Dodaj do ulubionych

Dotkniesz kosmosu w olsztyńskim planetarium

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 19:13
W Centrum Hewelianum w Gdańsku bilet kosztuje 3, 4 zł.
www.hewelianum.pl/index.php
Obserwuj wątek
    • Gość: Stalker Dotkniesz kosmosu w olsztyńskim planetarium IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.09.11, 20:28
      "Dotychczas projekcje w takim systemie wyświetlane są jedynie w warszawskim Centrum Nauki Kopernik" - to nieprawda. Zanim w CNK pojawiło się planetarium cyfrowe w systemie "fulldome", taki system zainstalowano w Częstochowie. Poza tym ma go co najmniej dziesięć przenośnych planetariów w Polsce...
    • Gość: Max Dotkniesz kosmosu w olsztyńskim planetarium IP: 57.67.154.* 08.09.11, 10:01
      W tej technologii można wyświetlać również inne filmy. BBC i National Geographic mają w swojej ofercie co najmniej kilkanaście tytułów filmów - miałem okazję oglądać kilka (rafa koralowa, stacja kosmiczna, Sahara) - wrażenie jest fantastycze, lepsze niż w IMAX.
      Mam nadzieję, że kierownictwo Planetarium spojrzy w tym kierunku i w końcu Olsztyn będzie miał coś ciekawego w swojej ofercie (a nie tylko galerię handlową).
    • Gość: jas Wszechświat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 11:50
      Do dotykania kosmosu nie są potrzebne takie czy inne urządzenia. Od poczęcia mam z nim do czynienia i go przemierzam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka