rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 23.11.04, 20:53 eee, to nie te czasy Lechu siedzi w kapciach przy kominku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamut Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.sympatico.ca 23.11.04, 21:51 Rita, moze ty pojedziesz? Ja niestety nie moge, zajety jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 23.11.04, 21:57 ja też nie mogę, jeszcze stanę po przeciwnej stronie barykady ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 07:51 To jesteś za Janukowiczem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAI Re: Lechu jedź na Ukrainę i nie wracaj. IP: 81.190.155.* 25.11.04, 17:03 Polsko- Polacy dajcie spokój Ukrainie.Oni sami sobie poradzą .My zawsze chcemy wszystko uzdrawiać.Spójrzmy na swój kraj-mało w nim problemów, kłótni , waśni, ale jak "ktoś" nam doradza to wrzeszczymy, że ingerują itp.Ukraincy to mądry, wiekowy z tradycjami Naród . "POLSKIE PANY" NIECH ZROBIĄ PORZĄDEK U SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MobyDick(forum GO) Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 20:16 Rita100 - Czy to Ty, Rita ? Bez liczb po imieniu, Królowa ? Przed kilku miesiącami jasno widziałem intelektualną, że tak powiem, wyższość olsztyńskiego Forum w GW, nad typową zawartością olsztyńskiego Forum w GO - ale to były MOJE "ciepłe kapcie". BA, ale chyba czas robi swoje ! Przez kilka miesięcy nie otwierałem OBU Forów ! Wróciłem - i co widzę ? W GW, że tak powiem loty się obniźyły. Jakiś "chrząkanie" czy co ? W GO nie stali w miejscu. Poziom się podniósł. Tematu, dowcipu, aluzyjności itp itd. - oczywiście, zawsze można powiedzieć ( jak i dawniej już mówiono): "co za nudne muły tutaj". Sprawa względna! TAK zawsze powiedzą np (UWAGA ! napisałem "na przykład" !!!!) pierwszaki podsłuchując ostrą dyskusję w pokoju nauczycielskim. Tu świetna okazja dla "ŚLEDCZYCH" - zajrzeć do f.GO, znaleźć ewidentne głupoty (których pełno, jak WSZĘDZIE) - i odegrać się: "no, z CZYM do Ludzi ?" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:24 Gość portalu: MobyDick(forum GO) napisał(a): > Rita100 > - Czy to Ty, Rita ? Bez liczb po imieniu, Królowa ? > > > > Przed kilku miesiącami jasno widziałem intelektualną, że tak powiem, wyższość o > lsztyńskiego Forum w GW, nad typową zawartością olsztyńskiego Forum w GO - ale > to były MOJE "ciepłe kapcie". > > BA, ale chyba czas robi swoje ! > > Przez kilka miesięcy nie otwierałem OBU Forów ! > > Wróciłem - i co widzę ? W GW, że tak powiem loty się obniźyły. Jakiś "chrząkani > e" czy co ? > > W GO nie stali w miejscu. Poziom się podniósł. Tematu, dowcipu, aluzyjności itp > itd. > > > - oczywiście, zawsze można powiedzieć ( jak i dawniej już mówiono): "co za nudn > e muły tutaj". Sprawa względna! > > TAK zawsze powiedzą np (UWAGA ! napisałem "na przykład" !!!!) pierwszaki podsłu > ch..ąc ostrą dyskusję w pokoju nauczycielskim. > > Tu świetna okazja dla "ŚLEDCZYCH" - zajrzeć do f.GO, znaleźć ewidentne głupoty > (których pełno, jak WSZĘDZIE) - i odegrać się: "no, z CZYM do Ludzi ?" Witaj MobyDick ja już nie jestem jaka byłam gdzieś sie zgubiłam pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MobyDick Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 20:42 "ja już nie jestem jaka byłam" Przetrzymaj, Królowo pełna wewnętrznego ciepła, przetrzymaj trudny czas. Jesteś cenna ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:48 Gość portalu: MobyDick napisał(a): > "ja już nie jestem jaka byłam" > > Przetrzymaj, Królowo pełna wewnętrznego ciepła, przetrzymaj trudny czas. > > Jesteś cenna ! MobyDick dlaczego walczysz o mnie ? To jest miłe, ale naprawdę nie warto, ja już sie poddałam pozdrawiam powtórnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MobyDick Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:00 Wy jesteście Kagankiem, Pochodnią, Ogniskiem. Wy jesteście CIĄŁOŚCIĄ, a my tylko iskrami. Sam fakt, że padasz, jest sam w sobie świadectwem, DOWODEM, że to tylko przejściowe. To my padamy, to NASZA "specjalność", gmeramy się w błocie, a mocna, choć wiotka rączka - JEDYNYM naszym bywa ratunkiem. Nie wiesz, jakie siły są w Tobie, jeszcze nie zauważyłaś - ale jeszcze zobaczysz ! Kobieta, mówię to jako Mężczyzna, jest tą potęgą zwaną Człowiekiem, a my jesteśmy nieciągłym elementem pomocnicznym. Wynurzysz się ponad fale ! Gwarantuję Ci to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:03 CIĄŁOŚCIĄ -> CIĄGŁOŚCIĄ No widzisz ! Pisać nie umiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:10 Gość portalu: Moby napisał(a): > CIĄŁOŚCIĄ -> CIĄGŁOŚCIĄ > No widzisz ! Pisać nie umiemy. MobyDick To wszystko jest takie budujące i takie piękne, że aż może być nieprawdziwe :) Ale wiesz, że jest to wątek o Ukrainie po raz trzeci pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:13 Czy cały Świat jest ważniejszy, czy JEDEN cierpiący Człowiek ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:28 Gość portalu: Moby napisał(a): > Czy cały Świat jest ważniejszy, czy JEDEN cierpiący Człowiek ??? Moby, ale ja nie cierpię, po prostu zmieniłam punkt widzenia :) Ukraina cierpi pozdrawiam po raz czwarty :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 21:25 Mysle, ze powinny tam pojechac przywodztwa wszystkich naszych partii politycznych oraz wszyscy poslowie i senatrowie. I juz nie wracac... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 22:03 o właśnie, dobrze powiedziane :) dziwię się , że jesteśmy przykladem dla Ukrainy ? po tylu latach patrzę na wszystko bez emocji a media grzmią - tragedia na Ukrainie - obłuda tragedia będzie jak krew się poleje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:40 Szkoda, że macie taką słabą pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 22:50 nie sięgaj w przeszlość, bo jak głebiej sięgniesz to ja wiem co oznacza Ukrainiec ;))))))))))) A jak już sie Ameryka w to właczy to będzie strach ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:54 Co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.core.lanet.net.pl 25.11.04, 09:26 Większą oglądalność dla stacji TV ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukrainka Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:27 I Ukraina jest Lecha jeszcze Czech i Rus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 18:01 USA, Polska i UE nie sie nie wtracaja w wewntetrzne sprawy Ukrainy Ukraina powinna zostac czescia Rosji i koniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:43 Ty jełopie, gdzie straciłeś rozum? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:03 koza, przecież człowiek ma rację przeczytaj wypowiedż Jadwigi Staniszkis "Jesteśmy polem gry między Rosjanami współpracującymi z Amerykanami a Rosjanami współpracującymi z Niemcami." Przecież tu nie chodzi o ludzi tylko o wpływy z gospodarki, o rurociągi itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:12 Ale każdy naród ma prawo do wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:17 ma ! ale nie wolno sie wtrącać do narodów jest ich tyle, ze dadzą sobie rady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:20 Przypomnij sobie Polskę za Solidarności i poparcie zachodu, czy to nie miało znaczenia? Może jesteśmy coś winni innym narodom ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:44 tak, tak i co teraz ? czy widzisz , że gospodarka jest w rękach oligarchów ? Czy widzisz jaki mamy rozkład ? To tak jak w małżeństwie się kłócą, a sąsiad idzie z pomocą, a pózniej się okazuje , ze sąsiad jest winny ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:07 Rita - pozytywne myślenie! |Jesteś jakaś rozgoryczona. Jutro jadę do Gdańska. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:13 w takim razie pozdrów Hansa Castorpa i uwazaj na drodze :) Nie zapomnij pomarańczową wstążeczkę na antence zawiesić ? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:25 "Nie zapomnij pomarańczową wstążeczkę na antence zawiesić" Od WIELU lat pomarańczowość {"Pomarańczowa Alternatywa") jest jedną z moich sympatii. Pamiętając conieco coś pisała niegdyś w GO, mogę z grubsza ustalić nasze relacje wiekowe i płynące z tego "uprawnienie" do słów: - trzymaj się, Dziecko, ciepło i dzielnie. Póki rozmawiasz - nie jest jeszcze najgorzej. Odmeldowuję się do innych, obowiązkowych, zajęć. Hej, pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:36 Who is Moby? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Z szabelka na Ukraine ! 25.11.04, 21:43 Po co to Wam, macie malo klopotow? Tu tylko Polska, czesciowo UE i USA maca, ale na koncu znowu Polacy winni beda! Nie, nie wtracajcie sie do Ukrainy, bo to Wasza przeszlosc ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:44 Trzymaj się i TY MobyDick - wiesz, że nigdy Cie nie zapomnę, zaglądałam na GO, ale faktycznie nie było tam Ciebie, szukałam też naszego dialogu, bo uważam za swój najpiękniejszy wpis właśnie ten zamieszczony w GO - tyle w nim było serca, zachwytów Olsztynem, tego się nie zapomina, a i Ty jesteś królem swojego forum - oto jest calutka naga prawda. Jak piszę hej ! - to zawsze mam Ciebie przed oczami :) Niech Ukraina najlepiej rozwiąże swoje problemy jak tylko może :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:51 koza - MobyDick - jest krolem forumowiczem na GO - dawno temu mieli wątek - wspomnienia z Olsztyna i rozmawialiśmy, a wspomnienia były bardzo , bardzo ciekawe, jedno z nich zamieściłam nawet na Olsztynie pięknym i był szeroko dyskutowany. Trzymaj sie Ukraino ! cięzko dziś pracuje internet, strasznie jest powolny i długo sie ładuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 30.11.04, 21:38 "USA, Polska i UE nie sie nie wtracaja w wewntetrzne sprawy Ukrainy Ukraina powinna zostac czescia Rosji i koniec ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:00 Moby - dzieki za wpis - uważam , ze mamy wolność i możemy swobodnie pisać i dyskutować, a faktycznie nie powinien nam się jeszcze w tych cięzkich problemach mieszać Niemiec. Dokladnie potrafiłeś wyczuć układanie zdań przez ballesta , ma specjalnę specyfike i wydają się grożne i rokazujące, chciałby nas trochę zniemczyć ale wiesz, że sie mu nie uda. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:10 Ja sie nie wtracam, to wlasnie Wy sie wtracacie, jesli zacowiecie neutralnosc to mozna przymknac jedno oko, ale wy tego wlasnie nie robicie, a Twoje porowanie do bydla i do tego jeszcze poparcie tak neutralnej rity mnie zaskoczylo, ale w dzisiejszej Polsce mnie juz nic zaskoczyc nie moze nawet wpis Rity nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:20 mowią , ze jak kobieta wtrąci się do polityki to może być wojna :) Moby uważaj na ballesta :) Bądż w każdym razie czujny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:55 Dlaczego ma Twoj ULUBIENIEC na mnie uwazac ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 30.11.04, 23:02 Rita: "Moby uważaj na ballesta :) Bądż w każdym razie czujny ;)" Jak pisałem, choćby z bólem, TRZEBA (podobno KAŻDE pokolenie Polaków to spotyka) rozmawiać z "gośćmi" sponad muszki i szczerbinki. Któregoś tam roku byłem mistrzem juniorów Olsztyna w te klocki. Więc czekam. Nawet czołg nie pomoże w wypatrzeniu jakiegoś "nadającego się" fragmentu łba. Hej, pozdrawiam - Ritę Hende Hoch "czy coś takiego" - to będę z kolei będę wrzeszczał (fonetycznie) do innych, "nieproszonych gości" - lepiej niech nie dumają za długo nad wymową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 02:14 Stany się nie wtrącały, a te 50 mld $ wpakowane w Solidarność jest tylko i wyłącznie publicystyką byłego agenta CIA. Wyobraźnia nie ma granic. Ja też lubie pomażyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:00 I już z tam zostań, prosimy Cię bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 23:05 Lechu niech wroci, Kwasny niech tam zostanie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Jestem za, a nawet przeciw IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 02:22 Nie jest to na pewno towar exportowy. Nie mam zamiaru eksportować jakiegoś "joik" kompromitującego nawet samego siebie. Obcojęzycznym polecam zszywki porasowe z pierwszych lat pierwszej połowy lat 90-tych. Cenzury oczywiście jiż nie ma, ale PAP zrobił to bardzo skutecznie. Stara harcerska przyśpiewka (sarkazm) - "ita ita siołewm matołem raj, raj, tarira raj....". Odpowiedz Link Zgłoś