Dodaj do ulubionych

Nie pójdę na wybory

IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.11, 10:16
bo nie wierzę politykom.Jeszcze żadna z partii, PO dojściu do władzy, nie próbowała realizować nawet w małym stopniu swoich przedwyborczych obietnic.Mistrzostwo świata w oszukiwaniu wyborców osiągnęła PO i to ona skutecznie zniechęciła mnie do uczestnictwa w wyborach.PO co mam iść na wybory, skoro wiem, że zwycięscy, PO dorwaniu się do władzy ,zatroszczą się tylko o swoje i swoich kolesi interesy ,resztę, w tym POLSKĘ olewając ciepłym moczem.Nie pójdę na wybory i nikt mnie już do tego nie przekona.
Obserwuj wątek
    • Gość: eee tam Re: Nie pójdę na wybory IP: *.olsztyn.mm.pl 01.10.11, 10:20
      Gość portalu: były wyborca napisał(a):
      > Nie pójdę na wybory i nikt mnie już do tego nie przekona.

A kto by tam chciał przekonywać uparte osły.
    • Gość: były wyborca Kecawo! IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.11, 13:10
      Nie wiem czemu założyłeś identyczny wątek? Uważasz, że zamiana słowa "pójdę" na "idę" zmienia sens zdania? Ja w każdym razie uważam, że popełniłeś plagiat.
      • kecawa Re: Kecawo! 01.10.11, 17:51
        Zaręczam, że nie!
        1. Nawet Twojego postu nie zauważyłem
        2. Racz spojrzeć , że mój tekst powstał po lekturze którą zresztą pozwoliłem sobie wkleić

ponadto wiesz doskonale że cechuję się na tutejszym forum zachowaniem poprawnym

• Gość: były wyborca Re: Kecawo! IP: *.dynamic.mm.pl 01.10.11, 18:12
          Czyżby telepatia?
          • kecawa Re: Kecawo! 02.10.11, 08:48
            Nie wiem lecz wiem, że tak było

pozdrawiam serdecznie kecaw kaczysta z przyjaznym kaczystowskim kwa kwa :-)
    • mariusz2010 Re: Nie pójdę na wybory 01.10.11, 13:38
      Budowa demokracji to proces ciągły. Politycy i wyborcy wciąż się uczą. Dzisiaj taki Tymiński nie wszedłby do drugiej tury wyborów prezydenckich. Nie wszedłby nawet do pierwszej.
      Znamy błędy popełniane przez wybrańców. Wiemy kto je popełnia. I wielu z nich liczy, że się znów prześlizgną dzięki słabej frekwencji.
      • yadol Re: Nie pójdę na wybory 01.10.11, 13:50
        właśnie o to chodzi
        nie bądź gamoniem, nie daj moherom jebanym decydować za ciebie
      • Gość: dan Re: Nie pójdę na wybory IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.10.11, 14:17
        do mariusz2010
        Wszystko się zgadza, a odnośnie Tymińskiego to ludzie na niego głosowali, nie dla tego, że im się jego program podobał, ale dawali już wtedy wyraz swojej nieufności do rodzimych polityków. Przypuszczam, że w chwili obecnej takim "Tymińskim" jest Palikot, którego popierają ludzie rozczarowani polityką PO i PiS, który w sposób bardzo inteligentny wykorzystuje niezadowolenie społeczne i wszystkie potknięcia rządu.

> Znamy błędy popełniane przez wybrańców. Wiemy kto je popełnia. I wielu z nich l
        > iczy, że się znów prześlizgną dzięki słabej frekwencji.
        jest to zwykła manipulacja wyborcami w stylu idź i głosuj bo twój głos może być decydujący.

Ja na wybory nie idę, ponieważ tego typu hasła na mnie już nie działają a nikomu nie udało się przekonać mnie, żebym na niego oddał swój głos. Iść na wybory, żeby tylko podnieść frekwencje, to już dla mnie za mało.
        • Gość: to straszne Re: Nie pójdę na wybory IP: *.olsztyn.mm.pl 01.10.11, 14:21
          To straszne, mówię pani. Na mnie już ta demokracja nie działa, mówię pani, i nikt mnie już nie przekona, to straszne.
        • mariusz2010 Re: Nie pójdę na wybory 01.10.11, 17:22
          Palikot i Tymiński to dwie całkiem inne planety. Jeśli widzisz jakieś podobieństwo, to rzeczywiście lepiej sobie odpuść te wybory...;(((
          Palikot bardziej kojarzy mi się z osobą nietuzinkowego nauczyciela z filmu "Stowarzyszenie umarłych poetów". A Tymiński? Człowiek nikt....
          • kecawa Re: Nie pójdę na wybory 01.10.11, 17:27
            Mi POlikot raczej przypomina cynika który relatywizm uczynił swoją podstawowa cnotą
            • Gość: mix Cynizm kecawy i jego PiS PiS nie zna granic IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 10:59
              Jacek Kurski, cytat: -"Z tym Wehrmachtem to lipa, ale jedziemy w to, bo ciemny lud to kupi."

Można tę myśl przedstawić w sposób bardziej zrozumiały nawet dla piso-moherów, że ciemny naród kupi każdą dowolną głupotę a barany i tak nadal będą siedzieć cicho.
          • Gość: dan Re: Nie pójdę na wybory IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.10.11, 13:19
            Nie zrozumiałeś mnie. Masz rację, że tych dwóch osób nie można porównać. Do dziś nie rozumiem jak można było głosować na kogoś znikąd, jedyne dla mnie wytłumaczeniem to tylko to, że w ten sposób chciano okazać niezadowolenie z polityków z pierwszych stron gazet.
            Dzisiaj mamy podobną sytuację.
            A jeżeli mam już porównać z kimś Palikota, to tylko z DODĄ, (mam nadzieję, że Pani Doda się nie obrazi) zaraz wytłumaczę dlaczego. Każde wystąpienie Palikota to wielkie show na którym nie brakuje rekwizytów i to jakich, można powiedzieć że niezwykłych. Społeczeństwo nasze jest przekorne, była Partia Piwa, może być i Palikot, będzie wesoło, tylko czy to wyjdzie Polsce na dobre? Może tak, może nie.
    • kecawa Re: Nie pójdę na wybory 01.10.11, 17:08
      Mam podobne przemyślenia-
      • Gość: olo Re: Nie pójdę na wybory IP: *.olsztyn.mm.pl 01.10.11, 17:58
        Idż i zagłosuj na Palikota. On jeden ma głowę na karku i może coś w końcu ruszy. Pewne jest to że gorzej nie będzie. Do rządzenia potrzebni są nie politycy wciąż gadający po próżni, a PRAKTYCY w biznesie tacy np jak Palikot- praktyk który odniósł sukces.
        • edico Kaczy determinizm kecawy 02.10.11, 12:06
          Niegdyś bardzo popularne stanowisko, w myśl którego "nic się nie dzieje bez przyczyny, lecz wszystko z jakiejś racji i konieczności" (Demokryt). W tym wypadku chodzi o zmasowaną akcję zniechęcenia uczestnictwa w wyborach przy jednoczesnej maksymalnej mobilizacji własnego elektoratu jako koncepcji jednoznacznego zdeterminowania wyników wyborów. Jest to taka swoista ontologiczna forma łączenia Marksa z Bogiem, czyli innymi słowy komunizmu z katolicyzmem pod czułą "opieką" Kościoła. Przypominam dla zagubionych w tych manipulacjach, że papież Pius XII krytykując na dzień przed proklamacją Powszechnej Deklaracja Praw Człowieka przez Zgromadzenie Ogólne ONZ pisał: "A więc to nie Bóg, lecz człowiek zwiastuje ludziom, że są wolni i równi, wyposażeni w świadomość i inteligencję i powinni traktować się jak bracia. Są to ci sami ludzie, którzy stroją się w szatki przywilejów, których w każdej chwili - jeżeli zajdzie taka potrzeba - mogą się pozbyć" . Stanowisko to potwierdził cytując ten tekst papież Jan XXIII w opublikowanym w roku 1963 "Pacem in terris" motywując to później podstawową wadą tego dokumentu spowodowaną "brakiem fundamentu ontologicznego". Tę samą linię krytyki praw człowieka można przeczytać w liście Jana Pawła II z 10 grudnia 1980 r. do biskupów brazylijskich w zdaniu "Prawa człowieka ważne są tylko tam, gdzie respektuje się prawo Boże". W przemówieniu w Monachium z 3 maja 1987 r. ponownie nawiązał do tej tematyki twierdząc, że "Dziś wiele mówi się o prawie człowieka. Nie mówi się jednak o prawie Bożym". Jak te prawa Boże są realizowane przez mocodawców religijnych najlepiej świadczy historia. Irański despota Chomeini skazał zaocznie na śmierć Salmana Rushdiego za książkę uznaną jako ubliżającej Mahometowi. Czy ojciec inkwizycji hiszpański duchowny i dominikanin Tomás de Torquemada był lepszy prowadząc ascetyczny tryb życia i wydający spore sumy m.in. z majątków skonfiskowanych skazańcom palonych na stosach? Swoją edukację w zakresie ontologii praw człowieka zarówno Stalin jak i Mussolini czy Hitler zaczynali nie gdzie indziej, ale właśnie w instytucjach kościelnych. Czy filozofia kecawy prezentowana tu na forum odbiega od tak nakreślonych tendencji?
    • Gość: Judasz. Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 18:57
      Wcale sie nie dziwię że nie idziesz na wybory bo to trudna decyzja na kogo mamy zagłosować. A mamy wybierać pomiędzy Lidlem i Biedronką.
      • yadol Re: Nie pójdę do supermarketu 01.10.11, 19:10
        trzeba iść na wybory, bo inaczej obudzimy się w kaczystanie
        to będzie tragedia
        • Gość: Judasz. Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.11, 22:43
          To będą moje czwarte wybory do parlamentu w których nie wezmę udziału. Jestem szczęśliwy z tego wyboru. Mam satysfakcję, że nie biorę udziału w tej farsie zwanej demokracją.
        • kecawa Re: Nie pójdę do supermarketu 02.10.11, 08:52
          Bajki waść pleciesz0- abi polszewizm ani kaczyzm to nie są tragedie!
          Tylko kaczyzm jest lepszy od nic nierobienia polszewickich kolegów.Kaczyzm to też więcej godności- to postawa wyprostowana a nie przykurcz przed sąsiadami.Kaczyzm to też większa szansa dla polskiego kapitału polskich projektantów polskich robotników polskich chłopów

serdecznie pozdrawiam

• Gość: GiM Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.11, 11:07
            >>..Kaczyzm to też większa szansa dla polskiego kapitału polskich projektantów polskich robotników polskich chłopów<<..
            Tu masz rację... Polski kapitał rydzykowy potrzebny jest aby dokończyć wykupowanie stoczni - przecież na to zbierał - a pieniądze chyba nie zdematerializowały się 15 m nad ziemią jak TU w Smoleńsku... Polskich projektantów - przecież jest do zaprojatowania kilkanaście tysięcy pomników Prezydenta (Ś.P.) Kaczyńskiego..... Polskich robotników - którzy te pomniki będą stawiać i zmieniać nazwy ulic....... Polskich chłopów (powiem ROLNIKÓW) którzy tą całą wyżej wymienioną tłuszczę muszą wyżywić.
            • Gość: red. Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.11, 11:08
              kecaw, to jest przychlast, daj spoko
            • kecawa Re: I rydzykowy i palikotowy kapitał trzeba 02.10.11, 11:32
              rydzykowy kapitał polikotowy kapitał trzeba wspierać bo jest to polski kapitał

ps
              oczywiście w kwestii POlikota jest konieczna ewangelizacja a potem zadanie pokuty np wsparcie stypendialne przez tego typka polskiej zdolnej młodzieży !!

pozdrawiam
              • Gość: ech Re: I rydzykowy i palikotowy kapitał trzeba IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.11, 11:38
                kecawa napisał:
                > oczywiście w kwestii POlikota jest konieczna ewangelizacja

Ewangelizują w Sokółce. Mają tam cudowny mięsień do ewangelizacji.

• Gość: czytelnik Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 13:36
            Same ogólniki, może więcej szczegółów. / Co trzeba robić aby poprawić gospodarkę żeby było więcej pieniędzy w kasie państwa, aby kraj się nie zadłużał. Wiedz o tym, że takimi ogólnikami nikogo nie przekonasz. Samo stwierdzenie żeby nie garbić się, czy klękać przed sąsiadami i stać na baczność można co najwyżej się ośmieszyć, a efektu nie będzie żadnego. Nie drwię sobie bo to wcale nie jest śmieszne. PO nie ma pomysłu na Polskę ale PiS również nie wie co zrobić. Wielu krzykaczy straszy PiS-em bo widać ma coś na sumieniu i boi się że jak dojdzie do władzy to im mogą dobrać się do d..y. PO jest bardziej, mówiąc grzecznie bardziej tolerancyjne. /
            • Gość: hihi Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 13:59
              Roznica jest znaczna. Jak PIS dojdzie do wladzy to bedzie tragedia patriotyczna bo beda nas okradac. Jak PO dojdzie do wladzy to nie bedzie tragedii ale bedzie Irlandia i niskie podatki czyli beda nas jeszcze bardziej okradac. Jak do koryta dorwie sie Palikot czy SLD to beda o nas dbac (czytaj okradac) podobnie zreszta jak PSL. Tak wiec jak widac roznice miedzy tymi grabiami ktore grabia do siebie sa tak wielce istotne ze tylko szkonczony tepak i idiota moze nie brac udzialu w tej parodii demokracji.
              Prawdziwy inteligent, czlowiek myslacy wie ze na grabie glosowac trzeba bo taki jest patriotyczny obowiazek.
              Nie pozwol aby ktos wybral zlodzieja za Ciebie sam go sobie wybierz!!!!!!
              • Gość: ??? Re: Nie pójdę do supermarketu IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.11, 15:20
                Kradną podobno i kradną, okradają tych biednych ludzi... ale chyba jakoś słabo się starają, bo w Alfie i innych sklepach tłumy z pełnymi portfelami, banki też nie narzekają. To może ci nasi złodzieje kradli w Niemczech czy Anglii, bo tam płaczą że straszny kryzys?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka