Dodaj do ulubionych

Pola golfowe w GOP

13.08.06, 20:04
Jakies interesujace 9-cio czy 18-to dolkowe? Miejsca, gdzie slaska klasa
srednia moze spokojnie wypoczac oddajac sie grze wymagajacej precyzji i
umiejetnosci przewidywania, gdzie slaska klasa srednia moze uciec od zgielku
plebejskiej pilki kopanej, gdzie germanofile i germanofobi, polonofile i
polonofobi beda mogli dyskutowac jednoczesnie zastanawiajac sie jak ustrzelic
'eagle'.
A po zakonczeniu w przyjemnej atmosferze budynku klubowego ze szklaneczka
szkockiej 'on the rocks' kontynuowac spory o wyzszosci slaskiego pola
golfowego nad bawarskim Bodensee Golf Club.
Obserwuj wątek
    • tow.stalin Re: Pola golfowe w GOP 14.08.06, 10:36
      somepoint210 napisał:

> Jakies interesujace 9-cio czy 18-to dolkowe? Miejsca, gdzie slaska klasa
      > srednia moze spokojnie wypoczac oddajac sie grze wymagajacej precyzji i
      > umiejetnosci przewidywania, gdzie slaska klasa srednia moze uciec od zgielku
      > plebejskiej pilki kopanej, gdzie germanofile i germanofobi, polonofile i
      > polonofobi beda mogli dyskutowac jednoczesnie zastanawiajac sie jak ustrzelic
      > 'eagle'.
      > A po zakonczeniu w przyjemnej atmosferze budynku klubowego ze szklaneczka
      > szkockiej 'on the rocks' kontynuowac spory o wyzszosci slaskiego pola
      > golfowego nad bawarskim Bodensee Golf Club.

o dziwo, jest ich już troche:
      www.golf.svp.pl/pola.htm
      przyjemnej gry :)
      • Gość: harc mistrz Re: Pola golfowe w GOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:06
        Przed laty dużo "w tym temacie" pisał na Forum GW Katowice pewien forumowicz o
        nick'u "początk.golfista", który chciał zakładać w śląskiej aglomeracji Kluby
        Golfa Bezrobotnych (w skrócie KGB), ale potem ucichło wszystko.
        Nawet nie wiem, czy w Katowicach jakieś, chociaż jedno, pole golfowe powstało?!
        Ha, ha, ha!!!...
        Zaglądnąłem, tow. Stalin, na stronę Śląskiego Klubu Golfowego (w Siemianowicach)
        i uśmiałem się czytając pierwszy, zachęcający do tego "ich golfa" anons:
        >> GOLF = zdrowie, kontakty, prestiż <<
        HA, HA, HA!!!***
        (trzygwiazdkowy śmiech harc mistrza)
        (HKP)
        ...
        CZUWAJ, KOBA!!!
        • Gość: :) Re: Pola golfowe w GOP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 16:57
          kiedys na Slasku bylly nawet winnice. Ale po 1945, po pojawieniu sie
          "cywilizatorow" posadzone zostaly kartofle i zamiast wina gronowego pojawilo sie
          na rynku szybko "wino kartoflane"...
          I albo nie doceniamy cywilizacyjnej wyzszosci kartofli nad winogronami, albo... :)
          • Gość: harc mistrz :-))) Re: Pola golfowe w GOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:08
            >> GOLF = zdrowie, kontakty, prestiż <<
            - Ha, ha, ha!!!***
            (HKP)
            ...
            CZUWAJTA, GOLFISTY!!!
            Śmiech - to zdrowie! (... i mleko krowie)
            Najlepsze z wypasu na zielonych, prestiżowych POLACH GOLFOWYCH. (UHT)
            • Gość: :) [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 17:12
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: harc mistrz & HKP Re: Pola golfowe w GOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:22
                Słuchaj, Ty śmieszku :) z de, a piłeś Ty polską wyborową gorzałę - "płynne
                słońce" [C2H5OH] z dobrze nawożonych i nasłonecznionych kartoflisk...???
                Mniód w gembie!!!
                (HKP)
                ...
                CZUWAJ, ŚLIMACZKU-WINNICZKU!!!
                Winnice Ci się marzą, smakoszu!? Poczekaj trochę, idzie zmiana klimatu.
                • Gość: :) Re: Pola golfowe w GOP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 17:24
                  nie pijam sciekow
                  • Gość: :) Re: Pola golfowe w GOP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 17:26
                    a do tego powiedz mi, co to za przyjemnosc pic cos, co trzeba zapijac badz
                    zagryzac? nie wiem jak ty, ale ja SM nie jestem
                  • Gość: harc mistrz (HKP) Re: Pola golfowe w GOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 17:28
                    Pewnie wolisz te Wasze "ersatz'e"... albo PIWO!?
              • Gość: :( o wypasaniu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 22:25
                czy ja w ktoryms miescu napisalem nieprawde? w odpowiedzi na post harsmiszcza
                przytoczylem jedynie fakty z okresu kiedy Polacy zajeli niemiecki Breslau i
                zapytalem sie go, po jego wypowiedzi powyzej, , czy ma zamiar wypasac kozy na
                polach golfowych
          • tow.stalin Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego" ;) 16.08.06, 21:34

kurde, kolejna niemota patrząca na wszystko z perspektywy "narodowej" :)

tak przy okazji: winnice były na dolnym śląsku, zniknęły w średniowieczu,
            ponieważ:

a.) wersja dla schlesierów: ponieważ niczym szarańćza pojawiły się hordy
            niemieckich goroli i wyżarli do cna każdą winorośl
            b.) wersja dla normalnych: ponieważ wymarzły, najzwyczajniej w świecie.

oraz wiadomość z ostaniej chwili: winnice w polsce się pojawiają się na nowo,
            na razie mają prawo do sprzedawania wina stołowego (z tego co pamiętam i co
            widze w sklepach)

p.s. a dla schelsierów kaganiec (przeca nie kaganek...) oświaty:
            www.winnicepolskie.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=30&Itemid=79
            • Gość: :)) Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.08.06, 22:34
              "Zu Zeiten des Kommunismus kam der Weinbau fast völlig zum Erliegen. Seit 1990
              wird er wieder verstärkt betrieben."

zielona_gora.know-library.net/
              calkiem neutralnie napisane :))) "za czasow komunizmu" innymi slowy po 1945.
              ps
              nie chcialem tobie podawac obiektywnych niemieckich stron, bo te, jak wiem dla
              ciebie (i tobie podobnym wszechpolakom) sa nieobiektywne:)
              • tow.stalin Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego 17.08.06, 10:40
                widać zimna pogoda to też wina komunistów, hehehehehehe :)
                • Gość: :) Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.08.06, 14:00
                  taaak, bo klimat zmienil sie nagle w 1945? - chociaz czekaj, ty jestes
                  geniuszem!!! i masz racje!!! po 1945 Slask zostal przesuniety cywilizacyjnie o
                  przynajmniej 200 wstecz!

• Gość: harc mistrz :-))) Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 19:23
                    Boże ile ja wina gronowego [importowanego], z winnic [zagranicznych], w
                    Katowicach, w czasach studenckich, s p i ł e m (?!)...
                    Na ul. Dyrekcyjnej była taka dobrze zakonspirowana (dosłownie: "w podziemiu")...
                    w i n i a r n i a , nazywana eufemistycznie "probiernią win".
                    Wchodziło się z ulicy niby to do sklepu cukierniczego, pooglądało dla niepoznaki
                    bombonierki, ciastka i cukierki sprzedawane na wagę i...
                    I schodziło się do piwnicy. Kamiennymi schodkami w dół, gdzie witał człeka miły
                    chłodek, wesołe młode towarzystwo i miła pani za kamiennym kontuarem-blacikiem
                    polewająca najlepsze wina wprost do szklanek (ca 0,25 l), odpowiednio
                    schłodzone, po... cenie detalicznej (a może nawet hurtowej), bo na studencką
                    kieszeń starczało obficie.
                    A były to lata PRL-owskie 70-te.
                    He, he, he!!!...***
                    (HKP)
                    ...
                    GDZIE TE CZASY!? CZUWAJ...
                    Serwowałem sobie zazwyczaj 2 szklanice białego orginalnego włoskiego "Martinii".
                    Żadne inne wino typu wermouth nie miało takiego jak ONO smaku i bukietu.
                    Czasem wybierałem "Moscatel", "Klosterkeller", albo "Egri Bikaver"
                    Lub tokaj "Aszu" - albo "Szamorodni". Ech, łza się w oku kręci...

PS: Nie myśl śmieszku :), że MY TUTAJ sroce spod ogona wypadliśmy.(!)
                    A o "narodzie śląskim" nikt tutaj nic nie słyszał.
                    • fyrlok Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego 17.08.06, 19:30
                      To z tym winem potwierdzam.
                      Bylem i pilem.

> A o "narodzie śląskim" nikt tutaj nic nie słyszał.
                      Tego akurat nie da sie potwierdzic.
                      Za duzo wina ---> slaba pamiec.

Bylem, jestem i zawsze bede SLAZAKIEM.
                  • tow.stalin Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego 18.08.06, 08:04
                    Gość portalu: :) napisał(a):

> taaak, bo klimat zmienil sie nagle w 1945?

a skąd żeś takie informacje skombinował? u mnie żeś je przeczytał? no to
                    chętnie zobacze link do tej mojej wypowiedzi. a póki co musze twoje wypociny
                    traktować jako wymysł niezbyt zdrowej, ale bujnej wyobraźni.

po 1945 Slask zostal przesuniety cywilizacyjnie o
                    > przynajmniej 200 wstecz!
                    >

co "200 wstecz" geniuszu? centymetrów, milimetrów, kilometrów na godzine?
                    • Gość: znajomy Re: Pola golfowe w GOP a sprawa narodu "ślaskiego IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.06, 08:10
                      My, ludzie, wcale nie jesteśmy mądrzejsi od zwierząt. One tylko nie dorównują
                      nam głupotą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka