being28 18.05.04, 09:52 Co myslicie o takim pomysle? Czy mozna wprowadzic w Olsztynie? W Poznaniu probuja: miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,2076078.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: szwadron Re: Zakaz palenia na przystankach IP: 5.5R2D* / *.pg.com 18.05.04, 11:41 no coz to taki sam temat jak psie kupy na chodnikach i trawnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Zakaz palenia na przystankach 18.05.04, 11:42 Hmmm, ciekawe. Jak ktos pali zawsze moge odejść, gorsze jak ktoś siada koło mnie wyciąga papierosa i dmucha dymem prosto na mnie, a ludzie jak zapewniam byli płci obojga. I nie wiem czy wstać i odejść, długo jeszcze do autobusu, a jestem zmęczona, czy wdychać te smrody? Byłabym "za", żeby nie palić, ale i tak pewnie zakrzyczą, a nawet jak nie, to i tak znajdzie się taki co zapali, widziałam już palącego w autobusie i w windzie (zgroza!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Zakaz palenia na przystankach 18.05.04, 12:11 Jestem za zakazem palenia w miejscach publicznych, przystanki, dworce, restauracje i paby tez. Ewentualnie wydzielenie miejsc dla palacych, z dobra wentylacja. Szkodliwosc biernego palenia jest znana, a nie kazdy tez lubi smierdziec czyimis papierosami. To nie moj nalog, czemu mam sie meczyc. Palacy niestety nie zdaja sobie z tego sprawy jak to przeszkadza innym. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Zakaz palenia na przystankach IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.04, 12:08 Osobiście też palę ale powinien byc taki zakaz , przystanek to też miejsce publiczne . A palic wolę gdzies z tyłu niż w gromadzie .A nie wszystkim papierosy pachną Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Zakaz palenia na przystankach 18.05.04, 12:15 Rozumiem, ze "trzeba" zapalic, ale jak ktos siedzi pod wiata na lawce i wszyscy wkolo musza czuc zapach (niektore wiaty sa malo przewiewne) to nie jest mile. A jak sie zwroci uwage to zaraz z piesciami albo z wyzwiskami. Trzeba z tym walczyc, moze Straz Miejsca wyslac, zawsze jakas kasa dla prezydenta na wydatki:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Zakaz palenia na przystankach 18.05.04, 12:30 gdyby powstal taki przepis, bylby to kolejny martwy paragraf. jakich wiele bylo i pewnie bedzie. Mandacik za palenie? mandacik za smiecenie? mandacik za.... juz widze jak wladza podchodzi z tymi mamdatami do palacej na przystanku grupy mlodziezy, i jak szybko odchodzi!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alf23 Re: Zakaz palenia na przystankach 18.05.04, 21:09 Najgorzej jest w czasie deszczu, kiedy taki przemoknięty palacz wbija się w tłum czekający pod wiatą, stanie w głębi gdzieś pod rozkładem i dmucha dymem na resztę ludzi. Zdarzają się takie dziarskie staruszki, co to ciągną ostatniego "macha" w drzwiach autobusu, po tym następuje donośny gruźliczy kaszel, a po wejściu do środka rzucają komentarze na temat wychowania dzisiejszej młodzieży, braku wolnych miejsc itp. Czasami aż ciśnie się na usta: klapnij sobie dziadku, będziesz miał wypoczęte nogi umierając na raka płuc. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Zakaz palenia na przystankach 19.05.04, 11:19 Please...powiedz...co mam zrobić- by nie znajdowac Twoich postów w swoim archiwum???? Nie powiem....są ciekawe....ale mam tu zamęt....pozdrawiam....P>S....Zgłaszałam juz problem w necie...ale nic z tego...papa Odpowiedz Link Zgłoś