Dodaj do ulubionych

Lechu jedź na Ukrainę !! !! !!

23.11.04, 20:41
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 23.11.04, 20:53
      eee, to nie te czasy
      Lechu siedzi w kapciach przy kominku :)
      • Gość: mamut Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.sympatico.ca 23.11.04, 21:51
        Rita, moze ty pojedziesz? Ja niestety nie moge, zajety jestem.
        • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 23.11.04, 21:57
          ja też nie mogę, jeszcze stanę po przeciwnej stronie barykady ;))))
          • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 07:51
            To jesteś za Janukowiczem?
            • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 20:50
              he, he jesli można ?
      • Gość: KAI Re: Lechu jedź na Ukrainę i nie wracaj. IP: 81.190.155.* 25.11.04, 17:03
        Polsko- Polacy dajcie spokój Ukrainie.Oni sami sobie poradzą .My zawsze chcemy
        wszystko uzdrawiać.Spójrzmy na swój kraj-mało w nim problemów, kłótni , waśni,
        ale jak "ktoś" nam doradza to wrzeszczymy, że ingerują itp.Ukraincy to mądry,
        wiekowy z tradycjami Naród . "POLSKIE PANY" NIECH ZROBIĄ PORZĄDEK U SIEBIE.
      • Gość: MobyDick(forum GO) Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 20:16
        Rita100
        - Czy to Ty, Rita ? Bez liczb po imieniu, Królowa ?

Przed kilku miesiącami jasno widziałem intelektualną, że tak powiem, wyższość olsztyńskiego Forum w GW, nad typową zawartością olsztyńskiego Forum w GO - ale to były MOJE "ciepłe kapcie".

BA, ale chyba czas robi swoje !

Przez kilka miesięcy nie otwierałem OBU Forów !

Wróciłem - i co widzę ? W GW, że tak powiem loty się obniźyły. Jakiś "chrząkanie" czy co ?

W GO nie stali w miejscu. Poziom się podniósł. Tematu, dowcipu, aluzyjności itp itd.

- oczywiście, zawsze można powiedzieć ( jak i dawniej już mówiono): "co za nudne muły tutaj". Sprawa względna!

TAK zawsze powiedzą np (UWAGA ! napisałem "na przykład" !!!!) pierwszaki podsłuchując ostrą dyskusję w pokoju nauczycielskim.

Tu świetna okazja dla "ŚLEDCZYCH" - zajrzeć do f.GO, znaleźć ewidentne głupoty (których pełno, jak WSZĘDZIE) - i odegrać się: "no, z CZYM do Ludzi ?"
        • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:24
          Gość portalu: MobyDick(forum GO) napisał(a):

> Rita100
          > - Czy to Ty, Rita ? Bez liczb po imieniu, Królowa ?
          >
          >
          >
          > Przed kilku miesiącami jasno widziałem intelektualną, że tak powiem, wyższość
          o
          > lsztyńskiego Forum w GW, nad typową zawartością olsztyńskiego Forum w GO -
          ale
          > to były MOJE "ciepłe kapcie".
          >
          > BA, ale chyba czas robi swoje !
          >
          > Przez kilka miesięcy nie otwierałem OBU Forów !
          >
          > Wróciłem - i co widzę ? W GW, że tak powiem loty się obniźyły.
          Jakiś "chrząkani
          > e" czy co ?
          >
          > W GO nie stali w miejscu. Poziom się podniósł. Tematu, dowcipu, aluzyjności
          itp
          > itd.
          >
          >
          > - oczywiście, zawsze można powiedzieć ( jak i dawniej już mówiono): "co za
          nudn
          > e muły tutaj". Sprawa względna!
          >
          > TAK zawsze powiedzą np (UWAGA ! napisałem "na przykład" !!!!) pierwszaki
          podsłu
          > ch..ąc ostrą dyskusję w pokoju nauczycielskim.
          >
          > Tu świetna okazja dla "ŚLEDCZYCH" - zajrzeć do f.GO, znaleźć ewidentne
          głupoty
          > (których pełno, jak WSZĘDZIE) - i odegrać się: "no, z CZYM do Ludzi ?"

Witaj MobyDick
          ja już nie jestem jaka byłam
          gdzieś sie zgubiłam
          pozdrawiam
          • Gość: MobyDick Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 20:42
            "ja już nie jestem jaka byłam"

Przetrzymaj, Królowo pełna wewnętrznego ciepła, przetrzymaj trudny czas.

Jesteś cenna !
            • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:48
              Gość portalu: MobyDick napisał(a):

> "ja już nie jestem jaka byłam"
              >
              > Przetrzymaj, Królowo pełna wewnętrznego ciepła, przetrzymaj trudny czas.
              >
              > Jesteś cenna !

MobyDick
              dlaczego walczysz o mnie ?
              To jest miłe, ale naprawdę nie warto, ja już sie poddałam
              pozdrawiam powtórnie
              • Gość: MobyDick Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:00
                Wy jesteście Kagankiem, Pochodnią, Ogniskiem.
                Wy jesteście CIĄŁOŚCIĄ, a my tylko iskrami.

Sam fakt, że padasz, jest sam w sobie świadectwem, DOWODEM, że to tylko przejściowe.

To my padamy, to NASZA "specjalność", gmeramy się w błocie, a mocna, choć wiotka rączka - JEDYNYM naszym bywa ratunkiem.

Nie wiesz, jakie siły są w Tobie, jeszcze nie zauważyłaś - ale jeszcze zobaczysz !

Kobieta, mówię to jako Mężczyzna, jest tą potęgą zwaną Człowiekiem, a my jesteśmy nieciągłym elementem pomocnicznym.

Wynurzysz się ponad fale ! Gwarantuję Ci to.
                • Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:03
                  CIĄŁOŚCIĄ -> CIĄGŁOŚCIĄ
                  No widzisz ! Pisać nie umiemy.
                  • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:10
                    Gość portalu: Moby napisał(a):

> CIĄŁOŚCIĄ -> CIĄGŁOŚCIĄ
                    > No widzisz ! Pisać nie umiemy.

MobyDick
                    To wszystko jest takie budujące i takie piękne, że aż może być nieprawdziwe :)
                    Ale wiesz, że jest to wątek o Ukrainie
                    po raz trzeci pozdrawiam
                    • Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:13
                      Czy cały Świat jest ważniejszy, czy JEDEN cierpiący Człowiek ???
                      • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:28
                        Gość portalu: Moby napisał(a):

> Czy cały Świat jest ważniejszy, czy JEDEN cierpiący Człowiek ???

Moby, ale ja nie cierpię, po prostu zmieniłam punkt widzenia :)
                        Ukraina cierpi
                        pozdrawiam po raz czwarty :)
    • bpkw Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 21:25
      Mysle, ze powinny tam pojechac przywodztwa wszystkich naszych partii
      politycznych oraz wszyscy poslowie i senatrowie. I juz nie wracac...
      • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 22:03
        o właśnie, dobrze powiedziane :)
        dziwię się , że jesteśmy przykladem dla Ukrainy ?
        po tylu latach patrzę na wszystko bez emocji

a media grzmią - tragedia na Ukrainie - obłuda
        tragedia będzie jak krew się poleje
        • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:40
          Szkoda, że macie taką słabą pamięć.
          • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 24.11.04, 22:50
            nie sięgaj w przeszlość, bo jak głebiej sięgniesz to ja wiem co oznacza
            Ukrainiec ;)))))))))))
            A jak już sie Ameryka w to właczy to będzie strach ;)))))))))
            • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:54
              Co to oznacza?
              • Gość: Anna Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.core.lanet.net.pl 25.11.04, 09:26
                Większą oglądalność dla stacji TV ;)))))
                • Gość: ukrainka Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:27
                  I Ukraina jest Lecha
                  jeszcze Czech i Rus ;)
                  • ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 18:01
                    USA, Polska i UE nie sie nie wtracaja w wewntetrzne sprawy Ukrainy

Ukraina powinna zostac czescia Rosji i koniec !
                    • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 19:43
                      Ty jełopie, gdzie straciłeś rozum?
                      • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:03
                        koza, przecież człowiek ma rację
                        przeczytaj wypowiedż Jadwigi Staniszkis
                        "Jesteśmy polem gry między Rosjanami współpracującymi z Amerykanami a Rosjanami
                        współpracującymi z Niemcami."

Przecież tu nie chodzi o ludzi tylko o wpływy z gospodarki, o rurociągi itp
                        • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:12
                          Ale każdy naród ma prawo do wolności!
                          • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:17
                            ma !
                            ale nie wolno sie wtrącać do narodów

jest ich tyle, ze dadzą sobie rady

• Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:20
                              Przypomnij sobie Polskę za Solidarności i poparcie zachodu, czy to
                              nie miało znaczenia? Może jesteśmy coś winni innym narodom ?
                              • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 20:44
                                tak, tak
                                i co teraz ?
                                czy widzisz , że gospodarka jest w rękach oligarchów ?
                                Czy widzisz jaki mamy rozkład ?

To tak jak w małżeństwie się kłócą, a sąsiad idzie z pomocą, a pózniej się
                                okazuje , ze sąsiad jest winny ;)))))))))
                                • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:07
                                  Rita - pozytywne myślenie! |Jesteś jakaś rozgoryczona. Jutro jadę do
                                  Gdańska. Pozdrawiam.
                                  • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:13
                                    w takim razie pozdrów Hansa Castorpa i uwazaj na drodze :)
                                    Nie zapomnij pomarańczową wstążeczkę na antence zawiesić ? ;))))
                                    • Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 25.11.04, 21:25
                                      "Nie zapomnij pomarańczową wstążeczkę na antence zawiesić"

Od WIELU lat pomarańczowość {"Pomarańczowa Alternatywa") jest jedną z moich sympatii.

Pamiętając conieco coś pisała niegdyś w GO, mogę z grubsza ustalić nasze relacje wiekowe i płynące z tego "uprawnienie" do słów:
                                      - trzymaj się, Dziecko, ciepło i dzielnie. Póki rozmawiasz - nie jest jeszcze najgorzej.

Odmeldowuję się do innych, obowiązkowych, zajęć.

Hej, pozdrawiam !
                                      • Gość: koza Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 21:36
                                        Who is Moby?
                                        • ballest Z szabelka na Ukraine ! 25.11.04, 21:43
                                          Po co to Wam, macie malo klopotow?
                                          Tu tylko Polska, czesciowo UE i USA maca, ale na koncu znowu Polacy winni beda!
                                          Nie, nie wtracajcie sie do Ukrainy, bo to Wasza przeszlosc !
                                      • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:44
                                        Trzymaj się i TY MobyDick - wiesz, że nigdy Cie nie zapomnę, zaglądałam na GO,
                                        ale faktycznie nie było tam Ciebie, szukałam też naszego dialogu, bo uważam za
                                        swój najpiękniejszy wpis właśnie ten zamieszczony w GO - tyle w nim było serca,
                                        zachwytów Olsztynem, tego się nie zapomina, a i Ty jesteś królem swojego forum -
                                        oto jest calutka naga prawda.
                                        Jak piszę hej ! - to zawsze mam Ciebie przed oczami :)

Niech Ukraina najlepiej rozwiąże swoje problemy jak tylko może :)
                                        • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 25.11.04, 21:51
                                          koza - MobyDick - jest krolem forumowiczem na GO - dawno temu mieli wątek -
                                          wspomnienia z Olsztyna i rozmawialiśmy, a wspomnienia były bardzo , bardzo
                                          ciekawe, jedno z nich zamieściłam nawet na Olsztynie pięknym i był szeroko
                                          dyskutowany.

Trzymaj sie Ukraino !
                                          cięzko dziś pracuje internet, strasznie jest powolny i długo sie ładuje
                    • Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 30.11.04, 21:38
                      "USA, Polska i UE nie sie nie wtracaja w wewntetrzne sprawy Ukrainy

Ukraina powinna zostac czescia Rosji i koniec !
                      • rita100 Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:00
                        Moby - dzieki za wpis - uważam , ze mamy wolność i możemy swobodnie pisać i
                        dyskutować, a faktycznie nie powinien nam się jeszcze w tych cięzkich
                        problemach mieszać Niemiec.
                        Dokladnie potrafiłeś wyczuć układanie zdań przez ballesta , ma specjalnę
                        specyfike i wydają się grożne i rokazujące, chciałby nas trochę zniemczyć ale
                        wiesz, że sie mu nie uda.
                        pozdrawiam
                        • ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:10
                          Ja sie nie wtracam, to wlasnie Wy sie wtracacie, jesli zacowiecie neutralnosc
                          to mozna przymknac jedno oko, ale wy tego wlasnie nie robicie, a Twoje
                          porowanie do bydla i do tego jeszcze poparcie tak neutralnej rity mnie
                          zaskoczylo, ale w dzisiejszej Polsce mnie juz nic zaskoczyc nie moze nawet wpis
                          Rity nie !
                          • Gość: rita Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 22:20
                            mowią , ze jak kobieta wtrąci się do polityki to może być wojna :)
                            Moby uważaj na ballesta :)
                            Bądż w każdym razie czujny ;)
                            • ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 22:55
                              Dlaczego ma Twoj ULUBIENIEC na mnie uwazac ???
                            • Gość: Moby Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: 80.50.32.* 30.11.04, 23:02
                              Rita: "Moby uważaj na ballesta :)
                              Bądż w każdym razie czujny ;)"

Jak pisałem, choćby z bólem, TRZEBA (podobno KAŻDE pokolenie Polaków to spotyka) rozmawiać z "gośćmi" sponad muszki i szczerbinki.
                              Któregoś tam roku byłem mistrzem juniorów Olsztyna w te klocki.
                              Więc czekam.
                              Nawet czołg nie pomoże w wypatrzeniu jakiegoś "nadającego się" fragmentu łba.

Hej, pozdrawiam - Ritę
                              Hende Hoch "czy coś takiego" - to będę z kolei będę wrzeszczał (fonetycznie) do innych, "nieproszonych gości" - lepiej niech nie dumają za długo nad wymową.
                      • Gość: Ed Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 02:14
                        Stany się nie wtrącały, a te 50 mld $ wpakowane w Solidarność jest tylko i
                        wyłącznie publicystyką byłego agenta CIA.

Wyobraźnia nie ma granic. Ja też lubie pomażyć :))
    • Gość: xyz Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 23:00
      I już z tam zostań, prosimy Cię bardzo.
      • ballest Re: Lechu jedź na Ukrainę !! !! !! 30.11.04, 23:05
        Lechu niech wroci, Kwasny niech tam zostanie !
      • Gość: Ed Re: Jestem za, a nawet przeciw IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 02:22
        Nie jest to na pewno towar exportowy. Nie mam zamiaru eksportować
        jakiegoś "joik" kompromitującego nawet samego siebie. Obcojęzycznym polecam
        zszywki porasowe z pierwszych lat pierwszej połowy lat 90-tych. Cenzury
        oczywiście jiż nie ma, ale PAP zrobił to bardzo skutecznie.

Stara harcerska przyśpiewka (sarkazm) - "ita ita siołewm matołem raj, raj,
        tarira raj....".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka