Dodaj do ulubionych

PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi.

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.11.10, 21:20
23565 ludzi głosowało w tych wyborach na Czesława Jerzego Małkowskiego. Podjęli decyzję. Niełatwą, ale odważną. Każdy z tych ludzi kierował się zapewne czym innym, ale ich głos wyglądał tak samo.
Na Małkowskiego głosowali ludzie normalni, mający rodziny i marzenia, wyznający chrześcijański światopogląd olsztynianie. Na Małkowskiego głosowali nasi sąsiedzi, którym rano mówimy "dzień dobry", nasi koledzy, nasze rodziny. Głosowaliśmy na Małkowskiego wierząc, że dokonujemy słusznego wyboru.
A teraz Platforma Obywatelska i Piotr Grzymowicz mówią jednym głosem z PIS i SLD: "nie poprzemy Małkowskiego, nie będziemy współpracować, mam zasady moralne, wartości, Dekalog i co tam jeszcze. Jesteśmy normalnymi Polakami i zboczeńcowi mówimy: nie!"
To ja wam też powiem, panowie Grzymowicze, Cichonie, Tandyraki i inne: chrzanię was! Możecie sobie swoją moralnością i zasadami wycierać gęby we własnych domach. Ale mnie, wyborcy Małkowskiego, obrażać wam nie wolno. Wara wam ode mnie i od mojej rodziny. Głosowałem i będę głosował tak jak mi się podoba. Na tym polega wolność i na tym polega demokracja. A skoro Małkowskiemu prawo pozwala kandydować, to znaczy że jest on równie dobrym i pełnoprawnym obywatelem jak wy.
I zostanie prezydentem tego miasta, czy wam się to podoba, czy nie.
Bo taka będzie wola ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.11.10, 21:46
      Zgadzam się. Nie można obrażać wyborców za ich wybór, są to już głosy dla tych panów stracone. Ciekawe, że najbardziej oburzony jest pan Szmit. Zastanawia mnie czy kiedyś pan Szmit zastanowił się nad sobą, dla czego ludzie go nie popierają i wolą niemoralnego Małkowskiego.
    • Gość: amen w pacierzu Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.11.10, 21:47
      Azja ,dobrze i mądrze prawisz !!!
    • Gość: antymenel Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.10, 21:52
      A teraz Platforma Obywatelska i Piotr Grzymowicz mówią jednym głosem z PIS i SLD: "nie poprzemy Małkowskiego, nie będziemy współpracować, mam zasady moralne, wartości, Dekalog i co tam jeszcze. Jesteśmy normalnymi Polakami i zboczeńcowi mówimy: nie!"

To bardzo fajnie,że macie tyle przymiotów chłopaki,tylko co z rozumem?Dlaczego rozumu nie macie?
    • Gość: ogórek Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 21:54
      Gość portalu: Azja napisał(a):

> 23565 ludzi głosowało w tych wyborach na Czesława Jerzego Małkowskiego. Podjęli
      > decyzję. Niełatwą, ale odważną. Każdy z tych ludzi kierował się zapewne czym i
      > nnym, ale ich głos wyglądał tak samo.
      > Na Małkowskiego głosowali ludzie normalni, mający rodziny i marzenia, wyznający
      > chrześcijański światopogląd olsztynianie. Na Małkowskiego głosowali nasi sąsie
      > dzi, którym rano mówimy "dzień dobry", nasi koledzy, nasze rodziny. Głosowaliśm
      > y na Małkowskiego wierząc, że dokonujemy słusznego wyboru.
      > A teraz Platforma Obywatelska i Piotr Grzymowicz mówią jednym głosem z PIS i SL
      > D: "nie poprzemy Małkowskiego, nie będziemy współpracować, mam zasady moralne,
      > wartości, Dekalog i co tam jeszcze. Jesteśmy normalnymi Polakami i zboczeńcowi
      > mówimy: nie!"

I tylko za to, że tak powiedzieli, Grzymowicz ma mój głos w drugiej turze. I nie tylko mój.
    • Gość: Cześ Farbrygas Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.11.10, 21:56
      Azja, Twój nick jest najlepszym komentarzem do Twojego wpisu. Choć wątpię, że zrozumiesz co mam na myśli...
      • Gość: bueg Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.10, 22:04
        hahaha dobre :D
    • Gość: kk Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.vectro.com 23.11.10, 22:58

niejaki bachmura uważa głosujących na małkowskiego za idiotów

www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1452-trybuna-ludowy-czesawa-m&catid=45&Itemid=97&joscclean=1&comment_id=12250#josc12250
    • Gość: mańcia87 Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 23:03
      A ja polecam ten artykuł:
      newsbar.pl/4753/malkowski-musi-odejsc#comment-2462
      • Gość: herbertus Faryzeusze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 23:05
        To trzeba przeczytać:
        newsbar.pl/4753/malkowski-musi-odejsc#comment-2462
      • Gość: vers Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.mm.pl 23.11.10, 23:56
        Zamiast czytać tam newsbar.pl/4753/malkowski-musi-odejsc lepiej przedrukować tu:

Tak jak przypuszczaliśmy mamy drugą turę z Małkowskim i Grzymowiczem. Sensacją jest oczywiście zwycięstwo Małkowskiego, który dostał więcej głosów niż w referendum. Zebrać prawie 40 proc. głosów – i to przy mizernej kampanii – jest sukcesem bezdyskusyjnym. Co na ten sukces się złożyło?

Ludzie nie głosowali przeciwko Grzymowiczowi, nie głosowali na program Małkowskiego, nie głosowali nawet na niego samego. Większość głosowała przeciwko wymiarowi sprawiedliwości, który kpi sobie z godności człowieka i swobód obywatelskich. Małkowskiego wyciągnęli z urzędu jak szmatę, skuli w kajdanki i to w obecności kamer telewizyjnych. Ktoś ten spektakl musiał przygotować, zawiadomić media. Ktoś ten scenariusz musiał rozpisać na role. Potem Małkowskiego miesiącami przetrzymywano w więzieniu, usiłując zgromadzić dowody jego winy. Do dziś – a niedługo będzie trzy lata – nie wiadomo, czy jest winien, czy jest niewinny.

Ludzie to wszystko widzieli i pamiętają do dzisiaj. Tak jak Małkowskiego mogą potraktować każdego z nas. Powód nie jest istotny. Wystarczą poszlaki, przypuszczenia, czyjeś oskarżenia. Założą worek na głowę, wykręcą ręce i jak psa zaprowadzą do suki. Naturalnym odruchem społecznym jest obrona przed agresją organów państwa. W mieście, w którym nie ma wolnych mediów, te odruchy pojawiają się przy urnie, bo tylko tak lokalna społeczność może wyrazić swoją opinię. I wyraziła, głosując właśnie na Małkowskiego, czyli w obronie własnej.

Taka postawa jest zrozumiała, ale w drugiej turze już nie do przyjęcia. W świat idą wyniki, a nie socjotechniczne zawiłości. Głosowanie na Małkowskiego w większym wymiarze będzie złem. Nikt poza miastem nie zrozumie słusznych intencji jakimi kierują się jego zwolennicy. Gdyby liczył się tylko ich głos miasto straci dobry wizerunek na długo. Seksualne fantazje na wieży – czy tego chcemy czy nie – przylgną do każdego z nas i będą powodem nieustannych żartów od Wrocławia po Białystok. Dla części może nawet powodem emigracji do Wrocławia…

W drugiej turze zwolennicy Szmita, Cichonia i niezdecydowani powinni zamknąć oczy i zagłosować przeciwko Małkowskiemu. Wiele osób nie wzięło udziału w pierwszej turze wychodząc z założenia, że wynik wyborów jest rozstrzygnięty i ich głos nie ma znaczenia. Ci – już bez zmrużenia oka – powinni przy urnie wyeliminować Małkowskiego. Chodzi o naszą miejską rację stanu, o przyszłość miasta w najbliższych latach. Małkowski zasiądzie w radzie miasta i będzie to dla niego wystarczającą rekompensatą za odsiadkę bez wyroku. Dla pozostałych zaś dostateczną karą…
    • Gość: kecawa Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 23:25
      Czesław wygra , bo mało mówi i nie daje się prowokować pętakom.
    • ukos Sodoma swją godność ma! 24.11.10, 11:49
      Sodomici nie dadzą się obrażać BYLE KOMU!
      • Gość: nowy Re: Sodoma swją godność ma! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 11:56
        co to za moralność w PO - co drugi rozwiedziony, a kazania moralne głosi
        • Gość: ha ha ha Re: Sodoma swją godność ma! IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.10, 13:28
          Tiaaaa, Pisiaczki żonaci,a każdy kochankę na boku.....bleeeeeee
    • Gość: piotr Re: PO i Grzymowicz obrazili 23 tysiące ludzi. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.11.10, 22:40
      Up, bo warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka