Dodaj do ulubionych

budynek przy Bema

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.11.10, 15:35
czy ktoryś z kandydatów ma pomysl na ratowanie tego pieknego budynku
Obserwuj wątek
    • Gość: Klin Re: budynek przy Bema IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.11.10, 15:49
      @jan
      Ja poszerzę pytanie adekwatnie do sytuacji jaka panuje w Olsztynie:
      Czy ktoryś z kandydatów ma pomysl na ratowanie zabytków w Olsztynie zarówno przed niektórymi włascicielami jak i przed urzędnikami?
      • Gość: głość Re: budynek przy Bema IP: 83.19.115.* 09.11.10, 16:57
        no co Wy? przecież miasto ma szeroki program pozbywania się problemu zabytków poprzez ich likwidację...
        • Gość: Klin Re: budynek przy Bema IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.11.10, 18:05
          Miasto może tak - a właściwie wybrani wcześniej przez mieszkańców jego przedstawiciele .
          Ale ja szukam kandydatów, którzy mają w programie zmianę tej sytuacji i usunięcie gangreny, która dewastuje Osztyn.
          Jakoś nie widać nowych kandydatów do władz z programem dbałości o toższamość Olsztyna.
          • Gość: dawson Re: budynek przy Bema IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 19:13
            do Klin

Usunięcie "gangreny" może się odbyć tylko za zgodą Generalnego Konserwatora Zabytków i przy jednoczesnej zgodzie wojewody a tu nasza WKZ ma mega plecy. Dlatego jedyna radą jest w tym wypadku prokuratura.
            • Gość: Klin Re: budynek przy Bema IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.11.10, 21:35
              @dawson
              A co jakaś barczysta kolubryna z tej osoby? Pewnie trudno ją odtransportować na bocznicę, albo pchnąć. Na to też są sposoby.
              Mnie jednak interesują osoby kandydujące na stanowiska w samorządzach i na prezydenta. Czy mają zamiar m.in. wyczyścić nasze miasto z arogancji i niekompetencji urzędników, czy zależy im na rozwoju miasta z zachowaniem jego indywidualności i obiektów związanych z historią, czy będą dbać o czynniki miastotwórcze, o dobre relacje między mieszkańcami itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka