07.06.04, 12:30
Chciałabym w długi weekend jechać anLitwe-tak,żeby coś
zwiedzić,pojeździć,obejrzeć ciekawe miejsca..Szukam tanich
noclegów,jedzenia.Może ktoś mógłby mi pomóc wybrać trasę,podpowiedzieć gdzie
warto jechać.Bo teraz miotam się po sieci i nic :(
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Litwa 07.06.04, 17:07
      zawsze Wilno!sprawdź w przewodniku po Wilnie (sa w ksiegarniach),podaja adresy
      tanich hoteli.standard kiepski.
      uwaga: Dom Polski b.drogi.
      • Gość: michal Re: Litwa IP: *.ci.uw.edu.pl 07.06.04, 18:06
        W Wilnie jest wystarczajaco duzo do zobaczenia (a nawet pod Wilnem). Z okolic
        Wilna to obowiazkowo Troki (Trakai), ew. Kowno (Kauna), w Rumszyszkach (chyba
        tak jakos brzmi ta nazwa...) jest b. duzy i b. fajny skansen.

Jesli chodzi o tani nocleg to moze sprobuj pokombinowac z jakimis polskim
        katolikami tam... Ja np. mam tam dobrych znajomych i zawsze u nich nocuje.
        • oso1 Re: Litwa 07.06.04, 20:08
          Wyjazd na trzy dni w zupełności wystarczy. Noclegi możesz znaleźć w internecie,
          jedzenie, jak na stolicę państwa to nawet w knajpach na Starówce nie jest
          drogie. Piwo bardzo smaczne z lekką goryczą. Wymiany nie rób, chyba, że na
          granicy, w centrum Wilna (obok sklepu obuwniczego) jest bankomat Kredyt Banku i
          obsługuje w języku polskim. Zwiedzanie Wilna oczywiście Starówka - praktycznie
          wszystko na miejscu - nie nachodzisz się. Potem oczywiście zabytki cmentarza.
          Oczywiście wejście na wieżę, ale radzę w dzień niż w nocy. Jedzenie w sklepach,
          ceny jak w Polsce. Troki - 2 godzinki i wystarczy, w lecie może być ciekawie.
          Pozdrawiam.
          • lecart Re: Litwa 08.06.04, 17:01
            Bylem tydzien czasu w Wilnie 2 lata temu - piekne miasto. Nie zdziw sie jak jak
            drobni kioskarze i handlarze bedą przyjmowac złotówki i szprechac po polsku :)

Jak ja tam bylem to mialem zakwaterowanie w centrum polsko litewkim w Wilnie.
            Bylo dosc tanio.
            • Gość: wskh Re: Litwa IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 08.06.04, 17:52
              Ktos wie czy na granicy samochodowej sprwdzaja teraz dokumenty, bo chce zabrac
              z soba obywatla spoza Unii?
              • Gość: spoki Re: Litwa IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.04, 18:49
                Sprawdzają - byłem 2 tygodnie temu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka