Dodaj do ulubionych

Warchoł jest warchołem

13.10.11, 21:26
Konsul z ambasady RP w Oslo została odwołana z początkiem października ze stanowiska za wypowiedź, w której norweskich rzeczników praw dziecka nazwała Hitlerjugend.
gosc.pl/doc/984553.Polska-konsul-wyleciala-za-Hitlerjugend
polonia.wp.pl/title,Polacy-wywolali-skandal-w-Norwegii,wid,13618202,wiadomosc.html
Czy wszyscy pracownicy dyplomacji rzeczywiście są w stanie zdawać sobie sprawę co robią i kogo reprezentują? Ciekawy jestem, kto mianował ją konsulem?
Obserwuj wątek
    • edico Re: Warchoł jest warchołem 13.10.11, 23:11
      Swego czasu do do pracy w dyplomacji przygotowywali najlepsi ludzie w kraju w zakresie prawa międzynarodowego i stosunków międzynarodowych. Nie jest to pierwszy wypadek, gdy zastanawiam się nad nominacją niektórych ludzi z korpusu dyplomatycznego. Wzburzone pospolite ruszenie jest dobre dla obalenia obowiązującego w danym kraju porządku. Ale co dalej, skoro przy mianowaniu nie zna się ograniczeń wynikających z proporcji przygotowania zawodowego? Nie chce być czarnym krukiem. Ale kołtuństwu trzeba wydać zdecydowaną wojnę (tak jak sam do tego dąży) stosownie do sugestii Waldemara Chyliński, albo emigrując śladami milionów Polaków za granicę puścić to towarzystwo na ścianą przez siebie zbudowaną podejmując ewentualnie w przyszłości jakieś próby ucywilizowania tego towarzystwa w ramach misji międzynarodowej. Jak na razie, jeszcze możemy gęstej uniknąć atmosfery religijnego Afganistanu. Problem polega na odpowiedzi na pytanie, czy to kołtuństwo pokroju kecawy jest w stanie to zrozumieć.
      • Gość: mix Re: Warchoł jest warchołem - Mloda gwoazda PiS IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 14:02
        Działaczka PiS Aleksandra Soszyńska nie płaciła czynszu za kolejne mieszkanie. Wynajęła je wspierając się listem poręczającym radnego PiS Szymona Szynkowskiego vel Sęk. Wczoraj zrezygnowała z członkostwa w partii.
        poznan.gazeta.pl/poznan/1,36037,8784356,Mloda_gwiazda_PiS_nie_placila_tez_w_Poznaniu.html
        • Gość: n ty tak o Palikocie ? IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.11, 14:39
          jak można

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka