Dodaj do ulubionych

Stowarzyszenia

14.03.11, 08:08
Przydałaby się rzetelna informacja o tych stowarzyszeniach. Jakie są, kogo reprezentują, jakie są kryteria przyjmowania. Nie powinny to być tylko dość tajemnicze grupy działające w wspólnym interesie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ogrodnik Re: Stowarzyszenia IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.03.11, 08:16
      Moja rada: nie patrz na nazwę, statut i członków (ludzie działają w stowarzyszeniach nie jako jednostki, tylko jako zespół). Patrz na to co robią i czego już konkretnie dokonali.
    • zygzak_fro.net.pl Re: Stowarzyszenia 14.03.11, 09:58
      Rzetelna informacja...to przypomina mi "spis stowarzyszeń dobrych i złych".
      Tak jak mój przedmówca, radzę po prostu śledzić ich realne poczynania (i podchodzić z rezerwą do komentarzy i wypowiedzi polityków). W wypadku większości wystarczy mail, przejrzenie strony www, przyjście na spotkanie. Jak się nie dowiesz u źródła to wiadomo ;)
    • Gość: oj,oj Wybory do RO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.11, 14:50
      Interesujące?
      www.debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1617:czy-wybory-rady-osiedla-nad-jeziorem-dugim-miay-si-odby-bez-udziau-zbuntowanych-mieszkacow-&catid=39:olsztyn&Itemid=108
      • Gość: mix Re: Wybory do RO IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 15:06
        Włodarze miasta wolą mieć do czynienia z ludźmi sobie podporządkowanymi i tego typu działań przez nasze władze należy się po prostu spodziewać w każdej nadażającej się okazji.
    • Gość: mix Sprawa jest bardzo prosta IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 15:03
      Jeżeli nie masz kontaktów, zacznij od analizy dostępnych dla każdego statutów tych stowarzyszeń. A później o kontakty jest już znacznie łatwiej. W naszym mieście jedno jest pewne - z ratuszowymi można rozmawiać tylko przez organizacje i stowarzyszenia, które będą miały baczenie na ten cały prywatyzowany pod siebie grajdołek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka