Dodaj do ulubionych

Admin za co nie lubisz Samoobrony?

14.06.04, 01:16
Cisza wyborcza się skończyła. Ucieszyłem się, że choć na forum Warszawy,
Katowic i Białegostoku admin nie wyciąl wątku o głosowaniu na Samoobrone. W
Lublinie, Olsztynie, Trójmieście i Łodzi cenzorzy są bardziej bezwzgledni.
Nie lubię ich.

Oddałem dziś głos na Samoobronę nie czytając listy jej kandydatów.
Postawiłem krzyżyk przy pierwszym miejscu. Do lokalu wyborczego wszedłem w
biało-czerwonym krawacie i z biało-czerwona szturmówką (nieduża flaga).
Chciałem odśpiewać polski hymn, ale przewodnioczący obwodowej komisji
wyborczej nie zgodził sie, więc zrezygnowałem.
Do 10 obwodowych komisji wyborczych zawiozłem po łubiance czerwonych
truskawek.

Kilka godzin pózniej na plakacie wyborczym znalazłem więcej informacji o
kandydatach Samoobrony. Okazało się, że jednym z nich był facet, który
przyznał sie to świadomej i tajnej współpracy ze słuzbami specjalnymi.
Zaskoczyło mnie to bardzo.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Nie wolno było tego watku ruszać od godz. 24 dnia 11 czerwca. Kto uczynił
to później, złamał prawo o ciszy wyborczej.

Obserwuj wątek
    • zielonki Re: Krajewski co nie lubisz Samoobrony? 14.06.04, 11:23
      Widać twoje wpisy na wszystkich forach.
      Tylko po co zaśmiecasz tymi bzdetami internet?
      Odpowiedzi są dwie:
      1. Albo ci za to płacą
      2. Albo to taka prowokacja zniechęcająca, czy też badająca reakcje.
      O aż taką głupotę jaką prezentujesz cie nie podejrzewam.
      • jerzykrajewski7 Ty cenzorze 14.06.04, 14:48
        Drogi Adminie!

Wiem, dokąd wyciąłeś moje posty. Nadale nie wiem jednak, dlaczego je
        wyciąłeś. Kto dał Ci taka władzę? Macie jakieś polityczne wytyczne, co
        wycinać?
        Jeżli macie, kto te wytyczne Wam wydaje? Czy ta osobą jest Jan Jaworski,
        redaktor naczelny portalu gazeta.pl?
        Kto i ile Wam płaci za cenzurowanie forum?

Czy to nie dziwne, że w portalu gazeta.pl, złożonym przez współpracowników
        Adama Michnika panuje taka bezwzględna cenzura. A przeciez kiedyś Adam
        Michnik krzyczał "Precz z cenzurą".

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• being28 Re: Ty cenzorze 14.06.04, 17:37
          Odpowiedz jest prosta. Cenzoruja Zydzi z Murzynami i pedalami. Oni sa wszedzie.
          Na szczescie A.Lepper jest z nami i dzieki niemu wygramy nowa, wolna Polske.
          Zasilek dla kazdego, podatki tylko dla bogatych, powrot do korzeni, praca u
          podstaw, obowiazek zakupu polskich produktow, wolne od czwartku do wtorku,
          obiady dla dzieci, magister za 10ha ziemi.Dodatkowo samochod dla ludu, telefon
          na kazdej wsi, 13 i 14 pensja, Wielkanoc 2 razy w roku, dozynki co tydzien...
          Program jest juz sprawdzony w praktyce. W Kambodzy prawie sie udalo. 2mln
          trupow i kraj byl juz czysty i rozwijal sie przednio. Tylko znowu pojawili sie
          oni...

PS. Do redakcji:
          Prosze uprzejmie o zalozenie podforum "Samoobrona". Przeciez to wolny kraj:)
          • jerzykrajewski7 Re: Ty cenzorze 14.06.04, 18:08
            Ten cytat z Piłsudskiego jest piękny.
            • theedge Re: Ty cenzorze 14.06.04, 18:55
              Przecz z Samoobrona!! Precz z klamcami, zlodziejami!!!!!!!!!!!!
        • redakcja Re: Ty cenzorze 14.06.04, 20:29
          Chętnie wyjaśnię. Z powodu ciszy wyborczej nie można było przez sobotę i
          niedzielę prowadzić agitacji za jakimś kandydatem. Stare wątki - jak plakaty
          na słupach - mogły zostać, ale nowa agitacja - nie. Dlatego posłałem na oślą
          ławkę (gdzie można czytać, ale nie można się dopisywać) te wątki, gdzie ktoś
          niedwuznacznie propagował swojego kandydata. Ale już wróciły na miejsce.
          Roman Antonowicz
          PS. Co do honorarium za ”cenzurowanie”, to opiekuję się forum przy okazji
          innych obowiązków. Można powiedzieć, społecznie...
          • jerzykrajewski7 Re: Ty cenzorze 15.06.04, 14:27
            Sz. P. Roman Antonowicz

Szanowny Panie!

Dziękuję za odpowiedź. Tak naprawdę dobrych cenzorów szanuję.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
            • being28 Re: Ty cenzorze 15.06.04, 14:30
              Teraz Szanowny Pan Redaktor moze juz na prezydenta miasta startowac:) Praktyka
              cenzorska odbyta, znajomosci w kulurze, sztuce i mediach sa. Reklama bedzie za
              darmo. Jestem na TAK!!!
    • Gość: Krzysio Zarzuty z Forum Kielce na które pan nie odpowiedzi IP: *.soft / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:21

"1. Pierwszego dnia w Sejmie tow. Lepper probowal zmusic poslow do podpisania
      oswiadczen, ze rezygnuja z uposazen poselskich, przy czym zadal podpisania ich
      w ciemno- bez zastanowienia sie, z czgo kto bedzie zyl, niemogac wykonywaz
      rownolegle zadnej pracy zarobkowej? Wszystkie osoby procz 3 poslow odmowilo
      zlozenie podpisu, w tym ja, pod czym takim. Co to wg Pana bylo? Moze test na
      supordynacje i zdolnosc myslenia?

2. Dlaczego Lepper majac info na temat korupcyjnych podejrzen wobec politykow
      PO w listopadzie 2001 nie zlozyl stosownego zawiadomienia, a po wypowiedzi z
      trybuny, odmowil nawet zlozenia zeznan, mowiac berzczelnie- prosze, dowody sa
      na tasmie filmowej z obrad. Co to jest ze strony Leppera, czy temu czlowiekowi
      chodzi o porzadek prawny, czy moze zastarszanie konkurencji hakami? Po co
      zalozył CIA- zeby zbierac w szerszym wymiarze takie haki? Dlaczego ostatnio
      znowu szasatal informacjami na temat Rokity w podobny sposob? W jaki sposob
      zdobywa te informacje- UB, SB i WSI mu pomaga? Czy to jest tez pozytywny
      aspekt PRL?

3.Dalczego Lepper bedac czlonkiem komisji ds kontroli panstwa nigdy na niej nie
      bywa, a kiedy chodzilo o odwolanie szefa tej komisji, przekreta posla Peczaka,
      ex Branona lodzkiego, to tez byl przeciw odwolaniu. Teraz zona posla Peczaka ma
      zarzuty za WFOS. Brawo dla Pana!

4. Teraz z lokalnej beczki. Dlaczego Samoobrona zebrala ok 100 tys na lokalne
      wybory w 2002 roku z pominieciem centralnego funduszu, i gdzie sie te pieniadze
      podzialy? Ja wiem, wie tez prokuratura- poprostu ktos ukradl. Problem w tym, ze
      prokuratura nie chce do dzis zbadac, dlaczego zbierano pieniadze do reki,
      badajac jednoczenie tylko to kto ukradl kase?

Panie drogi, dzialanie Leppera oblicznone jest jedynie na szum medialny- zero
      konkretow, nawet wtedy, gdy twierdzi, ze cos ma w rece mocnego. Na co czeka,
      kiedy zamierza robic zapowiadany porzadek? Wg mnie nigdy. Jemu tylko chodzi
      o wladze i to w bardzo bezscelnym i aroganckim wydaniu. Nie wyobrazam sobie
      tego.

Ten czlowiek nie zrobil nic konkretnego do obecnej chwili, napewno nic tez nie
      zrobi jak dojdze do wladzy. On tylko mami ludzi, ktorym zreszta sie nie dziwie,
      bo moga byc faktycznie zawiedzeni- nie miec nadzieji, liczyc jedynie na kogos
      nowego. Tylko czy czyms nowym jest Ubecja i zadawanie sie z notablami rodem z
      głębokiego PRL, kolaborowanie podczas glosowan z Millerem?"

Takie zarzuty padły na forum Kielce a pan Krajewski skutecznie je pominął, jako
      niewygodne.

Hej.

Ps. Niestety nie pomogły u nas Samoobrona "z tarczą".
      • jerzykrajewski7 Re: Zarzuty z Forum Kielce na które pan nie odpow 15.06.04, 14:28
        Odpowiedziałem na forum Kielce.
    • Gość: Bono Vox Re: Admin za co nie lubisz Samoobrony? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.04, 15:03
      Panie Jerzy, skoro jest Pan tak szalenie wyczulony na cenzurę, to proszę
      przeczytać poniższy artykuł:

kiosk.onet.pl/art.html?DB=162&ITEM=1161969&KAT=720
      Gdyby z jakiś powodów nie dotarł Pan do tego tekstu, to proszę wiedzieć, że:

2004-05-05
      "Pogróżki Samoobrony wobec mediów zaczynają wyglądać poważnie. Przy Lepperze
      pojawił się prof. Bogdan Michalski, współautor prawa prasowego powstałego w
      stanie wojennym. – Należałoby dziś wprowadzić pewne elementy cenzury –
      zapowiada. Za dwa miesiące zamierza ogłosić nowy pomysł zmian w prawie,
      który „przywoła do porządku” niektórych dziennikarzy.

Prof. Bogdan Michalski, jeden z najbardziej znanych polskich specjalistów od
      prawa prasowego, w 1989 r. otwarcie przeciwstawił się likwidacji cenzury. –
      Panie Profesorze, co by się stało, gdyby nagle pewnego dnia zniknęła z naszego
      życia cenzura? – pytał Michalskiego 5 lutego 1989 r. dziennikarz „Tygodnika
      Demokratycznego”. – Obawiam się, że wówczas – przynajmniej na pewien okres –
      faktyczna wolność prasy uległaby znacznemu ograniczeniu... – ostrzegał
      profesor."

oczywiście, więcej takich kwiatków znajdzie Pan pod powyższym linkiem. Miłej
      lektury. Pozdrawiam.

BV
      • jerzykrajewski7 Re: Admin za co nie lubisz Samoobrony? 15.06.04, 17:42
        prof. Bogdan Michalski był moim wykładowcą w Instytucie Dziennikarstwa
        Uniwersytetu Warszawskiego. Nie zgadzam się z nim w sprawie cenzury. Jego
        poglądy nie są oficjalnym stanowiskiem Samoobrony w tej sprawie.

• jerzykrajewski7 Re: Admin za co nie lubisz Samoobrony? 15.06.04, 20:37
      up
    • being28 Samoobora to łajzy 15.06.04, 20:40
      up
      • Gość: Olek Łajzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 08:51
        To prawda
        • jerzykrajewski7 Re: Łajzy 17.06.04, 17:00
          Ludzie tacy jak my
          • dudala76 Re: Łajzy 17.06.04, 19:46
            Panie Krajewski, prosze mnie oswiecic, co Pan widzi w Samoobronie ? Argumenty
            prosze
            • jerzykrajewski7 Re: Łajzy 17.06.04, 20:08
              Mogłbym z Samoobrona realizować np. poniższy program. Choc wolę go realizować
              jako osoba bezpratyjna.

Drodzy Forumowicze!

Od dziś czynię starania o założenie ogólnopolskiego Stowarzyszenia „Drużyna św.
              Jerzego” .
              Pierwsze moje kroki to zgłoszenie w Urzędzie Patentowym wniosku w sprawie
              udzielenia ochrony na znak towarowy „Drużyna św. Jerzego” oraz wysłanie wniosku
              o rejestrację domeny www.druzynajerzego.pl.

Dlaczego chcę powołać nowe stowarzyszenie? Bo na scenie politycznej i w życiu
              społecznym nie ma organizacji, która spełnia moje oczekiwania.
              Poniżej przedstawiam cele stowarzyszenia. Szukam osób, które chciałyby być w
              komitecie organizacyjnym takiego stowarzyszenia. Wymagania wobec takich osób:
              wykształcenie wyższe (minimum tytuł magister) albo prowadzenie własnej firmy od
              5 lat.

Główne cele Stowarzyszenia „Drużyna św. Jerzego”
              1. Obrona suwerenności naszej ojczyzny – Rzeczpospolitej Polskiej. Obecny
              poziom integracji europejskiej jest wystarczając. Opowiadam się z Europą
              Ojczyzn.
              2. Obrona naszej narodowej waluty – złotego polskiego. Trzeba go utrzymać
              możliwie jak najdłużej, a euro wprowadzić nie wcześniej niż PKB na polskiego
              obywatela wyniesie 80 proc. PKB na obywatela Niemiec (wskaźnik do dyskusji).
              Narodowa waluta umożliwia bowiem prowadzenie suwerennej polityki pieniężnej,
              dostosowanej do aktualnego cyklu koniunktury gospodarczej.
              3. Obrona demokratyczne państwa prawa w Polsce.
              4. Promowanie przestrzegania prawa na arenie międzynarodowej, a w
              szczególności praw do życia w pokoju bez okupacji.
              5. Obrona instytucji rodziny, rozumianej jako związek mężczyzny i kobiety,
              którego celem jest szczęście małżeńskie i wychowywanie dzieci.
              6. Obrona praw obywatelskich, a w szczególności wolności wypowiedzi i
              krytyki urzędników państwowych i samorządowych.
              7. Obrona praw podatników.
              a) Doprowadzenie do zapisania w Konstytucji RP rocznej vacatio legis na
              zmiany w przepisach podatkowych
              b) Uproszczenie prawa podatkowego
              c) Podwyższenie kwoty wolnej od podatku w PIT do 8000 zł
              d) Obniżenie stawki podatku CIT do 10 proc.
              8. Obniżenie kosztów ubezpieczeń społecznych
              a) wprowadzeni do ustawy o funduszach emerytalnych zapisu, że Powszechne
              Towarzystwa Emerytalne nie mogą pobierać od swoich klientów wyższych niż 1
              proc. opłat dystrybucyjnych oraz wyższych niż 0,1 proc. rocznie opłat za
              zarządzanie
              b) wprowadzeni kwotowych (niezależnych od wysokości wynagrodzenia) składek
              na ubezpieczenie rentowe i emerytalne
              c) system ubezpieczeń społecznych powinien być co do zasady obowiązkowy,
              ale świadomi obywatele powinni mieć prawo wystąpić z niego po podpisaniu
              zobowiązania, że nigdy nie zwrócą się do państwa czy gminy o pomoc socjalną.
              9. Dbanie o przejrzystość życia publicznego
              a) Pełna jawność oświadczeń majątkowych posłów, senatorów, radnych,
              wójtów i burmistrzów
              b) Wprowadzenie obowiązku corocznego składania deklaracji majątkowych
              przez osoby posiadające majątek wyższy niż 500 tys. zł

Cele będą osiągane dzięki lobbingowi oraz edukacji. Osobom zasłużonym w
              osiąganiu powyższych celów Stowarzyszenia „Drużyna św. Jerzego” raz do roku w
              dniu 23 kwietnia będzie nadawało Medal „Drużyny św. Jerzego”.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany uczestnictwem w działalności takiego
              stowarzyszenia, proszę o kontakt: jerzy-krajewski@wp.pl.

Informacji o stowarzyszeniu proszę też szukać na stronie www.druzynajerzego,
              ale za tydzień lub dwa tygodnie, gdy ona ruszy.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
              • theedge Re: Łajzy 17.06.04, 20:40
                Mogłbym z Samoobrona realizować np. poniższy program???
                Z Samoobrona???
                Czlowieku ty jestes glupi czy tylko udajesz?
                P.S. Zobacz sobie jak czlonkowie "Samozlodzieji" glosowali w Sejmie za
                podwyzszaniem podatkow a potem pomysl i ... zapisz sie do UPR ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka