Dodaj do ulubionych

Multimedia – tak! To możliwe...

IP: *.olsztyn.mm.pl 05.06.10, 19:25
Mam internet ze spółki Multimedia Polska S.A. Mam też podpiętą bramkę VOiP,
która dostarcza mi taniego telefonu. Ale nie! Komuś to wyraźnie przeszkadza i
od czasu do czasu robi mi „wbrew” proponując usługę własnej telefonii.
Przypomnę, że już kiedyś opisywałem swoje perypetie z tym dostawca internetu:
forum.gazeta.pl/forum/w,64,88113955,0,Czy_to_mozliwe_ze_Multimedia_.html
Sprawa oparła się o UKE, gdzie prawnik spółki usiłował zrobić ze mnie idiotę.
To samo ich specjalista ds technicznych. Nie ugiąłem się i gdy zapewniłem, że
nie jest to telefon firmy, tylko prywatny, domowy, to włączyli i jakiś czas
miałem spokój. Teraz zabawy im się zachciało od nowa. Cóż, nie mam innego
wyjścia, jak powtórzyć „zabawę”...
Spójrzcie tylko, jak potrafią kogoś udupić. Przecież to przynajmniej dwa
miesiące zabawy, prze które będę pozbawiony telefonu.
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Re: Multimedia – tak! To możliwe... IP: *.olsztyn.mm.pl 07.06.10, 20:47
      I jakby nigdy nic, odpowiedź. Totalne rżnięcie...Dokładnie wiedzą, o co chodzi,
      bo na komputerze widzą drugie urządzenie. Miga im i miga mnie na czerwono. Wiem
      od fachowca, że mogą ręcznie to przyciąć... Mogą również nie zwracać uwagi. I
      tka próba sił się odbyła. Włączyli prawie na dwa lata. Sądzę, że nie wolno takim
      odpuścić. Czyli skarga do UKE w Warszawie. Żałuję, że wróci to do UKE w
      Olsztynie, bo mimo że są tu dobrzy fachowcy, to o „górze” nie można tego powiedzieć.
      A to wspomniana odpowiedź (błąd w oryginale):
      <<Witamy, Na wstępie dziękujemy za nadesłane informacje.
      Po analizie Państwa modemu nie stwierdziliśmy problemów od strony sieci i pracy
      modemu. Zarówno parametry sygnałowe jak i konfiguracja urządzenia są prawidłowe.
      Prosimy o zwrócenie szczególnej uwagi na zachowanie diod na modemie marki
      Motorola w momencie wystąpienia problemu. Jeśli jedna z 4 diód zacznie migać,
      będzie to oznaczać problem z wylogowaniem modemu. Prosimy wtedy o kontakt
      telefoniczny celem umówienia wizyty technika. Numer infolini znajdziecie Państwo
      poniżej.>>
      • Gość: jakubek Re: Multimedia – tak! To możliwe... IP: *.by.irc.net.in 08.06.10, 15:55
        Ty się nie wygłupiaj i powiedz coś więcej na temat fachowości „góry” UKE w
        Olsztynie.
        • Gość: jot Re: Multimedia – tak! To możliwe... IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.10, 22:40
          Musiałbym Ci wytłumaczyć, co to są łupy polityczne, w ramach których drenuje się
          państwową (samorządową) kasę na rzecz żołnierzy jakiejś partii. Na Zachodzie, to
          również istnieje, ale dzieje się to w cywilizowany sposób. Po pierwsze istnieje
          niewywalalny Korpus Administracyjny – fachowców, którzy dbają o profesjonalizm i
          ciągłość zarządzania. Po drugie istnieją zapisy mówiące, że partia zwycięska
          bierze, np. ministerstwa (minister, jeden wiceminister) i województwa (wojewoda
          i jeden zastępca). Tyle. U nas: „do dna”. I obsadza się potem „swoim”, a
          obsadzony obsadza dalej. To jakby pierwsza wiadomość ważna dla Ciebie.
          Druga, to polska praktyka. Duży pracodawca nie może puścić spraw na żywioł. Musi
          zapewnić powodzenie własnej firmie. Opisało to kiedyś „Nie” takim satyrycznym
          obrazkiem. Nad walizką pełną pieniędzy siedzi obleśny gość i zadaje hamletowskie
          pytanie: Dać to teraz na kampanię wyborczą, czy potem przeznaczyć na łapówki?
          Sytuacja na tyle poszła do przodu, że dziś już nikt łapówek nie daje... no może
          nie bierze – dokładnie nie wiem, jak to jest. Daje się więc na kampanię
          wyborczą. Trzeba przy tym okazać się przewidywaniem, żeby forsy nie stracić.
          Przewidywaniom pomagają „wspomagane” sondaże. Dobry strzał gwarantuje ochronę i
          korzystne (ewentualnie delfickie) rozstrzygnięcia.
          Reszta, niestety, jest milczeniem. Inteligentnej głowie, dość po słowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka