Dodaj do ulubionych

Szacun dla Policji

IP: *.olsztyn.mm.pl 11.07.13, 12:23
Jadąc dzisiaj rowerem ścieżką po Artyleryjskiej przed skrętem do Sądu ujrzałem na całej szerokości ścieżki rowerowej zaparkowany samochodzik.Wykonałem telefon na 997 i już po 11 minutach chłopaki z patrolu dyskutowali sobie z kierowcą blachosmroda.Mam nadzieję,że ta rozmowa wyrobi u "kerofcy" odpowiednie nawyki.Jeśli nie -no to cóż ,jestem tam często i dzwonić się nie boję.Jeszcze raz Szacun dla policji.
Obserwuj wątek
    • Gość: tratata Re: Szacun dla Policji IP: 46.115.41.* 11.07.13, 23:50
      Kapuś.
      • warmjak Re: Szacun dla Policji 12.07.13, 11:48
        Czy czujesz się świnią, gdy zauważywszy pożar, przywołujesz do niego strażaków?
        Nie, bo pożarowi należy przeciwdziałać, a kompetencje do tego ma "wynajmowana przez ciebie (bo płacisz podatek do budżetu?) specjalistyczna firma", czyli Straż Pożarna.

Nie czuj się świnią, gdy zauważywszy wykroczenie lub przestępstwo, przywołujesz do niego policjantów.
        Wykroczeniom i przestępstwom należy przeciwdziałać (chyba że sam jesteś naszym wrogiem, przestępcą, a wtedy idź do diabła) a kompetencje do tego ma "wynajmowana przez ciebie (bo płacisz podatek do budżetu?) specjalistyczna firma", czyli Policja.

Nie jesteś "kapusiem" policji, lecz jej pracodawcą.
        Płacisz i wymagasz. Telefon do niej jest twoim poleceniem wydanym własnym pracownikom.
        To, że wśród pracowników zdążają się opie...cze, nie zaprzecza tej ZASADZIE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka