Dodaj do ulubionych

temat pogodowy

15.09.05, 22:52
nadchodzi jesien. Zjadą sie policjanty do szkoły, ludzie wracają z biwaków....
A ja o Szczytnie najbardziej z jesieni wspominam, że można iść po łydki w
liściach.... a ja lubie :) Co więcej jesienią? chłody, chłody... tylko te
liście pamiętam, najbardziej pachnące i szeleszczące....
Obserwuj wątek
    • mbj42 Re: temat pogodowy 04.10.05, 21:12
      camillie napisała:

> nadchodzi jesien. Zjadą sie policjanty do szkoły, ludzie wracają z biwaków....
      > A ja o Szczytnie najbardziej z jesieni wspominam, że można iść po łydki w
      > liściach.... a ja lubie :) Co więcej jesienią? chłody, chłody... tylko te
      > liście pamiętam, najbardziej pachnące i szeleszczące....
      >
      też lubię jesień, ale do pierwszych śniegów
      szczególnie podziwiam kolory jesieni, liście roślin w moim ogrodzie codziennie
      inne, coraz piękniejsze, póki są...
    • mbj42 Re: temat pogodowy 04.10.05, 21:22
      szkoda jeszcze, że dzień tak się skraca
      • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 18:18
        mbj42 napisał:

> szkoda jeszcze, że dzień tak się skraca

to mnie najbardziej boli.... wychodzę do pracy - ciemno, wracam, ciemno....
        jedyne chwile w weekendy, zeby dzien miec dla siebie, odrobine swiatla... :)
        • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 18:39
          Czy jesień to tylko smutki? Po szalonym lecie jest czas się wyciszyć... trochę
          romantyzmu, melancholi. liryki... a później tylko zima i zima... i byle do wiosny.
          • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:03
            mbj42 napisał:

> Czy jesień to tylko smutki? Po szalonym lecie jest czas się wyciszyć... trochę
            > romantyzmu, melancholi. liryki... a później tylko zima i zima... i byle do wios
            > ny.

romantyzm, melancholia, liryka.... tak, ale przy świetle słonecznym. Rzadko jest
            tak, że lubie pochmurne, zimne dni... tylko wtedy, gdy jestem zmęczona
            niekończącym się upałem, lub gdy mam gorączkę.... czasem, gdy mam dużo pracy i
            lepiej, że nie jest ladnie.
            Jesień zaczyna pokazywać swoje kolory, kiedy oczu nie można oderwać, gdy się
            chłonie :) to plus jesieni :)
    • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:00
      i te wieczory... takie długie... takie ciepłe i przytulne...
      • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:05
        towarzysko najkorzystniejszy okres
        • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:06
          co człowiek, to pogląd :)
          • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:09
            i doświadczenie
            • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:13
              może kiedyś polubie jesień absolutnie :) na razie jednak krótki dzień mnie
              zniechęca do czegokolwiek...
              • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:18
                może to cyniczne, ale zaakceptować można wszystko, jeśli jest pomysł, jak to
                wykorzystać... mam coś w sobie z człowieka nocy (nie człowiek netoperek, ale
                raczej nocny Marek)
                • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:22
                  zgadzam się z Tobą, MOŻNA, ale ja obecnie NIE CHCĘ akceptować krótkiego dnia.
                  Wiem, że tak będzie zawsze, że dzień nieubłaganie się skraca o tej porze roku.
                  Nie jest moim celem narzekanie, w końcu jest czas na robienie na drutach np :)
                  Ale wciąż tak mało mam tego dnia przez pracę, że tęsknie już teraz do zmroku o
                  22:00 :)
                  • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:33
                    Rozumiem, też kiedyś byłem bardzo młody... (ech... - wzdycham), wymyśliliśmy, że
                    na zimę jak ptaki, polecimy do ciepłych krajów; było cudnie... te oceaniczne
                    wyspy, palmy, plaże, widoki, opalające się piękności... po prostu bajka! Nie
                    mogę Tobie tego teraz radzić - tsunami zniszczyło wyspę na której się opalałem,
                    a bomby zastapiły rozrywkową muzykę na Bali...
                    • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:43
                      nie umiem marzyć o ciepłych krajach, bo nigdy nie byłam :) zresztą, trudno mi
                      marzyć o miejscu nie 'swoiskim' :) wszystkie mysli o cieple i dlugich wieczorach
                      są oparte na znanych mi miejscach i sytuacjach. Rakiem jestem, więc tak mam :)
                      • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:49
                        ja mogłem podobno tylko marzyć, a pojechałem i to nie raz, obecnie to jest tak
                        łatwe, jak kiedyś wyjazd do NRD, przynajmniej raz warto tam pojechać, łatwiej
                        sobie wyobrazić, jak może wyglądać raj...
                        • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:52
                          myślę, że kiedyś się wybiorę.... :)
                          • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 19:57
                            najciekawsze są wyprawy trampingowe, kiedyś na Wilczej w W-wie była mała
                            księgarnia globtrotera, poczytaj zanim zadecydujesz, ja też mogę doradzić
                            • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 20:55
                              nie wiem, ile potrwa, zanim się wybiore... nie zmieniaj nicka, jakby co :)
                              • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:00
                                jestem bliźniakiem, ale mbj42 mam już od 7 lat, a mówią o naszej zmienności...
    • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:03
      napisz jeszcze z dwa razy, to pobijemy nasz rekord, a wieczór moze byc
      ciekawszy, mimo braku słońca
      • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:05
        jaki rekord bijemy? :) wieczór jest niezwykle miły, nawet bez przekraczania
        granic :) Oczywiście mówię o naszej rozmowie tu :)
        • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:06
          jestesmy na 8 miejscu w forach prywatnych-regionalnych.... bywało lepiej :)
          • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:11
            no pięknie, widzę, że z Tobą można mile spedzić wieczór, a na dodatek
            sprowadzasz na ziemię, podobno mnie czasem trzeba, ale żeby rak...
            • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:22
              raki, wiec na wspak. I żadne horoskopy tu nie mają zastosowania. Ja osobiście
              nie wierzę, bo jak może być 12 grup ludzi o podobnych cechach? Zresztą, czytając
              o innym znaku zodiaku, nie wiedząc jakim, wszystko można dopasować do siebie.
              Kwiestia sformułowań, a one są tak skonstruowane, byśmy czytali horoskopy.
              Więc jeśli horoskop to tylko pewnie osobisty, z godziną urodzenia itd, ale
              zastrzegam, ja wierzę tylko w siebie, a horoskopy to bujdy :)
          • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:13
            popatrz tylko na dzień dzisiejszy, jesli reszta pójdzie w nasze slady, to bedzie
            ruch, a ja przyjemność rozmowy z Tobą
            • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:18
              pójdą, pójdą... tylko myslę, że brak reklamy forum :) może w kurku coś by zamieścić?

Dziekuje za miłe słowa :) Wzajemnie :)
              • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:31
                kiedyś byłem fachowcem od socjotechnik, wystarczy wymyślić prawdopodobną plotkę,
                która ruszy szerszą grupę, a później umiejętnie i w "zaufaniu" ją uruchomić,
                potrzebny tylko pomysł
                • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:34
                  skoro byłeś fachowcem, licze, że cos wymyslisz :)

a reklama mogłaby być np: sprzedam dvd nowe za 5 zł, zajrzyj na forum
                  ortelsburg, gazeta pl :)

Myślisz, że podziała :)
                  • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:51
                    wszystko zależy od tego, kogo chcesz przyciągnąć, jeśli tych co nie mają dvd i
                    środków na nowy to tak, jeśli grupę śliniących się na widok pań w negliżu, to
                    wystarczy licytacja "filmiku z dawnych lat" jakiejś znanej damy, itp itd chyba
                    na początek musimy okreslić o kogo nam chodzi
                    • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 21:57
                      Mysle, że nalezy skierowac się do wszystkich Szczytnian po to, by osoby, którym
                      spodoba się idea i tworzący się klimat forum zostały, a pozostałe odejdą same.
                      Nie sposób teraz klasyfikować ludzi, bo nie wiadomo, co ma w sobie ktoś bez dvd
                      i ktoś kto marzy o płycie :)
                      Może Mati jakis pomysł da? ja się będę upierac, że potrzebna jest reklama, ale
                      nie w internecie, tylko 'papierowa' :)
                      • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:05
                        każda reklama coś daje, ale upieram się, że na poczatek musimy wiedziec smi o co
                        nam chodzi, może ktos by się jeszcze wypowiedział?
                        • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:09
                          może się ktoś wypowie, w każdym razie ogłoszenie łatwo zamówić:
                          www.kurekmazurski.pl/5_39/ogloszenia.php
                          Wiesz, sądzę, że kształt ostateczny forum nadadzą ludzię tu się skupiający, więc
                          reklama powinna być otwarta :)
                          • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:18
                            poczekamy na kogoś?
                            • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:28
                              poczekajmy więc :)
                              • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:32
                                ok ;-) , ale nie bezczynnnie, co z GG?
                                • camillie Re: temat pogodowy 05.10.05, 22:45
                                  no właśnie, co z gg?
                                • mbj42 Re: temat pogodowy 05.10.05, 23:53
                                  Dobranoc! Jesienne wieczory mogą być takie przyjemne...
                                  • mati_77 Re: temat pogodowy 06.10.05, 09:29
                                    Chetnie przylaczylbym sie do waszej rozmowy, ale wierzcie mi ze specjalnie
                                    pozbylem sie komputera z domu. Siedze przed tym telewizorem 9 godz. dziennie
                                    codziennie od 6 lat. Moje oczy juz domagaja sie okularow, wiec moge wam
                                    powtorowac jedynie do 18 (chyba ze mam jakas dodatkowa prace, wtedy siedze dluzej).
                                    A wracajac do reklamy forum. Camill, juz wspominalem o tym ze nie chce tego
                                    reklamowac. Jest nas malo, ale ktos tu nowy co jakis cas zaglada ---> mbj42
                                    (usmiech w strone Mapeta ;-) Na forum Gazety nie trafiaja gowniarze, sa to
                                    ludzie, tak sadze inteligentni, ktorzy nie szukaja taniej rozrywki. Niedlugo
                                    bedzie rok jak dziala forum Szczytno, a mamy wiecej osob stale piszacych i
                                    wiecej postow niz inne fora regionalne.
                                    • mbj42 Re: temat pogodowy 06.10.05, 12:19
                                      dzięki za uśmiech, ale Mapet ciągle w Londynie,
                                      • mati_77 Re: temat pogodowy 06.10.05, 12:21
                                        Wiem, wiem. Ale na pewno masz z nim większy kontakt niż ja. Po tej stronie Kefir
                                        • mbj42 Re: temat pogodowy 06.10.05, 12:25
                                          jasne
    • mbj42 Re: temat pogodowy 18.10.05, 00:29
      a złota jesień wraca, ale nie sama - coś (ktoś) z nią...
      nie czujecie tego dziwnego napięcia?... poczucia niepokoju?... oczekiwanie na...
      właśnie, na co?... może złe, może dobre, może... miłość, samotność, zmiany,
      sukces, przygoda...
    • mbj42 Re: temat pogodowy 20.10.05, 00:21
      szybko się z Wami rozmawia, to lubię
      • camillie Re: temat pogodowy 20.10.05, 22:19
        nastąpiło zdaje się, ogólne spłoszenie :) sam nam wyłuszczyłeś co i jak i okazało się, że to jest zabawa do pewnego czasu.... :) poza tym - praca.
        • mbj42 Re: temat pogodowy 21.10.05, 01:39
          tak to właśnie się stało, ale i tak było mi z Wami miło
        • mbj42 Re: temat pogodowy 21.10.05, 01:41
          ale pogoda się poprawiła (na chwilę, ale jednak) - to w sprawie pogody
          • camillie Re: temat pogodowy 21.10.05, 17:59
            w Warszawie cały dzień boskie słońce :)
            • mbj42 Re: temat pogodowy 22.10.05, 01:49
              a ptaszki odlatują...
    • mbj42 Re: temat pogodowy 23.10.05, 01:16
      Boże, jak ten Rafał grał... słuchając takiej muzyki nie boję się przydługich
      jesiennych wieczorów, nawet jak pada deszcz...
      • camillie Re: temat pogodowy 23.10.05, 16:33
        pogoda w szczytnie w weekend boska :) jak pięknie! chcę mieć kilka dni wolnego i połazić po lesie, ech...
        • mbj42 Re: temat pogodowy 23.10.05, 23:52
          do wielkiej ulewy byłem w lesie - co za tłok... a po deszczu będą grzybki...
          lubię duszone, a Wy?...
        • mbj42 Re: temat pogodowy 24.10.05, 21:42
          wracałem z Warszawy, a niebo wyprawiało istny teatr kiczu, obrazy były takie
          urozmaicone, kolorowe, na tle złotej jesieni, jakbym zwiedzał światową wystawę
          malarzy, którzy uparli się, by odwzorować wszystkie stany nieba na najmniejszej
          przestrzeni... później nagły zmrok i rzęsisty deszcz dla zmycia akwareli...
        • mbj42 Re: temat pogodowy 25.10.05, 16:27
          jezioro takie zapłakane... ale za to będą grzyby!
        • mbj42 Re: temat pogodowy 26.10.05, 01:02
          idzie wiosna?
          • camillie Re: temat pogodowy 26.10.05, 12:15
            czujesz się wiosennie? :)
            • mbj42 Re: temat pogodowy 26.10.05, 14:14
              tak, wiosna przyszła w nocy...
              • camillie Re: temat pogodowy 26.10.05, 14:31
                :) jak to możliwe? w srodku jesieni....
                • mbj42 Re: temat pogodowy 26.10.05, 14:42
                  a skąd tyle światła w środku jesiennej nocy?... to tylko może DIAMENT!
                • mbj42 Re: temat pogodowy 27.10.05, 22:48
                  kto mówi o jesieni?... dzisiaj było tak pięknie...
                  • olobaid Re: temat pogodowy 30.10.05, 18:45
                    co za słodkie brednie
                    teraz mamy kapitalizm
                    i mamy pogodę tylko dla bogaczy
                    dosyć tej słodyczy, bo mnie zemdli
                    olo
                    • mbj42 Re: temat pogodowy 30.10.05, 18:53
                      nareszcie ktoś jednoznaczny i jaki miły...
                      • tamaragaj Re: temat pogodowy 31.10.05, 16:15
                        a mnie się podobało - Camillie i mbj - kontynuujcie proszę
                        T
                        • olobaid Re: temat pogodowy 31.10.05, 17:29
                          hi hi ha ha, romansik na forum wygasł, prawda? wszystkie pory roku zaliczyliście
                          w tydzień i pozostała garść popiołu
                          olo
                          • mbj42 Re: temat pogodowy 31.10.05, 17:47
                            jeden rok się kończy i zaczyna następny,
                            to jest cykliczne - olo
                            to co camillie - zaczynamy nastepny?
                            tak "cynik", a dobre rozwiązanie podsunął
                            m

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka