Dodaj do ulubionych

wybór materaca

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.09.13, 17:55
Bardzo proszę o radę, jaki wybrać materac na łóżko. Myślę o tym, żeby nie był twardy ale jednocześnie wygodny i na którym dobrze się śpi (samej jednej osobie). Jest tak dużo materacy na łóżka, ale wybór trudny. Zależy mi na dobrym ale w przystępnej cenie.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: wybór materaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.13, 08:03
      sklep internetowy visby.pl. Kilka lat temu mieli sklep w Olsztynie. Teraz tylko internetowo :( Kupiłem i jestem zadowolony. Ceny też nie są złe. Myśle o koljenym zakupie
      • Gość: zdezorientowana Re: wybór materaca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.09.13, 19:15
        Fajnie, ale jaki to materac jest dobry. Są sprężynowe, piankowe i .t.d.
        • Gość: xxx Re: wybór materaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.13, 10:54
          im więcej spręzyn tym lepiej
          • Gość: mk Re: wybór materaca IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.13, 01:17
            Każdy materac przed kupnem dobrze jest przetestować i to najlepiej na miejscu, by później nie było żadnych rozczarowań :)
            • Gość: zdezorientowana Re: wybór materaca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.13, 09:09
              Testowanie na miejscu to niekoniecznie dobry pomysł.
              Czy te bez sprężyn mogą być dużo lepsze, czy mało lepsze ?
              Dowiedziałam się, że teraz sprężyny pakowane są każda osobno, ale czy one są wygodne ?
              Pomóżcie rozwiać wątpliwości, proszę.
              • mmascarpone Re: wybór materaca 03.10.13, 11:23
                Niedawno kupowałam materace w Selenie na Piłsudskiego. Pani sprzedająca bardzo pomocna i kompetentna. Po 5 m-cach już wiem, że pomogła mi dokonać dobrego wyboru. Mój kręgosłup mi dał to do zrozumienia :)
                • Gość: zdezorientowana Re: wybór materaca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.13, 19:25
                  Tak, pani jest bardzo pomocna. Chce sprzedać. Doradzała mi najpierw materace w c. ponad tysiąc zł. Kiedy powiedziałam, ze nie mogę sobie na to pozwolić, to zaczęła doradzać sprężynowy. Co mi to dało ? Nic. dalej nie wiem. W internecie znajduję poniżej tysiąca, ale trudno podjąć decyzję, bo nadal nie wiem, czy ten sprężynowy nie będzie mi twardy.
                  Chciałabym więcej szczegółów o tych materacach.
                  • mmascarpone Re: wybór materaca 04.10.13, 13:17
                    Każdy sprzedający chce sprzedać- w końcu na tym polega handel. Mnie ta Pani pomogła,ale ja chciałam dobry materac ,a wiem, że warto wydać większą sumę-raz a dobrze.
                    • Gość: zdezorientowana Re: wybór materaca IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.10.13, 21:07
                      Wobec tego zapytam inaczej: Czy ktoś dobrze sypia na materacu sprężynowym (nowoczesnie kazda spręzyna pakowana osobno) ?
                      Ludzie, proszę o konkretną odpowiedź, a nie to, że lepiej drożej bo lepiej. Nie wydam na łóżko 2-mies. emerytury, a chcę spać wygodnie. Kwestia tylko tego, czy materac kupię za 200 czy 700 zł, nie za 1600zł.
                      • Gość: Maggie Re: wybór materaca IP: *.182.126.128.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.13, 11:39
                        Spalo się cudownie! Przez rok.Potem zaczęły się bóle pleców, dretwiwnie rąk. Zainwestowalam w materac z gornej półki, owszem drogi, ale po 4 latach jest tak samo idealny
                        • Gość: sss Re: wybór materaca IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 13:42
                          Ja ze swojej strony polecam materac Reinfeld firmy visby.pl średnio drogi ale wart swoich pieniedzy
                          Sprezyny sa kieszeniowe jest utwardzany matą kokosowa i jest pianką visco elastic
                          dwustronny
                          z jednej twardy z drugiej strony średnio-miekki
                          dodatkowo fajny pokrowiec i wszystko ze takniny oddychajacej
                          Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka