mobydickzolsztyna 12.04.11, 22:32 Dlaczego co kilka dni sprawiasz nam bul? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mobydickzolsztyna Re: Bul-Komorowski 13.04.11, 19:27 Zapominałem, że dowcip należy na tym forum dokładnie wytłumaczyć, aby dotarło! Coś w rodzaju: "jakie Czasy, tacy Celebryci - Bul skontrastowany z Borem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-ja bul, bul, bul to-nie-my IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.11, 19:36 Słuchaj wnet Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek Re: bul, bul, bul to-nie-my 13.04.11, 20:37 W rzeczy samej, PIS tonie w oceanie durnoty. Wnet zamkną ich u czubków. Tam se będą chodzić z namiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: bul, bul, bul to-nie-my 13.04.11, 21:37 ostrogotek napisał: > se A my, Polacy mówimy: - "sobie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeee tam Re: bul, bul, bul to-nie-my IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.11, 01:25 A my, "nie Polacy", więc częściej korzystający ze słowników i porad językoznawców, lubimy takie różne językowe smaki i niuanse. Rozumiemy bowiem, iż język jest jak bujny ogród, a nie jak beton pod olsztyńskim ratuszem. poradnia.pwn.pl/lista.php?id=11574 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to-ja Re: bul, bul, bul to-nie-my IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.11, 01:10 Masz rację, PiS zagraża Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: bul, bul, bul to-nie-my IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.11, 03:08 Nie wiem, czy ostrogotku jest sens dyskusji w wątkach zakładanych przez mobydickzolsztyna. Przecież jest to kecawa uzbrojony nieco bardziej wypracowaną czarną kindersztubę. Szanuj się, bo stać Cię intelektualnie na znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: bul, bul, bul to-nie-my IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.11, 09:37 Okazuje się, że Komorowski to taki sam "światowiec" jak Kaczor. Smiac mi się chce z tych "wykształconych" którzy zajadle krytykują PiS. Okazuje sie ze zrobiono z nich dudków, poslużono się nimi aby pogonic moherów a na ich miejsce wstawic "liberalów". Ja teraz mogę patrzec z góry zarówno na "moherów" i "wykształciuchow" i kiwac z politowaniem głową. Przerobiłam sobie też pewne znane hasełko - Schowaj babci dowód a my zrobimy cie w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: bul, bul, bul to-nie-my IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.11, 13:11 A Martusia (tym razem Kaczyńska) też schowała dowód... media.wp.pl/kat,1022943,wid,13318851,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Jest coś na rzeczy! 14.04.11, 18:03 Gość portalu: mk napisał(a): > Nie wiem, czy ostrogotku jest sens dyskusji w wątkach zakładanych > przez mobydickzolsztyna. No, prawdą jest, żem ten wątek założył wcale nie po to, aby rozpoczynać dyskusję na temat Komorowskiego. Dyskusji takich, Pro i Kontra, jest tu przecież dostatek. Ot, przyszło mi tylko do głowy figlarne (a i zasłużone!) skojarzenie językowe. Słowa Bór-Komorowski i Bul-Komorowski tak podobnie wyglądają, a kontrastują Kontrowersyjnego z tylko-Komicznym. No i na tyle! I prawdą jest także, że głównie mi zależy na możliwości "wyszczekania się gdziekolwiek", a nie na oklaskach i komicznej, forumowej, popularności. Prawdę mówiąc, to Panną "S" przez lata wspierałem nie przez brak chleba, ale za to że umożliwiła mi wolne "szczekanie". Bliska mi inteligencja zawsze była na to "za chuda w uszach", tylko ględziła buntowniczo (i kameralnie), a Robotnicy realnie (i skutecznie) nadstawili skóry. Wstydzę się tylko, że możliwość wyszczekiwania się - zapewnili mi, a chleb - i w ogóle zatrudnienie - są dla Nich tak niepewne. Zażenowany jestem. Tak oskarżycielsko, przewidująco i słusznie przed trzydziestu laty Robotnicy kolegom cwaniaczkom inteligenckim mówili: "... Wy po naszych plecach ..." - i COŚ w tym jest! Oni przecież są zrobieni w trąbę a My i Wy sobie paplamy, paplamy - nawet Ci proweniencji wyraźnie PZPR-owskiej tak swobodnie jak TU, przed laty jęzorem na zebraniach POP-u by nie chlapali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Jest coś na rzeczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.11, 18:45 Krytykujesz Komorowskiego = jestes PIS-uarem = jestes katolem = jestes kecawa = jestes glupkiem. Oto logika forumowych cymbalow. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Google nie tylko przyjacielem, ale i powinnością 15.04.11, 11:49 Każdy sam sobie "unikatem" :-) Taki bylem zadowolony z własnego zabawnego skojarzenia, a tymczasem ma ono już dłuuuuuugą brodę. Nie sprawdziłem tego od razu Googlami, a powinienem był. Nie byłbym tak zadowolony z siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Jest coś na rzeczy! IP: *.postakolig.com 12.04.15, 11:49 www.youtube.com/watch?v=mAS6Pb8KGO0 Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia 14.04.11, 19:18 jakąś chodzącą doskonałością, a ja pamiętam coś jeszcze innego gdy reklamował swoją kandydaturę na stanowisko marszałka w poprzedniej kadencji. orka2.sejm.gov.pl/Debata5.nsf/main/5F595289 Ja jestem oczywiście człowiekiem pełnym także i przywar, i słabości. Nie mam powodu wstydzić się swojego życiorysu, wręcz odwrotnie. Jestem wdzięczny Panu Bogu, że mam taki, jaki mam, z moim doświadczeniem i życiowym bagażem. Oczywiście pan poseł Karski słusznie pytał, co zrobię z moimi przywarami. Trzeba z nimi żyć i starać się z nimi walczyć, a jednak niezależnie od nich trzeba starać się jakoś działać razem z innymi ludźmi, którzy także na ogół mają swoje przywary. Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem, panie pośle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 15:16 Ciekawe czy pamietasz co pisales o Kaczorze? mike.recz 08.02.07, 14:30 Nieznajomość słów hymnu państwowego - Kaczyński. Gdzie wtedy byla Twoja "tolerancja"?? Jak widac jest ona taka sama jak innych. Zalezna od sympatii politycznych. Tego lubisz to mu wybaczysz nawet jakby Cie okradal w bialy dzien. Tego nie lubisz wiec nie wybaczysz mu nawet potkniecia na chodniku. Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia 15.04.11, 15:41 Gość portalu: hihi napisał(a): Ciekawe czy pamietasz co pisales o Kaczorze? mike.recz 08.02.07, 14:30 Nieznajomość słów hymnu państwowego - Kaczyński. Gdzie wtedy byla Twoja "tolerancja"?? Jak widac jest ona taka sama jak innych. Zalezna od sympatii politycznych. Tego lubisz to mu wybaczysz nawet jakby Cie okradal w bialy dzien. Tego nie lubisz wiec nie wybaczysz mu nawet potkniecia na chodniku. A kto powiedział, że stawiane byki przez Komorowskiego mi się podobają? Poza tym masz informacje czy brat kartofla nauczył się już słów hymnu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 17:58 no tego nie wiem, masz racje . Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia 15.04.11, 18:16 Chodzą plotki że Bul Gajowy ma zamiar się poprawić w pisowni. Nie wiem czy nie przewali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Bul-Komorowski nie obiecywał nigdy bycia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.11, 18:21 Z racji tego ze PISu bardzo nie lubie nie chcialbym zeby sie w PISowni poprawil :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Jak "prawie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 10:32 "Poprawa" to nie to samo oznacza co "PO prawa" Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Kolejny bul 17.04.11, 23:19 W TVN24. Lipnica Murowana. Bul-Komorowski: - "król Bolesław Łokietek" Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Kolejny bul 18.04.11, 16:06 mobydickzolsztyna napisał: > W TVN24. Lipnica Murowana. Bul-Komorowski: > - "król Bolesław Łokietek" Dysponuje Pan jakimś nagraniem tej wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Kolejny bul 18.04.11, 20:24 mike.recz napisał: > Dysponuje Pan jakimś nagraniem tej wypowiedzi? Szukałem od razu wczoraj w jutubach itp i i nic ani potwierdzającego, ani zaprzeczającego nie znalazłem. Znamienne jest jedynie to, że nawet o Mieczysławie Łokietku, czyli poprawnej wypowiedzi nic ponownie już nie wyemitowano. Czuję deja vu Sprawnych. Gdyby nie potwierdzenie Żoneczki już w trakcie oglądania, sam bym zwątpił. Cóż u licha! To tylko ja uważnie oglądam TVN? To by było zaskakujące! Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Kolejny bul 18.04.11, 22:10 A TO albo przegapiłem, albo tego akurat w TVN24 nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Bul-Komorowski to dno-prezydent IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.04.11, 07:51 Gorszego tłuka już Polska wybrać nie mogła.Niechluj językowy ,taki tak byle jakiś, ze swoim już słynnym ojtam ,ojtam.Niedobrze mi się robi,kiedy słyszę jak mówi z jakąś taką dziwną manierą,jakby od niechcenia.Ale przeważnie od razu go wyłączam.Na razie przynajmniej tyle mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Bul-Komorowski IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 20:26 wiadomosci.onet.pl/kraj/senyszyn-miejmy-nadzieje-ze-prezydent-komorowski-p,1,4251444,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Bul-Komorowski IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 11:35 co znowu owalil Odpowiedz Link Zgłoś
niepokojacy Ale znacznie lepszy od Zimnego Lecha 29.04.11, 11:39 Bo jest.I nikomu nie melduje wykonania zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww3 Re: Bul-Komorowski IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.11, 20:37 www.youtube.com/watch?v=bufOFN_Fpes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: wasz kandydat : IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.15, 15:28 www.fakt.pl/polityka/nauczycielka-o-dudzie-byl-jak-budyn-z-soczkiem-wspomnienia,artykuly,537630.html Kandydat bez zmazy. Grzeczny aż do bólu. I tyle można o nim powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: wasz kandydat : 12.04.15, 18:45 Juz takie du...rele wyciagaja ze szok :D:D Zaraz napisza ze w zlobku bawil sie kaczorem :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: wasz kandydat : IP: *.dynamic.mm.pl 12.04.15, 20:55 To idealny kandydat idealnego narodu :www.fakt.pl/wydarzenia/tak-ludzie-okradali-miejsca-katastrof,galeria,537588.html Swoją drogą dobrze jest poznać kandydata trochę więcej niż pokazuje to w swoich spotach wyborczych. A co do kaczorów to też podobno rzadko co wychodzili na podwórko, bo wszyscy ich tam lali. Tak, że swój ciągnie do swego. Ale choćbyście jeszcze, nie wiem co tutaj napisali o aktualnym Prezydencie, to wyborów wasz ideał i tak nie wygra. Bronek nie jest idealny, jest w dużej części tak jak wielu zwykłych Polaków. I dlatego ten wasz ideał nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: wasz kandydat : 13.04.15, 10:16 Bronek nie jest idealny, jest w dużej częśc i tak jak wielu zwykłych Polaków Myslisz ze wielu zwyklych Polakow ma powiazania z bylym WSW?:D nie sadze :D Poza tym glosuj sobie na Bronka, dales sobie wyprac mozg Twoj problem :) Ja nie zaglosuje ani na Komorowskiego ani na Dude, mnie interesuje zmiana w tej biednej republice bananowej a nie kontynuacja ucisku i bandytyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: wasz kandydat : IP: *.dynamic.mm.pl 13.04.15, 20:32 Nie czuję się uciskany i nie wiedziałem, że Prezydent ma jakieś powiązania z b. WSW (ale czy np. to, że L. Kaczyński został w r.1981 internowany świadczy o tym, że miał powiązania z b. UB ?). A tak w ogóle, to w wyborach startuje 1 realny kandydat. Dla drugiego - 2 tura to już olbrzymi sukces. Reszta to kandydaci egzotyczni tzw. plankton. W wyborach zrobi Pan co Pan uważa - wg mnie, głos oddany, na któregoś z nich jest właściwie głosem w próżnię. Bronek nie jest dla mnie kandydatem idealnym. Zagłosuję na niego nie tyle z sympatii, ale dlatego by Polską już w sposób jawny nie rządzili o. derektor i jego ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: wasz kandydat : 14.04.15, 12:31 W sumie SD ma racje.. Sa tylko dwaj kandydaci majacy szanse na wybor. Obojetnie czy wygra Bronek (moim zdaniem prawie pewniak) czy Duda nic absolutnie sie nie zmieni. Upraszczajc jest dobrze a bedzie "dobrzej" wlasnie dlatego ze mamy takich "wyborcow" jak SD. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: wasz kandydat : IP: *.dynamic.mm.pl 14.04.15, 20:41 Najchętniej w ogóle nie poszedłbym na te wybory. Uważam, że etat prezydenta jest w ogóle nam niepotrzebny. Wystarczyłby premier, rząd i tak ze 100 posłów (a może i tylu to i tak za dużo). Reszta tego towarzystwa pompowanego (wraz z całą resztą pozostałych kandydatów na prezydenta) m.in. przez tvn24 to ludzie nie wnoszący nic do naszego życia (darmozjady) i jest nam kompletnie zbyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: wasz kandydat : 15.04.15, 07:44 Poszukaj sobie w necie o parabanku Palucha. Poszukaj z kim mial powiazania ten bank, poczytaj sobie jakie sa tlumaczenia Komorowskiego i nie padnij przy tym ze smiechu :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: wasz kandydat : IP: *.olsztyn.mm.pl 15.04.15, 22:37 Oglądałem dzisiaj o tym o godz. 21.30 w waszej TV Republika program A. Gargas pod tytułem "Zadanie specjalne". Po prostu stek bzdur, pomówień i niedorzeczności. To Br. Komorowski stracił tam pieniądze, zresztą jak wielu innych znanych Polaków (np. Maryla Rodowicz itd). Pieniędzy tych nie odzyskał. Być może program ten będzie można zobaczyć w jakiejś powtórce, albo na YouTube. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: wasz kandydat : 16.04.15, 07:53 Tak tak, narzekajacy w tym okresie na biede, niezwiazany z komuna opozycjonista pozyczyl od rodziny.......... 750 miesiecznych sr. pensji i dal ta kase koledze zeby ten ulokowal to w parabanku.:) I jak tu sie nie smiac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: wasz kandydat : IP: 213.158.222.* 17.04.15, 12:39 wiadomosci.onet.pl/lublin/komorowski-wygwizdany-w-lublinie-stan-na-krzeslo/6f473v Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Amen. IP: *.204.147.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.04.15, 22:53 img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201504/1428666718_kkaxtp_600.jpg Odpowiedz Link Zgłoś