się tu do hanys_hans'a aka heilhitlerka, on tu
              skreśla?
              • oberschlesier88 Re: Tjaaa ... 0,003 :))) 07.03.06, 13:19
                sss9 napisał:

> uhmm, powiedz ro swojemu koniowi. :)
                > a przy okazji, dlaczego zwracasz się tu do hanys_hans'a aka heilhitlerka, on tu
                > skreśla?

Koniowi??? Uon nyi ma takiyego!!! Co najwyzaj to uon mosze to uopowiedzic kozie
                uod Tanty Erny ze balkonu we Glywicach!!!

Glueck Auf!!!
                Oberschlesier88
            • somepoint210 Re: Tjaaa 07.03.06, 13:21
              ballest napisał:

> Zapamietejcie, zodyn Szwajcar nie bedzie podkreslou swoji niemieckosci, bo
              uon
              > chce byc Szwajcarem nie Niemcem.
              > To samo Alzas bo chce byc obywatelem Francuskim!
              > Slonzoki, czy Niemcy w Polsce podkreslaja odrebnos bo jedni chca miec
              >autonomia a drudzy nie chca byc Polokami.

Zapomniales o Amerykanach z porzedniego postu, Amerykanie nie chca podkreslac
              swojej niemieckosci, poniewaz chca byc Amerykanami, powiem nawet wiecej, te
              kilkadziesiat tysiecy Niemcow emigrujacych corocznie do USA podkreslaja swoja
              odrebnosc, bo nie chca byc Niemcami, a Hamerykanami. Musi jakies prawicowe
              dupki z tych Niemcow-emigrantow:)
    • oberschlesier88 Gadaj tu z debilem 07.03.06, 09:04
      ballest napisał:

> Obojetnie skad sie nazwa wziela, Stolica jest Bruksela, obojetnie czy tam 80%
      > mieszkancow po francusku mowi, wiekszosc mieszkancow Brukseli to Flamandzi,
      > tak samo jak w calej Flandrii.( oczywiscie, ze jest mniejszosc niemiecka)

Miszczu imbecylizmu, mniejszośc niymiecka to je ale we Walonii w Eupen i
      Malmedy!!! A nyi we Flandrii!!!

> W Luksemburgu tez sie mowi po francusku, a narodowosciowo sa Niemcami.

Narodowościowo zdebilały rasisto, to uoni som ale Luxemburczykami!!!

Glueck Auf!!!
      Oberschlesier88

Ponoc Mniemce to narud na ktury siem moszna ferlassen, wienc gdzie to u ciybie
      te dojcze Tugendy???!!! Słowa rzucarz na wiatr i niy potrafisz dotrzymac
      tfoiych Obietnic czytej FERSZPESIEN!!! Jak długo byndziesz siem tu z tymi
      tfoiymi "mundrościami" jeszcze pyntał???!!!
      • ballest Re: Gadaj tu z debilem 07.03.06, 10:20
        Heilhitlerku! naucz sie czytac, czy jou piszam o mniejszosci niemieckiej w
        Walonii, czy W Flandrii tylko w BELGII gnotku?
        • oberschlesier88 Kłamstwo ma krutkie nogi!!! 07.03.06, 10:43
          ballest napisał:

> tak samo jak w calej Flandrii.( oczywiscie, ze jest mniejszosc niemiecka)

Skreślałeś pułgłufku uo Flandrii a niy uo Belgii jako całości !!!
          Ja, miszczu obłudy i kłamstwa!!! Kłamstwo ma krutkie nogi czytej LUEGEN HAT
          KURCE BAJNE!!!

Glueck Auf!!!
          Oberschlesier88

Widza ze jysteś jak Mniemce we druga wojna, kture to siem ze Ojropom szegnały
          ale niy mogły jej uopuścic pszes prawia 6 lat !!! Dopiyro jak Hamerykony same
          psziszły i Ruskich uzbroiły to siem poszegnali ze asz siem za niymi kurziło!!!
    • grba Re: Flandern! stolica Bruksela, Slezanku! 07.03.06, 11:19
      Dzięki Wam dowiedziałem się, że mam część „F. W. Putzgers Historischer Schul-
      Atlas, 1905”. 100 lat. Łoł - jak mawiają Rosjanie.

W tym atlasie znajdziecie mapkę Deutschland und Oberitalien im 15. Jahrhundert
      (1477)
      www.maproom.org/maps/historical/putzgers/1905/1905.pl?m=0041
      Znajdziecie tam również pomocniczą mapkę Deutschlands Kreisenteilung:
      Brukselka z okolicami to nr 2 – Burgundischer Kreis
      Śląsk nr 11 określono jako Nichteingekreiste Gebite
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka