Gość: janno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 08:07 Widzę że GW zmierza wielkimi krokami do formy gazetki szkolnej. Wiadomości coraz bardziej groteskowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esr-esr Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie 20.03.12, 08:57 apeluję o to, by redaktor nie odpuścił tak ciekawego tematu. co dalej z psem? co z panem ze schroniska? kim jest jego kolega? czy dzisiejszej nocy mieszkańcy będą dobrze spać? tyle pytań jeszcze czeka na odpowiedzi - zapowiada się seria felietonów na temat psa z osiedla Belweder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cym Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.piorunek.pl 20.03.12, 09:16 hahaha mistrzostwo hahaha:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 09:32 martwi mnie ta wiadomość o niewyspanych mieszkańcach osiedla Belweder. Pocieszająca jest za to wzmianka o dzielnych panach policjantach, ale ta niestety nie kończy się dobrze. Piesek nadal potrzebował ciepła domowego ogniska. I nie znalazł do rana... A biedni mieszkańcy poszli dziś do pracy niewyspani i wydajność ich pracy nie będzie taka jak zwykle i zmniejszony zapał do pracy z pewnością odbije sie na naszym produkcie krajowym brutto. Negatywnie. A tego przecież byśmy nie chcieli. Prawda ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 09:49 Jaka gazeta, takie i poruszane problemy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec oś.Gen Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 11:07 To was śmieszy? Całe osiedle Generałów słyszało tego psa. Przez zamknięte okno było słychać całą noc, od 21 do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak z miasta Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 11:41 Jak przeszkadza szczekanie psa to proponuję przeprowadzić się na ul .Limanowskiego. Tam nic nie usłyszycie tylko niekończący się ryk samochodów. A może na wieś tam będzie cisza, tylko te... szczekanie psów. A w lesie znów stukanie dzięciołów a , nad stawem kumkanie żab. OJ, mieszkańcy BELWEDERU urodzona błękitno krwista śmietanka. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztyniak79 Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pies 20.03.12, 12:02 Zastanówmy się, czy ten pies nie został umyślnie tam zamknięty, żeby prokurator, któremu niedawno spłonęło auto, nie mógł spokojnie spać. Skomlący pies miał na pewno symbolizować dusze osób, niesłusznie oskarżonych przez prokuratora. Ewentualnie była to potępiona dusza, która wróciła na ziemię pod postacią psa (na pewno ciemnego), i teraz będzie się błąkać po podwórkach i kortach, w pobliżu których mieszkają prokuratorzy. W każdym razie policja, prokuratura, straż miejska i hiszpańska inkwizycja powinny sprawę przebadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MDK Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.12, 12:04 1. na moim osiedlu marcują koty. proszę policję i pana ze schroniska o podjęcie interwencji. 2. rano w lesie przy moim osiedlu ćwierkają jakieś ptaszyska. cisza nocna obowiązuje do 6 rano a one już przed 5 zaczynają. proszę straż miejską o podjęcie stosownych czynności 3. na ogródkach działkowych nieopodal hodowane są kury. jest i kogut. proszę o zwrócenie mu uwagi na zbyt wczesne pianie. spać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynski.blogspot.com Sowieckie podejście 20.03.12, 12:55 Na osiedlu mieszkaniowym, zakłócany jest w środku nocy spokój. To łamanie pewnego kanonu zachowań właściwego dla cywilizacji miejskiej. Ale w Olsztynie? Zapanowało wielkie zdziwienie, że ktoś jest niezadowolony, że nie mógł w swoim własnym domu się wyspać. Może niech każdy kupi sobie krowy i świnie i trzyma na balkonie, parkuje samochody na chodnikach i trawnikach (to akurat już funkcjonuje), wywalajcie śmieci przez okno, wyprowadzajcie pieski do piaskownic na placach zabaw niech tam robią kupy. Człowiek ze wsi wyszedł, ale wieś z niego nie chce wyjść. I jeszcze ta dziwna satysfakcja, że tym co mieszkają w Belwederze (jakkolwiek śmieszna nie jest ta nazwa) to się należy odrobina niewygody bo mają ładniejsze mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
o0gurek Re: Sowieckie podejście 20.03.12, 12:58 olsztynski.blogspot.com napisał: > Na osiedlu mieszkaniowym, zakłócany jest w środku nocy spokój. > To łamanie pewnego kanonu zachowań właściwego dla cywilizacji miejskiej. > Ale w Olsztynie? Zapanowało wielkie zdziwienie, że ktoś jest niezadowolony, że > nie mógł w swoim własnym domu się wyspać. Cóż. Do tego kanonu zachowań należy również niewystawianie śmieci i butów na klatkę schodową. To nie chodzi chyba o zdziwienie niezadowoleniem. Chodzi bardziej o zdziwienie tym, że napisano o tym na stronach GW. Odpowiedz Link Zgłoś
olsztynski.blogspot.com Re: Sowieckie podejście 20.03.12, 13:04 ogurku - jeśli tak to pocieszyłeś mnie. Ale dobrze , że napisano, GW powinna codziennie pisać o takich sprawach, niech się wiedza czego się nie robi w mieście rozchodzi pomiędzy dzielnicami. Można by zrobić taki katalog zachowań nagannych i preferowanych (dla kontrastu) i rozdawać na ulicach oraz studentom:) Odpowiedz Link Zgłoś
o0gurek Re: Sowieckie podejście 20.03.12, 13:14 olsztynski.blogspot.com napisał: > ogurku - jeśli tak to pocieszyłeś mnie. > Ale dobrze , że napisano, GW powinna codziennie pisać o takich sprawach, niech > się wiedza czego się nie robi w mieście rozchodzi pomiędzy dzielnicami. Bez jaj Gazeta Wyborcza- Wiadomości z Olsztyna - W nocy szczekał pies. Poza tym niezwykle interesującą kwestią jest to, że policjanci przyjechali do takiego zdarzenia. Jak dzwonię że mi ławki na ogródku jordanowskim niszczą i drą gęby w nocy tłukąc przy okazji butelki, to przyjeżdżają dopiero jak się gdzieś w lesie wyśpią. Ps. Parkuję na piasku, bo zarówno na Słonecznej Polanie, jak i koło Mariny parkingi są właśnie na piasku. Czasem warto wyczyścić umysł ze stereotypów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak z miasta Re: Sowieckie podejście IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 18:04 No i odezwał się jakiś olsztynski.blogspot. To ja powstrzymałem się z wytknięcia tym przyjezdnym ze wsi, że w szybkim czasie robi się z nich ,,jaśnie państwo z miasta" i stają się wyjątkowo wybredni. A koty im nie miauczą ? Bo przecież marzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: Sowieckie podejście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 13:11 ojejku, jejku, nie dość że ubolewaniem nie spowodowałem uspokojenia zszarganych nerwów niewyspanych mieszkańców naszego grodu to jeszcze okazało się że mam diabła i lenina za skórą. A moje posowieckie korzenie znów poirytowały sąsiadów. fe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.uwm.edu.pl 20.03.12, 13:56 No to w końcu złapali dziś tego psa we dwóch czy nie? Czy dla dwóch silnych i sprawnych mężczyzn biorących pieniądze za między innymi wyłapywanie bezpańskich zwierząt, też był za szybki? Ile cała ta groteskowa akcja kosztowała budżet miasta? A może po prostu piesek uciekł nad ranem i nie będzie już potrzeby go łapać? A może właściciel po pieska przyjechał, zabrał go i znów na noc wpuści za ogrodzenie na kort? Doprawdy - można napisać trzymająca w napięciu nowelę i na jej podstawie potem film nakręcić. Jestem, tak ogólnie rzecz biorąc, pod głębokim wrażeniem kwalifikacji zawodowych pracownika schroniska. Będzie najlepiej, gdy mieszkańcy zrzucą się na kwotę 50-100 zł, zaoferują ją sprawnemu hyclowi a ten w parę minut załatwi temat. I jak mu nikt nie będzie na ręce patrzył, to załatwi nawet już na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak z mista Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 18:13 A co mają powiedzieć na np. starówce ? To jest MIASTO. A oni poruszyli wszystkich. Za psem biegają jacyś prokuratorzy, policja, straż miejska, pracownicy , a o krzywdzie bidulków powiadomiona została nawet prasa. Nie słuchałem ,ale pewnie mówili i w radiu i telewizji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak ze slamsów Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 18:19 A o nas nikt k ... nie pisze. Tu to się dopiero k.... dzieje, a policjanta czy prokuratora ani jednego. A im k... pies przeszkadza - śmietanka. A jaki larum wszczeli- SZOK !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba z kanką "Demoniczny był to pies, nie, to była suka..." IP: *.olsztyn.mm.pl 20.03.12, 18:26 "...Z pyska piana ciekła jej, Zerwała się z łańcucha Chciałem szybko cofnąć się Uciec przed atakiem Lecz nie było gdzie Ukąsiła mnie Pomóż mi, pomóż mi, Mam w sobie suki kły Pomóż mi, o pomóż mi, Please, please, please" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Marty Bełzy Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.03.12, 19:28 prawie tak dobre jak artykuł MB, o tym że urzędnicy jedzą zupę za 3 zł :) jakość pracy dziennikarskiej powala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GW na nowej drodze Re: Na osiedlu Belweder przez całą noc ujadał pie IP: *.xdsl.centertel.pl 20.03.12, 19:48 ^^^ zgadza się. Dobrze to ujął oOgurek: "Bez jaj - Gazeta Wyborcza - Wiadomości z Olsztyna - W nocy szczekał pies." Szanowna Redakcjo - czekamy na kolejne newsy! To niezwylke interesujące, jak dowiadujemy się m.in. o tym, że w ratuszu nie można już palić na balkonie, że nawet dobre jedzenie jest w barze urzędu marszałkowskiego, że spać u kolegi na belwederze się nie kalkuluje, bo szczeka pies. I LOVE "FELIETONY" RED. MARTY B. I LOVE "PRECYZYJNE" TEKSTY RED. GRZEGORZA SZ. I tylko jakoś red. Kurs zaczyna odstawać od tego towarzystwa - pisze o normalnych problemach tego miasta. Redakcjo drogra - coś tu nie gra. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka nie zabolały go szczęki ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 19:58 moze robil przerwy Odpowiedz Link Zgłoś