Dodaj do ulubionych

Kiedyś...

05.01.11, 11:08
...tu było fajne forum, lata tu bywałam i paczkę netową mieliśmy, i spotkania w pubie, a teraz jak się poczyta, to w większości tylko sam jad. Nowi ludzie, więcej jadu, szkoda..dlatego zaglądam tu rzadko. Nikt mnie nie zmusza, nie, tylko mi przykro, smutno, brak naszych miłych i kulturalnych rozmów. To se ne wrati pane Havranek. Życzę mniej jadu i złego zacietrzewienia, więcej kultury i zrozumienia. Miej serce i patrzaj w serce, rzekł wielki poeta...więcej budujących tekstów życzę :) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2011 i otwartych oczu na wszelkie dobro :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lwtb Re: Kiedyś... IP: 67.159.44.* 05.01.11, 11:34

www.youtube.com/watch?v=mtZC3k7Ub9k&feature=related
    • Gość: inka28 Re: Kiedyś... IP: *.olsztyn.mm.pl 05.01.11, 11:38
      Pozdrawiam, Lusterko:* takie czasy
      • lustroo Re: Kiedyś... 05.01.11, 15:27
        Inka :) 100 lat Ciebie nie widziałam i nie słyszałam :) Pozdrówka :)
        • Gość: menel z Zatorza Kiedys bylo lepiej na forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 15:32
          Ja jestem od poczatku,ale coraz rzadziej.Dzisiaj i wczoraj widzialem wsrod postow,jak paru zawodnikow usilowalo zadziobac jednego z forumowiczow,ktorego posty byly OK.Bo czytam i wiem,kto zacz.Najlepiej gdyby wszyscy sie musieli logowac,ale to nie przejdzie.Stad to strzelanie zza wegla prosto w twarz.
          • mmascarpone Re: Kiedys bylo lepiej na forum 05.01.11, 18:54
            Pamiętam tamte czasy choć wtedy pisałam pod innym nickiem. Pewnie,ze szkoda.
            " Wiwat Polonia, frustrata, wiwat dąs psychopata" jak śpiewa klasyk
            • zbyszek07 Re: Kiedys bylo lepiej na forum 06.01.11, 19:32
              Też pamiętam tamte czasy,
              szkoda że nie ma już takich wątków
              i tamtych forumowiczów...
              Też prawie się już na forum nie odzywam,
              na szczęście w realu można pogadać normalnie
              z forumowiczami z dawnych lat.
              Pozdrawiam.
              :-)
              • yadol Re: Kiedys bylo lepiej na forum 06.01.11, 23:38
                namawiałem wielu co bardziej rozgarniętych forumowiczów aby podjęli się roli admina , opiekuna tego forum, niestety bezskutecznie, trolle robią tu niestety rzeźnię

ja też muszę uderzyć się w pierś i przyznaję , że sam mam spory udział w spapraniu dobrych zwyczajów na tym forum, zbyt często dawałem się prowokować i walczyłem z menelami ich metodami i środkami, może to był błąd...

przepraszam

mam nadzieję , że w tym roku to forum będzie inne, lepsze i wszyscy się do tego przyczynimy

jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam

• Gość: zatorzak Re: Kiedys bylo lepiej na forum IP: *.com 07.01.11, 18:05

a po co cenzura? bo paru kmiotów wlepia jakiś szajs? forum jest fajne, z przyjmnością czytam ciekawe i soczyste wpisy yadola i innych
                  • edico Re: Kiedyś bylo lepiej na forum 08.01.11, 11:08
                    Przychylam się do takiej opinii, chociaż czasami zaczynam wątpić, czy co poniektórych można jeszcze czegoś nauczyć w tym zamkniętym kociołku intelektualnym, który sami sobie stworzyli. Najprostszą metodą są oczywiście znane stosy inkwizycyjne, gilotyna czy izolacja społeczna. W moim odczuciu nie o to chodzi, czemu dałem również swój wyraz w historycznej już raczej kontrze skierowanej przeciwko apodyktycznym poczynaniom powołanego swego czasu moderatora. Daliśmy w efekcie sobie radę i z moderatorem i trollowym chamstwem podejmującymi się wręcz dostosowania forum do swego śmietnika. Podjęte działania na wiele lat uspokoiły tę nieobuczajną atmosferę nadając forum na długi okres charakter przyzwoitej płaszczyzny wymiany myśli i merytorycznej dyskusji w wielu sprawach. Nie bez kozery kecaw zniknął wówczas z forum na długie lata odzywając się jedynie sporadycznie na zassanych metodach kundlizmu poznańskiego oszołoma_z_radia_maryja. Pamiętam wielu ludzi, którzy dzisiaj odzywają się raz do roku prowadząc dyskusje w innych kręgach i forach odpuszczając sobie tę zaściankową mentalność, która coraz częściej zaczęła tu ponownie gościć. W każdym bądź razie na dzień dzisiejszy udało się zachować jako jedno z niewielu forum bez cenzora i przymusu logowania. Niestety, nie najlepiej to służy dając pożywkę zwyczajnemu nieobyczajnemu chamstwu.

Pozdrawiam przy okacji matuzalema tego forum a za razem wspaniałego turystę i niezmordowanego fotografika zbyszka07 ciągnącego swój wątek "Olsztyn jest piękny" właśnie od tamtych czasów; deetritusa ze swoją jedyną takich rozmiarów kolekcją pocztówek o tematyce Olsztyna stanowiących wspaniałe odzwierciedlenie jego minionych czasów w obrazie; ritkę Warmiaczkę i intelektualistkę zaszczepiającą miłość do naszego miasta i Warmii w Krakowie (ewenwment) do tego stopnia, że córeczka zaczęła się poważnie interesować tą tematyką w swoim układzie akademickim; jd filozofa pracującego na UW, który obserwując płaskodenność prowadzonych dywagacji woli się już nawet nie odzywać ograniczając swój swój pobyt na forum do wątku szkoła nr 7 i wielu innych forumowiczów, jak np. venus 99, mike.recz, laurę o znanym zacięciu najpierw myśl a później pisz i... wielu, wielu innych.

Przykro mi jest z tego względu, że coraz mniej ludzi na tym forum potrafi odróżnić realizowany pisowski plagiat propagandowy rzeczywistych form kulturalnego zachowania się hołdując zasadom wywodzącym się ze środowiska, w którym egzystują. Ze względów iintelektualnych kecaw jest tu nie do przebicia, chociaż i mobbydick z olsztyna serwując swoje odniesienia stosowane w każdym poście plasuje się w swej trudnej stronie bycia i życia w znanej powieści Reymonta, jako człowiek, który nie bardzo wie co chce a co może. Wprawdzie szkoda mi tego człowieka, bo intencje wydaje się mieć dobre, ale formą bycia wyraźnie strzela sobie w kolano dzieląc świat na murzynów i tych powołanych do innej roli, do której siebie z oczywistą oczywistością zalicza.

Problem od czasów rzymskich się nie zmienia. Plebs żąda igrzysk jako przerywnika w niewolniczej pracy. Osobiście mam w czterech literach tę całą katolicką hałstrę - która np. negatywnie oceniła nominację ks. Jacka Jezierskiego na biskupa wychodząc z założenia, że Kościołowi potrzebni są ludzie walki a nie pokoju i rozumu. Efekty takich dywagacji są wyraźnie widoczne nie tylko w środowisku Radia Maryja. Nie jestem politykiem, ale pamiętam wiele aspektów tej gry, gdzie naiwnie byłem przekonany, iż mnie to nie dotyczy. Nie prawda. Nie ma pojęcia neutralnego środka w życiu społecznym. Wydaje mi się, że tym postem robię komuś przysługę niedźwiedzią. Czym niegdyś ten wątły chłopak ganiający w komży na każdą mszę naraził się polakom-katolikom, na prawdę nie wiem.

Myślę, że nam wszystkim należy się już chwila spokoju od wojującej mentalności Kościoła toruńskiego, którego PiS stał się zbrojnym ramieniem.

Do dzisiaj nie wielu proboszczów jest w stanie zrozumieć ocenę dysonansu między rzeczywistością a pragmatyką kościelną niejednokrotnie sygnalizowaną przez kard. Wyszyńskiego czy ks. prof. Tischnera. Prawdy udowadniać nie trzeba udowadniać. Los Waldensów jest wystarczającym przyczynkiem do negacji takiej postawy.

---
                    Gdy zabraknie historii, zastępują ją bajki.
                    (Charles-Louis de Secondat de Montesquieu)
                    • zbyszek07 Re: Kiedyś bylo lepiej na forum 10.01.11, 08:00
                      edico napisał:

>
                      > Pozdrawiam przy okacji matuzalema tego forum a za razem wspaniałego turystę i n
                      > iezmordowanego fotografika zbyszka07 ciągnącego swój wątek "Olsztyn
                      > jest piękny
                      " właśnie od tamtych czasów;

Dziękuję za docenienie...
                      muszę jednak poprawić;
                      wątek "Olsztyn jest piękny" stworzył przed laty "Czarny Adam" i właściwie natychmiast przestał się odzywać.
                      Pociągneliśmy ten wątek wspólnie z innymi forumowiczami i trwał...
                      Szkoda że z powodu braku forumowiczów którym Olsztyn się podoba
                      właściwie wątek odchodzi w zapomnienie,
                      a może to Olsztyn dla jego mieszkańców już nie jest piękny?
                      Czasem z nostalgią zakładam forumowiczową koszulkę z tamtych czasów...
                      bo były to lepsze dla forum czasy,
                      a może tylko forumowicze byli inni.
                      Pozdrawiam.
                      :-)
                      • edico Re: Kiedyś bylo lepiej na forum 10.01.11, 09:28
                        Witam Zbyszku.
                        Mile wspominam te czasy łącznie z uruchomionym wówczas fotoforum tworzące wizualne ślady naszych wędrówek po Olsztynie i okolicach. Koszulka też leży w domu, chociaz dawno już jej nie zakładałem. Czy forumowicze byli inni? Na pewno byliśmy o te parę wiosenek krótszi w przestrzeni czasowej :)
                        Ale chyba z rudnością i dużym wyrazem dobtej woli można porównać zarówno atmosterę jak i formę wymiany mysli czy sposób prowadzenia dyskusji.

A może by tak w znanym nam miejscu o umówionej porze zrobić jakiś popołudniowy skeed na kawę w starym gronie?

Pozdrawiam
                • Gość: Józef Re: Kiedys bylo lepiej na forum IP: *.146.255.212.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.01.11, 18:23
                  Wiesz dobrze małpo jedna, że jesteś jednym z najinteligentniejszych forumowiczów.
                  I z reguły masz naprawdę ZDROWY OSĄD RZECZYWISTOŚCI.
                  Ale na miły Bóg wyhamuj nieco chłopie z językiem, bo forma tragiczna bywa!
                  Menelom stop!!!
                  Zostaw ich... Zostaw!
                  Utopią się sami w gó..ie, które generują. Zostaw, nie schodź do ich poziomu!!!! PROSZĘ!!!
                  Daj se na wstrzymanie.
                  Pereł się między wieprze nie rzuca.!!!
                  PZDR z odwzajemnieniem życzeń!
                  TRZYM SIĘ W NOWYM ROCZKU!!!
                  • yadol Re: Kiedys bylo lepiej na forum 08.01.11, 12:21
                    :)
                    dzięki
                    wiem , że ponosi mnie zbyt często
                    obiecuję poprawę
                    pozdrawiam
                    życzę Dobrych Myśli i Prawdziwych Przyjaciół Józefie
                    :)
                    • Gość: Ola Re: Kiedys bylo lepiej na forum IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.11, 09:39
                      Nie jęczcie!
                      Gdyby nie ci NOWI, to to forum zamieniłoby się w forum starców!
                      Ile wynosi średnia waszego wieku? 60?
                      • mobydickzolsztyna Re: Kiedys bylo lepiej na forum 10.01.11, 11:16
                        Gość portalu: Ola napisał(a):
                        > Nie jęczcie!
                        > Gdyby nie ci NOWI, to to forum zamieniłoby się w forum starców!
                        > Ile wynosi średnia waszego wieku? 60?

KOGO pytasz o "średnią wieku"?
                        Jaka jest twoja "średnia wieku"?
                        Przecież masz jakiś konkretny, dokładny wiek, a nie "średnią wieku"?

Ja mam powyżej 60 i czuję się młodszy, zbuntowany przeciw starczemu, polityczno-poprawnemu, "jak słuszne Gazety wytyczają", gromado-stadnemu, sposobowi myślenia Tutejszej Większości,
                        dbałemu wyłącznie o to "aby się ryzykownie nie wychylić poza średnio-obowiązujące poglądy: - ohydy Kaczuchów i Czarnych"
                        ("O Boże, nie ośmielę się podpaść Postępowemu Stadu, będę pisać dokładnie tak jak oni, bo mnie zagryzą na Forum!").

Nie chrzańcie aby o nakazach "ambony", bo mój Księżulo, tak jak ich większość, trzyma się po prostu Pisma, a nie bieżących pierdołek!

A ja z kolei - pierniczę stado!
                        Jestem młody!
                        Nie boję się, choć tak mało tu Nas!
                        • akant_ol Re: Kiedys bylo lepiej na forum 12.01.11, 20:22
                          mobydickzolsztyna napisał:

> Nie chrzańcie aby o nakazach "ambony", bo mój Księżulo, tak jak ich więk
                          > szość, trzyma się po prostu Pisma, a nie bieżących pierdołek!
                          Niestety, przeczą temu kazania wałbrzyskie nagrane w kościele podczas mszy, jak to ksiądz nawołuje podczas ogłoszeń duszpasterskich na głosowanie na obecnego prezydenta i opluwa kontrkandydata, a po mszy rozdaje parafianom listy w tej sprawie do rąk.
                          www.joemonster.org/filmy/30862/Walbrzyskie_kazanie_wyborcze
                          A nie jest to wcale jedyny taki wypadek, gdzie w agitację polityczną angażowali się także biskupi. Czyżby tamci księżulkowie trzymali się innego Pisma?

Jeżeli nie, to odłóż używki. Jezeli tak, to które z tych Pism prowadzi to stado na właściwą drogę?

• mobydickzolsztyna Re: Kiedys bylo lepiej na forum 13.01.11, 19:16
                            akant_ol napisał:
                            > ... kazania wałbrzyskie nagrane w kościele podczas mszy, jak to ksiądz
                            > nawołuje podczas ogłoszeń duszpasterskich na głosowanie na obecnego
                            > prezydenta i opluwa kontrkandydata

Kurczę! To nawet nawoływanie jakiegoś durnego klechy do głosowania na Komorowskiego ci przeszkadzało? Opluwanie Jarka ci przeszkadzało? A TY nie nawoływałeś w swym życiu do głosowania na Kogoś Tam? Choćby na forum? Do populacji większej niż w kościółku? Tylko klechy są nie-równo-uprawnieni?

akant_ol napisał:
                            > A nie jest to wcale jedyny taki wypadek,

Pisz RESZTĘ! Bez pieprzenia "i tak dalej, i tak dalej ..."
                            Przecież twoi Towarzysze kopiują Inteligentne Ugryzy Zębami Jadowymi ze swego "Centrum" z najwyższą łatwością.
                            Przestań się lenić, Leniuchu jeden!
                            • akant_ol Re: Kiedys ludzie myśleli 15.01.11, 12:09
                              Dziś pieprzą zupełnie od rzeczy, czego jesteś doskonałym przykładem. w poście poprzedzającym napisałeś:
                              "Nie chrzańcie aby o nakazach "ambony", bo mój Księżulo, tak jak ich większość, trzyma się po prostu Pisma, a nie bieżących pierdołek!"
                              Wskazałem Ci tylko jednego z tysięcy nawoływań - jak piszesz jakiegoś durnego klechy przeczącym Twoim paranoicznym pieniom i majaczeniom. Prawda jest niezwykle bolesna, dla tych, których przyłapuje się na propagowaniu kłamstw. Nie oceniam Twego ego i moralnej postawy. Jak chcesz, tak masz.
    • Gość: twój kat kecawo Re: Kiedyś... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 11:12
      Myślę, że nie jest to sprawa czy nawet problem wieku.

Nie jest trudno zauważyć, że na forum robi co chce troll kecawa vel fansld piszący również z adsl .inetia (pod setkami różnych nicków) i to on jest winien takiemu schamieniu postów.

Prowokuje, obraża i bezczelnie kłamie broniąc swych chorych idei.
      Zaczepia forumowiczów, jak psychol reaguje agresją na to co robią i myślą ludzie o innych niż jego poglądach. Ostatnio zaczął pisać jako competent.

To że jest to skończony baran czy jak kto woli menel to wiemy wszyscy .

Pojawia się jednak proste pytanie :
      DLACZEGO REDAKCJA POZWALA NA TAKIE DZIAŁANIA ?
      Po raz kolejny proszę redakcję o zrobienie z tym menelem porządku!
      Jeżeli tego nie zrobicie to uznam , że rządzi u was szwagier kecawy, to proste.
      • yadol Re: Kiedyś... 11.01.11, 17:11
        chyba szwagier rozmawiał z kecawą bo menel spleśniały nazywa siebie teraz albo (:)) COMPETENT albo GANGASTEIRO

a smród został ten sam
        • reasercher Panie yadol!A jak gosc np.pracuje w Gazecie? 12.01.11, 12:00
          To co Pan na to powie.I moze zawsze usunac Panskie posty,w ktorych obraza Pan roznych niewinnych ludzi,nazywajac ich wszystkich Burek,choc kazdy z nich loguje sie na forum i sa to ludzie wazacy slowa,nie obrazajacy innych,kulturalni.I zaden z nich nie jest Panem Kecawa,ktory wyrasta mi teraz na glownego bohatera imprezy.I slusznie zreszta.
          I jeszcze jedno.Od dzisiaj zdobyl Pan nowego przeciwnika.Czas pokaze,ktory z nas bardziej skuteczny...
          • kaczoryjski kecawa-researcher to jeden menel 12.01.11, 12:05
            kecawo, wypie...j !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • kaczoryjski Re: kecawa-researcher to jeden menel 12.01.11, 12:07
              Yadol ale to goowno kecaw się do Ciebie przylepiło !
              • rydzyk.doktor Re: kecawa-researcher to jeden menel 12.01.11, 16:53
                Piękny wątek (z pewnymi wyjątkami). Pozdrawiam starych forumowiczów.

Podobnie jak moi przedmówcy (niektórzy) również uważam , że jeżeli kecawa przestanie tu pisać to będzie tak miło jak kiedyś.

Pozdrawiam
          • Gość: mix Re: Panie yadol!A jak gosc np.pracuje w Gazecie? IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 20:26
            Człowieku, przeszukiwania trzeba się też nauczyć. To co robisz tu na forum jest najzwyklejszym draństwem.
            • resercher Od-yadol-cie sie od Kecawy,reaserchera i ode mnie 13.01.11, 10:55
              Bo skonczy sie zle dla ekipy menelskiej...Zaczne was kasowac...
              • Gość: * Re: Od-yadol-cie sie od Kecawy,reaserchera i ode IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.11, 18:30
                każdy ma swoje prawo głosu,
                nawet bez sensu,
                może wystarczy nie wdawać się w dyskusję?
                Niech sie zagryzają nawzajem?
              • Gość: mk Następny troll kaczkodyl IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.11, 12:11
                szuka swego miejsca?
                • Gość: joi Następny troll kaszalot-kaczkodyl? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 15:18
                  pozdrawiam kecawę w nowym wcieleniu

reasercher napisz misiu nam co sądzisz o tfurczości kecawy* na tym forum

*już ty dobrze wiesz pod jakimi nickami i bez logowania ten psychol zaśmieca to forum

:) udowodnij , że nie jesteś menelem, pozdrawiam ambitnego forumowicza
    • yadol Re: Kiedyś... 21.01.11, 23:07
      myślę, że nikt z nas nie jest doskonały
      miejmy dla siebie więcej wyrozumiałości, tolerancji i serca
      szanujmy się ,szanujmy siebie nawzajem, szanujmy zasady i prawdę
      spróbujmy na naszym forum współpracować, rozumieć się wzajemnie
      nie walczmy obelgami, kłamstwem i z gniewem, nie prowokujmy
      niech to będzie forum przyjaźni, może nie przyjaciół ale właśnie przyjaźni
      dbajmy o tu wszyscy o dobre obyczaje
      pomagajmy sobie, może zaglądając tu szukamy wszyscy przyjaciół ?

WSPÓŁPRACUJMY NIKT Z NAS NIE JEST DOSKONAŁY
      demotywatory.pl/2536210/Wspolpraca
    • privus Atmosfera na forum zdecydowanie się popsuła 24.01.11, 22:55
      po serii artykułów gloryfikujących Ukraińców opublikowanych w regionalnej Gazecie Wyborczej. Sposób, w jaki nastąpił atak na zgłaszających zastrzeżenia i wątpliwości co do prawdziwości opublikowanych treści przypominał przemożną chęć zajeżdżenia takiego forumowicza bez przebierania w środkach wyrazu. Ta jazda w stosunku do osób biorących udział w dyskusji trwa do dzisiaj. Przykładem takiego bezwzględnego ataku może być Fanka. Nie dało się jej zniszczyć na forum, to dziewczynę uciszono w bardziej spektakularny sposób.

Fanko, serdecznie pozdrawiam mając nadzieję, że czytasz jeszcze to forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka