Gość: * IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 10:01 Reakcja olsztyńskiej temidy jest raczej do przewidzenia. Niejednokrotnie dała już swój wyraż błyskotliwości i rozsądku działania ;-(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość 2 Re: Gangster chce na wolność IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 21.04.04, 18:36 szkoda że pani redaktor nie była do końca przewodu sądowego może wtedy niepodałaby do wiadomości ogólnej rzeczy niesprawdzonych i wyssanych z przysłowiowego ;palca; zastanawiam się czym się karmi czytelników rzetelną informacją czy rzeczami wziętymi z chorej wyobrażni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Gangster chce na wolność IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 19:26 Z przyjemnością zapoznam się z wiadomościami nie wysysanymi z palca wziętymi wprost z tej zdrowej wyobraźni, o której nie tylko w tym wypadku kondycji nie mam najlepszego wrażenia. Chciałbym się mylić, ale nie jestem przekonany, czy gość2 w miejsce rzeczowych argumentów pomówienia ad rem będzie w stanie wyprowadzić mnie z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Gangster chce na wolność 21.04.04, 19:33 Mnie sie tak wydaje, ze numer IP jest mi znajomy. Koncowka oczywiscie moze byc rozna, ale to podobienstwo prezentowanych tresci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 07:36 Gość portalu: * napisał(a): > Reakcja olsztyńskiej temidy jest raczej do przewidzenia. Niejednokrotnie dała > już swój wyraż błyskotliwości i rozsądku działania ;-(( > To fakt, mnie zaś zastanawia jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy i odnoszę wrażenie, iż może to wynikać z tolerancji do zachowań nieetycznych ludzi "władzy", wyrażający się np. powszechnym przyzwoleniem do uzyskiwania dyplomów w sposób nieuczciwy poprzez plagiaty lub kupowanie prac. Absolwenci z takimi dyplomami nie są później w stanie sprostać wymogom, jakie na nich nakłada się, przez powierzanie im funkcji przekraczające ich predyspozycje. Swoje wątpliwości uzasadniam nikłym zainteresowaniem tą problematyką przez forumowiczów tego forum. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Gangster chce na wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:32 Samo przygotowanie do zawodu - jak wszędzie - daje o sobie znać przynajmniej w pierwszej fazie podjęcia pracy zawodowej. Okres adaptacji jest właśniwe tym okresem, który - dla precietnie zdolnego - powinien skorygować ewentualne zaległości wiedzy i umiejętności. Jeżeli jedna tacy ludzie awansują w takich strukturach, świadczy to bardzo negatywnie o mechanizmach funkcjonujących nie tyle na uczelniach, co wewnątrz tych instytucji. Czyli innymi slowy cała teoria organizacji i zarządzania bierze w tym wypadku w "łeb". Przy takiej konduicji wymiaru sprawiedliwości nie zdziwię się, gdy orzecznictwo przejdzie w ręce "studentów" prawa uczących się wszystkiego praktyce a nie w szkole. Przykre to, ale funkcjonowanie sądów po roku 1989 nabiera coraz bardziej pejoratywnych kolorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 11:37 Zatem, może według znanych sentencji: "Panie Wołodyjowski, larum grają, Turczyn u wrót ojczyzny!" wyraźmy swój głos dezaprobaty do takich zachowań? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Gangster chce na wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:16 Jestem za. Obawiam się tylko, że za nielicznych takich jak my, zrobi to walec Samoobrony - oczywiście po swojemy i według sprawdzonych jedynie słusznych wzorców :((. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piszedalej Re: Gangster chce na wolność IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.04, 17:48 Sedzina wypuscila tego typa ze wzgledow zdrowotnych??? To w areszcie nie maja lekarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 06:40 Gość portalu: piszedalej napisał(a): > To w areszcie nie maja lekarzy?< > Mają, ale darmowych. Nie wypada prawdziwemu gangsterowi (nieubezpiecza się tego zawodu) wykorzystywać publicznej (darmowej) służby zdrowia w tych ciężkich czasach. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś