Dodaj do ulubionych

"Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek

IP: 91.104.73.* 08.03.10, 20:20
Super !Trudno w to uwierzyc ale skoro A.Moyet goscila w zeszlym roku
w Olsztynie to wierze ze jest to mozliwe.Skoro cala Polska jezdzi na
koncerty do Chorzowa to przy odpowiedniej promocji nie widze
problemu czemu nie miala by jezdzic do Olsztyna.Tak trzymac!
Obserwuj wątek
    • Gość: miko "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.mm.pl 08.03.10, 22:26
      Fajna ma robotę niejaki rytczak. Zastanawia się jaki zespół jest
      bardziej cool do wydania na niego kaski i pojawienia się w mediach...
      A Kopernik w trumie w katedrze leży i pies z kulawą nogą nie wie że
      coś co zdarza sie raz na 500 lat ma właśnie miejsce w Olsztynie.....
      Ale beret terrorysty promować, czy debilny pomysła na ściąganie
      mikołaja wiosną to ok?
      Panie Rytczak komprpmitacja!!!!
      skończ pan i wstydu oszczędź temu miastu
    • Gość: expies ...a tak grają IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.03.10, 22:47
      wyszukiwarkamp3.tv/listen/dzc0Ng==/7hkP48EFKQl/08-
      Fun_Lovin_039;_Criminals_-_Ballad_of_NYC
      • Gość: tom Czegoś chyba brakuje w tym artykule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 02:11
        Oczywiście fajnie, że Olku wystąpi jakiś znany (podobno) zespół, chociaż
        opowieści o tym, że "rozsławi Olsztyn" to zwykłe pierdy. Miasta promują się
        przez głośne cykliczne festiwale, ściągające co roku publiczność danego stylu
        muzycznego a nie przez incydentalny występ jakiejś gwiazdki.
        I jeszcze jedno. Jakoś nie wspomniano w tekście o pieniądzach. Z kontekstu można
        domyślać się, że zapłaci (ile?) miasto. Wszędzie indziej miasta jedynie
        dofinansowują takie imprezy a główne kwoty pochodzą od sponsorów. Jak będzie w
        tym przypadku i po co właściwie "wynajęto" jakiegoś prywatnego przedsiębiorcę?
        Za dużo zagadek w tej gazetowej paplaninie.
        • Gość: Ogarnij się Widać, że o muzie 0 pojęcia za to polityka hoho IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.03.10, 11:53
          "znany (podobno)" - to już świadczy, że nie powinieneś się wypowiadać. Potem
          widzisz słowo "przedsiębiorca" i znów alergia. Człowieku, ten przedsiębiorca
          ściągnął do tej dziury takie kultowe zespoły, jak Budgie, Nazareth czy Wishbone
          Ash. Ale dla ciebie są one pewnie 'podobno" kultowe. Poza tym facet ma budować
          salę koncertową z prawdziwego zdarzenia w tym mieście. MOK wszystkiego nie
          ogarnie, głównie dlatego, że tu trzeba mieć kontakty. Kasa załatwi sporo, ale
          nie wszystko. Już widzę urzędników miejskich ściągających samodzielnie FLC
          Olsztyna, a w MOKu jest może 1 osoba, która coś tam może zrobić sensownego.
          Także wyluzuj deko.
          • Gość: tom Re: Widać, że o muzie 0 pojęcia za to polityka ho IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 20:05
            Ogarnij się, mniej osobistych emocji. Czy rozumiesz słowo pisane?
            Nie oceniałem "przedsiębiorcy", więc nie musisz przekonywać mnie, że to zacny
            człowiek. Jak dla mnie może "ściągnąć do tej dziury" nawet Matkę Boską, jeżeli
            robi to na własne ryzyko i za własne pieniądze.
            Wyraziłem natomiast zdziwienie, że urząd miasta wynajmuje "przedsiębiorcę" do
            organizacji koncertu. Bo po co w takim razie zatrudnia urzędników od promocji,
            utrzymuje budynki, sprzęt i dziesiątki etatów w miejskich ośrodkach kultury?
            Jeśli ci ludzie to idioci i nie potrafią zorganizować koncertu, to wywalić na
            zbity pysk, a oszczędzone pieniądze przeznaczyć na coś pożytecznego. Jeśli to
            profesjonaliści, to po co wynajmować "przedsiębiorcę"?
            Nie sądziłem, że ktoś może mieć takie kołtuńskie i małomiasteczkowe wyobrażenia
            o organizacji koncertów... Kontakty to trzeba było mieć w PRL-u, żeby dostać
            salceson spod lady. W epoce internetu i telefonów wystarczają 3 minuty, żeby
            nawiązać kontakt z menedżerami największych światowych gwiazd. Jeśli
            zagwarantujesz odpowiednie warunki finansowe i techniczne możesz sprowadzić
            każdego. I to jest jedyny warunek a nie to, czy pan Zdzisio zna pana Kazia i się
            na niego powoła... Za 8 mln dolarów The Rolling Stones są gotowi zagrać na
            weselu ;>p
            • Gość: 555 Re: Widać, że o muzie 0 pojęcia za to polityka ho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.10, 10:45
              Jeżeli impreza ma upowszechniać kulturę czy promować sztukę to oczywiście MOK.
              Ale jeśli celem imprezy jest promocja miasta to wydział promocji.
    • Gość: Łodzianin "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.toya.net.pl 09.03.10, 07:36
      Przypadkiem włączyłem wiadomości lokalne z Olsztyna (a nie z Łodzi)
      i widzę że spodziewacie się koncertu FLC. Nie chcę psuć Wam humoru
      ale 3 lata temu byłem na ich koncercie w Wytwórni w Łodzi i koncert
      okazał się totalną kichą. Dwóch DJ-ów miksujących jakies dziwne
      disco nie majace nic wspólnego ze znanymi utworami. Kilka razy
      zagrali No sleep till brooklin BB i to był jedyny znany kawałek.
      Ogólnie rzecz biorac koncert beznadziejny.
      Pozdrawiam
      • Gość: P Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 01:31
        Bo to nie był koncert, a po prostu grali jako DJ-e. Było mówione, mógł Pan doczytać.
    • Gość: ab [...] IP: *.torun.mm.pl 09.03.10, 07:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: bohema jazz "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.03.10, 13:05
      Nie wiem czemu miasto zleca organizację tak dużego przedsięwzięcia takiej
      osobie jak Pan "Przedsiębiorca" będący właścicielem Bohemy. Kolega tam
      pracował i ten facet zalegał załodze z pensjami za pół roku! to już nie ma w
      Olsztynie innych zaufanych i niekontrowersyjnych osób do organizacji dużych i
      ważnych przedsięwzięć?
      • Gość: ab Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.torun.mm.pl 09.03.10, 13:26
        Ale on umiał zaprzyjaźnić się z rypsiakiem i spadaj koleś
        • Gość: bzyyt! Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: 213.184.21.* 09.03.10, 14:55
          Mariuszek (ab), ty znowu na forum?? Chyba na bezrobociu wylądowałeś.
      • Gość: Ogarnij się Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.03.10, 15:08
        Odsyłam do mojej wypowiedzi powyżej. Po drugie, jakim idiotą trzeba być, żeby
        pracować pół roku za darmo. Po trzecie, jak już się mówi, to proszę konkrety.
        Ile zalegał, komu i za co. Tak samo, skoro coś proponujesz, to kogo, do czego,
        co potrafi, kogo zna i za ile da się nająć. Bo inaczej to jest typowe
        chrzanienie o d... maryni, niestety.
        • Gość: W Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: 123.125.156.* 09.03.10, 15:09
          Ło Jezu
      • Gość: gość Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 15:26
        ile zainkasował za koncert Młynarski kto wie?
    • Gość: ab "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.torun.mm.pl 09.03.10, 17:34
      A nie mówiłem, że rypsiak będzie organizował Arbuzfesty za publiczną kasę? Idą
      wybory, trzeba wyborców przekonywać, że za Arbuza coś się w mieście zmienia,
      jest fajnie, Arbuz daje ukochanym mieszkańcom koncerty za darmo. I najgłupsi
      naprawdę w to wierzą. Zbyt głupi, żeby zrozumieć, że za te koncerty płacą
      podatkami. Że właśnie dlatego brakuje pieniędzy na wysoką kulturę, na
      ratowanie zabytków (które płoną jeden po drugim - ciekawe, czy w tym roku
      będzie więcej pożarów, czy Arbuzfestów), na remonty, na budownictwo socjalne
      itd. Za publiczne pieniądze rypsiak organizuje Arbuzowi kampanię wyborczą,
      daje najgłupszym kiełbasę wyborczą. I głupi się cieszą.
      A kiedy jest naprawdę zupełnie wyjątkowa okazja - powtórny pogrzeb Kopernika -
      żeby pokazać miasto na zewnątrz, żeby wykorzystać ten wyjątkowy fakt dla
      promocji, wtedy rypsiak jest za głupi, żeby to zauważyć.
      Inna rzecz, że rypsiak został przecież zaangażowany do promocji Arbuza, nie do
      promocji miasta. Arbuz płaci i wymaga.
    • Gość: bohema jazz "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.03.10, 23:28
      do ogarnij się:

Słuchaj wiele osób ma taką sytuację, że musi pracować i czeka każdy kolejny
      miesiąc na zaległe wynagrodzenie. Pokazujesz tylko jak bardzo jesteś
      zarozumiały i nie szanujesz ludzi. Nie ma się przecież wpływu na to czy
      pracodawca Cię oszuka.
      Nie będe podawał danych tych ludzi, bo z pewnością sobie tego nie życzą. Inna
      sprawa, że nikt nie ma na celu dyskredytowanie osoby pana organizatora. Jedyne
      co mnie zastanawia to fakt, że takie nie do końca sprawdzone osoby o
      "szemranej" reputacji mają powierzoną realizację tak dużych i istotnych dla
      miasta przedsięwzięć.
    • Gość: kermit chlastanie sie bigosem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 09:06
      wiem, że mamy czasy tefauenu i tanca z blaznami. ze ciezko jest wybrac
      gwiazde, ktorej wystep usatysfakcjonuje wszystkich. wlasciwie niemozliwe.
      nieistotne. wazne, zeby dzialo sie jak najwiecej dobrego a flc, choc fanem nie
      jestem i ani mnie grzeje ani ziebi, jest duuzo lepszym wyborem niz maryla,
      golce, lejdipank..... dlugo by tak mozna. ale pomimo powyzszego - po co tak
      sie chlastac tym jednym malutkim koncercie, nawijajac o olsztynie na muzycznej
      mapie polski? po co to? przeciez to smieszne. nikt z polski na ten koncert
      specjalnie nie przyjedzie, bo ani to gwiazda blyszczaca ani niszowa
      efemeryda... tak czy inaczej - lepszy king of ny niz 4 pifka na stol
      • Gość: gość Re: chlastanie sie bigosem IP: *.182.4.139.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.10, 21:25
        Jak to nikt z Polski nie przyjedzie? My się z wybieramy z
        Bydgoszczy! Pozdrawiam.
        • Gość: Centus Fun Loving RuleZzz! IP: 217.98.12.* 31.05.10, 11:38
          Jestem z Krakowa i dałbym dużo, zeby u nas nasz prezio zorganizował coś
          podobnego! Niestety, mam 700 kilometrów do Olsztyna i nie wyskocze na weekend,
          choć wiele bym za to dal...

Gratulacje dla wlodarzy Olsztyna!
          O takich w Kraku mozemy co najwyzej pomarzyc!

I jeszcze The Cult za chwilę rzut beretem...
          To jest NIESPRAWIEDLIWE!
          • Gość: zzz Re: Fun Loving RuleZzz! IP: *.olsztyn.mm.pl 31.05.10, 15:34
            Gość portalu: Centus napisał(a):

> Jestem z Krakowa i dałbym dużo, zeby u nas nasz prezio zorganizował coś
            podobnego!

Przecież mieliście w kwietniu taaaaką imprezę. Na Wawelu. A potem jeszcze na
            błoniach jakieś nocne zabawy i gonitwy.
    • Gość: gosc "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 10:55
      ile zarobił Młynarski kto wie
      • Gość: staromiejski Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.mm.pl 01.06.10, 11:29
        No niestety, z trudem wyszedł na zero. A jak podsumuje końcówkę
        nieprzewidzianych kosztów, to może się okazać, że dopłaci. I dlatego żadnemu
        prywatnemu przedsiębiorcy w Olsztynie nie opłaca się wchodzić w takie interesy
        (co najwyżej "dla reklamy firmy", ale to ryzyko gorsze niż wojna - ktoś inny
        nawali, przedsiębiorcę biją). Najbezpieczniej jest robić koncert we własnym
        lokalu - wtedy część kosztów ma się z głowy.
        • Gość: gosc Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 12:28
          Ot filantrop. Trzeba umieć brać pieniądze z miasta na koncerty w namiocie,
          sprzedawać piwo i bilety i jeszcze promować własną knajpę
          • Gość: staromiejski Re: "Kriminaliści" z Nowego Jorku na początek IP: *.olsztyn.mm.pl 01.06.10, 14:04
            Nie kłam, a przynajmniej nie aż tak bezczelnie. Do namiotu (otwartego) nie było
            biletów, bo i jak? Natomiast bilety bywają w wypadku koncertu wewnątrz lokalu,
            to chyba oczywiste, że właściciel prowadzi lokal, żeby zarobić? A jeśli miasto
            chce, żeby muzycy zagrali dla szerszych rzesz "ludzkości", to musi dołożyć do
            ich honorariów. To chyba też oczywiste? Czy może wychowywałeś się w komunizmie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka