Dodaj do ulubionych

Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle...

IP: *.centertel.pl 08.07.13, 09:29
Bardzo ciekawe inicjatywy ! Bardzo dobrze ze zdecydował sie Pan na usunięcie barierki z Olsztyna, wiadomo ze nie wszystkich i odrazu ale na pewno bez nich będzie lepiej. Karta dużej rodziny to miód na moje uszy bo mam paru brzdacow i faktycznie trzeba było coś z tym zrobić...
Obserwuj wątek
    • olsztynski_taplar Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 09:35
      Hurrrrraaaaaa! Jakimi Taplarami jesteśmy, skoro nasz Wódz dumnie na blogu trąbi o usuwaniu żelastwa stawianego przez naszych znamienitych drogowców.
      Mimo że temat barier był poruszany latami, a Forum Rozwoju Olsztyna zrobiło nawet specjalną mapę, to dopiero teraz nasi przywódcy postanowili dokonać tej swoistej rewolucji.

Niech żyje nasz Wódz! Hip Hip Hurrra. Niech żyją Taplary Olsztyńskie!
      • mmascarpone Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 09:36
        A o tramwajach nic tym razem nie napisał??
        • Gość: JakTo? Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 09:51
          Jak to jest ze caly czas ludzie.potrafia tylko.narzekac ??! Zamiast sie cieszyc z pozytywnej zmiany to wola szczekac i kasac kazdego. Wiecej optymizmu, mniej politycznych gierek, ja sie ciesze ze taki przekaz idzie i ze zmian. Pozdrawiam.
          • Gość: strazak Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.net.pbthawe.eu 08.07.13, 12:17
            ja jestem bardzo zadowolony ! Pan Prezydent zawsze dąży aby było jak najlepiej i rodzina plu mi sie podoba- dzięki temu moze wiecej wnukow bede mial w rodzinie :)
            • Gość: Wąż sssssssssssssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:32
              Żmija, udław się klawiaturą.
          • Gość: JakTo? Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:12
            Bo ja to się dopiero ucieszę, jak odwołają w referendum tego nieroba Grzymowicza.
      • Gość: Positiff Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.centertel.pl 08.07.13, 09:38
        Nie wiem co to jest te fro ale dobrze ze prezydent zdecydował sie na usunięcie tych żółtych barierek. Pierwszy raz widzę taka deklaracje i wiem ze powinno być lepiej...
        • olsztynski_taplar Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 09:41
          Oho, centertel. To już klakiery z wieży korzystają z takiego operatora, który obsługuje tylko na morzu. Ahoooj marynarze politycznych fal. Czyżbyście tonęli?
          • Gość: JakTo? Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:16
            To zależy, ja np. korzystam z playa, kolega z centertela. Każdy ma odgrywać swoją rolę. Ale jak Grzymowicz nie da mi podwyżki, kopnę to wszystko w piz*u.
      • nie_ma_takiego_bicia Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 09:43
        W końcu ktoś pomyślał o karcie dużej rodziny, podobne rozwiązania funkcjonują już w innych miastach Gdańsk, Gdynia itd.
        • Gość: olsztyniak Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.net.pbthawe.eu 08.07.13, 12:21
          z dobrych wiadomosci zawsze my prawdziwi Olsztyniacy zawsze jestesmy zadowoleni
          • Gość: Wąż ssssssssssssssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:31
            Żmija, nie sycz tak!
    • Gość: Met Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.13, 09:43
      Ty tak z wazeliną - czy już bez ???
    • Gość: janek Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.ip.skylogicnet.com 08.07.13, 09:53
      Michal - kolejny nick pracownika d/s promocji Urzedu Miejskiego
    • Gość: barierki Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 10:05
      barierki mogą zostać zlikwidowane...
      najpierw nasze pieniądze już wydano na w większości niepotrzebne barierki (poutykane na siłę!) a teraz będzie się je likwidować. To już nie jest niegospodarność, to IDIOTYZM i podejrzane (!) marnowanie pieniędzy mieszkańców...
      skorzysta tylko producent.
    • Gość: Kulturalny Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 10:11
      Dla mnie poza istotną Kartą D.Rodziny z racji 3 małoletnich dzieci jest powołanie Obywatelskiej Rady Kultury. Liczę że środoiwsko kultury weźmie na swoje barki odpowiedzialność za decyzje w sferze kultury, Może trzeba zastanowić się nad strategią kultury na przyszłe lata , wczorajszy koncert Buena Vista i Noce Blusowe oraz dyskusje w kuluarach, pokazały, że środowisko kultury wcale nie jest za wielkim festiwalem muzycznym promowanym ostatnio w mediach. Brawo za likwidacje barierek czas najwyższy pozbyc sie tam gdzie rzeczywiscie byly zbedne!
    • Gość: Remi Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.147.45.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 10:16
      Barierki niech sobie zostaną po co stawiać a potem zdejmować- tylko dla estetyki?
      Co do karty dużej rodziny super pomysł takie rozwiązania istnieją w wiekszych miastach, w Olsztynie też się przyda. Moze więcej rodzin skorzysta z transportu publicznego jeśli kosztowo bedzie to atrakcyjne. Skończył się rok szkolny od razu lepiej na drogach
      • Gość: eee Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.static.chello.pl 08.07.13, 10:32
        Prezydent zauważa: "nadchodząca katastrofa demograficzna"

...przypominam ta katastrofa nie nadchodzi - ona już jest!- to prezydent podpisał rozporządzenie o olbrzymiej podwyżce cen biletów i jednoczesnej likwidacji połączeń. Było to dwa lata temu. W tym czasie nie zrobił z tym tematem nic, natomiast zostawił sobie kotlecika na referendum. Takie są fakty.
        • Gość: Kulturalny Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 10:47
          chyba nie prezydent tylko rada miasta uchwalila podwyzki cen biletow, spółka MPK chciała poprawić swoj budzet i przygotowała podwyzki,ale to radni a nie Grzymowicz decydowali, warto sie douczyć podstaw samorządu!
          • Gość: pasażer Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.13, 11:12
            Może sam się doucz, skoro innych chcesz pouczać. Jak już doczytasz, to odpowiedz na pytanie kto przedstawia projekty uchwał.
            • Gość: Kulturalny Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:21
              Nie masz racji, Grzymowicz jest niewinny.
              On chciał dobrze, jak zwykle zresztą.
              Ja mu wierzę, a że innego wyjścia nie mam, to inna sprawa.
          • Gość: Kapitan Wrona Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.static.chello.pl 08.07.13, 11:19
            Gość portalu: Kulturalny napisał(a):
            chyba nie prezydent tylko rada miasta uchwalila podwyzki cen biletow(...)

W tym wypadku na wniosek Prezydenta. Zobacz znaczek w prawym górnym rogu :)
            • Gość: No właśnie Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.centertel.pl 08.07.13, 11:22
              Czyli rada przygotowała projekt wraz z uzasadnieniem i prezydent zaakceptował, a na koniec rada zagłosowała za podwyżkami.
              • zygzak_fro.net.pl Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 12:31
                Po pierwsze jest tam napisane: "Projekt Uchwały Rady miasta" a nie "Projekt Uchwały przygotowany przez Radę Miasta", tak samo jak różne organa mogą zgłaszać np."Projekty Uchwał Sejmu", nie oznacza że to sejm je proponuje. Czytać ze zrozumieniem.

Po drugie akceptacja Prezydenta oznacza zgodę w takiej formie w jakiej on ją akceptuje - bez tej zgody nic by nie przeszło, wszelkie Uchwały Rady to właściwie formalność.

Po trzecie - wystarczy poczytać protokół z posiedzenia Rady miasta - od strony 100. Pan Popiołek z ZKM jest pracownikiem Prezydenta. Zgłasza propozycję Uchwały, którą Prezydent (sądząc po jego własnej wypowiedzi) gorąco wspiera. Nie mamy chyba więcej wątpliwości kto to zainicjował?

Piotr Grzymowicz na sesji:"(...) Dlatego w tych warunkach ta podwyżka jest konieczna i niezbędna. Chodzi i o mieszkańców Miasta i o funkcjonowanie MPK, bo tam też są zatrudnieni mieszkańcy Olsztyna (...)"
                ...a Radni mogą sobie fikać.
                • Gość: Bush! Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.centertel.pl 08.07.13, 13:11
                  Ale co to ma do rzeczy kto to uchwalił ? Przecież pieniądze idą na szeroko rozumiane funkcjonowanie spółki. Nie wiem czego tutaj ktoś nie rozumie. W całej Polsce podwyżki były w komunikacji miejskiej, chciazby ze względu na wzrost cen paliwa. Bardzo dobrze ze budują tramwaj. Szczerze mówiąc miałem lepsze zdanie o FRO a widzę ze to tylko krzykacze, mówię konkretnie o zygzaku który krytykuje by krytykować.
                  • zygzak_fro.net.pl Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj 08.07.13, 13:27
                    @Bush. Może Pan nie przeczytał całej dyskusji? Albo nie zrozumiał? Zwyczajnie odniosłem się do wypowiedzi Kulturalnego.
                    Przy okazji - wzrost cen paliwa nie uzasadniał podwyżki cen biletów, to informacja nieprawdziwa, wystarczy przyjrzeć się cenom. Mimo to w mojej wypowiedzi niczego nie oceniałem, przytoczyłem jedynie oficjalny dokument utworzony przez pracowników Ratusza - jeśli uważa to Pan za "krzykactwo" to trudno, pańska sprawa, ale zaznaczam, że to mało logiczne.
    • Gość: oj,oj Nabijanie w butelkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 10:49
      Na czyj koszt te "pozytywy"?

Czy ten kto stawiał żółte barierki z nawiązką dorzuca się do tej zmiany?
      Rodzinom wielodzietnym - a może by solidne miejsca pracy, żłobki, przedszkola i mniej liczne klasy w szkołach.
      A Obywatelska Rada Kultury przy Prezydencie Miasta nie będzie sięgać do kasy miejskiej na swe fanaberie, nieprawdaż?
      • Gość: oburzony Re: Nabijanie w butelkę IP: *.net.pbthawe.eu 08.07.13, 12:38
        Wy palikotowcy z niczego sie nie cieszycie:( chcielibyscie tylko palic ziolo i bawic sie wibratorami...
        • Gość: Wąż Re: Nabijanie w butelkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:42
          Ty chyba na nim siedzisz, bo tak radosną twórczość uprawiasz. Trollu z tego samego IP
        • Gość: oj,oj Re: Nabijanie w butelkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 13:40
          Do Palikota mi bardzo daleko, w szczególności w wyborze ziół :), więc może odpowiesz konkretnie pytanie. Jakie koszty dla podatnika wynikają z tych "pozytywów" oraz jakie realne korzyści wygenerują te wydatki z kasy miejskiej (ile miasto zarobi)?
    • Gość: Karta Duzej Rodzin Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.13, 10:52
      Karta Dużej Rodziny to jest naprawde fajny pomysl, w koncu sympatyczna akcja prorodzinna w Olsztynie, ja mam 3 córki i czasem naprawde nie stać mnie na wysłanie wszystkich na basen czy koncert, fajna sprawa
    • Gość: axaaxa Kiedy wreszcie referendum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 10:57
      Kiedy wreszcie referendum? Tego nawiedzonego bełkotu słuchać już nie można - również komentatorów na ratuszowych etatach.
      • Gość: Kulturalny Re: Kiedy wreszcie referendum? IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:25
        A co zazdrościsz?
    • Gość: jahu Programy, rady, plany czyli wielkie G... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.13, 11:14
      No i coś Pan Panie Grzymowicz konkretnego zrobił? Nic. Tylko gadanie i memłanie ozorem. Panujesz Pan już nad Hiszpanami, czy jednak maniana? Ponieważ media w dzisiejszych czasach są jakie są, to trzeba uważać, aby nie dać się omamić PRowym bełkotem, zapominając o konkretnych problemach, które tym bełkotem próbuje się przykryć... Tak bym to ujął.
    • Gość: Kapitan Wrona Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.static.chello.pl 08.07.13, 11:15
      Tymczasem w Warszawie groźba referendum również działa cuda, sprawy których nie można było załatwić od lat nagle nabrały tępa. Nie mówcie mi, ze w przypadku Olsztyna jest inaczej, bo to naiwność :)

"Pani prezydent zapowiedziała już np. wprowadzenie "Karty Warszawiaka", która ma złagodzić osobom zameldowanym w stolicy skutki podwyżek cen biletów w komunikacji miejskiej, osobiście otworzyła tunel Wisłostrady, zwolniła wiceprezydenta odpowiedzialnego za blamaż z przetargiem na wywóz śmieci i naczelnika wydziału estetyki, współprojektanta domu pogrzebowego, który zeszpecił plac Narutowicza. Teraz bierze się za plac Defilad. Gmach muzeum miał tu być prestiżową i pierwszą inwestycją."
    • Gość: Marianna Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.net.pbthawe.eu 08.07.13, 12:15
      dziękujemy Panie Prezydencie !
      • Gość: Wąż ssssssssssssssssssssssssssssssssss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 12:33
        Oho, znowu to samo IP. Ale nasza ratuszowa Żmija syczy.
        • Gość: kaiser Re: ssssssssssssssssssssssssssssssssss IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:28
          To samo IP to czysty przypadek.
          Dlaczego obawia się Pan głosu ludu?
    • Gość: ma Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.centertel.pl 08.07.13, 12:58
      Rozumiem, że osoba/y odpowiedzialne za bezsensowne ustawianie barierek zostaną pociągnięte do odpowiedzialności. I co z pieniędzmi wydanymi na te obrzydlistwa? Zwrócą nam z własnej kieszeni czy jak? Mam nadzieję, że prezydent rozumie, że dysponuję naszymi pieniędzmi, pieniędzmi mieszkańców, a nie swoimi, ratusza czy urzędu.
      • Gość: ma Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.centertel.pl 08.07.13, 13:05
        A przepraszam, niedoczytalem , będziemy mieli wiecej stojakow rowerowych, w sumie super dobrze to przemyślane. Dobrze ze w ogóle ktoś zabrał sie za usuwanie tych barierek, lepiej późno niż wcale.
        • Gość: ech Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.13, 13:39
          Fajnie, że prezydent chce likwidować problemy, które sam stworzył. Szkoda, że tylko ich malutką część.
    • Gość: Referendum !!! Referendum jak najszybciej! IP: *.uwm.edu.pl 08.07.13, 14:27
      Referendum jak najszybciej! Po pierwsze pozbędziemy się prezydenta-nieudacznika. Po drugie wreszcie warszawa zainteresuje się obwodnicą i wraz z nowym prezydentem-oby lepszym- dostaniemy ją w pakiecie
      • Gość: ehh Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.147.45.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.13, 14:47
        Ta a co palikoty mogą załatwić w sprawie obwodnicy?? PO co chwile grało obwodnicą przy wyborach (przyjezdzał minister obiecał i wrocil do wawy), a jakoś nikt się nie pali żeby budować, co zrobili radni co zrobił Protas?. Za obwodnice to rozliczyć trzeba działaczy partyjnych którzy nic w tej sprawie nie robili...
        • Gość: Głos z UWM Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.centertel.pl 08.07.13, 14:58
          Dokładnie nic to nie zmieni w obecnym momencie, Palikoty wzniecaja polityczne burze na własne potrzeby, wcześniej nic nie zrobili dla miasta a teraz grają szeryfa... To zakrawa o demagogie polityczna, Ci ludzie sa wręcz śmiesznie nawolujac do referendum. Albo polityka przysłowia im oczy, albo sa zwykłymi klakierami Palikota, albo sa po prostu głupi. Nie zgadzam sie z wieloma decyzjami prezydenta i rady miasta, ale referendum to ostateczność, a w tym momencie nie ma podstaw, mery.torycznosc argumentów palikociarni pozostawia wiele do życzenia....
          • Gość: antyjanusz Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.play-internet.pl 08.07.13, 15:37
            Właśnie, dla Grzymowicza nie ma alternatywy. Naprawdę nie widzicie tych inwestycji w Olsztynie malkontenci? Powinniście Pana Prezydenta po piętach całować, że jeszcze mu się chce za takie marne grosze z wami użerać.
            • Gość: m&m Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.13, 16:26
              Gość portalu: antyjanusz napisał(a):
              > Właśnie, dla Grzymowicza nie ma alternatywy. Naprawdę nie widzicie tych inwestycji w Olsztynie malkontenci?

Nie tylko widzę, ale muszę przy takiej jednej, już "ukończonej", mieszkać. I myślę o ucieczce. Ale przedtem spróbuję w referendum - może to on będzie musiał uciekać?
              • Gość: brawo Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.net.pbthawe.eu 08.07.13, 17:29
                Spróbujesz rozje***ć stabilizacje budżetową miasta tym referendum ? Gratuluję.
                • Gość: dżordż Re: Referendum jak najszybciej! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.13, 17:35
                  Jaką stabilizację? Grzymowicz ma kasę na jakieś komisje do badania nośności mostów (które i tak nic nie zmieniają), na badanie działa sygnalizacji świetlnej, na wyznaczanie miejsc parkingowych, śluzy, bus pasy, tramwaje... Na to kasa jest?? A na jego odwołanie nie ma? ;) Nie dziwie się ;)
    • Gość: Papuga Papuga IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.13, 17:08
      A co z papugą, którą znalazłem nad Długim? Bo jak kupię klatkę itp., to zwrot ptaka będzie z kosztami. Do jutra, do 10:00, jest za darmo ;)
      • Gość: Papuga Re: Papuga IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.07.13, 17:19
        To znaczy 20 zł wydałem już na karmę ;)
        • Gość: ! Myślałem, że zapowiedział, że rezygnuje ze IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.13, 20:40
          stanowiska prezydenta.
    • Gość: bicycle Re: Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która naj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 20:48
      no i bardzo dobrze. jakoczynny rowerzysta jestem absolutnie za tym pomyslem. popieram. bravo panie prezydencie!
      • Gość: ? Karta rodziny? Radni PIS proponowali tego typu IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.13, 23:13
        rozwiązanie w Olsztynie na początku kadencji i jakoś nie było zainteresowania. Teraz się prezydent obudził?
    • Gość: stoi mi ! Prezydent ma trzy dobre wiadomości. Która najle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 23:23
      Zamiana barierek na stojaki rowerowe polega na tym, że od jutra można o nie opierać rowery.
      Suuuper.....!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka