08.08.11, 15:33

przeczytane i wklejone

Zastanawia mnie czasem, ale przyznam, że bardzo rzadko, czy ludziom z „zaprzyjaźnionych mediów” przychodzi czasem do głowy myśl o tym, jaką szkodę wyrządzają temu systemowi, o którego interes, jak zapewniają, dbają stosując te swoje przerysowania i przemilczenia. Jestem w stanie dopuścić myśl, że szczerze wierzą w to, iż PiS jest złem absolutnym POMIMO upadających kolejno oskarżeń przeciwko niemu a PO jest „mniejszym złem” POMIMO ujawnianych co i rusz przewałów i coraz bardziej gołosłownych łgarstw na temat swoich przeciwników. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że ich horyzont widzenia kończy się na 9 października tego roku. I do głowy im nie przyjdzie, że hodują potwora skłonnego uwierzyć, że miłość społeczeństwa jest bezwarunkowa i nic jej nie jest w stanie zagrozić.

Obserwuj wątek
    • Gość: GiM Re: Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 15:55
      Wałbrzych - po prostu WAŁBRZYCH !!
      • competent Mimo kecawy - wiekszosc jest za Tuskami... 08.08.11, 15:57
        Ciemny lud wie,na kogo glosowac...
    • ostrogotek Re: Pomimo 08.08.11, 16:00
      kecawa napisał:

>
      >
      > przeczytane i wklejone

no właśnie kopiuj-wklej, jedyna intelektualna czynność, na jaką stać pisowczyka :). Samodzielnośc myślenia i samodzielnego wyrażania myśli jest poza umysłowym zasięgiem. Oj, biedactwo, biedactwo... Ćwicz, może sprawdośc intelektualna obudzi się z czasem. Miejmy taka nadzieję. Trzymam kciuki za sukces.
      • Gość: SD Re: Pomimo IP: *.play-internet.pl 08.08.11, 19:25
        Wałbrzych - 07.08.2011 r., która to z kolei porażka ?
        Kandydat PiS-u dostał 5 (pięć) %. Chyba nieźle ich przytkało.
        Nie słyszałem, nie widziałem jakiegokolwiek komentarza, wpisu pisowców na ten temat.
        • Gość: hihi Re: Pomimo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 19:30
          Podziwiam ludzi ktorzy widza roznice miedzy PO a PiS, za fantastyczna pomyslowosc i nieskonczona wyobraznie. :)
          • ostrogotek Re: Pomimo 08.08.11, 20:11
            Gość portalu: hihi napisał(a):

> Podziwiam ludzi ktorzy widza roznice miedzy PO a PiS, za fantastyczna pomyslowo
            > sc i nieskonczona wyobraznie. :)

Współczuję ludziom, którz różnicy nie widzą :). Cieżko z nimi mają ich rodziny...
        • ostrogotek Re: Pomimo 08.08.11, 20:10
          Gość portalu: SD napisał(a):

> Wałbrzych - 07.08.2011 r., która to z kolei porażka ?
          > Kandydat PiS-u dostał 5 (pięć) %. Chyba nieźle ich przytkało.
          > Nie słyszałem, nie widziałem jakiegokolwiek komentarza, wpisu pisowców na ten t
          > emat.

Skoro 5 % to największy dowód, że wybory zostały sfałszowane. Czy proroczo o fałszowaniu prezesunio wcześniej juz nie mówił? On wie wszystko.

ps. na wszelki wypadak dopiszę, ze to tylko ironia. Bo coniektórzy czytać ze zrozumieniem nie potrafią, tylko kopiuj-wklej :)
          • kecawa Re: Pomimo 08.08.11, 21:28
            Jeszcze na tutejszym forum nikomu nie powiedziałem, że jest głupi- tobie ostrogotku tęz tego nie zakomunikuję

pozdrawiam serdecznie
            pozdrowienia dla Mira,Zdzicha no i oczywiście dla Michnika kecaw
            • Gość: Grucha Re: Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.11, 21:44
              My też Ciebie pozdrawiamy i zaraz po kolejnych przegranych przez PiSlam wyborach utulimy w żalu :)
              Przynajmniej dopóki JarKacz nie ogłosi moralnego zwycięstwa :)
              Pozdr.
              • kecawa Re: Pomimo 09.08.11, 07:31
                Wyborco gratuluję Ci że jeszcze nie tak dawno rozgrywka była w Olsztynie pomiędzy Cześkiem a Grzymkiem! .Koledzy z PO i PiS popłynęli...

nie ma ludzi głupich sa tylko pożyteczni idioci

pozdrawiam kecaw
                • Gość: GiM Re: Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 07:45
                  Jak widzć naród przejrzał na oczy ... (Wałbrzych)
                  • kecawa Re: Pomimo cd 09.08.11, 09:55
                    Chyba żadna polska formacja polityczna w ostatnich latach nie skompromitowała się tak bezczelnie, ostentacyjnie i głupio jak Platforma Obywatelska w Wałbrzychu. Tamtejsi działacze partii D. Tuska za nic mieli prawo i demokrację: stworzyli układ mafijny, który pozwalał przez lata tworzyć wybranym olbrzymie fortuny, zapewniał władzę i bezkarność. Społeczeństwo szybko zaakceptowało istniejący status quo, uznało go za normę. Wielu mieszkańców Wałbrzycha już dawno wyzbyło się złudzeń: przekonanie o braku możliwości załatwiania czegokolwiek bez łapówki jest w tamtym miejscu powszechne. Na szczycie środowiskowej hierarchii przez lata tkwili cwaniaczki, przestępcy, ci brutalni i silni. Oni mięli/mają dostęp do polityków z pierwszych stron gazet. Jeśli nie znasz Sobiesiaka, Ludwiczuka, niewiele wskórasz. Większość regułę tą zna i akceptuje...

Należy o powyższym pamiętać, kiedy deliberujemy nad przyczynami ponownej wygranej kandydata skompromitowanej partii w powtórzonych wyborach w Wałbrzychu.

Przez wiele lat mieszkałem na Dolnym Śląsku. Wałbrzych to miasto widmo. Po zamknięciu kopalni, największego pracodawcy w okolicy, degradacja regionu nabrała pędu. Dziś panuje tam prawo Bronxu. O wszystkim tym, ze zdwojoną siłą, przypomniała mi pewna rozmowa.

Otóż nie dalej niż w zeszłą niedzielę, po dłuższym czasie, odezwał się do mnie stary znajomy z tamtych stron. Rozmawialiśmy m.in. o zbliżających się egzaminach na aplikację radcowską/adwokacką. Zastanawiał się, czy nie złożyć podania i wystartować w konkursie. Bez zbędnych ceregieli, wprost zapytał, czy można na takich teście ściągać, albo inaczej "ułatwić" sobie przyjęcie w poczet aplikantów...
                    Stwierdziłem, że jeśli prezentuje takie podejście, niech sobie z aplikacjami da spokój. Wówczas zaczął mówić coś o nieznośnym idealizmie, radzeniu sobie w życiu, panujących, niepisanych regułach.

Dla niego oszukiwanie, "kupowanie", wchodzenie tylnymi drzwiami to norma, chleb powszedni. "Inaczej się nie da" - przekonywał. Szok. Co gorsza, to nie jest odosobniona reakcja. Mam w Wałbrzychu rodzinę. Kiedy spotykałem/spotykam się z moimi kuzynami (coraz rzadziej), oni często prezentowali/prezentują podobny stosunek do rzeczywistości. Może nie dają łapówek i nie oszukują, ale nie traktują takich zachowań jak coś wyjątkowo patologicznego, raczej prezentują obojętność, a wręcz przyzwolenie.

Nie, to nie jest uzasadnienie dla mizernego wyniku wyborczego kandydata PIS. Partia J. Kaczyńskiego po raz kolejny (po wyborach uzupełniających w Pile) odpuściła miasto/region, który jest rdzennie platformerski/SLDowski. Tak należy traktować poparcie udzielone jakiemuś 27-letniemu kościelnemu organiście, którego nikt w Wałbrzychu nie znał, nie traktował poważnie. Moim zdaniem to błąd. Duża formacja nie może sobie na to pozwolić na realną absencję w bądź co bądź ważnej elekcji.

PIS musi być aktywniejsze właśnie w takich regionach. Zachodniopomorskie, Lubuskie, Dolnośląskie - każdy wypracowany tam punkcik procentowy może być decydujący, przechylić szalę zwycięstwa na korzyść J. Kaczyńskiego. Zadanie to - jak pokazuje casus Wałbrzycha - jest drastycznie trudne. Jeśli chce się przejąć władzę, trzeba próbować z całych sił. Polska jest tego warta.

• Gość: GiM Re: Pomimo cd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 10:10
                      ....kopiuj - wklej..
                      Napisz coś od Siebie - a nie to co Twój guru jedynie nieomylny i przwy (prawie) Ci poda..
                      • Gość: GiM Re: Pomimo cd IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 10:11
                        (przwy) ma być - prawy
                      • kecawa Co u Leppera robil Tusk ? 09.08.11, 10:29
                        ksymenes.salon24.pl/331724,skutki-stopklatki-w-biurze-sp-andrzeja-leppera
                        • ostrogotek Re: Co u Leppera robil ,,? 09.08.11, 10:37
                          To proste jak drut - to dowód, że do smierci Leppera przyczynili się PiSamiści, a dla zmylenia śladu zostawili antytuskowe slady. Szkoda, że tam prymitywne. Taj jak zbrodniarz, który na filmach kryminalnych zmienia godzinę na zegarku a zegarem rozbija - ni, ze o tej doszło do zbrodni.

A co ze słowami Giertycha, który mówił o "testamencie" Leppera i wkazywał, że Lepper obawia się zemsty JarKacza? To kecawie uszło uwadze?

ps. kto spiskami wojuje, od spisków i UFO ginie.
                          • Gość: jon widzisz kecaw, obsiadło cię robactwo IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.11, 10:39
                            wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Lepper-byl-przybity-raportem-Czumy-To-wie-Duch-Swiety,wid,13669859,komentarz.html
    • Gość: GiM Re: Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 10:58
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10086224,Czuma__To_Kaczynski_powinien_nas_przeprosic__Za_mianowanie.html
      Spróbuj przeczytać ze zrozumieniem !
      • kecawa Re: Pomimo 09.08.11, 11:53
        Przeczytałem i pomnę Czumę jako ministra - wytarczy!
        • ostrogotek Re: nie wystarczy Pomimo 09.08.11, 12:00
          kecawa napisał:

> Przeczytałem i pomnę Czumę jako ministra - wytarczy!

Otóż nie wystarczy, bo juz pisoaku trąbiłeś, że żadnych nacisków nie bylo i należy gloryfikować rząd JarKacza.

"Andrzej Czuma zaoponował: - Ktoś panią oszukał, pani redaktor. Napisałem w moim raporcie, że były naciski. Tylko nie powiedziałem, że wszystkie przypuszczenia - których rozwiązanie powierzył nam Sejm - się potwierdzały."
          • kecawa Re: nie wystarczy Pomimo 09.08.11, 12:06
            Cztery lata szarpania dywagowania i g............ z tego.Oj przypomnialem sobie był ów dorsz za 7, 14

pozdrawiam kecaw

wg mnie i 7, 14 to o 7, 14 zbyt wiele
            • Gość: GiM Re: nie wystarczy Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 12:11
              Nie zmieniaj tematu - wypowiedz się w temacie który poruszamy. No chyba,że Twój guru jedynie nieomylny i prawy (prawie) nie przesłał Ci jeszcze wytycznych - to co innego. Poczekamy.
              • kecawa Re: nie wystarczy Pomimo 10.08.11, 15:21
                Nieomylny jest Tylko Chrystus

pozdrawiam i nie zapomnij wywieśić 15 sierpnia flagi-
                • Gość: GiM Re: nie wystarczy Pomimo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.11, 17:30
                  Pracuję 15
                  A flagi i tak nigdy nie wywieszam
    • Gość: omega Re: Pomimo IP: *.vectro.com 04.01.12, 22:54

przykład węgierski pokazuje, do czego prowadzi kaczyzm
      • kecawa Re: Pomimo odruchu wymiotnego 05.01.12, 21:55
        Na dzień dzisiejszy jedynie Węgry są opluwane w lewicowych mediach- nic więcej się nie dzieje

ps
        co ty na polszewizację Polski-i nawet lekarze mają na widok Tusku odruch wymiotny

• yadol Re: Pomimo 06.01.12, 15:09
      pomarańczowy to twój kolor kecawo menelu
      • kecawa Re: Pomimo 07.01.12, 15:57
        yadol dżentelmenie o .. .... się
    • Gość: mix Re: Pomimo wszystko strategia PiS jest niezmienna IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.12, 11:00
      Tylko moje lenistwo objawiające się tym, że nie chce mi się szukać w np.rocznikach " NIE " przewałów PiS-u. Zresztą i na samym forum można znaleźć nie mało wyrazistych i udokumentowanych przykładów totalnego złodziejstwa prawych i sprawiedliwych. W co nie uderzysz, to ciągle odbijasz się jak piłka bejsbolowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka