Dodaj do ulubionych

Bolek Bolkiem

01.09.10, 08:43
Jeden z założycielskich mitów III RP legł w gruzach.Okazało się że jednak
Bolek to Bolek.
Błądzić jest rzeczą ludzką. W czasach głębokiego komunizmu tym bardziej. Lecz
gdy zgrzeszyli i zacierają systematycznie ślady swojej ułomności to grzeszą
podwójnie.
kecaw

Obserwuj wątek
    • Gość: b28 Re: Bolek Bolkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:25
      Kup sobie BK lub zimnego Lecha, idź na ławkę do parku i porozmawiaj z innymi
      ludźmi o swoich problemach i kompleksach. Nie da się już czytać twoich pierdół.
      • fan_sld Re: Bolek Bolkiem 01.09.10, 09:32
        Czyzby b28 uwazal ze Bolek to nie Bolek? :D :D
        • kecawa Re: Bolek Bolkiem 01.09.10, 09:57
          b28 ma pamięć i ona zapewne przeszkadza mu w zaakceptowaniu tego, że Bolek jest
          Bolkiem
          • Gość: <[]> Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 10:20
            Do pętaków !!

Nie jesteście godni czyścić buty "Bolkowi"
    • ostrogotek ten słoik w dwie strony lata 01.09.10, 10:29
      kecawa napisał:

> Jeden z założycielskich mitów III RP legł w gruzach.Okazało się że
      jednak
      > Bolek to Bolek.

Nic podobnego. Wyrok sadu oznacza tylko, że ów głupi pacan nie
      naruszył dóbr osobistych
      Lecha Wałesy. Sąd nie rozstrzygał czy
      Bolek to Prezydent Lech Wałęsa. Wyroki sądowe w tej sprawie są
      jednozcnaczne:)

Czyli kecawo znowu świadomie kłamiesz (bo aż tak głupi to
      chyba nie jesteś). Ale zakłamywanie historii jest typowe dla
      pisuarów
      . Małe kreatury, które wtedy siedziały u mamusi za
      pazuchą, a teraz próbują sobie dorobić kombatancką przeszłośc. Lech
      Wałęsa wraz z innymi wywalczył nam wolność, a kartofek
      Kaczyński nawet na strajku nie był. Teraz nam tę wolność - wszawa
      kreatura - niszczy.

Ale kecawo, ten słoik z nieczystościami w dwie strony lata. Gazeta
      medialnie dała do zrozumienia, że można bezkarnie kogoś bolkiem
      nazywać :). Naszych słoików jest więcej :). Czekam, kaczystowska
      kanalio, kiedy mnie do sadu podasz :) za nazywanie Jarosław
      Kaczyśńkiego nacjonalistyczko-faszystowską kanalią i wichrzycielem
      niszczącym godnośc POlaków
      . Z chęcią udostępnię dane.

• kecawa Re: ten słoik -boisz się ? 01.09.10, 10:53

ostrogotek napisał:
        Wyrok sadu oznacza tylko, że ów głupi pacan nie
        > naruszył dóbr osobistych[/b] Lecha Wałesy

Cóż czasami muszę się i z tobą zgodzić. Nazwanie Bolka Bolkiem nie narusza dóbr
        osobistych Bolka.

Co do historii- wszak sam Lech W niejednokrotnie mówił o błędach młodości i o
        podpisywanie jakichś papierów po roku 70. Bez czytania opracowań historycznych
        można wydedukować co i z jakiego powodu podpisywał Bolek.(Liczne publikacje
        naukowe to zresztą potwierdzają- żaden podkreślam żaden z historyków nie
        opublikował ani książki ani nawet artykułu w którym by choć polemizował z
        przytaczanymi tezami i podpierającymi je dokumentami o Panu L.W jako Bolku)

Problem z Wałęsa polega na czymś innym. Nic to że się uwikłał we współprace z
        SB= problemem jest to że jego prezydentura w tym kontekście nie jest jasna.
        Wypożyczył swoje akta i w sposób nieznany dla niego( jak głosi) oddał
        zdekompletowane.

ps- tak sobie myślę, że słaby jesteś jeśli musisz w dyskursie uciekać się do
        inwektyw.Co cię boli z dawnych lat? Czy i ty niesiesz swój krzyż ? Czy i ty
        kiedyś byleś B....

serdecznie pozdrawiam i jeśli tak było to nie martw się jeśli żałujesz to Pan
        Ci już dawno wybaczył

• ostrogotek Kłamiesz jak pisior 01.09.10, 11:36
          Może jesteś w swoiej nienawiści kaczystowskiej zaślepiony a przez to
          głupi. Próbujesz niczym Jarosław Kaczyński zakłamać historię, że
          niby Wałesa był agentem SB. Wynikałoby z tego, ze Sierpień 80 nie
          był zrywem wolnościowym tylko intryga SB - po prostu komuna sama się
          obaliła :). I jeszcze UFP tam było :). A wszytsko to po to, aby
          wykazac "bohatestwo" jakich miernot jak Jarosław Kaczyński.

Powiem ci słowami Frasyniuka

- Jarosław Kaczyński mówi twardo i cynicznie półprawdy albo
          nieprawdy i trafia do ludzi prostych. Ja bym musiał powiedzieć:
          Jarek, pier...sz, nie było cię tam! - tak wystąpienie szefa
          PiS skomentował w TVN24 Frasyniuk.

Próżne, wasze kaczystowskie starania. Histrii nie zakłamiecie, zbyt
          dużo nas jest ludzi którzy pamiętają. A te wasze stalinowskie chwyty
          tylko obrzydzenie wzbudzają. Znowu działaczu pisowski strzał w
          stopę :)
          • Gość: olo Re: Kłamiesz jak pisior IP: *.chello.pl 01.09.10, 12:03
            Na temat tego ewentualnego uwikłania się Wałęsy wiele było teorii.
            Jedna że go zmuszono, inna że sam się zgłosił, jeszcze inna że nic
            takiego nie było a jeśli było to Wałęsy sprytny plan oszukania wroga.
            Ja bym w tych analizach szedł do czasu służby wojskowej Lecha. Wsxak
            był kapralem a zetem bardziej indoktrynowanym od kolegów z poboru.
            Może tam uwierzył, zaczał się zastanawiać głośno w tzw
            przyjacielskiej rozmowie? Potem już wystarczyła notatka i pooooszło.
            A może uległ mirażowi łatwiejszego życia?
          • kecawa Re: przemyśł szanowny dyskutancie 01.09.10, 12:12
            ostrogotek napisał:

> Może jesteś w swoiej nienawiści kaczystowskiej zaślepiony a przez to
            > głupi. Próbujesz niczym Jarosław Kaczyński zakłamać historię, że
            > niby Wałesa był agentem SB. Wynikałoby z tego, ze Sierpień 80 nie
            > był zrywem wolnościowym tylko intryga SB - po prostu komuna sama się
            > obaliła :). I jeszcze UFP tam było :). A wszytsko to po to, aby
            > wykazac "bohatestwo" jakich miernot jak Jarosław Kaczyński.

Ostrogotku- do przemyślenia :-)

czy to,że Św Piotr zaparł się trzykrotnie Jezusa niweluje fakt że stał się jego
            wyznawcą?
            Czy to że Św. Paweł prześladował chrześcijan nie zniweczyło tego że stał się
            wyznawcą Chrystusa.
            Ignacy Loyola żołnierz z zakrwawionymi po łokcie rękoma a potem zakonnik
            człowiek Boga.

Podobnie jest z Bolkiem - to on stanął na czele tych na których donosił

Niejednokrotnie w historii tak bywało i bywać będzie,że złodziej przestaje kraść.

ps- cieszę się, że tym razem okazałeś się nawet nieco kulturalny

pozdrawiam kecaw kaczysta od lat wielu
            • ostrogotek Kecawa to jednak paszywa esbecka kanalia 01.09.10, 12:25
              kecawa napisał:

> Podobnie jest z Bolkiem - to on stanął na czele tych na których
              donosił

Czyli tak jak Kaczyśńki twierdzisz, że ja stoje tam gdzie ZOMO, że
              Solidarnośc to była intryga? Niczym nie różnisz się od tych
              propagandzistów, którzy za komuny w telewizji pokazywali filmiki
              (zmanipulowane) jak Lech Wałesa ze swoim bratem bliźniakiem knuje
              spiski antyposlkie :). Symboliczne jest uzycie "brata bliźniaka" :)

Po stokroć wybieram Lecha Wałęse niż obu bliźniaków Kaczyńskich
              , którzy nic konstruktywnego nie potrafili zrobic. Bez względu
              jakie teorie spiskowe będzieci snuli. Kto na kłamstwie buduje,
              niewiele zbuduje. Z taka strategeią - jak powiedział Polcyliusz -
              PiS zawsze będzie w ławach opozycji.
              • yadol Re: Kecawa to jednak paszywa esbecka kanalia 01.09.10, 12:49
                kecaw menelu z szamba napisz co robił twój szemrany wodzuś gdy inni strajkowali,
                narażali swoje życie on u mamusi pod kołderką jajka liczył, ten twój tuptuś jest
                już żałosny, nawet kobiety go publicznie opie.dalają i robią to słusznie, bo
                konusek zagubił się już zupełnie

• Gość: b28 Re: Kecawa to jednak paszywa esbecka kanalia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:54
                Lecha Wałęsa jako agent SB obalił komunizm w Polsce, a także cały Układ
                Warszawski, rozbił Związek Radziecki, oddał NRD do macierzy, zabrał emerytury
                SBekom itp. A teraz biedny Putin, dawny agent KGB, musi od nowa składać Kraj Rad
                z rozbitej układanki.
                Ciekawa teoria;)
                • fan_sld Re: Kecawa to jednak paszywa esbecka kanalia 01.09.10, 13:14
                  Jest wiele teori na tym swiecie. Jedna z nich glosi ze komune obalila bieda i
                  niewydolnosc tego systemu. A Walesa posluzyl do skanalizowania "gniewu ludu".
                  Za ta teoria przemawia fakt ze nie tylko nikt nie rozliczyl zbrodni komuny ale
                  sami komunisci zajmuja stanowiska na tzw gorze ekonomicznej kraju, ich agenci
                  naleza do najbogatszych Polakow, a zwyczajni szeregowi SB dostaja po 9 tys
                  emeryturki. Podobnych przykladow jest cala masa.. niestety.
                  Jak chcesz sobie wierzyc w bajeczki ze Walesa nie byl Bolkiem to Twoja sprawa.
                  • ostrogotek Re: Kecawa to jednak paszywa esbecka kanalia 01.09.10, 13:22
                    Taaa, a świstak siedzi i zawija te swoje sreberka :)
              • kecawa Re: Kecawa to jednak .. a Ty się nie bój 01.09.10, 13:32

... a Ty się nie bój

Nie słuchasz!
                Paweł prześladował uczniów Jezusa a potem stał się jednym z nich1 Czy to jest
                intryga?
                Wałęsa jako Bolek ( nie chcę rozwijać przyczyn jego uwikłania- robotnik, rok 70
                itd..)współpracował z SB potem stał się jednym z tych na których donosił-
                działaczem WZZ a potem liderem sierpnia. Lecz jest jeden kłopot sądząc,że można
                przeszłość zignorować zaczął brnąc w ślepą uliczkę( gdy był prezydentem
                wyczyścił swoje akta- wiesz doskonale że po zwrocie przez niego teczki ubyło
                wiele dokumentów- wszak były to jego dokumenty.Dlaczego jego bo z jego podpisem)
                O to czy będziemy tylko na ławach opozycji się nie martw- to chyba dobra dla
                Ciebie wiadomość?.

pozdrawiam kecaw

ps- ciągle jesteś wulgarny!Co chcesz ową wulgarnością przykryć? Czy przypadkowo
                nie jest tak jak z Lechem W?.Powiedz głośno donosiłem i żałuję!Powiedz to nawet
                do ściany( wcześniej sprawdź czy nie ma podsłuchu bo z rządów PO liczba
                inwigilacji wzrosła w porównaniu z władztwem PiS-u o kilkanaście procent.
                • Gość: b28 Re: Kecawa to jednak .. a Ty się nie bój IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 14:30
                  A tobie za 20 lat wypomną współpracę z GW, Żydami, Michnikiem, Dziwiszem,
                  Wałęsą, Buzkiem i kim jeszcze tylko chcesz. A jedynym dowodem będzie fakt
                  zalogowania i korzystania z portalu gazeta.pl.

Jak się wtedy wytłumaczysz? Dlaczego nie piszesz na niezalezna.pl?
                  • kecawa Re: Kecawa to jednak .. a Ty się nie bój:-) 01.09.10, 14:41
                    Nie mam z tym problemu
                    1. Przez lata byłem czytelnikiem Wyborczej! Pamiętam jeszcze te lata gdy na
                    jednej stronie przedstawiano dwa odmienne poglądy na jedną kwestię- i to dwóch
                    nawet niezłych adwersarzy
                    2. Więcej ci powiem glosowałem zazwyczaj na tych co liberalizm gospodarczy mieli
                    na ustach a w rzeczywistości długie złodziejskie ręce
                    3.To cię chyba powali w latach 90- tych byłem przez moment blisko a nawet zbyt
                    blisko Walesy- na którego poczciwie głosowałem.

Nie wstydzę się swojej drogi życiowej- moi przyjaciele ją znają :-)
                    Dzisiaj szanując podstawowe kanony demokracji uważam, że TVN i Gazeta Wyborcza
                    to dwa szkodliwe media w naszej Ojczyźnie

pozdrawiam serdecznie kecaw
                    ps wyjaśnij mi dlaczego ostrogotek i yadol są tak mało kulturalnymi ludźmi
                    ?Dlaczego na tutejszym forum epatują innych tyloma wulgaryzmami.Wszak to źle
                    świadczy nie tylko o nich ale i opcji której sekundują.
                    • yadol Re: Kecawa to jednak .. a Ty się nie bój:-) 01.09.10, 15:07
                      tu nie maco menelu wyjaśniać, ja pisząc niezbyt grzecznie i tak jestem kimś dużo
                      bardziej niż ty jak to mówisz kulturalnym, jesteś zakłamanym głupkiem i chamem ,
                      obniżasz poziom tego forum i pewnie bierzesz za to kasę , bo za darmo normalny i
                      uczciwy człowiek nie może być tak wulgarny i prymitywny jak ty kecawo
                      • fan_sld Re: Kecawa to jednak .. a Ty się nie bój:-) 01.09.10, 15:20
                        A ja podobnie jak Kecaw na poczatku tez uwierzylem wyborczej ze Solidarnosci to
                        Walesa, ze komuna zostala obalona itd itp.
                        Dopiero z czasem gdy to co pisala gazeta michnika zaczelo sie totalnie
                        rozchodzic z rzeczywistoscia zaczalem sie zastanawiac.
                        Gdy okazalo sie ze nie ma zadnej roznicy miedzy polityka bylej komuny a tzw
                        solidarnosci, gdy wyszlo na jaw wspieranie lewej nogi, uwlaszczenie sie
                        czerwonej mafi na narodzie, gdy pojawily sie bezsprzeczne dowody wspolpracy
                        walesy z SB , pojawilo sie bezczelne uprzywilejowanie czarnuchow itd itp.
                        wszystko zaczelo ukladac sie w logiczna calosc. Nie bylo zadnej rewolucji,
                        zadnej solidarnosci bylo zwyczajne przektsztalcenie sie PRL w Polska republika
                        bananowa a architektami tej "przemiany" byl Kiszczak z kolesiami z SB. Mam tylko
                        nadzieje ze robili to na wlasna reke a nie ktos im kazal.
                    • ostrogotek pytasz to ci odpowiadam 01.09.10, 15:23
                      kecawa napisał:
                      ps wyjaśnij mi dlaczego ostrogotek i yadol są tak mało kulturalnymi
                      ludźmi

Skąd mozesz wiedzieć czy jestem kulturalny czy nie? Po sposobie
                      pisania? Że określam ciebie jako mendę a Kaczyńskiego jako Kanalię
                      (w tym staram się pisać twoim stylem, abyś zrozumiał)? Ja
                      tylko nazywam rzeczy po imieniu. Bo jak nazwać kogoś, kto świadomie
                      i notorycznie obraża innych, rozpowszechnia paszkwile, zmienia
                      znaczenie słów?

kecawa napisał:

> Dzisiaj szanując podstawowe kanony demokracji

Kpisz chyba :). A może jesteś na tyle głupi, że sam w to wierzysz?
                      Przeciez swoimi paszkwilami, kłamliwymi insynuacjami nie potrafisz
                      pogodzić się z demokratycznym woborem (od samego początku
                      dysktedytujesz wybór pana Komoroswkiego). Zupełnie tak samo jak
                      Jarosław. Skoro sam nie przestrzegasz reguł, to jakim prawem ich się
                      domagasz? Prawem bezgranicznej pychy? I nie podpieraj się
                      apostołami czy Panem Jesusem, bo wygladasz śmiesznie. Zupełnie tak
                      samo jak Jarosław, który próbuje dorobić sobie przeszłość
                      solidarnościową. Odpowiem ci tak, jak powiedział Frasyniuk. A ty już
                      wiesz co on powiedział....

W sumie to ci wspołczuję. Wybrałeś sobie fatalnego lidera-
                      przywódcę, przez co zmuszony jesteś do ciągłego, podłego moralnie
                      usadaniania złych wyborów. A jak ci wykazać czarno na białym twoje
                      kłamstwa, to znikasz i milkniesz. Słowo przepraszam nie istnieje
                      w spłowników kaczystów?
                      I ty masz tupet pisać coś o kulturze
                      innych?
                      • kecawa pytasz to ci odpowiadam a ty jak zwylkle wulgarny 02.09.10, 08:22
                        jedyną inwektywą której używam jest słowo kanalia- tylko i wyłącznie wobec
                        Palikota. Nie użyłem nigdy na tutejszym forum innej inwektywy.
                        Co do Palikota to to czego się dopuszcza upoważnia nie tylko mnie lecz i innych
                        do takiego określenia. Zresztą widziałeś chyba jego najaktywniejszych fanów na
                        Krakowskim Przedmieściu - pijani, wulgarni , nachalni, obleśni w stroju i w
                        gestach( słynne już zdjęcia jednego z nich z gołym tyłkiem- może to Ty ostrogotku?)

z Twojego postu ostrogotku:
                        ...określam ciebie jako mendę...
                        ....jesteś na tyle głupi.....
                        ....jesteś do ciągłego, podłego moralnie ...

a Ty czyli mój adwersarz kończysz pięknymi słowy cyt. ,, ..I ty masz tupet
                        pisać coś o kulturze > innych? .." :-)

Ps zastanawia mnie jedno- ten język nienawiści którym epatujesz nas na tutejszym
                        forum. Zaglądam tu od lat- 7-6 i z takim wulgarnym językiem się nie spotkałem.
                        Cóż ci którzy są dla ciebie guru uczą takich jak ty a słowa ich te ,,znane"
                        bydło, nekrofilia, dobić gadzinę, dorżnąć watahę,były prezydent, cham, Gomułka ,
                        Lenin, TO NIE SĄ SŁOWA KOGOŚ Z POD BUDKI Z PIWEM TO SĄ SŁOWA WYPOWIADANE PRZEZ
                        tych co są dla ciebie niczym apostołowie.

raz jeszcze zadaję pytanie jak to możliwe że taka kanalia jak Palikot jest
                        serdecznym przyjacielem naszego Prezydenta Pana BK i Pana Premiera D.T.

• ostrogotek Re: pytasz to ci odpowiadam a ty jak zwylkle wul 02.09.10, 08:43
                          kecawa napisał:

> jedyną inwektywą której używam jest słowo kanalia- tylko i
                          wyłącznie wobec
                          > Palikota.

Rażąco mijasz się z prawdą i faktami!!!!! W swoich wpisach
                          bardzo często posługujesz się bardzo niesmacznymi insynuacjami np.
                          wobec prezydenta POlski, wobec wielu zasłużownych i wartościowych
                          osób, wobec innych, zwykłych ludzi. Po prostu obrażasz i kłamiesz
                          . Przyłapany na kłamstwie nie przepraszasz. To jak to wszystko
                          nazwać?
                          Bo ty nie robisz pomyłek - gdy ktoś się pomyli, to po wyjawieniu
                          prawdy, pisze "przepraszam, byłem w błędzie". U ciebie jeszcze nigdy
                          nie widziałem tego słowa.

U ciebie przebija bezgraniczna pycha i poczucie moralnej
                          wyższości, obrażasz wykwintnie, kłamiesz i manipulujesz. I to
                          jest obrzydliwe. Kłamiesz i manipulujesz zupełnie świadomie i to
                          jest podłe. To nie sa inwektywy, to jest nazywanie rzeczy po imieniu.

Po prostu pie...szych. i nie ubieraj chamstwa i potwarzy w białe
                          kołnierzyki i garniturki
                          . Chamstwo i podłość pozostanie dalej
                          tym samym. Szukaj głupszych, może się na to na biorą. A mnie po
                          prostu krew zalewa, na te twoje dystyngowane i pełne wyrafinowania
                          chamstwo i podłość.
    • mike.recz Po raz kolejny celowo kłamiesz kecawa. 01.09.10, 15:27
      Tak naprawdę wygrała wolność słowa wobec osób publicznych w tej znienawidzonej przez Ciebie Polsce jaką bez wątpienia jest były Prezydent Lech Wałęsa.Sędzia w swoim uzasadnieniu
      poszedł po linii orzecznictwa Trybunału w Strasburgu. Nie przesądzał przecież kompletnie o prawdziwości bądź nie słów ani Wyszkowskiego ani jego świadków.

A swoją drogą...
      Wyszkowski uprzywilejowany według JarKacza:-)))

I dziś mamy sytuację, którą można opisać tak: jest w Polsce
      wolność, ułomna, z przywilejami dla jednych, z dyskryminacją dla
      innych, ale jest.

źródło: PAP

"Nie można zabronić nikomu wypowiadania się i komentowania
      określonej wiedzy historycznej
      " - powiedziała.

Sędzia podkreśliła, że Wyszkowski miał prawo głosić takie poglądy o
      Wałęsie z racji konstytucyjnej gwarancji wolności słowa
      .
      "Wypowiedź pozwanego o domniemanej działalności agenturalnej
      powoda nie była jednostkowa. O tej sprawie mówiło się już publicznie
      kilka lat wcześniej. Od wyroku sądu lustracyjnego z 2000 r.
      (uznał on wtedy, że oświadczenie Wałęsy, iż nie współpracował z
      aparatem bezpieczeństwa PRL jest prawdziwe) pojawiły się nowe
      dokumenty, książki i publikacje. Pozwany był zatem także uprawniony
      do zabrania głosu" - mówiła sędzia.

Jak podkreśliła, istotne było to, że Wyszkowski w swojej opinii
      "dochował wszelkich starań o zachowanie rzetelności, opierając się
      na historycznych źródłach i wypowiedziach osób, które uznał za
      wiarygodne".

źródło: PAP
    • Gość: lwtb Bolkiem nie byłem, sam pokonałem komunizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 15:31

www.youtube.com/watch?v=LFWn62BADpc
    • ostrogotek Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? 01.09.10, 20:04
      W zasadzie z jednego powodu. Jarosława Kaczyńskiego wogóle w 1980
      roku nie było z Solidarnością, a Lech był w stopniu niewielkiem, na
      pewno go nie było na strajku w roli ważnej. Z Solidarnością związał
      sie śp. Lech Kaczyński, ale dopiero w 1988 r. , Jarosław wogóle.

Dlatego Jarosławowi i temu podobnym poźno-urodzonym rewolucjonistom
      mocno zależy na negowaniu rzeczywystych bohaterów Sierpnia 1980 r. W
      ten sposób chcą zakłamac rzeczywistość i wykazać, że to oni obalili
      komunizm :). Trzeba opluć rzeczywistych bohaterów, wykazać, że
      komunizm sam się obalił :) a wszyscy byli agentami.

Kecawo, szukaj durniów na żoliborskich salonach :).
      • kecawa Re: Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? 02.09.10, 08:37
        O wielki historyczny erudyto

ostrogotek napisał :
        Jarosława Kaczyńskiego w ogóle w 1980
        > roku nie było z Solidarnością, a Lech był w stopniu niewielkim, na
        > pewno go nie było na strajku w roli ważnej. Z Solidarnością związał
        > sie śp. Lech Kaczyński, ale dopiero w 1988 r. , Jarosław w ogóle.

A Ty choć raz w życiu coś słyszał o Wolnych Związkach Zawodowych ? z lat 70-
        tych z którymi działał ów Lech K? Czy masz jakoweś pojęcie że późniejsi liderzy
        Solidarności terminowali u Lecha K
        ?

nienawiść do PiSu- czyli pisofobia nie służy Ci o Wielki historyku
        • Gość: być może naiwny Re: Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? IP: *.olsztyn.mm.pl 02.09.10, 08:52
          Czy musicie się, Panowie Szanowni, tak opluwać? I opluwać symbol
          szanowany na całym świecie Lecha Wałęsę? Jest to jedyny (oprócz
          Kopernika co do narodowości którego sprawa jest złożona chociaż
          niewątpliwie lojalnego obywatela Polski) rozpoznawalny Polak nawet
          na antypodach.
          Bolek czy nie-Bolek, ale Wałęsa nawet jeśli był takowym
          grzesznikiem - chociaż osobiście w to nie wierzę - to zrobił tyle
          dla Polski i Polaków, że wszystkie inne grzechy faktyczne,
          domniemane czy wymyślone przez "śledzienników", są mu odpuszczone w
          niebie każdego Boga.
          Świat podziwia nas za niewiele rzeczy czy niewielu naszych rodaków,
          a za Wałęsę akurat nas podziwia! I to bardzo! Nie opluwajmy więc
          samych siebie!
        • ostrogotek Re: Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? 02.09.10, 08:54
          kecawa napisał:

>Czy masz jakoweś pojęcie że późniejsi liderzy
          > Solidarności terminowali u Lecha K
          > ?

Nie nie mam pojęcia. Oświeć mnie, którzy liderzy Solidarności
          terminowali
          u Lecha Kaczyńskiego lub Jarosław Kaczyńśkiego. Na
          stajku w 1980 Jarosławo wogóle nie było, śp.p. Lech Kaczyński
          pojawił się na krótko przed końcem, wpływu nie miał praktycznie
          rzadnego.

Ale napisz jak ukształtował Lecha Wałęsę, Borusewicza, Lisów, Wujca,
          Michnika, Kuronia, Geremka, Mazowieckiego. Z chęcia się dowiem.

Lecha Kaczyśńkiego szanuje za jego udziałw w przeomie 1989 roku, za
          wybudowanie Muzeum Powstania Warszawskiego, za jego nienapastliwośc
          (w przeciwieństwie do Jarsoława). Przypisywanie wydumanych zasług
          tak naprawde osmiesza tylko to, co dobrego i wartoświowego zrobił
          swoim zyciem Lech Kaczyńśki. Próba wywindowania się miernot na
          plecach św.p. Lecha Kaczyńskiego, tylko znieważa pamięc osoby juz
          nieżyjącej.

Terminować - to słowo oznacza, że uczeń uczy się i
          terminuje u mistrza, mistrz go uczy rzemiosła. A w jakim znaczeniu
          ty kecawo uzywasz tego słowa? czy czasem nie manipulujesz? Objaśnij.
          • kecawa Re: Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? 02.09.10, 10:07
            www.rp.pl/artykul/9131,527855-Uczylismy-sie-bronic-przed-komunizmem---.html
            janinajankowska.salon24.pl/224221,refleksje-porocznicowe-solidarnosci
            wirtualnapolonia.com/2010/08/28/8862/
            wojski.salon24.pl/223989,krzywonos-klamie
            • kecawa Re: Do czego bolkowanie PiSowi potrzebne? 02.09.10, 10:11
              pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski
              www.tvn24.pl/-1,1671801,0,1,co-robil-lech-kaczynski-w-stoczni,wiadomosc.html
            • ostrogotek nie odpowiedziałeś kecawo 02.09.10, 11:22
              I to ma być odpowiedź? Wrzuconych kilka linków, w tym co najmniej połowa do kaczystowskie gadzinówki. A umiesz
              napisac własnymi słowami? Tylko nie pisż "brym, brym, brym" :)

Niby mam sam sobie poszukać w tych linkach odpowiedzi? A jakby co, to będziesz się migał, że o innych fragment ci
              chodziło?

Z linków, które podesłałęś wynika jedynie, że ś.p. Lech Kaczyński udzialał się w Wolnych Związkach Zawodowych, i
              że wspołpracował m.in. z panią Anna Walentynowicz i Andrzejem Gwiazdą
              . I nic więcej. A gdzie to terminowanie
              ?

Współczują ci kecawo, JarkKacz kolejny raz chlapnął głupotę (kolejny raz manipuluje i napuszcza na siebie ludzi, a ty
              jesteś tego orfiarą), a ty teraz, za judaszowe srebrniki, muszisz odwracać kota ogonem i doszukiwac się sensu w
              słowach JarKacza :).

Nawet jego sojusznicy - np. p. Sniadek z Solidarności mają problemy z interpretacją i odcinaja się od słów Jarosława
              Kaczyśkiego:

"Czy godnym świętowaniem rocznicy jest wypominanie, kto w stoczni chciał kompromisu, a kto prezentował twardą
              linię? To był dobry pomysł na obchody - ten, który miał Jarosław Kaczyński? Na to pytanie Śniadek odpowiedział
              dziś w RMF:

- Myślę, że formułowanie, że to był czyjś pomysł na obchody jest nieuprawniony. Natomiast to z całą pewnością było
              nieszczęśliwe, nie powinno mieć miejsca na tym zjeździe. Bardzo żałuję, że tak się stało
              . Natomiast nikt nikomu nie
              układał przemówień. "

No to dalej czekam na uzasadnienie twoich twierdzeń o terminowaniu!
              • Gość: oj,oj Re: nie odpowiedziałeś kecawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:29
                to ja dorzucę Krzysztof Wyszkowski w Debacie
              • Gość: joi Re: nie odpowiedziałeś kecawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:33
                kecaw niedorozwinięty menelu dzięki tobie pis jest jeszcze śmieszniejszy niż
                komuna u swego schyłku, działaj dalej
                • kecawa Re: nie odpowiedziałeś kecawo 02.09.10, 12:07
                  Jestem pod wrażeniem Twojej wysokiej kultury. Język Twój jest prawdziwym
                  balsamem dla tych co na Krakowskim Przedmieściu sikali szydzili z krzyża.

• ostrogotek Re: nie odpowiedziałeś kecawo 02.09.10, 12:12
                    kecawa napisał:

> Jestem pod wrażeniem Twojej wysokiej kultury. Język Twój jest prawdziwym
                    > balsamem dla tych co na Krakowskim Przedmieściu sikali szydzili z krzyża.
                    >
                    >

Ot i kultura z Żoliborskiego, czerwonego salonu. Manipulujesz oszołomie. Szukaj głupszych, może ci przytakną.
              • kecawa Re: nie odpowiedziałeś kecawo 02.09.10, 11:59
                www.tvn24.pl/-1,1671801,0,1,co-robil-lech-kaczynski-w-stoczni,wiadomosc.html
                TVN24 nazywasz też kaczystowskim linkiem? Toć to czołowy opluwacz PiS-u i śp
                pamięci Lecha Kaczyńskiego

serdecznie pozdrawiam i ponawiam pytanie
                Jak to jet,że nasz szanowny Prezydent i wielce szanowny Premier maja kanalię za
                przyjaciela- kanalię Polikota ?
                • ostrogotek kecawa miernota 02.09.10, 12:11
                  Jak zwykle miernoto nie odpowiedziałeś na proste pytanie :). Jestes jak ten milicjant, który zdawał egzamin
                  na prawo jazdy, miał wyjasnic prace silnika. Pocił, się, krzywił gębę i spytał "a czy moge własnymi sławoami"
                  egzaminator pozwolił, na to milicjant "brym, brym, brym".

Ty nawet tego brym brym nie potrafisz z wiebie, kaczystoska miernoto wydusić.
      • kecawa ostrogotku Jarek był tam w VII i VIII 02.09.10, 12:38
        www.encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski
        ciekawy jestem czy dopiero odmrożenie sobie pewnej części ciała spowoduje, że
        miną ci fobie a w szczególności pisofobie

pozdrawiam i raz jeszcze - nie wulgaryzuj
        • ostrogotek Jarek tam nie było 02.09.10, 12:55
          Może czytac nie umiesz, ale w załaczonym linku jak wół jest, że Jarka w Gdańsku nie było :). Na
          Strajku w Gdański w sierpniu 1980 roku :).

Mędzisz i kombinijesz a i tak nici.
          • kecawa Re: Jarek tam nie było 02.09.10, 13:12
            ostrogotek napisał

Nie nie mam pojęcia. Oświeć mnie, którzy liderzy Solidarności
            terminowali u Lecha Kaczyńskiego lub Jarosław Kaczyńśkiego. Na
            stajku w 1980 Jarosławo w ogóle nie było, śp.p. Lech Kaczyński
            pojawił się na krótko przed końcem, wpływu nie miał praktycznie
            rzadnego.

tylko zła twoja wola ostrogotku powoduje że odmawiasz Lechowi K oraz Jarkowi
            tego co im się należy

pozdrawiam i raz jeszcze wyjaśnij mi jak to jest że taka kanalia jak Palikot
            jest naszego Prezydenta i naszego Premiera serdecznym przyjacielem
            • ostrogotek Re: Jarek tam nie było 02.09.10, 13:39
              kecawa napisał:

> tylko zła twoja wola ostrogotku powoduje że odmawiasz Lechowi K oraz Jarkowi
              > tego co im się należy

A konkretnie czego odmawiam? Nie potrafisz odpowiedzieć własnymi słowy na bardzo proste
              pytanie :). Co z tym terminowaniem? Zamiast odpowiedzi piszesz jakies pisosloganowe
              bzdety o Palikocie. Cienizna! I za co ci płacą, politrukowy spamerze :) ?

Twoja mizerota uwidacznia się, gdy zapytać cię o konktery. Co, instrukcje z "centali" za długo idą?

Na podstawie tego co piszesz i co pomijasz mogę z całą odpowiedzialnoiscią stwierdzić - jesteś
              kanalią: bezpodstawnie pomawiasz innych, mataczysz, manipulujesz. Jakby co to cię obraziłem. Do
              sądu chyba drogę znasz.

ps. A Pani Henryki się nie czepniesz? Palikot od dwóch dni nie jest najmodniejszy :) Kaczoryzm obrał
              innych wrogów, jestes zapóźniony.
          • kecawa Re: Jarek tam nie było ?? 02.09.10, 13:16
            ostrogotek napisał

W zasadzie z jednego powodu. Jarosława Kaczyńskiego wogóle w 1980
            roku nie było z Solidarnością, a Lech był w stopniu niewielkiem, na
            pewno go nie było na strajku w roli ważnej. Z Solidarnością związał
            sie śp. Lech Kaczyński, ale dopiero w 1988 r. , Jarosław wogóle.

gdzie tu Gdańsk ostrogotku ?

raz jeszcze Jarek był i w VII i VIII ze strajkującymi tak jak jego brat w
            VIII 80 roku

przeprosisz- wszak Ty jesteś lepszy i potrafisz

pozdrawiam kecaw kaczysta
            • ostrogotek Re: Jarek tam nie było ?? 02.09.10, 13:41
              Z twoich źródeł wynika, że Jarka tam nie było (w Gdańsku, z Solidarnościa) w roku 1980. Lech
              Kaczyński pełnił role marginalną. Za co mam przepraszać?

A co z tym termonowaniem? Doucz mnie, maluczkiego.
              • kecawa Re: Jarek tam nie było ?? 02.09.10, 15:24
                Nie chcesz nie musisz :-)

pozdrawiam serdecznie i mam pytanie
                Dlaczego serdecznym przyjacielem Naszego Prezydentai Naszego Premiera jest tka
                kanalia jak Polikot

kecaw
    • Gość: lwtb Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:36

statichg.demotywatory.pl/uploads/201004/1272189303_by_84bartek_500.jpg
    • kecawa Re: Bolek o Leszku Kaczyńskim :-( 02.09.10, 13:31
      niezalezna.pl/article/show/id/38462
      • fan_sld Re: Bolek o Leszku Kaczyńskim :-( 02.09.10, 16:32
        NIe wiesz Kecaw? To jest jezyk "milosci" biegunowo odlegly od jezyka nienawisci
        stosowanego przez Populizm i Socjalizm :P
        • ostrogotek Re: :-( 02.09.10, 16:39
          A tak konkretnie to o co ci chodzi. Pisz pełnymi zdaniami i pełnymi myslami. Potrafisz?
        • kecawa Re: Bolek o Leszku Kaczyńskim :-( 03.09.10, 13:59
          Tak Bolek zawsze mówi językiem miłości- tak jak Niesiołowski czy przyjaciel
          Szanownego Pana Prezydenta i Szanownego Pana Pemiera- kanalia Palikot!

mam pytanie- jak tam emeryci i studenci od Palikota
    • ostrogotek Kecawo znalazłem to, czego szulkałeś 02.09.10, 21:46
      "Kwaśniewski przypomniał, że Lech Kaczyński odegrał olbrzymią rolę jako ekspert prawa pracy przy
      Okrągłym Stole.
      - Ja wtedy dużo z nim pracowałem. Był ważnym doradcą i ważnym współpracownikiem Tadeusza
      Mazowieckiego, ale jednak podporządkowanym takim postaciom jak Lech Wałęsa, Jacek Kuroń,
      Adam Michnik, Bronisław Geremek. To byli ludzie, którzy nadawali ton
      - mówił.

Jak dodał, po słowach prezesa PiS, żal mu było Tadeusza Mazowieckiego, że odebrano mu jego
      zasługi, co nazwał niegodziwością i manipulacją. - Dzieje się tak, bo ciągle tkwimy w sporze. Były
      premier Jan Olszewski powiedział w swoim expose, "że nie ważne, jaka będzie Polska, tylko czyja".
      Teraz ta dobra Polska to właśnie Polska Geremka, czy Mazowieckiego. Jaka byłaby Polska braci
      Kaczyńskich, czy Andrzeja Gwiazdy, tego już nie sprawdzimy - dodał."

Zatem Lech Kaczyński brał udział, także i w okrągłym stole. Ktoś był nawet mistrzem a ktoś u kogoś
      terminował. Ale role były chyba odmienne, niz to sobie wyimaginowałeś :)
      • ostrogotek Re: Kecawo znalazłem to, czego szulkałeś 03.09.10, 06:41
        Jeszcze jeden uczestnik strajków i lider stoczniwców:

"Według Lisa, Lech Kaczyński nie odegrał w czasie strajków większej roli. - Lech Kaczyński miał wiele
        zasług. Ale nie trzeba mu dodawać tych, których nie miał. Lech Kaczyński był w stoczni może
        półtorej godziny, trzy dni przed zakończeniem strajków
        . W tym czasie rozmawiał z Bogdanem
        Borusewiczem i miał do niego pretensje, że nie został doradcą prezydium MKS-u. Borusewicz mu
        odpowiedział na to, że żeby być w prezydium, to trzeba być na strajku. A Kaczyński mówił „ale
        mnie nie zaprosiłeś”. Ale na strajki przecież nikt nikogo nie zaprasza – przedstawił „swoją” wersję
        wydarzeń Lis. – Tak wyglądała jedyna rozmowa, jaką Lech Kaczyński przeprowadził podczas
        strajków. Ale nie chcę o tym mówić, bo Lech Kaczyński nie ma jak na to odpowiedzieć – dodał."
        • mike.recz "Lech Kaczyński" 03.09.10, 18:29
          A tu relacja zmarłej kilka lat temu bohaterki:

www.tygodnik.com.pl/numer/278244/pienkowska.html
          Nr 44 (2782), 3 listopada 2002
          Leszek Kaczyński. Przez przypadek nie został doradcą MKS. Ale sam sobie winien, bo się gdzieś na
          cztery dni zawieruszył. Wszedł do Stoczni, jak już zamknęliśmy skład grupy ekspertów.
          To było
          tak samo jak z zakładami pracy – najpierw była ich garstka, potem mnóstwo, ale nie dało się do
          prezydium wprowadzać bez przerwy nowych ludzi, nawet jeśli byli uczciwi. Bo jeśli coś uzgodniliśmy,
          a przychodził ktoś nowy, to trzeba było zaczynać od początku. Strata czasu.
      • kecawa Re: Kecawo znalazłem to, czego szulkałeś 03.09.10, 08:13
        Kwaśniewski mówił, iż jest magistrem i że w Katyniu miał chorą goleń a także nie
        tak dawno wspomniał filipińską chorobę.

to też są fakty czy tylko mity

serdecznie pozdrawiam i ciągle czekam na odpowiedź Dlaczego Nasz Wielce
        Szacowny Prezydent i Premier maja kanalię za serdecznego przyjaciela?
        A czy możesz mi wyjaśnić jak to jest że owa kanalia została w wyborach
        parlamentarnych zasilana datkami emeryt ów i studentów( datek kilkutysięczny czy
        kilkunastotysięczny)- czy już prokuratura wyjaśniła ową szczodrobliwość tych
        biedaków ?

serdecznie pozdrawiam kecaw
        • ostrogotek Re: Kecawo znalazłem to, czego szulkałeś 03.09.10, 15:01
          Nudny i zabawny jednocześnie jesteś, urzędniku z olsztyńskiego ratusza. Jak ktoś ma inne zdanie
          niż Jarosław, to od razu na pewno agent, esbek i xxxxxx Pomyliłeś adresy, z tymi swoimi
          pislamistycznymi, sekciarskimi dyrdymałami spadaj na zebranie PiSu. Tam cię wysłuchają a nawet
          oklaszczą.

Jak tylko wytknąć ci fałsz, od razu zmieniasz temat i najczęściej powracasz do swojego,
          palikotowego tematu. Nic tylko udowadniasz żes intelektualna miernota. Zanurkuj do szamba, tam
          się bardziej spełnisz, będziesz w naturalnym środowisku.
          • kecawa Re: Kecawo znalazłem to, czego szulkałeś 03.09.10, 15:23
            O erudyto- jestem pod wrażeniem twojej elokwencji a zwłaszcza wysokiej osobistej
            kultury!

raz jeszcze pytam Ty wiesz o kogo

pozdrawiam kecaw kaczysta z miłym kwa kwa
            • ostrogotek coś ciepłego 03.09.10, 16:11
              Poczułeś coś ciepłego, mokrego spływającego ci po plecach? To ode mnie. Wiesz już co :)
              • kecawa Re: coś ciepłego- wiem :-)) 03.09.10, 18:16
                Wiem, że płaczesz - lecz nie smuć się odezwę się do Ciebie lecz jest jeden
                warunek musisz zasłużyć

pozdrawiam kecaw

mam do Ciebie pytanie- Ty wiesz jakie ....
    • ostrogotek Kolejny gwóźdź dla kecawy 03.09.10, 21:15
      Kolejni uczestnicy Sierpnia 80 ujawniają prawdę. Gdzie te kecawo twoje twierdzenia o
      terminowaniu? I gdzie "prawda" Jarosława K. ?

"Lech Kaczyński w sierpniu 1980 r. był wykładowcą prawa pracy. Współpracował z Wolnymi
      Związkami Zawodowymi Wybrzeża. Prowadził szkolenia z zakresu kodeksu pracy i prawa pracy.
      Nie negocjował z przedstawicielami rządu z ramienia MZKS.

Bogdan Lis i Jerzy Borowczak utrzymują, że w stoczni był może ponad godzinę. - Nie zakłamujmy
      historii. Kaczyńskich na strajku w 1980 r. nie było.
      Na ekspertów z zewnątrz też patrzyłem
      krzywo. Później zdanie zmieniłem. Lech był w 1980 może godzinę na stoczni. Jarosław Kaczyński
      pojawił się, ale w 1988 roku. Był radykalny i nawet mówiłem Wałęsie by go uspokoił, bo ludzi
      buntuje. Prezesowi PiS pomyliły się chyba daty - wspomina Borowczak. "

w sumie to z tym bolkowaniem sami sobie, pisowczycy, strzeliliście kolejny raz w stopę :)
    • Gość: wer Re: Bolek Bolkiem IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 10:14
      www.youtube.com/watch?v=2oZGTCcvq4M&feature=related
    • Gość: Jędrzejak Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:28

Ale czemu TW "Bolek", wg Wałęsy nie Wałęsa, nie donosił na Wałęsę?
    • Gość: Trollek Re: Bolek Bolkiem IP: *.centertel.pl 15.09.10, 09:28
      prawdziwy Pawka Morozow
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Film-o-TW--Bolku-wyciekl-do-sieci,wid,12667206,wiadomosc_prasa.html
    • Gość: max Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 12:16

dowody jakieś, a nie takie pierdzenie o bolku - chciałbym widziec jakiś twardy dowód
      • Gość: dubler Re: Bolek Bolkiem IP: *.centertel.pl 15.09.10, 16:32
        tak naprawdę to Bolkiem może być brat bliźniak
      • Gość: dr Re: Bolek Bolkiem IP: 31.31.78.* 06.11.13, 16:32
        najnowsza książka centkiewicza nie pozostawia wątpliwości i ostatecznie rozbija mit
    • Gość: kk Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 08:03

www.wiadomosci24.pl/artykul/lech_walesa_w_encyklopedii_solidarnosci_opisany_jako_tw_160443.html
      • kecawa Re: Bolek Bolkiem a tusk tuskiem 13.11.10, 23:07

Jak nazwą premiera co z tylnego siedzenia ustami POlikota szydził, judził, obrażał, wulgaryzował.Wszak z tego linku wynika że POlikot to co czynil to czynił w zastępstwie tuska

zasmucony tym kecaw i zaniepokojony co w przyszłości napiszą przy biogramie tuska historycy.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tusk-zdradza-prawdziwy-powod-odejscia-Palikota,wid,12847229,wiadomosc.html
    • Gość: zatorzak Re: Bolek Bolkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.11, 14:59

bolek coś pęka
      www.rp.pl/artykul/617751-Walesa--wszyscy-podpisywali-i-ja-podpisalem.html
      • kecawa Re: Bolek Bolkiem bral ksę bo miał tajny plan 26.02.11, 17:15
        Zaraz postawi tezę że brał pieniądze i w ten sposób oslabial SB- bo zostawało im nniej na pracę!!
        • Gość: władysław Re: Bolek Bolkiem bral ksę bo miał tajny plan IP: *.pl 01.03.11, 19:08

zgarnął nobla, który należał się całej solidarności
    • Gość: DANEK Re: Bolek Bolkiem IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 15:41
      www.youtube.com/watch?v=dhb8V3K53tg&feature=related
    • Gość: JCh Re: Bolek Bolkiem IP: *.santrex.net 29.06.11, 12:29

Wałęsa to człowiek który rozsławił Polskę, za granicą jest to 100 % pozytywny bohater, tylko w Polaczkowie polaczki lubią sobie pluć do zupy.
      • kecawa Re: Bolek Bolkiem 27.02.12, 18:29
        Oj oj jak Stalin rozsławiłj kraj
    • Gość: fd Re: Bolek Bolkiem IP: *.whservidor.com 26.11.11, 09:07

taki sam bohater jak sucharski na westerplatte
    • Gość: bj Re: Bolek Bolkiem IP: 176.31.202.* 27.02.12, 14:42

a teraz okazuje się, że komunę obalił sobowtór bolka
      • Gość: belfer Re: Bolek Bolkiem IP: 176.31.202.* 27.02.12, 20:55
        cripta manent - gdybyś się, Bolek, uczył, to byś wiedział ...
    • Gość: aw Re: Bolek Bolkiem IP: *.pl 08.03.12, 15:16

tylko w polsce bezkarnie opluwać można mężów stanu, ludzi którzy ryzykując życie swoje i swojej rodziny walczyli z komuną, wreszcie ludzi, którzy ten system totalitarny swoją walką i odwagą pokonali
      • Gość: mk A kecawa kecawą IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.12, 18:59
        Od dawna zastanawiam się, kim trzeba być, by funkcjonować z taką mentalnością. Tłumaczyć to może tylko katolicki rachunek sumienia rozgrzeszający bezwzględnie każdy czyn realizowany w intencji Kościoła i jego urzędników. Kecawa jest właśnie takim watykańskim draht nacht osten.
        • kecawa Re: A kecawa kecawą 07.05.12, 18:52
          wątek jest o Bolku - czyżbyś wspierał Bolka ?
          • edico Podobnych wątków może być wiele 04.07.12, 12:34
            Np.
            IPN BU 001043/2795 ZIEMBA WOJCIECH
            IPN BU 00191/316 ZIEMBA WOJCIECH
            Dlatego tez wybiórcze metody krytyki nie najlepiej świadczą o autorze.
        • Gość: lolek Re: A kecawa kecawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 22:04
          Ile wypiłeś? Prześpij się i Przeczytaj dokładnie.
        • Gość: lolek Re: A kecawa kecawą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 22:07
          I Ty w to wierzysz co napisałeś? Przecież ten człowiek to żaden bohater to raczej wstyd dla Polski.
          Kolega Bolka - Lolek
    • Gość: pp Re: Bolek Bolkiem IP: *.whservidor.com 07.05.12, 00:17

gdyby ruchem kierował gwiazda, nie byłoby magdalenki i żylibyśmy dziś w uczciwszej polsce
    • Gość: bb Re: Bolek Bolkiem IP: *.whservidor.com 19.05.12, 21:04

no i bendzieta mieli co chcieliśta
      i.imgur.com/d6UUv.png
      • Gość: erazm projekt plakatu filmu o Bolku IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 21:40
        picasaweb.google.com/lh/photo/Tq3AoC7mrI_hhsIgkF5ukYHTM1EX097xkeJ9KBpOx7w?feat=embedwebsite
    • Gość: asdfgh Re: Bolek Bolkiem IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 22:36
      Kecaw idiota kecawem idiotą ....
    • Gość: dziabas Re: Bolek Bolkiem IP: *.aname.net 24.05.12, 18:11

podobny do siwaka ten bolek, czy tylko tak mi się zdaje?
      • Gość: usa Re: Bolek Bolkiem IP: *.dualrack.com 04.07.12, 03:49
        biedny człowiek
        • Gość: nb Re: Bolek Bolkiem IP: *.proxnetwork.com 04.07.12, 12:17
          na You Tube jest wiele filmów o bolku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka