Gość: Juzio IP: *.204.29.148.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.12, 13:38 Jasne! teraz sukcesem będzie znalezienie 2 mln zł rocznie na dorzucanie z budżetu miasta na basen który kolokwialnie mówiąc "dupy" nie urywa...brawo! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lidka Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 13:42 Wycięte drzewa na Warszawskiej .Będę pamiętać i nie zagłosuję już na Pana Grzymowicza Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynski.blogspot.com Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw 05.03.12, 14:02 Basenem naprawdę ciężko będzie "zabłysnąć w kraju". Poza tym to nie chodzi o błyszczenie, ale o przyzwoite warunki życia, bezpieczeństwo ekonomiczne mieszkańców wynikające z rozwijającego się rynku pracy i jakość życia (estetyka, przestrzeń publiczna, brak TIRów pod oknami). Polemizując z próżnością prezydenta polecamy analizę jego osiągnięć, które na tle dużych polskich miast tak naprawdę są nie powalają. Łukaszenka też wybudował kryte lodowisko w każdym mieście i czy komuś żyje się od tego lepiej? Może hokeistom. www.olsztynski.blogspot.com/2011/12/prezydent-kontynuacji-matrixu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Za próżność prezydenta mieszkańcy dopłaca 1 mln IP: *.205.64.23.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.12, 13:49 Rzeczywiście Prezydent jest próżny. Zapomniał powiedzieć, że trzeba dopłacić do basenu 1mln zł co roku. Rzeczywiście Prezydent jest próżny. Zapomina, że w takich dziurach jak Polkowice od 7 lat jest super basen. Kto wie gdzie są Polkowice?? :):):) Rzeczywiście Prezydent jest próżny. Bo nie sztuką jest wydawać. Sztuką jest zarobić. A 1 mln zł mieszkańcy co roku dopłacą do basenu. Rzeczywiście Prezydent jest próżny. Bo o pływakach olimpijczykach opowiada, a siatkarzy olsztyńskich zostawił samym sobie i zapomniał o nich. Rzeczywiście Prezydent jest próżny. BARDZO PRÓŻNY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.wam.com.pl 05.03.12, 13:53 "Wodne Centrum Rekreacyjno-Sportowe "Aquasfera" to jeden wielki skok" - tak, tak... skok w przepaść (finansową). Skarbonka jakich mało w Polsce. A co do wielkości części rekreacyjnej. P.rezydent był gdzieś poza Olsztynem, widział jak część rekreacyjna może wyglądać? Może trzeba mu zafundować wycieczkę chociażby do Tropicany w Mikołajkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapitan Wrona Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.1and1.pl 05.03.12, 13:55 Wrodzonej skromności to nasi baronowie władzy raczej nigdy nie mieli. Te przechwałki "jeszcePrezydenta" są raczej zabawne, taki folklor miejscowych buraków, którzy myślą, że publiczne pieniądze są ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ol Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: 195.205.47.* 05.03.12, 14:31 пoживем yвидим Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.12, 14:53 Wszyscy psioczą. A jak mi przed wyborami zrobili chodnik przed blokiem - to uważam, że wybory powinny odbywać się co roku. Ale do rzeczy. Można mieć zawsze jakieś zarzuty do prezydenta. A bo taki, a bo siaki, a bo zrobił coś tak a nie tak. Moje skromne zdanie. Grzymowicz na przestrzeni ostatnich lat jest najlepszym prezydentem Olsztyna. Po pierwsze, nie bzyka interesownie swoich podwładnych, inwestuje w miasto - i tu mu chwała za to. Plusów ma wiele. A jakie minusy? A potrzeba mu deczko ludzkiej twarzy. Żeby mógł - i tu według niektórych - podawać rączkę aktywistom środowisk "hodowców kanarków", "aktywistom XXXIV wieku", "domom i damominatorom", "ochroniarzom liścia jesiennego", "propagatorom zmian kierunku rur kanalizacyjnych" i innym bzdetom. Niestety, żyjemy na wsi i jeżeli trafia się ktoś, kto chce o tę wieś zadbać, to usłyszy zawsze głosy krytyki. Czyje są to głosy? Nie wiem. Wioska, to i wieśniactwo. Czego ja oczekuję od Grzymowicza? Jeszcze większego zaangażowania w poprawę infrastruktury. Za jakieś 3-4 lata już to odczujemy. Lepsza woda, lepsze drogi (no z drogami, to deko przegiąłem ;). Odkorkowanie miasta - joł, tego bym chciał, ale poczekam na tramwaje. Uda się? Nie wiem, ale pierdzielić głupoty, być malkontentem, to jest choroba. A ja życzę zdrowia sobie i każdemu z osobna :) Życzliwość ludzka nie zna granic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjd Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.1and1.pl 05.03.12, 15:11 Gość portalu: zigi napisał(a): Grzymowicz na przestrzeni ostatnich lat jest najlepszym prezydentem Olsztyna. Po pierwsze, nie bzyka interesownie swoich podwładnych, inwestuje w miasto - i tu mu chwała za to. lol, serio, weź powiedz mi co takiego Grzymowicz inwestuje w miasto? Pliz, błagam! Odpowiedz Link Zgłoś
no-bet-on Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw 05.03.12, 18:00 Gość portalu: jjd napisał(a): > lol, serio, weź powiedz mi co takiego Grzymowicz inwestuje w miasto? Pliz, błag > am! Sugerujesz że jego działka i dom, to nie jest część miasta ? ;) Czas inwestuje np. (pewnie trawę u siebie kosi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NSX Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.12, 14:47 kolejny cymbał co zamiast wydarzeń sportowych, kulturalnych i innych będzie organizował EVENTY..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tylko pytam Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.12, 14:49 A ile drzew posadził ten budowniczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Eventy już są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:15 www.aquasfera.olsztyn.eu/pl/wydarzenia.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ornitolog Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.home.net.pl 05.03.12, 15:19 Mam już dość tego narzekania. od kilku miesięcy gdzie nie posłucham, gdzie nie pójdę to wszyscy jadą po Grzymowiczu jak po łysym koniu. Wiadomo przecież że większość z tych błędnych inwestycji jakie są teraz realizowane to nie jego wina ale poprzedniego "playboya"! Co Grzymowicz może zrobić, skoro i tak już pieniądze na to wszystko poszły? Oceniajcie go dopiero po realnych jego własnych działaniach. To że jest lekko próżny to jeszcze nikomu chyba nie zaszkodziło. Można jeszcze przetrwać ujadanie na forach internetowych, bo to normalne, ale np. większość mojej rodziny, znajomych z pracy nagle klnie na niego jakby coś im zrobił. Już mi od tego niedobrze i uważam, że przesadzacie. Pozdrowienia dla wszystkich! Houk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukas Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.03.12, 17:27 Mylisz pojęcia konstruktywna krytyka to nie narzekanie, ludzie mają słuszne argumenty dlaczego nikt z dużych miast w Polsce nie buduje basenów olimpijskich? ponieważ bardzo trudno jest taki obiekt zbilansować, ten w Olsztynie ma przynosić 2 mln zł straty, a jak ludzie na konsultacjach mówili o aquaparku to już było zdecydowane, że będzie olimpijski. Ludzie widzą co się dzieje i potrafią liczyć, np. kładka na jeziorze Długim kosztowała 2,5 mln zł ze stali i betonowej konstrukcji, a wersja drewniana kosztowałaby 0,5 mln zł. Racjonalność i rozsądne inwestowanie to jest prawdziwe zarządzanie miastem, a to co robi prezydent to wydawanie kasy bez przeanalizowania skutków finansowych inwestycji oraz nie liczenie się z kosztami eksploatacyjnymi już po wybudowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:12 Grzymowicz był od inwestycji u Małkowskiego. Więc realizuje swoje projekty. Czyli to jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.03.12, 17:22 Każdy rozsądny człowiek na jakimkolwiek eksponowanym stanowisku w dniu zajęcia miejsca w fotelu odziewałby wór pokutny i przez cztery lata bez przerwy biłby się w pierś, powtarzając "mea culpa". Odpowiedz Link Zgłoś
no-bet-on Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw 05.03.12, 17:59 Gość portalu: allensteiner napisał(a): > Każdy rozsądny człowiek na jakimkolwiek eksponowanym stanowisku w dniu zajęcia > miejsca w fotelu odziewałby wór pokutny i przez cztery lata bez przerwy biłby s > ię w pierś, powtarzając "mea culpa". Ależ skąd. Przecież każdy rozsądny człowiek na eksponowanym stanowisku, każdorazowo po wyrzuceniu masy pieniędzy w nietrafiona inwestycję powinien obnosić się z nią jak paw ze swym ogonem. Racja. Basen olimpijski to obiekt którego najbardziej w Olsztynie brakowało. Dzięki temu basenowi Olsztyn wszedł do pierwszej ligi europejskich miast. I to nie jest nasze ostatnie słowo. Skocznie narciarską zbudujemy. Tylko jakiś program unijny trzeba znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubek Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 18:22 to co tu wypisujecie to bzdury ! Pan Cieśliński , nowy szef marketingu miasta powiedział dziś o organizacji strefy kibica: "Chcę, żeby mieściła się ona w Aquasferze. Mamy tam telebim, trybuny. W czasie meczów można będzie korzystać z basenu za darmo." czy to miasto jest bogate !!!! oferuje darmowe wejściówki na basen w czerwcu - 30 dni darmowego kąpania !!!! a ja się bałem że coś musimy do basenu dopłacać bo sialiście takie plotki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcekr Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.12, 18:46 na to wychodzi, że do basenu dopłaci UEFA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak trzymać Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 19:20 Panie Prezydencie. Psy szczekają karawana jedzie dalej. Obojetnie kto by był prezydentem i musiałby słuchać tych żalów itp. sugestii to nic byśmy nie zbudowali. A lada dzień unia się zawali i przynajmniej coś zostanie. Bez kasy z Unii gó...o byśmy zbudowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Próżność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:16 Plac koszmar przed ratuszem z jeszcze bardziej koszmarną niby fontanną zlewem i ohydnymi rurami lampami(świecące pały Grzymowicza), za ogromne pieniądze - zmarnowane! Bezpodstawna wycinka przepięknych drzew w różnych częściach Olsztyna. Na ul Warszawskiej przy byłej jednostce, wycinka jest nie do wybaczenia. Plac tzw solidarności - absolutnie zbędny i brzydki! Wiszące wszędzie w centrum Olsztyna ogromne płachty reklamowe - nieskończenie brzydkie. Przekręty z tzw estetyzacją Olsztyna. Kosze na śmieci w których w czasie deszczu gromadzi się woda.Kto zrobił taki projekt i kto zgarnął za to kasę? Absolutnie antyrowerowa polityka ratusza!!! To tylko parę powodów dla których nie będę głosował na tego pana w przyszłości i będę namawiał wszystkich aby robili podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.12, 20:43 Sami frustraci na tym forum. Biletu na basen nie chcieli wam sprzedać czy jak? Może wcześniej trzeba było się po prostu umyć. :p Was powinien posłuchać nie prezydent a psycholog. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadziwiony Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: 212.183.128.* 05.03.12, 21:59 och , jakże mi przykro , że nie mogę powiedziec nic dobrego o ,,naszym,, jaśnie panującym. Co mam się cieszyc, że mimo , że unia sie rozpadnie to z jej kasy zdążyli wybudowac cos, co będzie studnią bez dna, ba mojej kieszeni wiesz cymbale. W to miejsce wolałbym miejsca pracy w Olsztynie , bo w bezrobociu przodujemy w satystykack krajowych. A praca , to dziedzictwo dla następnych pokoleń. Nie sztuką jest też pobudowac kolejne markety i tym sie chełpic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd mi Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.dynamic.mm.pl 05.03.12, 20:57 Wstyd mi czytając tę i inne dyskusje olsztyńskich internautów. Wreszcie trafił się rozsądny i zaangażowany Grzymowicz na prezydenta Olsztyna. Coś mu się udaje zrobić: Artyleryjska czy Aquasfera. I już olsztyńscy frustraci go opluwają. A może my w Olsztynie zasługujemy tylko na erotomana CJM czy nieudolnego Głażewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
no-bet-on Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw 05.03.12, 21:09 Gość portalu: wstyd mi napisał(a): > Wstyd mi czytając tę i inne dyskusje olsztyńskich internautów. > Wreszcie trafił się rozsądny i zaangażowany Grzymowicz na prezydenta Olsztyna. > Coś mu się udaje zrobić: Artyleryjska czy Aquasfera. I już olsztyńscy frustraci > go opluwają. > A może my w Olsztynie zasługujemy tylko na erotomana CJM czy nieudolnego Głażew > skiego? Proste rozwiązanie - nie czytaj. Nie będziesz się wstydził. Trudno żeby mieszkańcy byli dumni, ze z ich podatków kręci się największe lody w historii miasta. Zasługujemy tutaj na mądrego prezydenta, który otoczy się fachowcami a nie sitwą. Zasługujemy na racjonalny plan rozwoju i jego konsekwentne wdrażanie. Zasługujemy na miasto przyjazne mieszkańcom. NO-bet-ON Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.12, 21:50 I dalej narzekają :) nie dziwi mnie to :) elektorat Radia Maryja, zawsze miał to do siebie, że narzekał - Broń Was Boże od zła wszelkiego i narzekań :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iubiub Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.03.12, 22:31 Ludzie w Olsztynie są koszmarni.(Ci od bełkotu forumowego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.12, 01:03 A jeszcze gorsze są ratuszowe dupowłazy po godzinach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.12, 22:35 Jeśli jest powód to chwalenie się jest zrozumiałe. Gdyby prezydent czekał na pochwałę Gazety, to by się nie doczekał. Gorzej jak chwalą się ludzie bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.03.12, 23:20 Wszyscy (prawie) nadajecie się na prezydentów? Bo się nie chwalicie? Chyba trochę mało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m&m Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.olsztyn.mm.pl 06.03.12, 00:21 A ja, podobnie jak wielu mieszkańców Olsztyna, chciałabym żeby prezydent Grzymowicz się pochwalił liczbą zasadzonych w ubiegłym roku drzew (przy ulicach, nie gdzieś za miastem). A jeśli w ogóle coś zasadził, to jaki to procent wyciętych? Nie pytam, ile miasto straciło przez te wycinki, bo nikt w ratuszu nie potrafiłby tego obliczyć (w Zachodniej Europie szacują skrupulatnie wartość każdego drzewa, w USA również - bo stare drzewa w mieście to ogromny majątek, wzrastający jak procent składany). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mir Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.03.12, 07:14 W tym mieście nie ma co liczyć na to, że ktoś kogoś pochwali. A jak nieśmiało wyraża ktoś swoją dumę z rozwoju miasta to zostanie zakrzyczany, że powinien być skromny. Aż strach powiedzieć, że lubię to miasto i moja rodzina chętnie tu przyjeżdża odpocząć od zgiełku dużych miast. Basen niewątpliwie uaktrakcyjni ich pobyt w najbliższe wakacje, jeśli pogoda nie dopisze. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynski.blogspot.com Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw 06.03.12, 10:06 Możesz zdefiniować słowo rozwój? Łukaszenka wybudował lodowiska kryte w dużych miastach, czy na tej podstawie możesz powiedzieć, że Białoruś się rozwija w stosunku do pozostałych krajów europejskich? Jeśli w niezbyt bogatym, odciętym komunikacyjnie mieście, do którego pociąg toczy się z prędkością 60km/h, z płyciutkim rynkiem pracy, który daje marne szanse na zatrudnienie absolwentów lokalnego uniwersytetu wybudujesz basen to ludzie mają skakać pod sufit i krzyczeć ROZWÓJ? To jeszcze wybuduj galerię handlową i stadion. Wtedy będzie cudowny rozwój. Igrzyska na całego. Mieszkańcy nie będą musieli pracować ani zarabiać, będą tylko przemieszczać się pomiędzy basenem , stadionem a galeriami. To będzie życie na światowym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chwali IP: *.uwm.edu.pl 06.03.12, 09:44 A ja słyszałem, że basen nie spełnia wymogów obiektu olimpijskiego bo "wyszedł" o 15 cm za płytki - czy to prawda Panie Prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ti Re: Próżność prezydenta, czyli Grzymowicz się chw IP: *.1and1.pl 06.03.12, 10:14 Gość portalu: ww napisał(a): > A ja słyszałem, że basen nie spełnia wymogów obiektu olimpijskiego bo "wyszedł" o 15 cm za płytki - czy to prawda Panie Prezydencie? Tak, to ponoć prawda. Jeśli się potwierdzi to w mojej opinii już tylko prokuratura dla winnego i taczka dla prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ** W Ostródzie się nie chwalą tylko budują IP: 195.205.47.* 06.03.12, 09:44 Nowe centrum targowe, które ma być uruchomione jesienią www.mtmostroda.pl/arena/wizualizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj,oj Re: W Ostródzie się nie chwalą tylko budują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 11:13 ...Ale wożą taczkami Odpowiedz Link Zgłoś