Dodaj do ulubionych

Gangster chce na wolność

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 10:01
Reakcja olsztyńskiej temidy jest raczej do przewidzenia. Niejednokrotnie dała
już swój wyraż błyskotliwości i rozsądku działania ;-((
Obserwuj wątek
    • Gość: gość 2 Re: Gangster chce na wolność IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 21.04.04, 18:36
      szkoda że pani redaktor nie była do końca przewodu sądowego może wtedy
      niepodałaby do wiadomości ogólnej rzeczy niesprawdzonych i wyssanych z
      przysłowiowego ;palca; zastanawiam się czym się karmi czytelników rzetelną
      informacją czy rzeczami wziętymi z chorej wyobrażni
      • Gość: Ed Re: Gangster chce na wolność IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.04.04, 19:26
        Z przyjemnością zapoznam się z wiadomościami nie wysysanymi z palca wziętymi
        wprost z tej zdrowej wyobraźni, o której nie tylko w tym wypadku kondycji nie
        mam najlepszego wrażenia.
        Chciałbym się mylić, ale nie jestem przekonany, czy gość2 w miejsce rzeczowych
        argumentów pomówienia ad rem będzie w stanie wyprowadzić mnie z błędu.
        • being28 Re: Gangster chce na wolność 21.04.04, 19:33
          Mnie sie tak wydaje, ze numer IP jest mi znajomy. Koncowka oczywiscie moze byc
          rozna, ale to podobienstwo prezentowanych tresci...
    • Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 07:36
      Gość portalu: * napisał(a):

> Reakcja olsztyńskiej temidy jest raczej do przewidzenia. Niejednokrotnie dała
      > już swój wyraż błyskotliwości i rozsądku działania ;-((
      >
      To fakt, mnie zaś zastanawia jaka jest przyczyna tego stanu rzeczy i odnoszę
      wrażenie, iż może to wynikać z tolerancji do zachowań nieetycznych
      ludzi "władzy", wyrażający się np. powszechnym przyzwoleniem do uzyskiwania
      dyplomów w sposób nieuczciwy poprzez plagiaty lub kupowanie prac. Absolwenci z
      takimi dyplomami nie są później w stanie sprostać wymogom, jakie na nich
      nakłada się, przez powierzanie im funkcji przekraczające ich predyspozycje.
      Swoje wątpliwości uzasadniam nikłym zainteresowaniem tą problematyką przez
      forumowiczów tego forum.
      pzdr.
      • Gość: * Re: Gangster chce na wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 09:32
        Samo przygotowanie do zawodu - jak wszędzie - daje o sobie znać przynajmniej w
        pierwszej fazie podjęcia pracy zawodowej. Okres adaptacji jest właśniwe tym
        okresem, który - dla precietnie zdolnego - powinien skorygować ewentualne
        zaległości wiedzy i umiejętności. Jeżeli jedna tacy ludzie awansują w takich
        strukturach, świadczy to bardzo negatywnie o mechanizmach funkcjonujących nie
        tyle na uczelniach, co wewnątrz tych instytucji. Czyli innymi slowy cała teoria
        organizacji i zarządzania bierze w tym wypadku w "łeb". Przy takiej konduicji
        wymiaru sprawiedliwości nie zdziwię się, gdy orzecznictwo przejdzie w
        ręce "studentów" prawa uczących się wszystkiego praktyce a nie w szkole.
        Przykre to, ale funkcjonowanie sądów po roku 1989 nabiera coraz bardziej
        pejoratywnych kolorów.
        • Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 23.04.04, 11:37
          Zatem, może według znanych sentencji: "Panie Wołodyjowski, larum grają, Turczyn
          u wrót ojczyzny!" wyraźmy swój głos dezaprobaty do takich zachowań?
          pzdr.
          • Gość: * Re: Gangster chce na wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 14:16
            Jestem za. Obawiam się tylko, że za nielicznych takich jak my, zrobi to walec
            Samoobrony - oczywiście po swojemy i według sprawdzonych jedynie słusznych
            wzorców :((.
    • Gość: piszedalej Re: Gangster chce na wolność IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.04, 17:48
      Sedzina wypuscila tego typa ze wzgledow zdrowotnych??? To w areszcie nie maja
      lekarzy?
      • Gość: samsob Re: Gangster chce na wolność IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 25.04.04, 06:40
        Gość portalu: piszedalej napisał(a):

> To w areszcie nie maja lekarzy?<
        >
        Mają, ale darmowych. Nie wypada prawdziwemu gangsterowi (nieubezpiecza się tego
        zawodu) wykorzystywać publicznej (darmowej) służby zdrowia w tych ciężkich
        czasach.
        pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka