Dodaj do ulubionych

Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd...

27.02.12, 22:51
Witam!!!

Właśnie dostałem pismo ze SMJ w sprawie rozliczenia premii termodernizacyjnej.
Mój blok ma spłacony kredyt na docieplenie w związku z tym premia wyliczona dla budynku w wysokości 33.000zł zostanie decyzją Zarządu (sic!!!) zaliczona na poczet przyszłych potrzeb remontowo-inwestycyjnych.
Pytanie 1.
Jakich??? Konkretnie (najdroższe docieplenie i remont klatek schodowych wykonane)?
Odpowiedź:
Żadnych... niestety wirtualnych
Pytanie 2.
Czy to nie fundusz remontowy płacę co miesiąc w wysokości 1zł za m2???
Odpowiedź:
Tak. Cały budynek ma ok. 2000m2 więc miesięcznie to 2000zł
Prosty rachunek:
33000/2000=16,5m-ca
Pytanie 3.
Czemu nie można by powiększyć funduszu remontowego o te 33000 i umożyć płacenie go przez 16 m-cy???
Odpowiedź
Bo tych pieniędzy już dawno nie ma !!!!

Ha!!!
Ha!!!

Śmieją się nam w nos Pan Prezes i Zarząd.

Obserwuj wątek
    • Gość: paul mark Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 22:53
      Ale was dyma polska reżimowa banda.Państwo prawa czkawki ze śmiechu można dostać.
      • Gość: ljhb Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.02.12, 23:03
        I bardzo dobrze!
        • Gość: SD Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 27.02.12, 23:48
          Jeśli będzie Walne to przyjdę i zagłosuję za odwołaniem całego zarządu SM Jaroty. Chociaż nie bardzo w to wszystko wierzę. Liczę raczej na Staroniową, że kobieta się w końcu spręży i rozpiepszy już nie tylko SM Jaroty, ale cały ten spółdzielczy bardak za pomocą ustawy sejmowej. Głosowałem na nią.
          A swoją drogą, ciekawe w oparciu o jaką podstawę prawną panowie prezesi premią modernizacyjną przyznaną na konkretny budynek, podobno finansowali roboty wykonywane na innych budynkach. Nie wiem jak to się ma do tzw. prawa spółdzielczego. We wspólnotach mieszkaniowych są to sytuacje absolutnie niedopuszczalne.
    • Gość: antykomuch Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.02.12, 00:13
      Koniec świata! Przy takim scenariuszu można tylko westchnąć jak ten gość z "Wodnego Swiata" Costnera który na dnie statku z resztką ropy zobaczył zbliżający się płomień....
    • Gość: bogdan Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 07:42
      Usunąć nieudolnego i bogacącego się kosztem spółdzielców prezesa.NATYCHMIAST.
    • iwona_mozejko Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... 28.02.12, 08:14
      Po ciężkich bojach SM Jasna rejestruje się w KRS-ie.Spółdzielnia Jaroty przez ponad 20 lat fundowała tylko podwyżki czynszów(ostatnia 30%)Od 2001r czekam na uwłaszczenie(zg. z Ust.o Spółdz.Mieszk.z 2000r)Bezskutecznie.Dzięki staraniom P.L.Staroń w Sejmie 10 członków spółdz.może zarejestrować własną.Uciekamy od "kochanej spółdzielni matki".Nie godzimy się na 17 lat dyktatury prezesa.
      • Gość: radca Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 08:49
        To co zrobił prezes z pieniędzmi na docieplenie budynków to zwykłe przestępstwo.
    • Gość: zapraszamy Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 09:05
      Serdecznie zapraszamy wszystkich poszkodowanych mieszkańców SM Domator jak też mieszkańców innych spółdzielni na sprawę karną w Sądzie Rej w Olsztynie sala 118 w dniu 2 marzec 2012 r godz. 10.00 (sygn. akt. II K 1307/11 gdzie odbędzie się rozprawa przeciwko byłej prezes SM Domator Teresie R-M oskarżonej przez Prokuraturę Okręgową w Olsztynie o dokonanie szeregu przestępstw na szkodę Spółdzielni Mieszkaniowej Domator.
    • Gość: Adam Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.02.12, 09:10
      Prezesio znowu kłamie. Po pierwsze premia miała być na docieplenie budynku więc dlaczego jest mowa o tym że premie będą wykorzystane na inne prace remontowe. Po drugie jestem mieszkańcem Pieczewa i do tej pory nic ze spółdzielni nie dostałem. Trzeba zwołać Walne Zgromadzenie i odwołać prezesa i zarząd czyli osoby które myślą tylko jak napchać sobie kieszenie naszymi pieniędzmi a członków spółdzielni mają za nic.
      • Gość: pieczewianka Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.02.12, 09:09
        Też nie dostałam żadnego pisma z SM, docieplenie mojego bloku nastąpiło w 2007r., płacę prawie 150zł mies. na fundusz remontowy. Życzyłabym sobie,żeby unijne pieniądze poszły zgodnie z przeznaczeniem czyli każdy blok ( czyli znaczy to każde mieszkanie) powinien dostać swoją kasę na ten cel. Dlaczego niektórzy mają sami spłacać docieplenie swojego bloku a inni może będą mieli zasponsorowane? Jeśli nie, to gdzie są te pieniądze?
    • iwona_mozejko Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... 28.02.12, 09:16
      Apeluję do członków SM "Jaroty"o składanie podpisów pod wnioskiem o zwołanie Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia i wzięcia czynnego udziału.Członkowie "Jasnej"swoją sprawę załatwili pozytywnie,teraz pomagamy innym(na ich prośbę) Dlaczego mamy akceptować Statut odbierający nasze prawa?Zarząd ma być wybierany na 3 letnią kadencję z pensją(którą zaakceptują właściciele)czyli członkowie SM 'Jaroty" itd Wszystkim zainteresowanym służę pomocą Iwona Możejko
    • iwona_mozejko Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... 28.02.12, 09:53
      Co mam zrobić ujawnić czy nie ujawnić pensje prezesów SM "Jaroty"?Prosi mnie o to duża grupa członków spółdz.Informacja będzie nie pełna,bo"przebiegły" Zarząd ujawnił mi tylko podstawę,plus 120%premii.Dodam,że Rada Nadzorcza co rok funduje Zarządowi podwyżkę(do podstawowego wynagrodzenia ok.2tys.zł) Kto mi odpowie jak( ujawnię zarobki) to jaką sumą ukarze mnie sąd?Czy to będzie tys.zł?Zrobimy zrzutkę(mówi P.Janusz) I.M.
    • iwona_mozejko Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... 28.02.12, 10:39
      Dlaczego chcemy zmian?Bo nie godzimy się,żeby ok.80 członków SM "Jaroty"którzy nie płacą czynszu mieli prawo głosowania na Waln.Zgrom.(pracownicy spółdzielni i osoby oczekujące) A dzieci właścicieli mieszkań nie mogą być członkami SM I.M.
    • iwona_mozejko Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... 28.02.12, 11:11
      Na prośbę członków SM "Jaroty"ujawnimy zarobki Zarządu. "NIC O NAS BEZ NAS"
      • Gość: spóldzielca Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 12:04
        Proszę napisać jako osoba niezalogowana ,że przypuszczam że prezes zarabia tyle i tyle i trafić na jakieś 98 %. Nikt nic nie zrobi. Ale te pobory to nie wszystko. a te wszystkie dodatki, szkolenia w ekskluzywnych kurortach, premie, ryczałty i inne formy ukrywające rzeczywiste wynagrodzenie.
        • Gość: longin Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 12:12
          Kiedyś w gazecie pisali o wysokości wyplaty , a teraz jakieś ceregiele. A co to za tajemnica? Nic nie zrobią, mogą co najwyżej w d.. pocałować. I tak nie podał tych ukrytych przeróżnych dodatków. A dni prezesa już są policzone. Tylko nowy z NORMALNYM wynagrodzeniem uzdrowi sytuację.
    • Gość: h Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.12, 12:49
      Obiektywna i niezależna prasa to jednak mit - przykładem są (niestety) artykuły Gazety na temat spółdzielni "Jaroty". W każdym konflikcie uczestniczą dwie strony - w tych publikacjach dominuje "opozycja spółdzielni Jaroty", nie wspominając wielokrotnie wielbionej na stronach Gazety posłanki Lidii S., która jak na razie zajmuje się głównie produkcją prawniczych bubli, za co jest sowicie wynagradzana z naszych podatków. Warto byłoby poczekać na konkrety, zamiast, szukając sensacji, rozpisywać się o każdym kroku "OPOZYCJI"-no chyba,że są to reklamowe artykuły "sponsorowane".
    • Gość: Gosia Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.uwm.edu.pl 28.02.12, 14:38
      Proszę Państwa, jako członkowie SM Jaroty powinniśmy poznać rzeczywiste koszty UTRZYMANIA ZARZĄDU SPÓŁDZIELNI oraz RADY NADZORCZEJ ze szczegółowym wykazem poszczególnych osób. Bo my, którzy płacą czynsz ich utrzymujemy i to żadna łaska !!!
      Inna sprawa to utrzymywanie "spóldzielców", którzy nie płacą czynszów. Jakie decyzje podejmuje corocznie Zarząd SM w tej kwestii ?

Dobrze by było poznać też koszt wydania wątpliwej jakości gazetki spółdzielczej np. za rok 2011.

I pewnie wiele innych ciekawych wydatków z naszych kieszeni ale bez naszej zgody.
      • Gość: do Gosi Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 17:16
        Piszesz z UWM, zapewne rozumiesz znaczenie słowa "utrzymanek" , nie przypuszczam, aby prezes Jarot był twoim "utrzymankiem", zapewne otrzymuje wynagrodzenie. Czym innym jest ocena jakości jego pracy i adekwatnosci wypłacanych zarobków za pracę. Z całym szacunkiem,ale nie przypuszczam aby był on czimkolwiek "utrzymankiem" .
        • Gość: spóldzielca Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 28.02.12, 17:27
          On nie otrzymuje wynagrodzenia tylko doi potężną kasę , a to zasadnicza różnica
        • Gość: znowu chodór Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 21:12
          No nic tylko znowu ten chodór z SM Pojezierze ze swoją połajanką. Jak śmiesz pouczać Panią z UWM - utrzymanku z Pojezierza!
          • Gość: eee Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.02.12, 00:11
            Nic mu nie zrobicie.Jesteście cienkie bolki.Każdy to olewa liczy ,że zrobią to inni za nich.
            Taka prawda lubicie być dyma....i.A to jest przyjemne.
    • Gość: mozejko_iwona Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 01:12
      O sponsorowaniu artykułów coś wiem.Gazetkę" Jaroty" sponsorują członkowie Spółdzielni,która ukazuje się w 8tys.egz.W grudniowej główny redaktor zajmuje 2 strony na gle,gle.Zapomniano jednak umieścić zawiadomienie o Walnym Zgromadzeniu w dn.30.12.2011r(z nakazu sądu po przegranej ze Spółdz."Jasna")
      • Gość: pieczewianka Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.02.12, 09:21
        Ta gazetka to miejsce, w której prezio spółdzielni wypisuje bzdety o niby-pracach oraz dowala w niej pani Lidii S.. Aż do zrzy----a . Liczy na naiwniaków,ze jak będzie tak wciskal kit, to w końcu ktoś uwierzy. No i pewnie tak jest, bo naiwniaków nie brakuje w każdej społeczności. Tylko moze powinien prezio sam płacić za taka gazetkę (i tak by nie zbiedniał0 . Jak by nie patrzył, to i tak zapłacimy my, mieszkańcy.
    • Gość: możejko_iwona Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.12, 01:52
      Nic mu nie zrobimy i może jesteśmy Bolki.Liczymy na Prokuraturę,trwają przesłuchania świadków. Na pewno Prokuratura podejmie postępowanie w sprawie.
      • Gość: SD Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.olsztyn.mm.pl 29.02.12, 06:12
        Pamiętajcie, że piszecie tu o byłym pierwszym solidarnościowym wojewodzie, a więc człowieku wywodzącym się z ludzi pracy (ciekawe co o tym myśli pan Dziki ?), znajomym biskupa E. Piszcz i ks. prałata Zapadki. W zamierzchłych czasach byłem kiedyś raz w jego domu (gdzieś na Pieczewie). To pamiętam, że miał taki duży krucyfiks i popiersie Piłsudskiego (na stole, nie wiem może biurku).
    • Gość: ad rem Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spółd... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.12, 08:34
      W OSM poprawimy się, będziemy skuteczniejsi. Chcemy pożegnać nasz drogi zarząd i rozrzutną radę nadzorczą. Przy okazji pod mikroskop weźmiemy umowy i przetargi. Nie może tak być by np. koszt najmu był niższy niż koszty własne spółdzielni. Spółdzielcy - proletariusze, łączcie się przeciw złu w wydaniu prezesowskim.
      • Gość: tata Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.13, 23:26
        najwyższy już czas aby takie okulicze, barany i przedwojskie poszły na zieloną trawkę. Spółdzielnie mieszkaniowe to pozostałości po PRL-u a ich prezesi rządzą nimi niczym sekretarze partyjni. Spółdzielcy - powiedzcie won tym trutniom.
        • Gość: pojezierzowiec Re: Przewrót w Jarotach. Chcą odwołać prezesa spó IP: *.unifiedlayer.com 17.01.13, 11:51

peerelowskie praktyki umożliwia marazm członków i bez oddolnych inicjatyw ssanie spółdzielczych kieszeni będzie trwać w najlepsze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka