Dodaj do ulubionych

Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmentarzu

• Gość: arni Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmentarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.12, 17:34
      Jeśli Ksiądz Biskup sobie życzy to czemu nie
    • Gość: Olsztynianin Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmentarzu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 31.10.12, 23:58
      Na tym zabytkowym cmentarzu - są pochowani członkowie mojej Rodziny. Są też miejsca, które zostały wykupione w czasie gdy cmentarz jeszcze działał - niestety z uwagi na jego zamknięcie - nie zostały one dotychczas wykorzystane. A zatem co z nimi? Jaki jest ich status prawny po jego ponownym otwarciu? Jeżeli cmentarz zostanie otworzony ponownie do pochówków to czy będę mógł nadal dysponować prawami do jako ich gestor (na prawie dziedziczenia testamentowego) ?
    • Gość: mk Chcą się odizolować od plebsu? IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.12, 02:02
      Co jeszcze wymyślą, by być jeszcze równiejszym od równych?
    • privus Zawsze dużo chcą 14.12.12, 16:32
      W końcu jak katolikom za mało jest finansowania dla nich pałaców, to niech finansują jeszcze cmentarze. Ale wyłącznie na swój koszt, a nie ze środków publicznych. Problem polega na tym, że nie wierzę w uczciwość takiego postępowania i jestem przeciwny tworzeniu kolejnych nawet takich przywilejów dla urzędników kościelnych.
    • Gość: parafianin Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta IP: 82.102.5.* 16.12.12, 23:08
      moim zdaniem należy poddawać kremacji i urny umieszczać w nawach kościelnych, by wierni mieli możliwość modlitwy za pasterzy
      • edico Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta 17.12.12, 19:14
        A co będzie, jeżeli Watykan zdecyduje się ogłosić któregoś z nich świętym i nie będzie co dzielić na relikwie? Kompletna klapa w kontynuowaniu tradycji takich rytuałów.
        • Gość: jd Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta IP: *.ip-142-4-212.net 19.12.12, 08:39

a czemuż to ampułka z popiołem nie może stanowić relikwii?
          • edico Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta 20.12.12, 15:40
            A tego to zupełnie nie wiem i nie mam pojęcia kto i jak ustala reguły kultu relikwii. Jakie walory może mieć taka ampułka z popiołem wobec Scala Sancta, czyli dzwudziestoośmiostopniowych marmurowych schodów, po których szedł Chrystus na spotkanie z Piłatem i które w sposób cudowny zostały przywiezione z Jerozolimy? Nic tu nie pasuje łącznie z gabarytami.
            • Gość: mix Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.12, 15:45
              A co zrobić z takim zasłużonym?
              wyborcza.pl/1,75248,13082210,Policja__Pijany_ksiadz_nas_straszyl__Ma_zarzuty_prokuratorskie.html#BoxSlotII3img
              Kuria Biskupia chce go już teraz schować.
    • Gość: mix A może jeszcze na koszt miasta IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.13, 21:29
      i w złotych trumnach???
    • Gość: jd Re: Księża chcą być grzebani na zamkniętym cmenta IP: *.ip-142-4-212.net 26.01.13, 22:45

jestem jak najbardziej za, bo nie chcę leżeć w ziemi obok jakiegoś miłośnika ministrantów
    • Gość: mix w mieście nie ma żadnej spec. toalety dla księży IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.13, 17:47
      To jest bardziej życiowa potrzeba i nikt nawet żadnej sprawy sobie z tego nie robi.
    • art.usa Czyżby jakiś strach czarnych kuty przed hienami? 03.02.13, 18:19
      temu wysoki płot wkoło cmentarza?
      Albo wystawją sobje tam jeszcze specjalne warty,
      by lucyfer szef podziemia nie zabrał tego co swoje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka