Dodaj do ulubionych

Jutro Tour de Pologne w Olsztynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:42
Mój syn jest w maturalnej klasie. Ma 5 nowych "michałków" 2x w tygodniu i
tylko 2 godziny rozszerzonej matematyki, z której maturalne wyniki będą
decydowały o przyjęciu na studia. Jedna z tych godzin przypada na wtorek -
dzień przejazdu kolarzy. Niech Karpowicz kibicuje komu chce i kiedy chce, to
jego sprawa, ale niech nie wpie...a się w edukację mojego dziecka. Wierzę w
rozsądek dyrektora szkoły.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rodzic Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:52
      Mam też pytanie do jaśnie wielmożnego kibica Karpowicza. Ile Olsztyn zarabia na
      Tour de Pologne? Czy może nie daj Boże dokłada z subwencji państwa
      przeznaczonej na olsztyńską kulturę fizyczną, w tym organizację w szkołach dnia
      sportu. Wolę, żeby moje dziecko czynnie uprawiało sport niż oglądało. Telewizor
      posiadam.
      • Gość: Uczeń :P Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.ols.vectranet.pl 05.09.04, 23:11
        Troszeczkę kultury... co? W tej sprawie chyba powinien wypowiedzieć się pański
        syn a nie pan. Jeżeli zaś pragnie on zdawać matematykę na maturze to czemu nie
        wybrał klasy w której jest ona przedmiotem wiodącym – na pewno by było wtedy
        więcej godzin niż dwie tygodniowo.
        ... a może po prostu za mało się pan wpier... w jego edukacje?
        Rozumiem pana zdenerwowanie jednak bardziej razi mnie sposób pana wypowiedzi.

PS. Też jestem w klasie maturalnej i doskonale wiem, że jeżeli ktoś chce się
        uczyć to jedna opuszczona godzina nie stanowi przeszkody.
        • koobra Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie 05.09.04, 23:46
          współczuję ,tak ta godzina może przeważyć szalę ,trzeba się uczyć
    • Gość: sodomita Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:00
      jest poczatek wrzesnia, ciekawe czy syn pelna para zaczal sie uczyc? ja
      zaczynalem na poczatku kwietnia, startowalem niemal od 0, a mature skonczylem ze
      srednia 5,4. zeby nie bylo zarzutow o jakosc szkoly - bylo to lo2.
      czy trzeba sie przypierd... do wszystkiego? moze jakies pozytywy znalezc w calym
      wydarzeniu, a nie lamentowac z powodu jednej glupiej godziny matmy. swoja droga,
      ciekawe ile takich godzin synek opuszcza bez wiedzy i zgody tatusia...?
      • Gość: Rodzic Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 02:33
        Syn uczy się też w LO2. I tam jest troszkę inaczej niz u ucznia, który od I
        klasy wybrał sobie profil. Wyjasniam, że to dzieciak marudzi na te michałki i
        za małą ilość godzin matmy i fizy (miały być 3, a są 2). Dzieciak przez wakacje
        przygotowywał się do toefla i Satów (dla prosto myślących wyjaśniam, że to
        plany i ambicje dziecka, a nie moje-uwierzcie,że są tacy młodzi ludzie, którzy
        sięgają wyżej niz wysoka średnia z matury ;))))) Chłopak ma jeszcze inne
        zajęcia, nie tylko szkołę, na których baaaardzo mu zależy, a które zajmują mu
        tyle czasu co szkoła. Dla niego każda minuta w ciagu doby jest cenna. Wiem, że
        zawagaruje jeśli będzie miał oglądać kolarzy. Przyleci do domu porobić zadania
        z olimpiad. Wychowawca go zna i sam usprawiedliwi ;))))
        Dla "tych lepiej wiedzących": Trudno uwierzyć, ale są jeszcze w Olsztynie
        ludzie ambitni, którym coś się chce i dążą do celu. Są jeszcze tacy, którzy
        wiedzą, że alkohol czy koksy sprawiają, że miesiąc ciężkiej pracy na treningach
        idzie się bujać.
        Powiedz sodomita jak dalej potoczyły się Twoje losy?
        • Gość: fgfgd Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.04, 07:39
          skoro jest taki zdolny i pilny to te parę godzin wykorzysta z zyskiem dla
          siebie. na pewno więcej się nauczy sam niż w szkole. a dla większości nierobów
          taka gratka jak legalne wagary to szansa na przedłużenie wakacji. niech się
          cieszą póki mogą.
          pozdro
          • Gość: subiekt Re: Jutro Tour de Pologne w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:31
            Jeśli sądzisz ,że ta jedna godzina zaszkodzi Twojemu dziecku to chłopie żyjesz
            chyba na innej planecie ,zajmij sie sam czyms bo widocznie od nadmiaru wolnego
            czasu komórki Ci się skleiły skoro takie bzdury wypisujesz ,synuś widocznie tak
            kuje bo jak patrzy na tatusia to mu sie niedobrze robi i nie chce skończyć jak
            ion sam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka