Dodaj do ulubionych

Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.11, 17:21
Marszałek Jacek Protas w ciepłych słowach wypowiadał się o Ostródzie. Gratulował sukcesu kończąc słowami „Ostróda jest dziś stolicą regionu”.Nic odkrywczego o tym wiedzą wszyscy którzy widzą co się dzieje w Olsztynie.

Olsztyn? podobno gdzieś pod Ostródą
Obserwuj wątek
    • Gość: astarot2 Re: Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZD IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.11, 17:41
      wstyd dla Olsztyna, gratulacje dla Ostródy.
    • Gość: 100%olsztyniak Re:Brawo Ostroda! IP: 2.25.188.* 04.09.11, 17:46
      Ostroda ,ktora liczy ponad piec razy mniej mieszkancow jak Olsztyn wybudowala stadion na 5 tys.a Grzymowicz blokuje budowe Galerii Warminskiej i innych pod pozorem budowy kurnika o pojemnosci 10 tys.z galeria .Torun ,Bielsko-Biala,Kielce czy Rzeszow maja i po 3 galerie takie jak Alfa i nowoczesne stadiony wybudowane badz w ktorych budowa rusza w najblizszym czasie.I sa to stadiony na ponad 15 tys.a nie odpustowy kurnik z widownia na 10 tys.OLSZTYN WOLNY OD FUTBOLU!
    • Gość: kasia Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.11, 18:41
      brawo Ostróda! Panie prezydencie Olsztyna, proszę brać przykład, jak rządzić miastem.
    • Gość: Zacisze Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.11, 20:14
      Gratulacje dla Ostródy! Hmmm... a może by tak namówić Dowgiałłę na jakąś inwestycję stadionową w Olsztynie to i Protas dorzuci kilkanaście mln euro.
      • Gość: leszek Re: Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZD IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.11, 20:26
        jakoś w olsztynie nawet dowgiałło nie robi biznesów, każdy omija to miasto szerokim łukiem. czemu? pytanie retoryczne.
    • Gość: kruk Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ... IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.11, 21:11
      Brawa dla Ostródy !!

• Gość: elf Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ... IP: 92.55.195.* 04.09.11, 21:50
      Wstyd mi za olsztyn. Miasto z tymi władzami odwraca się od wszystkich i wszystkiego oprócz ,społeczników, z wyborczej. Ostródzianie-wielkie gratulacje za robotę-a nie drzewka i uliczki z XIX-ego wieku a przede wszystkim za to, że Bełyzy i Kruzy na delegacje do was nie mają bo byście mieli jak my w tym miescie koło Ostródy.
      • Gość: hcwarmia i dobrze, że w olsztynie nie ma stadionu ... IP: *.dynamic.mm.pl 05.09.11, 20:09
        po co? dla kogo? nie chcę wspierać tego sportu. lepiej wykorzystać walory i rozwijać dyscypliny sportów, które już w olsztynie istnieją, np: Mamet (MMA) czy sporty wodne (kajaki, żaglówki, bojery). lepiej też inwestować w siatkówkę, ręczną lub chociażby rugby. ale piłka nożna??? po co? nie budować stadionu, to pomysł dobry!
    • Gość: stan Oto najnowocześniejszy stadion w regionie [ZDJĘ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 06:35
      a co na to radni olsztyna i prezydent oraz prasa popierająca go przed wyborami, myślę że hymnem olsztyna winna być piosenka czerwony jak cegła
    • Gość: Tinky winky A może wstrzymać się nieco z gratulacjami... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.11, 07:28
      Osobiście uważam, że może lepiej na razie wstrzymać się od teco całego hura - optymizmu!. Obiekt co prawda jest fajny, ale pamiętajmy - na jego budowę (i inne inwestycje) zaciągnieto gigantyczne kredyty, a perspektywy zwrotu tych inwestycji są dość mgliste. Nie jest sztuką wyłożyć gruby szmal na "pomnik" lub coś, co bedzie stanowiło jedynie dobre samopoczucie. To trochę mało.

Pamiętajmy, że tego typu inwestycji nie powinno się robić pod jedną imprezę, ale na lata. A z tymi stadionami różnie może być. Jakkolwiek w Warszawie Stadion Narodowy się ekonomicznie powinien "obronić", to w Gdańsku już są co do tego poważne wątpliwości. W jednym z państw, w którym podobne mistrzostwa rozgrywały się w przeszłości nawet wyburzono obiekt, bo wyższe były koszty jego utrzymania niż koszty wyburzenia.

Na tego typu obiekty trzeba mieć pomysł, aby mogły przetrwać - inaczej będą popadały w ruinę, a kredyty trzeba będzie płacić. Dlatego proponuję do sprawy wrócić za lat 10 i wtedy będzie jasne, czy ta inwestycja miała sens. Podkreślam - nie sztuka wydać publiczne pieniądze nawet na najbardziej ambitne plany, jednak problemy dopiero się zaczną. To nie jest ich koniec.

Niemniej jednak życzę sukcesów i mam nadzieję, że będzie pomysł na zagospodarowanie tego stadionu.
      • Gość: do tinky Re: A może wstrzymać się nieco z gratulacjami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 10:59
        masz rację, zamiast budować stadiony lepiej stawiać pały pod ratuszem i zamiast przeznaczyć pieniądze na sport np ragby lepiej przeznaczyć je na zatrudnienie rzecznika drogowców, mpk i innych urzędników przejadających nasze pieniądze
        • Gość: kruk Re: A może wstrzymać się nieco z gratulacjami... IP: *.olsztyn.mm.pl 05.09.11, 14:06
          Informacja o rzeczniku dla drogowców rozbawiła mnie do łez ! Gdy o tym czytałam ( płaczliwe wyjasnienia z jakich powodów ma byc powołany) to tarzałam sie wręcz ze śmiechu . W taki oto sposób trwoni się publiczne pieniądze . No ale cóż , ściemnianie i mydlenie ludziom oczu - skuteczne , drogo kosztuje . Propozycja dla Grzymowicza taka , by i dla siebie powołał rzecznika .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka