Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.77

08.09.04, 21:03
Jedzie Olsztyn Piękny - jedzie, jedzie -
wszędzie radość z sobą wiedzie.....
Lud go wita sercem całem,
Wita szczerze i z zapałem.
Garnie się do niego wszędzie
Tłumnie, gwarnie a serdecznie.

Jedzie Olsztyn Piękny - Jedzie, jedzie...
Wszędzie postrach z sobą wiedzie.
Choć rozbrzmiewa hasłem stałem
Olsztyn Piękny - witać z zapałem :)
Ale szepczą zbiry wszędzie:
"Diabeł nie spi"... Niebezpiecznie!

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 08.09.04, 21:11
      My tu gadu ,gadu ,a Rita strzela!
      Gratulacje!
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 08.09.04, 21:18
        tak, spaliście wszyscy jak zabici - a pogoda jaka u Was ?
        • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 08.09.04, 21:20
          pogoda u nas jak w piosence:)
          www.ewa.bicom.pl/karaoke2/k202.htm
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 08.09.04, 21:23
            witam giga - taka jesień Czerwonych Gitar to piekna jesień, melodyjna,
            śpiewająca i ciepła , ale jeszcze lato, lato tylko w słońcu
          • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 08.09.04, 21:28
            Rano 10 oC,potem cieplej.
            Nie padało, ale wiało po południu niemiłosiernie.
            W nocy ma byc tylko 5 oC.
            Brrrrrrrrrrrrrr
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 08.09.04, 21:33
              to u nas typowo południowo, jeszcze do 20 stopni dochodzi, a i sloneczko się
              ukazuje
              wiecie co , przypomnialo mi sie , ze w Olsztynie malo było rabat kwiatowych i
              dekoracji roślinnej, powiem dobitniej , skąpo było
              Muraszka, na następny rok zgłoś sie do dekoracji Olsztyna w rośliność - zrobimy
              ekstra - stań do przetargu dekorowania Olsztyna na sezon - masz działeczkę,
              poprosimy stolarzy o skrzynki i coś zdziałamy :)
              tymczasem idę powiesić następnie pranie
              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 07:49
                Cześć
                Nie było kwiatów na tych miejscach koło przystanków na Piłsudskiego od DUKATU,
                bo przecież buduje się ten kolos, za to są posadzone po drugiej stonie pod muru
                więzienia, inne myśleę są tam gdzie zawsze, ale może to i mało
                • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 10:18
                  Cześć:)
                  Teraz to się relaksuję:) Mam dobry humor i wiatr mi nie straszny, zaraz psa na
                  spacer zaciągnę. Jak widzicie being mnie nie zabił, ani świętowanie jego
                  urodzin, chociaż było bardzo blisko...;) Optymizm mi wrócił, cieszę się z
                  jesieni, bo wiem że dużą jej część spędzę w MOIM Krakowie:))) I to w jakim
                  towarzystwie!:) Teraz tylko jedyny problem to znalezienie jakiejś przytulnej
                  mety. Rita i r.k - nic się Wam nie obiło o uszy?
                  PS: Rita, a może by do toji napisać, hihihihihi... Ale jestem!
                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.09.04, 12:40
                    Gazeta Wyborcza z wczoraj rozpisywała się na temat kwater dla
                    studentów.Twierdzili,że w Krakowie nie jest tak źle.
                    Ale po przeliczeniu kosztów wynajmu uważają,że taniej jest kupić.
                    Dwupokojowe mieszkanie do 50 mkw. powyżej 150-200 tys.zł.
                    Średnia cena mkw. wynosi 3500 zł.

Koszt wynajęcia to 350 do 400,-zł miesiecznie od osoby.

Łobzów- ul.Pawlikowskiego -dwa pokoje(72 mkw.)- 1200zł (+ media)
                    Bronowice-ul.Bronowicka -dwa pokoje(37mkw.)-900zł(+media)
                    Ruczaj-ul.Ruczaj(44mkw.)-1000 zł(+media)
                    Nowa Huta-os.Kolorowe(45mkw)-600zł(+media)
                    Śródmieście-al.Pokoju-dwa pokoje(54mkw.)-1100 zł(+media)

Przykładowa cena sprzedaży:
                    Nowa Huta-2500-3000zł mkw. os.Strusia 2 pokoje(37mkw.)sprzedano za-90tys zł.

• inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 13:05
                      Dziękuję:)
                      Wiesz, z kupnem to się wstrzymam, chyba że nie masz co robić z gotówką:)
                      Jeszcze mnie being rzuci i kto będzie spłacał? Poza tym dla nas Kraków nie jest
                      miastem docelowym, że się tak wyrażę. Przecież Olsztyn jest piękny:))) I
                      fabrykę nową budują!
                      Te 350-400zł jesteśmy w stanie płacić, tyle mniej-więcej płaciliśmy.
                      Rozważamy albo kawalerkę (tudzież "garsonierę":)), albo dwupokojowe z jakąś
                      parą, albo w miarę samodzielny pokój w jakimś domku. Zobaczymy. Pozdrawiamy:)))
                  • to.ya Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 13:33
                    inka28 napisała:

> PS: Rita, a może by do toji napisać, hihihihihi... Ale jestem!

Pytaj. Jak będę umiała to pomogę.
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 17:12
                      to.ya, szczerze dziękuję za pomoc:) Ale jestem... wykorzytująca ludzi:( Na
                      razie szukamy, uruchamiamy znajomości, więc też Ty mi wpadłaś do głowy. Po
                      prostu jakby ktoś wiedział o jakiejś TANIEJ kawalerce to będę wdzięczna.
                      Pozdrawiam bardzo serdecznie:)))
                      • to.ya Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 17:29
                        Podaj szczegóły (lokalizacja, kwota, meble-tak?nie?, telefon? internet?, etc.)
                        albo na skrzynkę albo telefonem, zobaczę co się da zrobić.
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 09.09.04, 18:28
                          To.ya, dziękuję, ale aż tak Cię wykorzystywać nie będę. My zajmiemy
                          się "profesjonalnym" szukaniem, a to tak na forum to przy okazji, że może jakiś
                          znajomy coś podpowie, ale naprawdę nie chciałabym, żeby to szło tak daleko. Nie
                          chcę żeby ktoś szukał specjalnie, ale może cos komuś w ucho wpadło. Tyle.
                          Dlatego dziękuję, ale bądź czujna:)))
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 19:20
                            to.ya - wiedziałam, że na Ciebie można liczyć
                            znajdziesz czy nie znajdziesz tego mieszkania - napewno wdzieczność po naszej
                            stronie będzie ogromna
                            to.ya - poszukujemy też zduna, to jest taki fachowiec co stawia piece kaflowe

jeśli coś byś słyszała o tym to ......( chodzi o Kraków, oczywiście)
                            ale zawsze idee rodza sie w Olsztynie

no to narazie
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:31
                              Witam Olsztyn
                              Oj, jak zimno dzisiaj było, niestety przyjdzie nam się cieplej ubierać
                              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:34
                                Zimno było i niestety jest. Już się przywlekły jakieś choróbska i zużycie
                                chusteczek wzrosło.
                                Jak to Elżbieta Adamiak śpiewała "Jesień idzie. Nie ma na to rady".
                                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 10.09.04, 11:22
                                  Cześć
                                  Oj chłodno, chłodno, brrrr...
                                  O)
                                • Gość: olek Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:30
                                  to nie elżbieta adamiak, tylko olek grotowski i gosia zwierzchowska, pozdro.
                      • to.ya Re: Olsztyn jest piękny cz.77 10.09.04, 17:39
                        inka28 napisała:

> to.ya, szczerze dziękuję za pomoc:) Ale jestem... wykorzytująca ludzi:( Na
                        > razie szukamy, uruchamiamy znajomości, więc też Ty mi wpadłaś do głowy. Po
                        > prostu jakby ktoś wiedział o jakiejś TANIEJ kawalerce to będę wdzięczna.
                        > Pozdrawiam bardzo serdecznie:)))

Wciąż nie mam od Ciebie informacji, o które wyżej prosiłam- znacznie ułatwią mi
                        szukanie i pomoc.

Co do zduna- wiem kto to....
                        Nic nie obiecuję, podobnie jak w temacie mieszkania. Ale będę miała oba tematy
                        na uwadze.
                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 22:54
                          Witam Olsztyn nocny
                          melduję , że idę spać
                          jutro tez jest dzień
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 11.09.04, 22:15
                            niosę Wam niespodziankę młodzi - spójrzcie jak Olsztyn wyglądał w
                            poszczególnych latach - musze Wam sie przyznać , że jednak bardziej pamiętam
                            ten stary Olsztyn i bliższy jest mi sercu

www.castlesofpoland.com/prusy/olsz_po064_de.htm
                            • sola28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 12.09.04, 17:16
                              Chyba coś nowego(?)

www.zobacz_olsztyn.cso.pl

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:41
                                www.zobacz_olsztyn.cso.pl
                                zaraz popatrzę
                                zgłaszam , ze cały Rynek Krakowski obeszłam w koszulce Olsztyn jest piękny

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:52
                                  sola - dzieki przeglądłam zdjęcia, są fantastyczne, trzy z nich sa takie jakie
                                  pamietam , nazwałabym je "Olsztyn moj" - na moment odzyskałam swój olsztyn ,
                                  cofnełam się w lata dziecinne.
                                  Ale swoją drogą zobaczcie jak wyglądał Olsztyn bez wielkich osiedli, wyglądał
                                  jak miasto które ma króla ;)
                                • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 12.09.04, 21:52
                                  Piękna akcja Rita
                                  Pozdrawiam:)
                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:53
                                    piękna akcja, czy akacja giga ?
                                    Czy Ty też nie mozesz zasnąć ?
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 13.09.04, 07:22
                                      Cześć,bedzie pogoda
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:04
                                        Cześć była pogoda :)
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:20
                                          a jutro ma jej nie być
                                          więc z rana Olsztynie i lustereczko gorącą kawusię i wyjrzyj przez okno i
                                          pomyśl: widzę Olsztyn, a inni tego nie widzą i uśmiechnij się, pomyśl o nas i
                                          praca szybciutko, milutko Ci zleci - pa
                                          • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 13.09.04, 22:28
                                            U nas zawsze jest pogoda (ducha)
                                            :)))
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 22:29
                                              w jesieni to najważniejsze :)
                                              liście i uszy opadają, niech duch je podnosi ;)))))))))))))
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 07:09
                                                Poranne słońce do okna się wdziera...
                                                Dobry nastrój na nas wywiera...
                                                Świeć jak najdłużej słoneczko...
                                                Już zima niedaleczko...
                                                Ale najpierw jesień...
                                                Babie lato niesie...
                                                Czas uniesień...
                                                Czas zamyślenia...

• oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 19:54
                                                  czas strzelania
                                                  • koobra Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 19:54
                                                    nam strzelać nie kazano
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 20:05
                                                    Będziem bronić co sił w barach
                                                    lub jak zwyczaj karze - przy barze
                                                    :)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 20:07
                                                    przy barze -ładniej brzmi;-D
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 20:10
                                                    w parze
                                                    a jak człek zajarzy
                                                    to może się wydarzy
                                                    :)))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 22:26
                                                    spocznij !
                                                    witaj drogi i mily Olsztynie
                                                    nie wiem co napisać , bark czegoś tam, też nie wiem czego
                                                    ale witaj
                                                    z całego serca witam Cię
                                                    dzień dobry i dobry wieczów
                                                    woda w jeziorze jest stabilna
                                                    a jutro na horyzoncie pokaże się żaglówka -" szkocka piękność" - nowość
                                                    olsztyńskich jezior - tak mi sie śniło
                                                    pozdrawiam
                                                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 09:28
                                                  lustroo napisała:

> Poranne słońce do okna się wdziera...
                                                  > Dobry nastrój na nas wywiera...
                                                  > Świeć jak najdłużej słoneczko...
                                                  > Już zima niedaleczko...
                                                  > Ale najpierw jesień...
                                                  > Babie lato niesie...

Piekne sa Twoje wpisy poetyckie.
                                                  Ricie tez sie udzielilo.
                                                  Pewnie wszyscy zauwazyli ale milcza tak z "zawiści".
                                                  Pozdrawiam.

> Czas uniesień...
                                                  > Czas zamyślenia...
                                                  >
                    • Gość: olo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.uw.olsztyn.pl / *.pil.olsztyn.sint.pl 17.09.04, 08:31
                      piekny i mały
                      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 12:35
                        No proszę, jesień przyszła i mamy nowych wielbicieli Olsztyna:) To bardzo miło,
                        pozdrawiam:)
                        Niestety, teraz jestem myślą bliżej Krakowa. Wybiegam do przodu - za dwa
                        tygodnie tam pomieszkam - i w tył - za pobyt u r.k., spotkania z Ritą i
                        szukanie tegoż mieszkania:)
                        Po prostu wczoraj padłam z nóg. Na szczęście wszystko się udało, było bardzo
                        miło, zawdzięczamy to niezawodnym krakowskim przyjaciłókom:)))
                        Palnuję sesję wyjazdową zjazdu...
      • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 14.09.04, 23:40
        hej hej w Olsztynie byłem od niedzieli do wtorku czyli dziś:)
        a już uszami mi wyszedł :P
        no piękny aż zapiękny nocą;P
        pozdrawiam
        cz
        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 15.09.04, 07:25
          "Sczelać"??
          taki wiersz wzniosły napisałam, a oni "szczelają", jak Was zaraz "szczelę" ;O)

W Olsztynie szarawo
          Deszcz kapie
          Bij pogodzie brawo
          Nikt go nie złapie...
          • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.77 15.09.04, 09:41
            Witam po dłuższej przerwie.
            Mam teraz gorący okres.Takie 2,3 tygodnie które mogą zadecydować o
            przyszłości.Mam nadzieje,ze wszystko się uda.
            Olsztyn dzisiaj senny,szary,ale to nic.
            Serdecznie wszystkich pozdrawiam!
            • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 15.09.04, 12:35
              Witam. Jestesmy w Krakowie. Wczoraj zrobilismy trase z Olsztyna do Krakowa, ale
              przez Poznan. W drodze, z przerwami, bylismy od 5.30 do 21.15:) W Krakowie teraz
              pada deszcz. W wczoraj byl upal:( W Olsztynie napewno jest piekniej. Ale juz
              jutro wracamy!!!
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 15.09.04, 20:50
          macin6 napisał:

> hej hej w Olsztynie byłem od niedzieli do wtorku czyli dziś:)
          > a już uszami mi wyszedł :P
          > no piękny aż zapiękny nocą;P
          > pozdrawiam
          > cz

hej, hej - milo , ze nas o tym informujesz potwierdzając , ze Olsztyn jest
          piękny - hej !
          nożesz dorzucić jeszcze jakiś rodzynek w tej pięknośći :)
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 15.09.04, 20:53
            witam starych bywalców Olsztyna i donosze , ze Inkowie siedza w Krakowie przy
            ToroNegro półwytrawnym winku czerwonym. Wszystko pozałatwiali i są zadowoleni,
            więc wrócą do Olsztyna w dobrym humorze :)
            Wyjątkowo równo leje, ale nie załamujmy sie jutro być może zaświeci sloneczko
            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 07:53
              cześć
              U nas jest pogoda
              Ale.... Ważna jest tylko ta pogoda, którą w sercu będę mieć....
              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 08:09
                lustroo napisała:
                > Ale.... Ważna jest tylko ta pogoda, którą w sercu będę mieć....

No fakt:)
                Ale pogoda nad Olsztynem zmienna jest.Przyszły chmury.Witam wszystkich!
          • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 09:45
            hehehe spoko niedługo to tej piękności wracam ponownie na takie małe regie:)
            pozdrawiam
            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 10:20
              No właśnie zmienna, zupełnie jak to co mam w sercu, raz górka raz... :)
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 14:29
                Witam rozkolysany
                Piekny Olsztyn...
                ciekawe jak dlugo bedzie sie kolysal?
                Dotarlem do portu maciezystego.
                Opuscilem rozkolysane Mazury,
                przywitalem ...Warmie.
                tez sie chwieje!
                Witam!
                :-)
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 20:56
              macin6 napisał:

> hehehe spoko niedługo to tej piękności wracam ponownie na takie małe
              regie:)
              > pozdrawiam

mamy nadzieję , ze wstąpisz do eNki na piwo z naszą resztą :)
              a te małe niecoconieco to co to jest ?
              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 21:04
                Witam bywalców i rozkołysanego zbyszka - wiatr , zagle , woda - ładne
                pożegnanie lata
                Ciekawe czy, ktoś dziś znalazł coś pięknego w Olsztynie ?
                Gdybym Wam zadała pytanie, takie jakie sie zadaje dzieciom z podstawówki, a
                taka była lekcja wychowawcza w krakowskiej podstawówce - to odpowiecie ?

1.wymień dwa zabytki , które pozytywnie wpływają na Ciebie i dlaczego ?
                2.wymień dwa miejsca, które negatywnie wpływają na Ciebie i dlaczego ?

chodzi oczywiście o Olsztyn
                pozdrawiam i życze slonecznego dnia
                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 21:19
                  Katedra na Starym Mieście,Stary Ratusz - pozytywnie.
                  Zaduma ,refleksja,uduchowienie.

Negatywnie? Zabytek?
                  Nie znam takiego przypadku.
                  Ale wpółcześnie Urząd Wojewódzki i budynek po Domu Towarowym "Dukat".
                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 22:15
                    Zyję, jutro gdzieś relacja:)
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 16.09.04, 22:28
                      śpij spokojnie, a tymczasem muraszce dam do dzienniczka ocenę bardzo dobrą, za
                      odpowiedz

ja mam problem , bo widze same piękne rzeczy w Olsztynie :)
                      Witam poranną zmianę, wyspaną, wypoczetą i w dobrym, energicznym humorem
                      • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 07:37
                        wsztystko jest piękne:)
                        zależy którą nogą wstaniemy,naprzykład mój pokój w którym przez okno promienie
                        słoneczne wpadają hehe:))
                        a jak byłęm w Olsztynie to fajne te wasze stare miasto:)
                        pozdrawiam
                        cz
                        "Wszystko jest możliwe, tylko trzeba chcieć"
              • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 07:20
                ehh.. takie riege:P
                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 07:48
                  Cześć

Para z ust rano leciała, brr zimno.

Wszystko jest pozytywne chyba oprócz ulicy Wyzwolenia brrr
                  • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 08:16
                    a ja wracałem rowerkiem w swoim miasteczku przed 7 to strasznie było zimno
                    brrrrr, ale dobrze że słoneczko wstało i nie było tak źle:)
                    • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 08:19
                      aaaa życze miłego dnia:)
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 20:55
                        Witam bywalców Olsztyna i mlodziutkiego macina6 , który zadeklarował picie z
                        nami piwa w eNce :)
                        "Szumią kiecki anielic,
                        szept miłosny do rana,
                        chce chacharów weselić
                        Olsztynianka zbzikowana" ;))))))))))))))

Miłego weekendu - bawcie sie dobrze
                        • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 22:19
                          Dzięki:)
                          Będziemy sie bawić,
                          jutro mam wesele w knajpce nad jeziorem:))
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:21
                            w której knajpie - na Przystanii ?
                            • sellab Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 22:23
                              ??????????
                            • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 17.09.04, 22:25
                              Nie,to nie Przystań.
                              To Akwen tuż za Nowotelem też nad krzywym z drugiej strony:)

• muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 09:12
                                Idziemy dzisiaj na rybke do barku "Staromiejskiego".To tuz za Brama, na rogu.
                                Kiedy nie chce mi się gotowac, wpadamy tam (moje Szczęscie i ja)
                                na obiadek specjalny.Pycha.A surowki.....
                        • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 13:17
                          hejka, jaki ja młodziutki prawie ćwierć wieku przeżyłem już:P
                          no tak chyba tak jak znjadę ten eNce:P
                          9 października podobno ma grać Habakuk w Andegrancie,
                          ale nie wiem czy Wy tego sluchacie?:((
                          pozdrawiam OLsztyn trzymajcie się
                          cz
                        • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 13:18
                          bawcie się dobrze, w niedzielę robię:)
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 18:47
                            macin6 napisał:
                            9 października podobno ma grać Habakuk w Andegrancie,
                            ale nie wiem czy Wy tego sluchacie?:((

z nami możesz konie kraść, wszystko słuchamy, szantujemy i wyśpiewujemy
                            Czerwonych Gitar, a i havimetal nam nie obcy :)

eNka znajduje się na Dąbrowszczaków 6a (zapisz)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 18:51
                              Witam Olsztyn Piękny, weselących nad j. Krzywym, jedzących rybki w
                              Staromiejskim pod Wysoką Bramą i zbierających grzyby :)
                              A ja gotuję objadek na niedzielę , by jutro spędzić wypoczynkowo czas, może się
                              wybiorę do puszczy niepołomickiej na grzyby, ponoć wieczorem świecą i lepiej je
                              widać, wezmę teczkę zamist koszyczka , by nie oswietlać moich tajemnych miejsc -
                              ha, ha
                              bawcie sie dobrze
                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 19:44
                                Witam witam!
                                spaceruje po Starym Miescie...
                                wacham sobotni wieczor...
                                Zajzalem do eNki na piffko,
                                obejzelismy z barmanem rewelacyjna koncowke meczu
                                Dortmundu z Bayernem...
                                forumowiczow w eNce brak,
                                eNka sie przeobraza,
                                zmienia barwy.
                                Teraz spacerkiem pod Wysoka Brama,
                                amfiteatr z grupkami mlodej publicznosci na widowni,
                                patrza w siebie,
                                piwkuja,
                                a zamek nad nimi jasnie oswiecony...
                                Znalazlem nowa kafejke na Okopowej,
                                z niej nadaje...
                                Sobatni wieczor na Starym Miescie
                                w Olsztynie...
                                jak milo...
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 19:53
                                  zbyszek, a pogoda - gwiazdy widzisz ?
                                  u nas cudownie, tylko trochę zimno, ale niebo bezchmurne
                                  pieknie jak w Olsztynie

zaglądasz na Krzywe ?
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 20:14
                                    Nd Krzywy bylem dzis....
                                    zimno?
                                    moze...
                                    nie zauwazylem.
                                    Gwiazdy...
                                    chyba sa...
                                    patrze na Miaso, na ludzi...
                                    na sobotni wieczor...
                                    • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 20:17
                                      Gwiazd nie widać. Niebo ciemne, ale chyba bezchmurne. Zimno już od paru nocy
                                      jest. Teraz ok. 10 stopni na termometrze. Ale dzień piękny dziś był.
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 20:20
                                        Jutro tez bedzie!
                                        Piekny dzien
                                        w Pieknym Olsztynie!
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 18.09.04, 20:26
                                          Ide w miasto...
                                          czesc,
                                          Pa
                                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 21:17
                                            Powstaje Olsztyn mocą - zwiadowcy na mieście, sud na balkonie podziwia niebo.
                                            Warto jutro gdzieś wyskoczyć, choćby ze względu na zapowiadaną pogodę - tylko
                                            patrzeć jak Olsztynem zawładną już wkrótce mgły i szarugi, a dnia ubywa .
                            • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 00:12
                              hey
                              spoko ale nie znam dobrze waszego pięknęgo Olsztyna tyle tylko stare miasto
                              naprzykład:)
                              a podrugie po ile tam pifko???:P
                              dobranoc życzę i udanej niedzieli bo jutro mnie niema dipiero w poniedziałek
                              podajże będę pozdrawiam pa

• macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 11:13
                                heya
                                przybywam ze słonecznego Mexico City:P, takie tam miasteczko 300km od Olsztyna
                                ale miałem wczoraj niezła jazdę w Białymstoku, że HO HO aby czeste wypady takie
                                były:))ateraz wybujam z domu na słoneczko:P
                                ppozdrawiam pa
    • Gość: Mike of England Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: 217.137.190.* 19.09.04, 17:39
      Allenstein is a dump people, a concrete jungle. A 'grade A' sh*thole. The
      author of this poem has been on some seriously strong vodka. Polish propaganda.
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:02
        Witam Olsztyn w ten sloneczny piękny dzień. Macin6, nic się nie mart, śpij
        spokojnie, jak tylko dasz znać , że wylądujesz w Olsztynie - Angela,
        koobra,oso, sola, Ed, giga, zbyszek, lustro, thor_tr, lecart, inka, being, sud,
        detritus, Muraszka, a może i Andulka przywitają cię piwem. A teraz napisz skąd
        przybywasz ?
        A wiecie co, chyba się pośpieszyli na Starowce z tym składaniem parasoli. Przy
        takiej pogodzie milo pewnie będzie jeszcze zasiadać przy piwie na świeżym
        powietrzu ze smakiem jezior. A teraz czekam zniecierpliwością na zdanie
        relacji : z wesela gigi, ze zjedzenia rybki przez Muraszkę na Starówce, zbyszka
        z urlopu, lustra z jady rowerem, z ostatnich spędzonych dni w Olsztynie inki i
        beinga, z radości picia Dublina przez oso i rodzinkę i wiele innych wydarzeń
        olsztyńskich. Jak ja was wszystkich znam, aha, jeszcze bpkw powinien na dniach
        zjechać ze wsi.
        jeszcze dodam, ze dziś ja dyżuruję na Olsztynie aby Redakcja mogła spokojnie
        spędzać czas na łonie rodzinnym ;)))))))
        ahoj przygodo !
        • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:25
          Jak dobrze wrócić do domu
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:35
            po Dublinie ?
            czy po grzybach ?
            • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:37
              po weselu
      • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:38
        Nawet bumelanci zza granicy czytaja o Pieknym Olsztynie:)
      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:42
        Słuchaj Mike, jak już umiesz czytać po polsku to nie rób scen i pisz też po
        polsku. Bo żałośnie to wygląda.
        • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:48
          Cos tak mniemam, ze Mike nie jest PPK (czyt. prawdziwy polski katolik).
          Bumelant silnia po prostu!!!
    • awruko Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 21:50
      Mieszkalem 25 lat w Olsztynie, 25 lat za duzo.
      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 22:00
        awruko napisał:

> Mieszkalem 25 lat w Olsztynie, 25 lat za duzo.

Jeżeli teraz nie mieszkasz i jest Ci dobrze,to dobrze.
        Ale wpadłes tutaj, piszesz? Jak Ci tam jest?
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 22:09
        awruko napisał:

> Mieszkalem 25 lat w Olsztynie, 25 lat za duzo.

Ktoś ty, Ty , który w swoje gniazdo sra
        Ktoś ty, Ty , który nie docenia ludzi
        Ktoś ty, Ty, który nie docenia natury
        Ktoś ty, Ty, który nie docenia życia

masz dla siebie odpowiednią nazwę ?
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.04, 22:19
          Ja tam od tyłu loginu awruko nie czytam.
          • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 22:53
            Sud,jestes bombowy!
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 22:59
              trzeba przyznać - inteligentni jestesmy , my kochający Olsztyn :)
              Witam poranną zmianę
              nowy tydzień , nowe problemy
              do boju z uśmiechem
              pozdrawiam anonimowych sympatyków Olsztyna Pięknego
            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 19.09.04, 23:00
              Rybka, to byl pstrag.Pyszności.
              Do tego frytki, zestaw surówek i male co nieco.
              A potem,spacer Starym Miastem,siedem pasowych róż od Niego.
              Ale jutro poniedzialek.
              On do pracy ,a ja znowu pojade udzielac sie rodzinnie.
              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 08:05
                Cześć, nie jeżdę rowerem ostatnio wcale, coś mi sie popsuło w kręgosłupie, bior
                masaże wszystko mnie boli, znaczy sie odpuszcza, pani sie bardzo stara ojoj,
                wstać po tym nie można. Pozdrówka :)
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 09:39
                  Witam!
                  W niedziele jest Ratuszowy Rajd Rowerowy.
                  O 10,00 pod ratuszem.
                  Planowane atrakcje i okolo 35 km jazdy...
                  moze wydobrzejesz!
                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 10:18
                    Lusterko, ciekawe czy jakbyś miała masażystę-faceta to byłby lepszy efekt;) W
                    każdym razie życzę szybkiego powrotu do formy!
                    Dziś wstałam o rok starsza, bo się urodziłam o 23.55, więc dopiero teraz czuję
                    swoje lata...:) Ale nic to! Zjadłam śniadanie, wzięłam psa i poszłam się
                    zarejestrować do dentystki (na marginesie która jest moją sąsiadką z dołu).
                    Było to jakieś poł godziny temu. Pani w recepcji mi powiedziała, że na numer
                    mam szansę jeśli będę przed 8-mą, albo telefonicznie po 9-tej, ale jest mała
                    szansa, że coś zostanie.
                    Co za naród! Nienawidzę tej poaranoi stania w kolejce do lekarza na dwie
                    godziny przed otwarciem rejestracji!!
                    Jutro rano wstanę, a teraz jem rogalika z czekoladą, ewentualne dziurki w
                    zębach większe się od tego nie zrobią:)
                    Papa, dziś biegam po mieście na zakupach:)
                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 11:29
                      Masażystę faceta? A jakby mi się spodobał? Nic z tego, tylko bym się napięła, a
                      ja mam sie rozluźnić :)
                      • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.77 20.09.04, 14:18
                        Jakiś szacher-macher. Dzwoni Rita i mówi, że mam założyć następny Piękny, bo
                        strzeliłam 100. Ale czasowo to Marcin6 strzelił stówkę, w strukturze drzewka -
                        ja. I co ja mam robić? Żeby nie było bałaganu i ponieważ się słucham starszych
                        to zakłądam nową część:) Ale jak cos to prawa autorskie dla Marcina!!!

Lustroo - a jakby Ci się nie spodobał? Chociaz to byłoby chyba gorsze.
                        Masowanie przes obrzydliwego faceta, br...:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka