26.01.03, 12:27
Słuchajcie, potrzebuję informacji i to jak najwięcej. może ktoś z Was był
tam, albo orientuje się jak to tam wygląda. Chciałabym wiedzieć, jak wyglądać
tam mogą zarobki osoby posiadającej pozwolenie na pracę, licencję na
wykonywanie zawodu i będącej specjalistą. poza tym, ciekawi mnie ile kosztuje
tam życie.
bardzo na Was liczę, ponieważ jestem właśnie przed negocjacjami w sprawie
płacy i kompletnie nie wiem, jakie są ceny. Wiem tylko, że dziewczyny
jeżdżące jako au-pair dostają około 70- 100 $ tygodniowo i jest to śmiesznie
mało.
Liczę na Wasze informacje. Pozdrawiam, Mika
Obserwuj wątek
    • angela-rt Re: USA 26.01.03, 18:40
      przykro mi ale nie moge pomoc:(((((
      • koobra Re: USA 26.01.03, 22:03
        z tego co słyszałem około 400 dolarów tygodniowo zarabia się
        • koobra Re: USA 26.01.03, 22:11
          kiedy jedziesz ?
          • mika_1 Re: USA 27.01.03, 20:45
            termin wyjazdu zależy od tego, jak szybko załatwię wszystkie papiery. Tzn.
            najpierw firma w Stanach,a potem ja tutaj. Ale mam jeszcze parę rzeczy do
            załatwienia, więc myślę, że gdzieś tak koniec czerwca/początek lipca. Ale przed
            wyjazdem mam podpisać umowę, więc chcę się dobrze przygotować, żebym nie wyszła
            na tym jak Zabłocki na mydle;-)
            • koobra Re: USA 27.01.03, 20:56
              jedziesz sama?
              • mika_1 Re: USA 27.01.03, 21:12
                Tak, jadę sama i to na 18 miesięcy... Dlatego też zasadzam się na laptopa, bo
                inaczej zwariuję. A tak, to przynajmniej sobie poforumuję:-)
                • koobra Re: USA 27.01.03, 21:16
                  odważna decyzja,powiedziałbym męska,myślałem ,że z męzem jedziesz
                  • mika_1 Re: USA 27.01.03, 21:28
                    Całe życię podejmuję męskie decyzję, no i muszę przyznać, że jak do tej pory,
                    jestem "do przodu". A teraz, tak wyszło. Jak to mówią: co nas nie zabije, to
                    nas wzmocni.... mam nadzieję, zobaczymy. Ale nie robię tego tylko dla siebie -
                    to jest życiowa szansa, która dwa razy w życiu się nie zdarza, więc trzeba z
                    niej skorzystać, żeby potem nie żałować... tak myślę.
                    • koobra Re: USA 27.01.03, 21:33
                      to życzę powodzenia z całego serca,znam wiele ,bardzo wiele par które nie
                      wytrzymały takiej próby ,a miały te osoby podobną wiarę w to jak Ty,rok
                      przedłużał sie w pięc lat,o jakiej szansie piszesz ?
                      • mika_1 Re: USA 27.01.03, 21:51
                        Wiesz co, koobra, to trochę dużo opowiadania... Mam szansę pracować w zawodzie,
                        dla którego rzuciłam moje dotychczasowe wykształcenie, pracę itp. Zmieniłąm
                        zawód (w zasadzie jeszcze ciągle jestem w trakcie), a tu takie ofery - jako
                        specjalista w nowej profesji, w Stanach, które są po prostu "Ameryką" w tej
                        dziedzinie. A swoje dalsze plany wiązę z tym, co zobaczę i czego nauczę się
                        tam. A poza tym, nie wyobrażam sobie zostawania za granicą - dużo już widziałam
                        i w wielu miejscach była, ale nie umiałabym zostać na stałe za granicą. Moje
                        serce jest tu, że się tak wyrażę :-)
                        • koobra Re: USA 27.01.03, 21:59
                          to miło ,że masz taką szansę ,teraz tylko sprawdz kwestie finansową wiem,że na
                          czarno pracując można około 2000 miesięcznie odłożyć ,te kwoty które podałaś
                          wcześniej wydają się być śmieszne
    • Gość: brutt Re: USA IP: *.57.37.196.Dial1.Phoenix1.Level3.net 27.01.03, 21:43
      Ja wiem , ale niestety, nie pomoge ci.
      • mika_1 Re: USA 27.01.03, 21:57
        Dlaczego?
    • Gość: Uma Re: USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.03, 22:20
      No właśnie dlaczego nie chcesz powiedzieć?Nie bądz taki tylko pomoz biednej
      Mice dziewczynka jedzie w nieznane i chce sie dobrze przygotowac a TY taki
      paskudny nic nie chcesz mowic to nie trzeba było sie chwalic takimi
      informacjami,tylko zachowac je dla siebie,a tak to co mamy sobie myslec?Nie
      ladnie bardzo nieladnie...wszyscy krzyczymy brutt powiedz,brutt na mownice....
      • angela-rt Re: USA 27.01.03, 23:08
        no tak Uma ma racje trzeba zabrac swoj głos,ja nie potrafie takich informacji
        udzielic,ale jak ktos wie to powinien powiedziec,co z Tobą panie brutt???
        • mika_1 Re: USA 28.01.03, 00:01
          Dzęki Uma, dzięki Angela za wasze wsparcie. Sama jestem ciekawa, czemu ten
          brutt nie chce mówić.... Ja jadę tam w ramach programu szkoleniowego, ale
          uważam, że mogę im zaoferować więcej niż przeciętna osoba na takim programie.
          Ciągle inwestuję w coś, co może mi się tam przydać i dlatego chciałabym coś z
          tego wyciągnąć. Dośiwadczenie, to już dużo, ale też dużo poświęcam jadąc tam.
          Co do twoich sugestii, koobra, to ten program zakłada, że mozesz tam pracować
          18 miesięcy i nie więcej, a i ja też tak zakładam. Mam nadzieję, że uda mi sie
          te papierkowe sprawy pozałatwiać pomyślnie i pojadę. Tak czy owak, będę was
          informować. A póki co, dzięki za wsparcie - to była trudna decyzja....
          • angela-rt Re: USA 28.01.03, 00:05
            nie watpie a wsparcie masz zawsze my forowicze trzymamy sie razem:))))
    • angela-rt Re: USA 28.01.03, 00:13
      popatrz a Ty jako pierwsza starałaś sie udzielic informacji o Marcie I dla
      jegomoscia brutt,a on ci teraz takie rzeczy robi FE:((((((((((((((
      • Gość: ja, mika_1 Re: USA IP: *.kobierzyn.sdi.tpnet.pl 28.01.03, 00:43
        I jeszcze mnie wylogował.... brutt????? Cóż, takie typy też się zdarzają... No
        i miej tu dobre serce....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka