Gość: Kasandra IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.08.11, 20:54 www.rp.pl/artykul/697329-Sfrustrowani-zolnierze-zaglosuja-na-SLD.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: As Re: Państwo się sypie ...rząd usmiechniety IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.11, 10:41 ciekawe, ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj oj Tym w schronach sypie się tynk na głowy IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.11, 11:03 No po prostu strasznie się nam sypie to państwo. Jak Polska długa i szeroka przejechać nigdzie nie można, bo same budowy, sypie się żwir, piasek, beton i asfalt. Na ulicach wysyp nowych samochodów, korek na korku. W galeriach handlowych wysypały się tłumy kupujących. Na deptakach w modnych uzdrowiskach przepchnąć sie trudno, też wysyp. Żle mają tylko ci, co siedzą w podziemnym schronie i czekają na koniec świata: im tynk się sypie na głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Tym w schronach sypie się tynk na głowy 05.08.11, 11:17 Kasandrze już Apollo dał dar widzenia przyszłości. A że była mimo urody od urodzenia malkontentką, skończyła tak samo, jak jej przepowiednie. Tym samym jej imię stało się synonimem wieszczącym nieszczęście nie koniecznie tylko dla innych. Uważaj więc Kasdandro na spadający tynk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tym w schronach sypie się tynk na głowy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.11, 13:06 Rzeczywiście piasek się sypie...szczególnie na autostradzie A2. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Kasandro!Pieprzysz jak potluczona kobieta 05.08.11, 13:09 za to,ze zupa byla slona. To twoje panstwo sie sypie. Moje nie sypie sie.Od 2004 roku zainwestowalismy w panstwo ponad bilion zlotych na inwestycje,czyli tysiac miliardow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Kasandro!Pieprzysz jak potluczona kobieta IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.11, 19:34 no tak, w Twoim trwa budowa - zapomniałam a wiesz...w moim benzyna jest już po 5,5 podwyżki żywności o ok. 50 %, opłaty rosną, a niestety - pobory stoją w miejscu. Nie interesuje mnie, ze ktoś buduje stadion, jeśli mnie nie będzie stać na kupno biletu. Bardziej interesuje mnie czy będę miała co do gara włożyć, bo Irlandia to nie jest, pomimo obietnic. A co powiesz w sprawie A2, czy też tam piasek się sypie? Nie na temat mądralo Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek to wybucz jak na Powązkach 05.08.11, 14:45 Państwo się sypie? Może masz na myśli Wolskę, państwo tych buczących na cmentarzach? Im szypiej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 19:42 Jojo - nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 06.08.11, 20:13 Państwo ma się dobrze. Bez większych problemów przetrwało światowy kryzys finansowy, nawet tzw. "katastrofę smoleńską". A to, że paru generałów poszło na emeryturę - to b. dobrze (za oszustwa - to i tak dobrze dla nich się skończyło), za dużo ich w WP było. W "Alfie" pełno ludzi. W sklepach Reserved. H & M, czy Orsay kupują na potęgę. Jeżdżą na wczasy zagraniczne. Ja niestety w tym roku nie pojadę, ale robię remont w mieszkaniu na kilkadziesiąt tys. zł. I ja mam uwierzyć, że państwo się sypie. Nie, nie ma katastrofy. Jest dobrze. Może będzie jeszcze lepiej. Ale co najmniej - niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wałbrzych IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.11, 20:28 zapytaj ludzi na ulicy, na przystanku MPK i w sklepie przed kasą. Błaznujesz, ja remont zrobiłam w mieszkaniu za ok. 100 tys. zł, kupiłam 2 samochody ale wiesz kiedy? W latach 2004-2008. Teraz starcza mi tylko na życie i opłaty, podróże w postaci wyjazdów do Afryki północnej też się skończyły. Odpoczywam nad rodzimymi jeziorami. Już nie mogę odłożyć nic. Kompletnie nic. Od 2008r. nie podwyższono płac u nas a wydatki wzrosły w horendalnym tempie. I nie mów mi, ze jest świetnie, bo nie jest! Ludzie kupują za kredyty i żyja na kredyt - ja nie. Dlatego nie kupuję, bo na kredyt mnie nie stać. I nie należę do żadnej partii, ale na PO nie zagłosuję. I nie pluj jadem i demagogią. Kogo oszukujesz? remont za kilka tysięcy? Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Wałbrzych IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.11, 20:49 Można zrobić remont za kilkaset tysięcy. Ja w ub.roku zrobiłem - łącznie z wymianą okien łazienka,wc totalnie,malowanie,podłogi itp. i kosztowało mnie to ok. 14 - 15 tys. Prowadzę własną firmę (od ponad 20 lat) - zatrudniam ludzi , nie należę do żadnej partii ani bandy - żadnej też nie popieram (finansowo) - ale to co się wyprawiało w przepisach i kontrolach za rządów (albo nierządów) JarKacza - to był horror. w 2006 r. miałem 16 (słownie szesnaście) kontroli. Teraz przynajmniej można NORMALNIE pracować.I nie mów - że NIKT I NIC nie kupuje - bo tak nie jest. Owszem - pieniądz jest "wartościowszy". Do Afryki nie jeżdżę - nad jeziorami to mieszkam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 06.08.11, 21:06 Widocznie wcześniej powodziło Ci się b. dobrze. Ale to nie znaczy, że w życiu tak ma być cały czas. Tak nie jest. Raz jednemu jest lepiej, innemu gorzej. Kiedy indziej może być odwrotnie. I co człowiek, to może być inna opinia. Tylko skąd te 39% poparcia dla partii rządzącej po 4 latach rządów. Ja też nie należę, do żadnej partii i na pewno zagłosuję na PO. W mojej poprzedniej wypowiedzi nie było poniżania kogokolwiek. Dlaczego ten dyskurs zaraz zrównuje się do poziomu "Kropki nad i", gdzie M. Olejnik nie jest w stanie zapanować nad Beatą Kempą. Nie jestem kobrą plującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejże Re: Wałbrzych IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.11, 21:23 Gość portalu: Kasia napisał(a): > ja remont zrobiłam w mieszkaniu za ok. 100 tys. zł, kupiłam 2 samochody ale wiesz kiedy? W latach 2004-2008. Teraz starcza mi tylko na życie i opłaty, podróże w postaci wyjazdów do Afryki północnej też się skończyły. Odpoczywam nad rodzimymi jeziorami. Już nie mogę odłożyć nic. Jakoś dziwnie twój wczesniejszy, ponadprzeciętny dobrobyt łączy się z czasem rządów PiSu. A po utracie przez nich władzy skarżysz się na - również ponadprzeciętną - utratę apanaży. Taki skok z powodu zmiany rządzących? Czyżbyś działała na styku "gospodarka-polityka"? Uprzedzając twoje uwagi: do tego nie trzeba być czlonkiem partii, wystarczy mieć kolegów i znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wałbrzych IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.11, 21:34 Nic dziwnego, wówczas mój mąż miał nadgodziny w pracy - teraz niestety zakład ledwie zipie i nie ma nadgodzin a ja wówczas miałam większe obroty, a od obrotów mam procent dla siebie. Kiedyś mieliśmy 8-9 tys miesięcznie, teraz 4-5. I to cała tajemnica. Żadnych kolegów i znajomych w polityce. Nadmieniam, że nie mamy dzieci i dlatego łatwo nam było odłożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejże Re: Wałbrzych IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.11, 21:43 No to fakt, za takie grosze nie da sie kupić dwóch samochodów w cztery lata, zeby jeszcze zostało 100 tysięcy na remont mieszkania i na coroczne wakacje w Afryce. Tusk musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Poznań IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.11, 17:24 poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,10074850,Teraz_poslem_Gorskim_zajmie_sie_sad.html Nic dodać nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Poznań IP: *.play-internet.pl 07.08.11, 17:44 Czy to ten sam, co tak b. chciał nam pomóc w polepszeniu relacji polsko - amerykańskich ? Czy to ten sam, co chciał nam w Polsce założyć królestwo niebieskie ? Co Policja chce od takiego człowieka ? - To już rzeczywiście państwo się sypie. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Prezydentem Walbrzycha zostal gosc z PO 08.08.11, 12:01 Kandydat z PiS dostal 5 procent glosow.10 razy mniej,niz zwyciezca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: Prezydentem Walbrzycha zostal gosc z PO IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 12:17 No i zwyciężył (tak powie jedyny i nieomylny wódz niepowtarzlny) Czyli prezes Wolaków - JarKacz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Prezydentem Walbrzycha zostal gosc z PO IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.08.11, 12:21 A nie przyszło Wam do głowy, że ludzie zaufali temu człowiekowi a nie PO? To ludzie tworzą partię, widocznie był najlepszy i to niezależnie kto popierał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi W Walbrzychu - PiS 5% IP: *.olsztyn.mm.pl 08.08.11, 12:24 kecawa napisał: > Walbrzych- nic dodać nic ując Brawo kecawa! No, co najwyżej mozna by w wyborach parlamentarnych UJĄĆ ułamek procenta z tych wałbrzyskich 5%, wtedy już i w sejmie byłby spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiM Re: W Walbrzychu - PiS 5% IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 12:40 "Kecawo" - gdzie Twoje komentarze - czyżbyś dostał zawału - czy guru nie przysłał jeszcze wytycznych co masz pisać na temat Wałbrzycha ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ostrogotek Re: Wałbrzych 08.08.11, 16:06 kecawa napisał: > Walbrzych- nic dodać nic ując A jasne, było podejrzenie o naruszenie prawa, to adrazu zadzałało i były nowe wybory. A w przypadku PiS? Co by było? Wrzaski o ataki, niecne zamiary itd. Tym się różni Tuskowatość od Kaczyzmu: i tu i tu trafiają się błedu i wciskają się przekrętasy, ale w PiSie wszytko jest tuszowane (np. buczenia na powązkach żaden polityk PiS nie potepił, wręcz przeciwnie), w PO ida czyny (np. niefortunna wypowiedź Sikorskiego od razu została skrytykowane przez ludzi z PO). To jest własnie zasadnicza różnica. Wybieram tuskimz a nie kaczyzm (agenci, podsłuchy, haki, mafijna jedności i jednomyslność). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Wałbrzych IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.08.11, 16:25 Jesteście jak dzieci. Nie zauważyliście, że jesteście tylko narzędziem w rekach polityków? Czym się tak podniecacie? I tak będziecie tylko potrzebni raz na 4 lata...stonujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 08.08.11, 19:18 Tak jest, nie ma co o tym dalej rozprawiać. To wszystko wina reżimowych mediów. Ale i tak moralnym zwycięzcą wyborów w Wałbrzychu jest PiS. Teraz trzeba zająć się śmiercią A. Leppera i powołać komisję sejmową ws. jego śmierci. To może tutaj coś się ugra. Przecież Lepper Sakiewiczowi wszystko wyznał. Przeciek jednak był - sprawę trzeba wznowić. A on brał. Tylko czemu nie chciał się od razu przyznać Kaczyńskiemu i Ziobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Państwo się sypie ...rząd usmiechniety IP: *.pl 30.08.11, 14:02 Możecie psioczyć na rząd, krytykować go ale co to da? Mamy taki rząd, jakie społeczeństwo. Sami wybraliśmy go w demokratycznych wyborach. Może to tęsknota za PRL-em, w którym mydlono nam oczy i wszystko podawano na tacy? Ja na szczescie już nie z tego pokolenia, ale obserwuję, jaką mentalność w Polakach wykształcił poprzedni ustrój. Brak społeczeństwa obywatelskiego, wykształconych form dekoracji lokalnej. Nie ma co narzekać tylko zacząć działać. Odpowiedz Link Zgłoś