arystokrata_el 19.04.03, 12:56 Oto dowód: www.album.com.pl/album.php?id=1533 Zdjęcie nr 21470 - "eNka6" Zobaczcie co stoi na stole!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 19.04.03, 19:23 :) Piekny widok, jak zatwardziali przeciwnicy Elbląga piją elblaskie piwo --> being, thorn, angela..... Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 20.04.03, 00:53 Pija, a nawet nie wiedza,ze wyprodukowane jest w Elblagu, przeciez tu tyle marek sie produkuje ;P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 13:30 Juz kiedys wymienialem... teraz sobie gdzies moj post znajdz :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 15:03 Wymień jeszcze raz;) chyba potrafisz? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 17:15 Wiem, ale ni powiem... szukaj sobie :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 21:35 To nie oznacza tego,ze nie wiem... jak chcesz sie dowiedziec to po prostu pojedz na Browarna i sie spytaj w biurze :P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 21:58 Ale ja wiem co sie produkuje, a chcę sprawdzić Twoją wiedzę, wiem, ze jest błędna:P Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:14 Testowac to mozesz... ale swojego brata :P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:16 Ok, inaczej:P Co poza Specjalem, Specjalem Mocnym i EB jest jeszcze PRODUKOWANA???? Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:23 No... np.Hevelius,ale ostatnio nie widzialem go w sklepach :( Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:25 Jest, jest, hm...Heveliusz mówisz???? Fakt zagiołes mnie, bo pewny co do tego piwa nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:29 A widzisz... i kto tu nie wiedzial ;P W koncu gdzie by produkowali, przeciez nie w Amberze ;))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:33 Żywiec sie przywozi w beckzach i rozlewa do butelek. Twoja kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:45 Grosch nie jest w grupie:) chyba????? W każdym razie jeśli jest to jest tak samo jak z Heinekenem. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 22:47 Niekoniecznie... Heinekena produkuja w Zywcu... a Grolscha od zawsze produkowali w Elblagu, wszystkie te 4-packi, takze te wieksze butelki, zamykane korkiem (szkoda,ze juz ich nie ma :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 23:09 Heinekena w Zywcu mówisz, hm..naprawdę???? Pierwszo słyszę. Heineken w każdym razie przychodzi do nas oryginalnie zapakowany i nasz browar pełni w tym momencie tylko role hurtowni. Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 23:13 NO nie wiem, jak z tym Heinekenem w takim razie... butelka do nim lezy na zewnatrz, a mi sie nie chce wychodzic z domu :P Jutro zobacze :) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 23:14 Nie martw się, jestem poinformowany;) Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 23:16 ja sie wole przekonac na wlasnej skorze :) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 21.04.03, 23:53 Nie znjdziesz tam żadnego napisu ELBLĄG Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 00:12 To po co chcesz grzebać w śmieciach???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.umcs.lublin.pl 22.04.03, 11:07 a KARMI? Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 13:32 A te Wasze Karmi to co to za piwo wogóle!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.umcs.lublin.pl 22.04.03, 11:08 a czerwoną WARKĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 13:31 Warka tak samo jak Żywiec, jest przywozona w beczkach i rozlewana to butelek u nas. Lech też. A carmi nie wiem czy wogóle czy przechodzi przez nasz browar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.umcs.lublin.pl 23.04.03, 09:24 i do puszek, bo piłam "elbląską" warke z puszki Odpowiedz Link Zgłoś
francuz_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 14:51 W jakich smieciach... na tarasie stalo :P Rzeczywiscie, napis: Browary Żywiec, ale nie jest napisane,ze tam produkowane :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon2 Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 13:03 francuz_el napisał: > NO nie wiem, jak z tym Heinekenem w takim razie... butelka do nim lezy na > zewnatrz, a mi sie nie chce wychodzic z domu :P Jutro zobacze :) Heineken na pewno jest produkowany w Żywcu, a czy gdzieś jeszcze w Polsce to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 23.04.03, 17:07 A mi sie wydaje, że Heinekena to przywoża z zagranicy:P Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 23:07 arystokrata_el napisał: > Oto dowód: > www.album.com.pl/album.php?id=1533 > Zdjęcie nr 21470 - "eNka6" > > Zobaczcie co stoi na stole!!! Thor_tr-a tam nie ma akurat ha ha,a piwko smaczne,a ze w Elblągu wyprodukowane nie rzutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 22.04.03, 23:23 Jak to nie rzutuje:) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: W Olsztynie lubią Elbląg 23.04.03, 10:04 No nie rzutuje bo co ma do rzeczy miasto w ktorym jest robione piwo?,juz kiedys pisałam ze nie czuje złości do miasta,moze mi sie niepodobać,ale dlaczego mam być zła ze ktoś spartaczył robote,moge być zła na ludzi,ktorzy to zrobilinp.,albo na tych co prowokują swoimi gadkami i nienawiść do Olsztyna mają tak wpojoną ze nie potrafią znieść faktu ze ktoś z Olsztyna pije piwo z Elbląga?To chyba Was bardziej boli i wam przeszkadza,my na takie bzdety nie zwracamy uwagi-dawno wyrosłam z takich dziecinnych zachowań obrazania sie na coś czy na kogoś-a na piwo ?????no to musiałabym byc szczeniakiem,aby tak myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 23.04.03, 10:38 Potrafisz sobie tylko komplikować sprawę;) Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 25.04.03, 23:27 angela dorownywala sie poziomem wypowiedzi do beinga czy ola4, widze ze teraz jest juz normalna Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: W Olsztynie lubią Elbląg 25.04.03, 23:58 co znaczy normalna????Ty nadal mnie nie rozumiesz????being i ol4 mowią to co myślą a tak sie składa ze w wielu kwestiach myślą podobnie do mnie,chcesz abym troche pobluzgała i poprowokowała nie mam dzisiaj takiego nastroju,to co wcześniej pisałam w swoich postach na Olsztynie nie odbiegało formą od teg co pisałam tutaj,ale niektorzy nie potrafią czytać nie rozumieją i krzyczą opowiadając jakies bzdety,tak tak mowie o niektorych z Was... Odpowiedz Link Zgłoś
arystokrata_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 26.04.03, 00:00 spójrz na siebei, pozniej mow o kims, ale teraz sie juz poprawilas, to widac;) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: W Olsztynie lubią Elbląg 26.04.03, 22:39 Stary - ty sobie sam stwarzasz problemy. Ta nienawiść mieszka w Twojej głowie, niczyjej innej:( Gdybyś dobrze czytał nasze posty, to byś wiedział, że nas tak naprawdę mało interesuje kto skąd jest, ale KTO JAKI JEST. A to jest zasadnicza róznica. A Ty jesteś NIJAKI. :P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 27.04.03, 19:23 Ja moge zacytowałąs olbrzymią ilość wątków, któe prześwaidczą,żepo prostu MASZ TYLKO 5% RACJI!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 19:10 Dobrze, ze mnie tam nie bylo, bo oberwaloby mi sie ze Elblaga nie lubie, cy cus... :oD Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 27.04.03, 19:25 Witaj ponownie na forum_el. Dawno Ciebie nie było tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 20:06 Malo czasu, duzo pracy :o((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 27.04.03, 20:23 To dobrze,że dzisiaj znalazłeś odrobine czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: W Olsztynie lubią Elbląg 27.04.03, 21:19 Gość portalu: detritus napisał: > Dobrze, ze mnie tam nie bylo, bo oberwaloby mi sie ze Elblaga nie lubie, cy > cus... :oD Oj, detritus - czekaliśmy na Ciebie przy piwku:) Mieliśmy nadzieję na jakąś pasjonującą dyskusję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: W Olsztynie lubią Elbląg 27.04.03, 21:51 Gość portalu: detritus napisał(a): > Dobrze, ze mnie tam nie bylo, bo oberwaloby mi sie ze Elblaga nie lubie, cy > cus... :oD No coś Ty jesteśmy powaznymi ludzmi i nikt o takie rzeczy nie ma do nikogo zalu,nas ta historia bardzo bawi i jesli juz ktoś wspomniał to ubawiliśmy sie po pachy smiejąc sie z głupich przepychanek,dostać to Ci sie moze jak nie odwiedzisz Lady,nawet nie musisz sie ujawniać wystarczy ze weźmiesz markera i sie podpiszesz jak nikt nie bedzie widział:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: W Olsztynie lubią Elbląg 28.04.03, 00:01 Nie, detritus, nie możesz tak po kryjomu!!! Musisz z otwartą przyłbicą!!! Przy elbląskim piwie podyskutować itp. Z pewnością fajnie będzie:))) Lady z towarzystwem czeka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 09:10 No i sie naraze... Wybacz student, wybacz francuz, arystokraty o wybaczenie nie smiem prosic... Ale byle nie przy elblaskim piwie! No nie trawie go i tyle ;o) Jak znajde czas to na pewno wpadne, moze w nastepnym tygodniu :o) Jesli nie, to przynajmniej postaram sie nabazgrac cos potajemnie ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 30.04.03, 10:37 Każdy czegos nie lubi Detritus;) Ale mogłeśpowiedzić, że nie lubisz Specjala czy tam EB, a nie, że nie lubisz elbląskiego piwa;P Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Olsztynianie -a może spotkanie w Elblągu??? 27.04.03, 21:33 Co o tym sądzicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 30.04.03, 06:55 Panowie. 1. W Elblągu jest produkowane/rozlewane: Specjal, EB (koniec marki w sierpniu), Hevelius i Grolsch. Browar Elbląski jest częścią grupy Żywieckiej, której właścicielem jest Haineken. W razie potrzeby browar może rozlewać inne piwa grupy Żywiec (np. Warka). Na pewno nie jest robione Karmi (Carlsberg-Okocim) czy Lech (Kompania Piwowarska). No wiecie, mieć swój browar i nie wiedzieć, co w nim robią. Ech, lokalni patrioci ... ;o) 2. Nie zauważyłem, by Angela czy ktokolwiek inny z Olsztyna ział nienawiścią do Elbląga. Nie mniej ze smutkiem przyjmuję fakt, że co jakiś czas ktoś rozpęta u was lub na forum Olsztyn durny wątek typu "A my jesteśmy lepsi, bo mamy wyższe latarnie na ulicy" i kilka osób zamiast racjonalnie spuścić go do kanału, niepotrzebnie daje się emocjonalnie wciągnąć w wir steków bzdur i pomówień. Obiektywnie równioeż stwierdzam, że bardzo często takie idiotyczne wątki rozpętują się w skutek pisania przez _el-e, gdzie gołym okiem widać jakiś ukryty kompleks niższości. A przecież można normalnie. Prawda, studencie_el? Apeluję więc do was - skończcie z tymi głupotami, bo z takich "świętych wojen" to już nawet dzieci w przedszkolu wyrosły. Jak ktoś coś głupio palnie - zignorujcie. Mieliśmy już kilku idiotów na forum (Chrobry, Elżbieta), ale totalna olewka i niepodejmowanie dyskusji wywiały ich z naszych łam. 3. Jest mi niezmiernie miło, że w Olsztynie lubią elbląski Specjal. Dla rewanżu proszę o łyk Juranda - do dostania w PSS-ach i lepszych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 30.04.03, 10:44 Gość portalu: pioter napisał(a): > Panowie. > 1. W Elblągu jest produkowane/rozlewane: Specjal, EB (koniec marki w sierpniu), Jeszcze np Specjal Mocny > > Hevelius i Grolsch. tak, to prawda, ale ja nie byłem pewien:P - wkońcu tyle piw jest rozlewanych tutaj, że po prostu nie można sie połapać;))))) cojest produkowane, a co przlewane;))) >Browar Elbląski jest częścią grupy Żywieckiej, której > właścicielem jest Haineken. No tak, nic nowego tu nie powiedziałeś:))))) >W razie potrzeby browar może rozlewać inne piwa > grupy Żywiec (np. Warka). Na pewno nie jest robione Karmi (Carlsberg-Okocim) > czy Lech (Kompania Piwowarska). > No wiecie, mieć swój browar i nie wiedzieć, co w nim robią. Ech, lokalni > patrioci ... ;o) Mój drogi rozlewane są tu na bierząco : WARKA, ŻYWIEC, LECH, KARMI, TATRA, TYSKIE;) I BYĆ MOŻE COS TAM JESZCZE. POZA TYM HEINEKEN JEST TUTAJ PRZYWOZONY W ORYGINALE I NASZ BROWAR PEŁNI W TYM MOMENCIE ROLĘ HURTOWNI DLA TEJ MARKI. 2. Ok!!! 3. W porządeczku Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 30.04.03, 10:47 Pioter: A może wymienisz wszystkie spółki , ktore tworzą ALSTOM??? ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.03, 17:53 Nie, Karmi i Lech na pewno nie są rozlewane w Elblągu, gdyż są to produkty firm konkurencyjnych. To tak, jakby w fabryce BMW mieli produkować Fiaty. Co do podgatunków pisząc Specjal miałem nam myśli całą rodzinę (więc nie tylko także Mocny, ale i Full Light, bo i taka odmiana jest produkowana, o czym oczywiście nie wiecie, studencie). Co do Alstomu - wybacz, ale etap z odpytywaniem mnie mam już w życiorysie za sobą. I co to niby miałoby udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 30.04.03, 17:59 Gość portalu: pioter napisał(a): > Nie, Karmi i Lech na pewno nie są rozlewane w Elblągu, gdyż są to produkty firm Wytłumacz zatem skrzynki Lecha pod magazynem HBC na Mazurskiej:) HBC to dystrybutor piwa z Elbrewery:) > myśli całą rodzinę (więc nie tylko także Mocny, ale i Full Light, bo i taka > odmiana jest produkowana, o czym oczywiście nie wiecie, studencie) Oj wiemy Pioterku wiemy:)))), myslę, że w poprzedniej wypowiedzi wyraźnie widnieje napis NP, a że jeden przykład podalem o niczym to nie świadczy. Chyba się ze mna zgodzisz?? . > Co do Alstomu - wybacz, ale etap z odpytywaniem mnie mam już w życiorysie za > sobą. I co to niby miałoby udowodnić? Mówisz,że tak się znasz na przemysle elbląskim, więc:))) Rozumiem, że tylko browarnictwo Ci w głowie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: W Olsztynie lubią Elbląg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.03, 18:01 Ale jeśli koniecznie chcesz: ALSTOM Konstal SA ALSTOM Power Sp. z o.o. ALSTOM Power FlowSystems Sp. z o.o. ALSTOM T&D SA Poza tym bieżąco pisze się przez ż, nie rz. Upsssss! ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
student_el Re: W Olsztynie lubią Elbląg 30.04.03, 18:05 Ja mówiłem o Elblągu:)))))))))) Ja wiem,że każdy potrafi używać internetu i nei ma problemu z wejściem na stronę www.alstom.pl ;)))) Ale gdzie w Elblągu Konstal????? ?????????????????????????????? Poza tym mówię o wszystkich spółkach:))) <tego nie znajdziesz na stronie> Odpowiedz Link Zgłoś