Dodaj do ulubionych

Sąd: zarobki prezesa spółdzielni są jawne

IP: *.olsztyn.mm.pl 14.09.11, 21:02
Nie chcesz żeby ktoś wiedział ile zarabiasz - nie pchaj się na taki stołek. Trzymam kciuki za lokatorów!
Obserwuj wątek
    • kacprzycki osoby publiczne 15.09.11, 06:45
      Prezesi spółdzielni powinni niczym osoby publiczne, samorządowcy składać oświadczenia majątkowe. Co do argumentów przedstawianych przez osądzonego - trochę słabe w stosunku do Prezydentów miast, Prezydenta RP, Ministrów czy Premiera.

Jak oświadczenie złoży nie będzie domysłów co do pochodzenia jego majątku. Nie będzie wątpliwości.
      • Gość: spł-2 Re: osoby publiczne IP: *.olsztyn.mm.pl 15.09.11, 07:56
        Sprawiedliwości stało sie zadość.
        Zaiste buta i arogancja Prezesa Pojezierza w Olsztynie jest jak Himalaje.
        pojezierze.vot.pl/index.php?p=1_43_UWAGA
        -" Majątek spółdzielni jest de facto majątkiem członków, a prezes spółdzielni pełni rolę służebną wobec spółdzielni i spółdzielców. Prezes odmawiając spółdzielcy tych danych działał na szkodę spółdzielców, bez których nie mógłby piastować swojej funkcji. "
        skonkludował sąd.
        www.rp.pl/artykul/133689,717048-Zarobki-prezesa-spoldzielni-Pojezierze-maja-byc-uajwnione.html
        Wypowiedź Prezesa B w sądzie na pierwszej sprawie, co pokazała Olsztyńska TV , iż ujawnienie jego zarobków godzi w bezpieczeństwo prezesa i jego najbliższych pozostaje dla mnie niezrozumiale?
        Panie Prezesie B.
        Jako członek tej spółdzielni pański pracodawca utraciłem do Pana zaufanie.
    • Gość: spł-2 Re: Sąd: zarobki prezesa spółdzielni są jawne IP: *.olsztyn.mm.pl 15.09.11, 08:02
      Sprawiedliwości stało sie zadość.
      Zaiste buta i arogancja Prezesa Pojezierza w Olsztynie jest jak Himalaje.
      pojezierze.vot.pl/index.php?p=1_43_UWAGA
      -" Majątek spółdzielni jest de facto majątkiem członków, a prezes spółdzielni pełni rolę służebną wobec spółdzielni i spółdzielców. Prezes odmawiając spółdzielcy tych danych działał na szkodę spółdzielców, bez których nie mógłby piastować swojej funkcji. "
      skonkludował sąd.
      www.rp.pl/artykul/133689,717048-Zarobki-prezesa-spoldzielni-Pojezierze-maja-byc-uajwnione.html
      Wypowiedź Prezesa B w sądzie na pierwszej sprawie, co pokazała Olsztyńska TV , iż ujawnienie jego zarobków godzi w bezpieczeństwo prezesa i jego najbliższych pozostaje dla mnie niezrozumiale?
      Panie Prezesie B.
      Jako członek tej spółdzielni pański pracodawca utraciłem do Pana zaufanie.

• Gość: b28 Konkurs IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 08:41
      Zróbmy konkurs na forum, kto trafi w zarobki prezesów spółdzielni.
      Ja strzelam 30 000zł na miesiąc w Pojezierzu i 25 000 w Jarotach.
      • Gość: Nagórki Re: Konkurs IP: 212.160.172.* 15.09.11, 08:45
        Prezes Jarot 32000 , Podgrodzia 28000
        • Gość: zar Re: Konkurs IP: *.olsztyn.mm.pl 15.09.11, 09:29
          Po przeczytaniu wyroku sąd mam mieszane uczucia ?
          Dlaczego Prezes B. nie chciał ujawnić swoich zarobków?-buta , zarozumiałość, lekceważenie swoich pracodawców -spółdzielców?
          Przecież on tu jest niewinny - "kasa" prezesa to decyzje rady nadzorczej.
          Tłumaczenie iż ujawnienie godzi w jego bezpieczeństwo i jego najbliższych ,wnuczka?-to śmiech ,kpina.
          Gażę miesięczną ,premie wyznacza mu rada nadzorcza .
          To do nich spółdzielcy powinni mieć pretensję.
          Ile mu dali to on przyjął .
          Widział ktoś aby jakieś grabie grabiły od siebie?
          Być może ujawnienie wysokości pensji spowodowało by szok dla członków spółdzielni, odezwały by się głosy niezadowolenia ,sprzeciwu ,protestów,
          Po jakimś czasie nastąpiła by błoga spółdzielcza cisza.
          Co spowodowało by przyznanie kolejnej podwyżki dla pana Prezesa.
          Zarobki Prezesa to decyzje rady,pamiętajmy.
      • Gość: i28 Re: Konkurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 10:21
        Sądzę, że mniej, to jednak Olsztyn. 18 500 Pojezierze, 16 000 Jaroty.
        • Gość: tata Re: Konkurs IP: *.xdsl.centertel.pl 15.09.11, 19:11
          dlaczego prezesi tak boją sie ujawnic swoje zarobki?
          czyżby były za duże lub nielegalne?
          ciekawy też jestem jak sie ma sprawa w prokuraturze pana O. - prezesa OSM ?
    • Gość: z OSM Sąd: zarobki prezesa spółdzielni są jawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 10:38
      Zarobki będą takie, że maluczkim zaświecą się oczka. A swoja drogą: gdy mówiłem jemu przed laty, że jestem jednym z jego pracodawców to zaprzeczał a radca prawny mu sekundował. O służebnej roli nie chciał słyszeć. Takie to panisko. Wreszcie sąd przemówił objawiając rzeczywistość. Dzięki, Panie Sędzio.
      • Gość: taka Re: Sąd: zarobki prezesa spółdzielni są jawne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:05
        Barański boi się ujawnić swoje zarobki, bo ludzie doznają szoku, zarobki są bardzo wysokie, bo z tego co mi mówiono, to zarabia ponad 40 tysięcy na rękę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka