Dodaj do ulubionych

Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob...

27.06.13, 19:39
Na początek trzeba skromnie. Biorąc pod uwagę bogaty dorobek obecnego dowództwa garnizonu Olsztyn, proponuję trzydniowy festiwal Husqvarny.
1. Dzień pierwszy - konkurs cięcia drzew
2. Dzień drugi - konkurs strzyżenia trawników
3. Dzień trzeci - koncert finałowy (tu występ jednego z wielu utytułowanych zespołów i wokalistów młodzieżowych ze Szwecji).
I nie mówcie mi "ale beton", macie go niedostatek w Olsztynie, więc bardzo proszę :).
Obserwuj wątek
    • Gość: gox I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 21:55
      A Copernicus Run, Kortowiada (jedyne tak wielkie juwenalia w Polsce), Olsztyńskie Noce Blusowe, Ogólnopolskie Spotkania Zamkowe „Śpiewajmy Poezję”, to co ?? - pies??
      Tylko ktoś kto nie urodził się w tym mieście możne tak minować reputacje Olsztyna. Już pomijam fakt, że niektóre zaprezentowane w artykule miasta są większe od Olsztyna i dysponują większym budżetem.
      • Gość: pseudotrofeus Re: I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.13, 22:43
        brednie ! "olsztyńskie kloce blusowe" to impreza tak niszowa i niepopularna, że nie warto o niej pisać poza branżową prasą. Nie mam nic do bluesa, ale chwalenie się tym wydarzeniem jest bezczelnością i brakiem pojecia na temat tego co dzieje się muzycznie w innych miastach i co można kiedy jest dobra wola. Nie mówie już o małych miastach w Europie...

oczywiście najlepszym przykładem dla nas jest Płock i Audioriver.
        Tysiące ludzi z całego świata przyjeżdzają tam, rezerwują hotele całe miesiące wcześniej, impreza jest wymieniana jednym tchem pośród najlepszych podobnych wakacyjnych eventów na świecie. Wystarczy by władze miały otwarte głowy, chciały się dogadać... W Olsztynie mamy taki potencjał na świetne i wielkie wydarzenie muzyczne, artystyczne, mamy wspaniałe plenery na jeziorem krzywym, leżący odłogiem camping, który mógłby być miejscem plenerowych wystaw, happeningów. Mamy cudowne koszary, o których latami mówi się, że powinny być zwrócone miastu i jego mieszkańcom, by mogłyby służyć jako miejsce pracy twórczej...
        Wróciłem po wielu latach mieszkania w Warszawie do mojego kochanego miasta, chcę tu pracować i normalnie żyć. Podobnych do mnie jest masa ludzi. Nie dam sobie wciskać kitu i tandetnej oferty którą proponuję stary cap z MOKu.
        • Gość: cooo ? Re: I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 23:18
          Audioriver? To festival jakiejs muzyki elektronicznej... Problem chyba polega na tym, że to kwestia gustu. Dla Ciebie przedmowco Audioriver ejst rozpoznawalny wsedzie i przez kazdego bo siedzisz w branzy muzyki elektronciznej i sie interesujesz. Ja siedzę w innej branży i znam ludzi poza granicami kraju którzy interesują się Nocami Bluesowymi. I tyle.
          • Gość: psudotropheus Re: I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.13, 23:56
            I niech się interesują, nic mi do tego. Bluesowa muzyka ma swoje wąskie, żeby nie powiedzieć wąziutkie grono odbiorców a impreza jest co tu dużo mówić kameralna i o niewielkiej randze. Porównaj skalę jeśli chcesz koniecznie próbować cokolwiek porównywać. Audioriver w Płocku to olbrzymie, z roku na rok coraz pełniej rozkwitające wydarzenie, którym żyją nie tylko tysiące przyjeżdzających do Płocka ale i same miasto. To dziesiątki tysięcy ludzi na płockiej plaży, na starym mieście, w knajpach, hotelach, sklepach, etc. Muzycznie festiwal wypada genialnie a line-up zadowala wybrednych festiwalowiczów, którzy potrafią przylecieć na to muzyczne święto z drugiego końca świata. Błagam więc, zakończmy temat porównań "olsztyńskich klocy bluesowych" ze współczesnymi festiwalami współczesnej muzyki...
          • Gość: topa Re: I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.centertel.pl 28.06.13, 01:46
            Cóż muzyka elektroniczna ma swoje wąskie grono fanów w Olsztynie, co nie zmienia faktu, ze pozostaje niszowa. Fanów nie jest wielu, więc powinni bardziej dbać o styl swoich wypowiedzi, bo one niezbyt dobrze o nich świadczą.
        • Gość: los angeles Re: I znowu wyborcza obraża olsztyn IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.13, 12:01
          100 % poparcia ! ruszmy w końcu to miasto
    • Gość: Bingo Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.13, 06:42
      Już nie długo :) www.facebook.com/OlsztynGardenFestival
    • Gość: festiwal parodiii Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.146.217.21.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.06.13, 07:27
      Zadnego festiwalu nie bedzie, Korpol chce zrobic festiwal parodii z własnej osoby, pytanie kto kupi bilety?nikt normalny
      • Gość: Asik Re: Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co r IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.13, 08:12
        To ten błazen z rady miasta?
    • Gość: .... Thrash'em All Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 08:21
      Jedno jest pewne. W naszym pięknym mieście brakuje obiektu/sali koncertowej/ w którym pomieściłoby się większe grono fanów...kiedyś w Olsztynie był organizowany Thrash'em All Festival, który z racji swojej rangi przyciągał fanów ciężkiego grania nie tylko z Polski, ale również z Europy. Dziś obserwując trasy koncertowe bardziej znaczących wykonawców i nanosząc je na mapę Polski, widzimy, że wszystkie tego typu eventy w regionie przejmuje Bydgoszcz, Gdańsk, Elbląg....nawet jak w harmonogramie pojawia się Olsztyn, to szybko jest usuwany, bądź zmieniana jest lokalizacja koncertu... nie ma większego znaczenia czy będą to koncerty Madonny czy Vadera, ale jako miasto wojewódzkie powinniśmy posiadać obiekt, który umożliwiałby organizowanie większych koncertów, a co za tym idzie przyciągał większe grono ludzi, którzy zostawią pieniądze u lokalnych przedsiębiorców...
    • Gość: mik Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.13, 08:53
      Korpol sie skończył, to partyjny działacz za srebrniki wysługuje sie w radzie miasta
      • Gość: grażvydasmikulenas Re: Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co r IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.13, 08:58
        mik, jesteś hejterem i żółć ci mózg zalewa :)
        • Gość: gość Re: Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 10:55
          Rozpocznie zespół Gó... , zakończy Big Cyc a łysy z PO poprowadzi. No i przyjedzie cały świat
    • Gość: lol Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.13, 10:53
      Padło tu porównanie Nocy Bluesowej do sztuki niszowej. Chyba organizator nie może w to uwierzyć! Ale istotnie, to rodzaj niszy w tym sensie, że blues jest historią, każdy go zna, każdy przewiduje kolejną frazę w jego budowie i to, jak go się zaśpiewa, a festiwal płocki jest nowy, z nową, współczesną muzyką, która nie wiadomo jeszcze jak się potoczy, ale ona jest, dojrzewa, poszukuje, ma nie ogranych wykonawców, jest SUPER przy starym bluesie. I to pojmijcie wreszcie kreatorzy kultury Olsztyna.
    • Gość: jarek Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.13, 11:14
      Olszyńskie Lato Artystyczne tworzą IMPREZY, a nie samo HASŁO Olsztyńskie Lato Artystyczne. Wg mnie radny Korpoliński ma racje, że nie ma wydarzenia. Bo nie ma! Nie wiem, co jeszcze myśli o tym ten radny, bo nie wypowiada się publicznie, ale cieszyłbym się, gdyby myślał o tym tak: lato tworzy promowana konsekwentnie gwiazda wielkiego formatu, którą POLSKA chce obejrzeć (nieważny nurt muzyczny, bo każdy ma fanów), a resztę lata obudowują produkty tańsze, ale ambitne, nie zapominając o lokalnej twórczości, bo to błąd największy nie dawać się ludziom zaprezentować - lokalność tworzy klimat miejsc! I jeszcze jedno - dlaczego media grają wyłącznie obce przeboje, a tak mało polskiej twórczości? Za co płacę abonament, czy za to, że mi powiedzą o pogodzie? Gdzie są mądre głowy w radach programowych tych mediów, z Radiem Olsztyn włącznie?
    • Gość: zygi A może... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.13, 11:32
      jakiś festiwal muzyki alternatywnej? Nazwę się wymyśli z przekąsem o dobrym, nośnym skrócie. Na takim festiwalu można zagrać wszystko! :) Każdy znalazłby swoją alternatywę na osobnych scenach, albo na jednej wielkiej- blues, jazz, reggae, rock, folklor, muzyka elektroniczna, klasyczna itd. i to wszystko w tysiącach rodzajów, dla każdego coś miłego, gigantyczny Bigos Alternatywy Muzycznej (BAM). I zachęta: "Uczysz się grać, wyrzucili cię ze sceny, nikt nie chce cię słuchać, jesteś buntownikiem nienawidzącym komercji? Przyjedź do nas, w Olsztynie dostaniesz azyl, zagrasz za friko na jedynym w Polsce festiwalu alternatywnym"! ;)
    • Gość: OGF Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.13, 12:10
      To w sprawie line-upu Olsztyn Garden Festiwal: cieszmy się, bo przecież przyjedzie (zespół) Gó... www.youtube.com/watch?v=4AbYpxIReOk
    • Gość: OLA Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.play-internet.pl 28.06.13, 13:11
      Już mamy festiwal Olsztynskie Lato Artystyczne zaczeło sie 2 tygodnie temu, to jedyna i niepowtarzalna bo trwajaca 2 miesiace impreza, nie wiem czemu niektorzy wierza w takie bajeczki, Przeciez to od razu widac kto za tym stoi-Korpolik i zwolniony na zbity pysk Rytsssraka za dwa dni powiedza ze to porazka miasta ze nie ma festiwalu, najglupsze w tmym wszystkim jest to ze moja wyborcza to promuje, dno totalne
    • Gość: nudyy Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.06.13, 13:51
      jak ten radny sie tam zajmuje to nie bedzie to ani smieszne ani ciekawe, tak samo jak jego konferansjerka
    • Gość: Bruk Festival Festiwal w Olsztynie na miarę ambicji. A co rob... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.13, 17:19
      jak tego zfascynowania festiwalami nie kumam tym bardziej ze w Olsztynie teraz sa spotkania zamkowe, a zaraz zupełnie z innej beczki Bruk Festival czy Noce Bluesowe, czemu o tym Wyborcza nie pisze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka