Dodaj do ulubionych

do mlodych slazakow

26.04.07, 22:54
wierzcie mi ludzie, mam juz pare latek na karku i wiem ze chocbyscie byli najtwardszymi polskimi patriotami, uczciwa praca niczego sie w polsce nie dorobicie, nie w tym tysiadzleciu.
chcecie zyc godnie jak ludzie, uczcie sie jezykow i pitajcie jak najszybciej, w rzadnym cywilizowanym kraju nie bedzie wam gorzej jak w polsce, jezeli jestescie troche cwani, uczciwi i pracowici, to w przeciagu 10 lat ustawicie sobie wygodne, bezpieczne i godne zycie.
kazdy kto mieszka za granicami polski wam to potwierdzi, nawet "nieudacznicy" z anglii :))).

gruß
Obserwuj wątek
    • oppelner_os Re: do mlodych slazakow 26.04.07, 23:55
      Zapomniales o gorolskich nieudacznikach z Reichu:))))

Gruß:)

Oppelner
      • rybniker Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 00:19
        ja tez nie narzekam
        2000 na miesiac mam,fuchy to kolejne 1000zl,poker tez ok 1500
        czasem jakis mecz obstawie = kasa leci
        w weekendy fuchy ewentualnie alkohol ,panienki itd
        a jak mi sie znudzi to pajade do UK albo do Szkocji
        skoro takie ciote jak buli se daly rade,to ja sie tam powinnienem dorobic willi
        raz dwa = hehehhe
        • builder Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 01:23
          teraz byle cwaniak sie dorobi za 2~3 lata!,

trzeba bylo spro`bowac` swoich sil 20, albo 30 lat temu!!!,

tak czy owak cioto, z`ycze ci powodzenia!,

rybniker napisał:

> ja tez nie narzekam
          > 2000 na miesiac mam,fuchy to kolejne 1000zl,poker tez ok 1500
          > czasem jakis mecz obstawie = kasa leci
          > w weekendy fuchy ewentualnie alkohol ,panienki itd
          > a jak mi sie znudzi to pajade do UK albo do Szkocji
          > skoro takie ciote jak buli se daly rade,to ja sie tam powinnienem dorobic
          willi
          > raz dwa = hehehhe
          >
          --------

• oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 15:35
          opowiedz to komus, kto w to uwierzy.
          kumpel z katowic po studiach plastycznych, pracuje fizycznie, zarabia po 12 godzinnym dniu pracy 6 dni w tygodniu , 2000 zl. BRUTTO! na fuchy, niema czasu ani sily.

polegli na "halembie" gornicy zarabiali 1000 zl. na 3 zmianach, w jucie katowice zarabiaja pracownicy 700-1200 zl.

uczciwa praca, placac podatki, nie nalezac do mafii, bez przekretow, bez ukonczonych studiow, po 40 godzinnym tygodniu pracy - nie zarobisz wiecej jak 1000 zl. netto (do reki).

jezeli twierdzisz inaczej to klamiesz i wszyscy dobrze o tym wiemy.
        • Gość: nieudacznik Re: do mlodych slazakow IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 28.04.07, 01:57
          wyglada na to, ze okradasz swojego pracodawce,
          w UK ci sie to nie uda,
          lepiej dla ciebie by sie nie znudzilo,
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=61453388&a=61457316
    • Gość: nieudacznik Re: do mlodych slazakow IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 27.04.07, 01:06
      oberschlesier1921,

zastanawiam sie, skad ty czerpiesz te nienawisc!
      • Gość: polak Re: do mlodych slazakow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.07, 12:21
        oberschlesier1921 niemiecki niewolnik bezmuzgowiec
        • oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 17:08
          "polaku" takie krotkie zdanie, a tak wiele nam o tobie zdradza.
          "bezmuzgowiec" to moim zdaniem ktos, ukrywajacy sie pod nickiem "polak" nieznajacy polskiej gramatyki.

ja nie jestem polakiem, ani tez nieuczylem sie polskiego w szkole, ale wydaje mi sie ze jezeli rzeczownik "mozg" ( pl.wikipedia.org/wiki/Mózg ) pisze sie przez -ó- to bezmozgowiec rowniez.

gruß

na pochybel nazistowskim wszechpolakom
      • oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 15:39
        jaka nienawisc?,
        dajac dobre rady, chce pomoc, mlodym slazakom w imieniu milosci blizniego swego.

nie widze w tym nic zlego, ani odrobiny nienawisci, wrecz przeciwne.

tak wiec nie rozumie twojej aluzji, chyba pomyliles mnie z kims innym.

gruß
        • Gość: nieudacznik Re: do mlodych slazakow IP: *.cable.ubr06.hari.blueyonder.co.uk 28.04.07, 01:43
          obrazasz ludzi, ktorych nie znasz!,
          namawasz mlodych ludzi do ucieczki, choc do konca nie jestes przekonany, ze
          dadza sobie rade?,
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=61453388&a=61453388
    • Gość: polak Re: do mlodych slazakow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.07, 17:08
      Slązacy z niemiec :
      Są słabowykształceni. Bez horyzontów większych, prości zwykli ludzie.
      żyją by jeśc i pracować dla Niemca. I tyle.!!!
      • oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 17:12
        jasne, masz racje, tak samo jak ludzie twierdzacy ze wszyscy polacy to:
        pijacy, zlodzieje, nieroby, kombinatorzy, aferzysci, balaganiarze, zacofane buraki, antysemici, ksenofobi, homofobi, katolicy pedofile.

w porownaniu do takich, wole byc niemieckim slazakiem, zatrudniajacym niemcow (wyjatki sie zdarzaja), polaka musialem niestety zwolnic (naduzycie alkoholu, spoznienia, bumele) wole zatrudnic turasa.
        • Gość: Hajer Hiszpania IP: *.Red-80-33-128.staticIP.rima-tde.net 27.04.07, 17:37
          A ja studiuje w Hiszpani.Zyje wsrod Hiszpanow,Niemcow,Szwedow , Latynosow i
          jeszcze nigdy nie spotkalem sie z niechecia do Polakow.Ogolnie nas lubia ,a
          niemieckim dziewczynom podobaja sie Polacy;-)
          Moja wspolokatorka jest Niemka i jest bardzo ladna;-)
          • oberschlesier1921 Re: Hiszpania 27.04.07, 20:33
            i tak powinno byc, kazdy kto ma troche oleju w glowie, potrafi zgodnie zyc, niestety wiekszosc uzytkownikow silesiany, to niedouczeni wszechpolacy, widzacy w kazdym niemcu hitlera.
            ale, jaki prezydent - taki mieszkaniec danego kraju.
            w koncu - tego ksenofoba, antysemite, homofoba, katofanatyka, kaczynskiego i jego kumpla giertycha - polski narod wybral w demokratycznych wyborach.

wierze ci ze w akademikach panuje symbiosa miedzynarodowa, natomiast gazety hiszpanskie, francuskie, brytyjskie, rosyjskie czy ostatnio nawet amerykanskie pisza nieprzychylnie na temat polski.
            • Gość: politolog Re: Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:36
              po latach Polacy docenia Romana G.
              • oberschlesier1921 Re: Hiszpania 27.04.07, 21:00
                tak, masz racje - a niebieskie mundurki, zmienia na brazowe.
                • Gość: pol Re: Hiszpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 21:16
                  jednolite mundurki maja byc roznorodne
      • cirano Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 18:32
        Swoimi wpisami potrafisz zaszokować polak. Skrajnie durne.
        Ale to dyskusja z Ober
    • Gość: polak Re: do mlodych slazakow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.07, 20:14
      W Niemczech nie funkcjonuje pojecie Śląski niemiec tylko polski
      niemiec. Pracujac na kontrakcie w Niemczech to jak najdalej od
      polskich niemcow ktorzy za pare marek to by utopili we wlasnym
      moczu kumpla żeby zarobić więcej. Ci ślązacy którzy wyjechali do
      Niemiec i spalili za soba mosty w kraju nie raz tego załowali bo
      w niemczech nigdy nie beda niemcami. Bardzo szybko starają sie
      zapomniec ską się wywodza.
      Znam rodzine z Siemianowic która wyjechala do Niemiec w ramach
      łączenia rodzin. Facet tu w siemianowicach był 1 sekretarzem w hucie
      ale zatrudniony byl jako elektryk. Myśleli ze Niemcy to taki głupi
      narod że nie wiedza co oni tu robili. Sprawdzili gościa jaki z
      niego elektryk i wyladowal w cegielni przy wypalaniu cegly. Płacze
      że jak by mógł to na kolanach do Polski, ale mosty spalone
      Także spokojnie z tymi osiagnięciami w rajchu przez Polaków i Ślązaków
      To co napisałem to nie sa rzeczy zaslyszane tylko bylem tam
      widzialem i po skoń czonym kontrakcie szczęsliwie wrocilem do
      POLSKI!!!!
      • oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 20:44
        kontrakt ;) - ja to nazywam - Schwarzarbeit, czyli nielegalne polskie firmy posrednicze zatrudniajace polakow za 2-3 euro na godzine, 2 euro taniej od rumuna czy turka.

frajerzy charujom 7 dni w tygodniu po 12 godzin dziennie zeby moc 1000 euro w miesiacu zarobic, bo to i tak dla nich duzo, no bo ktory wiesniak w polsce zarobi 3.800 zl miesiecznie?

niedziwie sie takim frajerom jak ty "polak" wykorzystani przez wlasnych ziomali
        nienawidza slazakow, ktorzy sie dobrze w niemczech zaklimatyzowali i zyja sobie spoko w dostatku i zgodzie.

Raz tez natrafilem na takiego "slazaka" zatrudniajacego polakow na czarno, opowiada wszystkim jaki z niego to slazak, a jak zapytalem z jakiego miasta pochodzi on na to: z sosnowca, myslalem ze mnie szlag trefi - od kiedy gorole ze sosnowca to slonzoki?
    • Gość: polak Re: do mlodych slazakow IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.07, 20:15
      Ja być Miemiec od 3 miesiecy i zapomniec juz polska jezyka
      Nie masz pojęcia jaki jestem tolerancyjny. Na świecie jest kilkaset narodów,
      ras i jak tam zwał i oni mi nijak nie przeszkadzają. Jedynym wyjątkiem są
      szwaby - to taka niereformowalna rasa wrednych typów, mieszanka bandyty ze
      złodziejem. Żadna resocjalizacja nie pomaga.

• oberschlesier1921 Re: do mlodych slazakow 27.04.07, 20:55
        ja byc w niemczech od roku 1977, i nauczyc sie polski tutaj, tak samo jak angielski i niemiecki (muttersprache).

tak oswiadczali sie slazacy w 1921 roku w czasie plebiscytu w ktorym ponad 85% slazakow oglosilo wole przynaleznosci do niemiec:

"einig und stark, deutsch bis ins Mark - kei pole!"

• oberschlesier1921 "kontrakt" "polaka" 27.04.07, 20:56
        Polacy wolą pracować w Niemczech- na czarno. W Lubuskiem, mimo sięgającego 27 proc. bezrobocia, brakuje chętnych do oficalnej pracy za granicą. "Mnie się to nie opłaca" - wzrusza ramionami Waldemar, 38-letni bezrobotny ślusarz. "Teraz pracuję na czarno u rolnika w Niemczech, zarabiam 3 euro na godzinę i co weekend jestem w domu w Zielonej Górze.

zrodlo:

ww2.tvp.pl/1465,20040709106902.strona
        gruß

• Gość: polak Re: "kontrakt" "polaka" IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.07, 21:26
          w niemcach pracuja za 1euro JEDEN EURO

www.rbb-online.de/_/kontraste/beitrag_jsp/key=rbb_beitrag_1610530.html
          • oberschlesier1921 Re: "kontrakt" "polaka" 27.04.07, 23:27
            musza nieroby, bo jak tej pracy niepodejma to skroca im zasilek.
            oprocz tego jednego euro, maja zaplacone: mieszkanie, telefon, samochod, prad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka