26.01.05, 14:54
Re: Warmia-Mazury najbiedniejsze w UE
ballest 26.01.2005 06:59 + odpowiedz

Czemu admin tego forum nie reaguje na obrazanie polskich poslow?
Zastanawiam sie czy to sie nie kwalifikuje do prokuratora

"Moze pokazesz odrobine kultury i etykiety a odczepisz sie od mego ojca, bo
nie
byl w SS, szkalujesz jak jak ta polska banda w UE Parlamecie!
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: DO ADMINA 26.01.05, 17:38
      Ol, czy nigdy nie napisałeś banda o żadnych polskich politykach? Poza tym pan
      B. mógł się zdenerwować, jeśli - jak pisał - jego ojciec nie służył w SS. Była
      jednak różnica, zbrodnicza organizacja SS czy Wehrmacht (choć dokonał wielu
      zbrodni wojennych). Każdy, kto choć przeczytał coś o wojnie, zna tę różnicę.
      Roman Antonowicz
      • venus99 Re: DO ADMINA 26.01.05, 18:53
        bardzo trudno pisać coś pozytywnego o polskich posłach, obojętnie czy dotyczy
        to sejmu czy europarlamentu. trzeba zresztą przyznać, że uczciwie na takie
        słowa zasłużyli.
        odrębnym tematem jest problem ojca paszkwilanta b. systematycznie
        zamieszczającego antypolskie teksty. proponuję ojca zostawić w spokoju i
        zniszczyć b. nie wdając się w polemikę z tym osobnikiem.do niedawna to robiłem
        (za co wszystkich bardzo przepraszam) - teraz nie będę.
        i SS i Wehrmacht to siły służące złu, organizacje przestepcze i nie ma się co
        licytować - dżuma czy cholera.
        • muraszka1 Re: DO ADMINA 26.01.05, 19:04
          Nie wiem ,czy tlumaczy Pana mlodosc i brak doswiadczenia?
          Mam wrazenie ,ze nie uczyl sie pan wystarczajaco pilnie,
          prawdziwej historii Polski.
          Inne fora dawno pozbyly sie tego prowokatora ,potomka zbrodniarzy.
          A Pan?
          • rita100 Re: DO ADMINA 26.01.05, 19:39
            Ta wypowiedż chyba nie uprawnia do takiej waszej złosci, bądzcie opanowani
            bardziej
            • Gość: Athanazyja Re: DO ADMINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:18
              No nie wiem, ja tu nie widze, by ktos tu sie zloscil.
              Jak dla mnie niebardzo przeszkadza mi pochodzenie ojca i Ballesta i co robil
              jego ojciec, bardziej mi chodzi o samego Ballesta.
              Falszowanie historii mialo miejsce i miec bedzie, poki chodza takie jednostki
              zakompleksione jak kolega Ballest.
              fakty.interia.pl/news?inf=586004
              Ballest mowiacy, ze Dlugosz i Sienkieicz stworzyli Hitlera, ze Polska wywoalala
              druga wojna swiatowa, slowa "Ja wiem, ze Zydzi gineli niewinnie"(to
              stwierdzenie implikuje, ze inne nacje byly winne). To WYWOLUJE oburzenie i nie
              dlatego, ze Ballest jest prowokatorem, bo wedlug mnie, z pewnych tematow nie
              powinno sie zartowac i prowokowac... Ale najwyrazniej opinie sa rozne. Te
              stwierdzenia de facto POWODUJA spory na tle narodowym, ja wczesniej naprawde
              nie sadzilam, ze ktos moze podwazac wage smierci, tortur w obozach (moze
              Ballest pokretna logika wskaze, ze doktor Mengele byl Polakiem?), obwiwniac
              ofiary o wspoludzial w zbrodniach, znajdywac wytlumaczenie dla hitleryzmu i
              zbrodni, bo dla mnie to jest NIEWYTLUMACZALNE. Bylo, minelo! I teraz jak ide
              ulicami Kolobrzegu, Szczecina, slysze kogos mowiacego nieznanym mi niemieckim
              to mowie do mojego chlopaka :" Cha cha, patrz, szwaby!". TAK sie rodza animozje
              do narodow. Wczesniej sie tak nie zachowywalam, mowilam: "O, Niemcy, jak to
              milo ze nas odwiedzili...". Chcac , jak to mowisz Ballescie, zwalczac
              antysemityzm, sam go WYWOLUJESZ. Teraz patrze na Niemca przez pryzmat
              Ballesta , pytam siebie "A moze on tez uwaza mnie za zbrodniarza i ze moja
              historia jest fsalszywa i gorsza od ich?". Tak Ballescie,TY wywolujesz
              niechetne uczucia moje do Niemcow, chociaz wiem, ze nie powinnam towja osoba
              mierzyc innych. Ale czlowiek to skomplikowana sprawa...
              Chcoiaz z drugiej storny mam znajomych mlodych Niemcow, przesymaptycznych,
              ktore ustawiaja mnie posrodku... teraz mam Niemcow gdzies, dzieki tobie
              Ballescie, wczesniej bylam bardziej sklonna i chetna i poznawac, po
              przyjacielsku. Mam nadzieje,ze nadal bede...
              Dziekuje ci balescie!

Wolnosc na forum to dobra sprawa, jasne, to WY bierzecie odpowiedzialnosc za
              mentalnosc ludzi czytajacych te posty. Na szczescie na forum mojej gry usuwa
              sie posty obrazajace innych, a ludzi nawolywujacych do walk narodowosciowych
              sie po prostu banuje... ich konta, a posty moderatorzy usuwaja. Nikt nie
              narzeka.

Ale to WASZ wybor, robcie jak chcece, ale odpowiedzialnosc na was spoczywa.
        • redakcja Re: DO ADMINA 26.01.05, 19:46
          Alianci po zwycięstwie sądzili inaczej. Uznano SS za organizację zbrodniczą w
          całości, a Wehrmacht nie (choć skazano wielu żołnierzy za ich czyny)
          Roman Antonowicz
          • muraszka1 Re: DO ADMINA 26.01.05, 20:01
            Ciekawa jestem,czy Pana redaktora,Rite ,
            dotknela ta wojna bezposrednio?
            Co sadzili alianci? Wiem jak sie zachowali!
            Ja mam wlasne zdanie i wlasne bardzo bolesne doswiadczenia.
            Takie same doswiadczenia jak miliony ludzi.
            Wehrmacht,SS ,gestapo? To ci sami zbrodniarze.
            Nie widze roznicy!
            • ballest Re: DO ADMINA 26.01.05, 20:13
              Moj ojciec nie sluzyl we Wehrmachcie, juz 100 razy pisalem byl komandosem w
              Luftwaffe!
              Poslalem jego opinie z niemieckich archiwow do kilku moich najwiekszych
              krytykow i o dziwo , nawet Braid cos innego skreslil , zobaczcie na Gliwicach!
              Przesle Panu Romanowi tez!
              Za sekunde bedzie to w Gliwicach u gory!
              • Gość: Athanazyja Zle sie wkleilo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:20
                No nie wiem, ja tu nie widze, by ktos tu sie zloscil.
                Jak dla mnie niebardzo przeszkadza mi pochodzenie ojca i Ballesta i co robil
                jego ojciec, bardziej mi chodzi o samego Ballesta.
                Falszowanie historii mialo miejsce i miec bedzie, poki chodza takie jednostki
                zakompleksione jak kolega Ballest.
                fakty.interia.pl/news?inf=58600 4
                Ballest mowiacy, ze Dlugosz i Sienkieicz stworzyli Hitlera, ze Polska wywoalala
                druga wojna swiatowa, slowa "Ja wiem, ze Zydzi gineli niewinnie"(to
                stwierdzenie implikuje, ze inne nacje byly winne). To WYWOLUJE oburzenie i nie
                dlatego, ze Ballest jest prowokatorem, bo wedlug mnie, z pewnych tematow nie
                powinno sie zartowac i prowokowac... Ale najwyrazniej opinie sa rozne. Te
                stwierdzenia de facto POWODUJA spory na tle narodowym, ja wczesniej naprawde
                nie sadzilam, ze ktos moze podwazac wage smierci, tortur w obozach (moze
                Ballest pokretna logika wskaze, ze doktor Mengele byl Polakiem?), obwiwniac
                ofiary o wspoludzial w zbrodniach, znajdywac wytlumaczenie dla hitleryzmu i
                zbrodni, bo dla mnie to jest NIEWYTLUMACZALNE. Bylo, minelo! I teraz jak ide
                ulicami Kolobrzegu, Szczecina, slysze kogos mowiacego nieznanym mi niemieckim
                to mowie do mojego chlopaka :" Cha cha, patrz, szwaby!". TAK sie rodza animozje
                do narodow. Wczesniej sie tak nie zachowywalam, mowilam: "O, Niemcy, jak to
                milo ze nas odwiedzili...". Chcac , jak to mowisz Ballescie, zwalczac
                antysemityzm, sam go WYWOLUJESZ. Teraz patrze na Niemca przez pryzmat
                Ballesta , pytam siebie "A moze on tez uwaza mnie za zbrodniarza i ze moja
                historia jest fsalszywa i gorsza od ich?". Tak Ballescie,TY wywolujesz
                niechetne uczucia moje do Niemcow, chociaz wiem, ze nie powinnam towja osoba
                mierzyc innych. Ale czlowiek to skomplikowana sprawa...
                Chcoiaz z drugiej storny mam znajomych mlodych Niemcow, przesymaptycznych,
                ktore ustawiaja mnie posrodku... teraz mam Niemcow gdzies, dzieki tobie
                Ballescie, wczesniej bylam bardziej sklonna i chetna i poznawac, po
                przyjacielsku. Mam nadzieje,ze nadal bede...
                Dziekuje ci balescie!

Wolnosc na forum to dobra sprawa, jasne, to WY bierzecie odpowiedzialnosc za
                mentalnosc ludzi czytajacych te posty. Na szczescie na forum mojej gry usuwa
                sie posty obrazajace innych, a ludzi nawolywujacych do walk narodowosciowych
                sie po prostu banuje... ich konta, a posty moderatorzy usuwaja. Nikt nie
                narzeka.

Ale to WASZ wybor, robcie jak chcece, ale odpowiedzialnosc na was spoczywa.
                • ballest Re: Zle sie wkleilo... 26.01.05, 20:34
                  Athanazja a Ty myslisz, ja nie znam Polakow , ktorzy sa bardzo sympatyczni, co
                  ja moge za to, ze Ty wlasnie nacjonalistka jestes i chcesz Twego Mickiewicza
                  uwielbiac, ktory nawet Polakiem nie byl!
                  • Gość: Athanazyja Re: Zle sie wkleilo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:38
                    >Athanazja a Ty myslisz, ja nie znam Polakow , ktorzy sa bardzo sympatyczni, co
                    >ja moge za to, ze Ty wlasnie nacjonalistka jestes i chcesz Twego Miciewicza
                    >uwielbiac, ktory nawet Polakiem nie byl!

Prosze laskawie o usuniecie tego posta.

Btw: Ile razy bezmozgowa krowo musze ci powtarzac, ze za Mieckiewiczem i
                    polskim romantyzmem nie przepadam... Zajmuje sie wspolczesnymi ujeciami
                    antyutopii we wspolczesnej literaturze, chamie.
                    • ballest Re: Zle sie wkleilo... 26.01.05, 20:45
                      Panie Romanie niech Pan ten post zostawi, bo wpierw Paula cos wpisze a pozniej
                      to usunac chce,
                      Paula, - to lepiej nie skreslej nic, zacznij racjonalnie myslec!
                      • ballest Re: Zle sie wkleilo... 26.01.05, 21:27
                        Racja, moze wczesniej przed nagroda tylko 5 wpisow mialem, nawet nie
                        wiedzialem, ale poprzez Wasza dyskusje w koncu dwie dostalem, bo Katowice tez
                        mi nagrode dalo , myslac ze Olsztyn po tych dyskusjach mi ja nie przyzna.
                        Taka jest Polska , chco sie nalezy i sytuacja jasna jest, to dyskutuja.
                        Dzis sytuacja jeszcze gorsza jest, bo wtedy bylem umiarkowany a dzis , dzis
                        kocham Polakow , ale nienawidze NACJONALISTOW!
                        A tych tu jest jak ryb w morzu!
                • muraszka1 Re: Zle sie wkleilo... 26.01.05, 20:35
                  Telewizyjna jedynaka,dziasiaj 23:20.
                  Swiadectwo Tych,Ktore przezyly.
            • bpkw Verbrechen der Wehrmacht in Polen 26.01.05, 20:47
              Wehrmacht nie zostal uznany za organizacje zbrodnicza nie dlatego, ze nie
              popelnial zbrodni. Dowodow na to jest zbyt wiele. Zaczelo sie od Wielunia,
              potem bestialski mord na 300 polskich jencach no i dalej jyz "poszlo"...
              Sadze, ze alianci nie chcieli stworzyc niebezpiecznego,zwlaszca dla samych
              siebie precedensu, ze konstytucyjne sily zbrojne panstwa mozna uznac za
              zbrodnicze.
              Dla zainteresowanych kilka linkow o zbrodniach "rycerskiego" wehrmachtu.
              www.wprost.pl/ar/?O=65885&C=57
              www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/zbrodnie_zw_ludzi.html
              www.dhi.waw.pl/pl/aktualnosci/imprezy/index2.php?nr_art=102
              • bpkw Re: Verbrechen der Wehrmacht in Polen 26.01.05, 20:50
                Piszac o bestialskim mordzie na 300 poslkich zolnierzach mialem na mysli
                8.09.1939r. w Ciepielewie...
    • being28 A redakcja ma niezły ubaw 26.01.05, 20:49
      Ballest nabija licznik, bedzie czym sie pochwalic przed reszta oddziałów.
      Chociaz jeden sukces olsztynskiego ośrodka - rozwiniete forum.

Teraz się można zastanowić czy to przypadek, że z Wawy skierowano do Olsztyna
      tylu redaktorów? Wątpie, że to jest awans.

A czy to nie przypadek, ze pierwszą nagrodę od redakcji dostał ballest?
      • bpkw Re: A redakcja ma niezły ubaw 26.01.05, 20:52
        Being. ballesta nie trzeba banowac. balleta trzeba leczyc....
        Faktem jest natomiast to, ze wiele postow tego stworzenia nalezalo usunac.
      • redakcja Re: A redakcja ma niezły ubaw 26.01.05, 20:55
        Przypominam, że sami kategorycznie kazaliście mu wtedy dać tę nagrodę. Pytałem
        o to na forum, bo miałem watpliwości - ballest udzielał się wówczas na forum
        olsztyńskim raczej rzadko i okrągłego posta ustrzelił przez przypadek.
        Roman Antonowicz
        • being28 Re: A redakcja ma niezły ubaw 26.01.05, 21:07
          Do przemyslenia:

Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną

Art. 14.

1. Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając
          zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez
          usługobiorcę, nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi
          działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania
          wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z
          nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.
          • rita100 Re: A redakcja ma niezły ubaw 26.01.05, 21:43
            przykre to , że znając prawdę kwestionujecie nagrodę dla ballesta za 1000czny
            wpis
            przykre to , ze w czasie obchodów takiej rocznicy toczymy spory
            przykre to , ze na wszystkich Niemców patrzycie przez pryzmat ballesta, ale
            zważcie, że to nie jego opinia tylko ludzi wyższych rangą, przeciez batalia
            toczy sie w całej Unii Europejskiej gdzie dialogi dopiero sie zaczynają po 60
            latach. Zaczną sie dopiero rozmowy, rozmowy , które powinny być przeprowadzone
            zaraz po wojnie, a nie dopiero teraz rozszarpywanie ran. Pamiętajmy, że Niemcy
            były podzielone i nasze stosunki z NRD były jak najbardziej przyjazne.
            Czyż takie dialogi prowadzone na górze nie mozna prowadzić na forum ?
            Pomyślcie lepiej jak przekonac Niemców nieprzekonanych jesli dowodów żyjących
            coraz mniej. Na tym chyba polega dyskusja na przekonaniu.
            Nie możemy być zamknięci tylko w naszej prawdze, musimy koniecznie swoją prawdę
            udowodnic światu, do tego niestety dochodzi. Krótko mowiąc, prawdą jest , ze
            toczy sie spór w obecności obcości i wrogości. A tak nie powinno być.
            Nie złośćmy się tylko przekonujmy, przekonujmy, póki zyjemy. Od Was zalezy jaką
            postawę przyjmiecie, by potwierdzić prawde.
            pozdrawiam
        • being28 Metody ballesta i natychmiast redakcja odpowiada 27.01.05, 21:00
          Wystarczylo troche bzdur napisać (przeciez GW zmieniła wszystkich redaktorów w
          ośrodkach regionalnych, fajnie mapa zmian wyglada w "Pressie") i od razu widac
          reakcje redkacji. Bałwan ballest juz sie poskarzyl calemu światu, ze Polacy
          dali i zaraz zabiora nagrode:) Rozum dziecka ma nazista.
    • being28 Ballest, a Kwaśniewski 26.01.05, 21:25
      Jak to ballest opisywał, piesek Busha? Ile sie za to płaci? 20 000zl? Co z
      reszta? "Turyski Sikorskiego", czy takim samym "turysta" był wujek ballesta, w
      pamietnym rejsie Wilhelma Gustloffa?
      • ballest Re: Ballest, a Kwaśniewski 26.01.05, 21:31
        A nie jest Wasz NADWORNY KOMUNISTA, ktory pomimo klamstwa Prezydentem
        Rzeczpospolitej zostal pieskiem Busha, nie szczeka na tych, co muBush
        paluszkiem wskaze ?
        "Racja, moze wczesniej przed nagroda tylko 5 wpisow mialem, nawet nie
        wiedzialem, ale poprzez Wasza dyskusje w koncu dwie dostalem, bo Katowice tez
        mi nagrode dalo , myslac ze Olsztyn po tych dyskusjach mi ja nie przyzna.
        Taka jest Polska , chco sie nalezy i sytuacja jasna jest, to dyskutuja.
        Dzis sytuacja jeszcze gorsza jest, bo wtedy bylem umiarkowany a dzis , dzis
        kocham Polakow , ale nienawidze NACJONALISTOW!
        A tych tu jest jak ryb w morzu!"
        • wolej5 [...] 26.01.05, 22:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: Athanazyja Re: Ballest, a Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:15
          Dowody zyjacych? Rito, nie rozmsmieszaj mnie! Ten chodzacy pomiot ludzki uznal,
          ze tylko Zydzi gineli niewinnie , nawet nie przeczytal relacji swiadkow, ktorzy
          przezyli oboz... Za 200 lat nikt nie bedzie wierzyl w obozy. I nie dlatego, ze
          swiadkowie tego nie dozyja. Ale z powodu "ballestow".
          Taa Ballest, kto ci placi? Kto za toba stoi, oszuscie? Ballest nabija posty,
          kto ma z tego korzysc?

Gazeta Wyborcza? Zalosny pomysl z tymi encyklopediami... I niby narod stanie
          sie madrzejszy z nocy na noc po otworzeniu jednej strony necyklopedii? Nie
          czarujmy sie, nikt prawie z niej nie korzysta. Acha , nie mogac kupic o 8 rano
          gazety z dodatkiem darmowej encyklopeddi nawet nie myslcie,ze kupie nastepne.

Ballest, chodzace scierwo, czy tam "mietka lamko", jak to gdzies uslyszalam,
          nie musisz sie tak cieszyc, ze wiesz, ze mam na imie Paulina, wiedziales o tym
          od dawna, dobrze o tym wiemy. Moje zdejcia tez widziales, nie udawaj greka, a w
          twoim przypadku debila. Nie przeszlam z toba na ty, wiec to przyklad twojego
          braku kultury, ostatnim argumentem, ktorego sietrzymasz tak kurczowo, jakby
          dobre wychowanie bylo wszystkim.

Ze zacytuje pewna rzecz, ktra wypowiadasz :
          "Moja punlia mordowac umie, ale za to kiłdęsztupe ma!"

Ciesz sie, ze Redakcja gazety wyborczej wspiera propagowanie wasni miedzy
          narodami. Naprawde.
          • Gość: Wilk [...] IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.01.05, 22:22
            • ballest [...] 26.01.05, 22:35
              • Gość: Athanazyja Re: Ballest, a Kwaśniewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:36
                Ale nie po imieniu, lamko. Czy ja cie znam?
                • Gość: Athanazyja Przyklad regul z innego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:44
                  Czasami obojetnosc jest zgoda na zlo. Server forum jest ulokowane w Niemczech,
                  w grze i dyskusjach na forum uczesnitcza ludzie z calego swiata. I jest o
                  wiele lepsze niz to zalosne forum, na ktorym kazdy moze powiedziec co chce,
                  moze zalozcie podforum : "Nazisci"?
                  A tu jedna z regul uzytkownika gry i forum tibijskiego:

"Insulting, racist, extremely right-wing, sexist, harassing or generally
                  offensive statements.

Comment:
                  Please watch the way you express yourself in the game or on the website to make
                  sure other players will not feel offended by your behaviour. This includes your
                  statements in Tibia as well as on the boards (e.g., threads made to harass
                  other players) and your character or account information (e.g., a porn link as
                  your homepage).

Treat other players politely and refrain from insulting anyone. It also does
                  not matter in which language the insult takes place, if you hide it like "F***
                  y**" or if you express yourself in a non-verbal way, e.g., by ASCII art - it is
                  the intention that counts. If someone is trying to provoke you, the best thing
                  you can do is to ignore that person instead of angrily responding to him or
                  her. Please do not take everything too serious. Something like "You noob!"
                  might annoy you, but is not a really serious insult. However, severely
                  offensive statements may lead to an account banishment.

Moreover, please remember that many children play this game and that certain
                  topics are not suited for their ears and eyes, e.g., sexual references. This is
                  not to be considered as a discrimination but as respectfulness of others. "
                • ballest Nie pamietal nazistowski wol jak cieleciem byl! 26.01.05, 22:49
                  Paulineczko, dlugie wlosy krotki rozum, a moze zapomnialas kogo teosiem nazwalas
                  Myslalem , ze w tym wieku ludzie pamietaja co pisza, ale jak widze, nie zawsze
                  rozumiesz co czytasz a pamieci ani za grosz, dlaczego, zjadl jad
                  nacjonalistyczny!???
                  moze wytlumaczysz to ?
                  • Gość: Athanazyja Lamko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 22:51
                    >Paulineczko, dlugie wlosy krotki rozum, a moze zapomnialas kogo teosiem
                    >nazwalas

Pamietam, byla to odpowiedz na twoje nazywanie mnie po raz kolejny Paula.
                    Jak ty mnie, tak ja tobie, lamko.

• Gość: Wilk [...] IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.01.05, 22:53
                      • ballest [...] 26.01.05, 23:21
                        • Gość: Athanazyja Re: Lamko. czytaj owieczko.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 23:26
                          To, ze Redakcja pozwala na takie flamowanie, jest dla mnie zenujace.
                          Odchodze z tego forum, tutaj sie propaguje wspolne wyzywanie, wzywanie do
                          narodowej nienawisci, nie szanuje sie historii i pamieci ofiar.

Baw sie dobrze Ballest, pijawko!
                          Dzieki Ballestowi masz Redakcjo , co chcialas, poziom forum godne rynsztoka.
                        • Gość: Wilk [...] IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.01.05, 23:26
                          • ballest Re: Lamko. czytaj owieczko.. 26.01.05, 23:37
                            moje pokrycie nawet do moderatora tego forum wyslalem, bo ojca SS owcem
                            wyzwano! a jak moderator wrzuci moje nazwisko to sie przekona i ze tu prawde
                            skreslam!
                            • ol4 Re: Lamko. czytaj owieczko.. 27.01.05, 10:17
                              Panie Romanie chowa Pan glowe w piasek.
                              Ten czlowiek rozpieprza to forum, to widac gołym okiem
                              • Gość: Athanazyja Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:25
                                Pane Redaktorze!
                                Rozumiem, ze patrzy Pan z przymruzeniem oka na post Ballesta np. taki:
                                "Tak, to prawda, byly burdele dla zolnierzy niemieckich i to nawet za darmowe !
                                To jest bardziej humanitarne jak Gwalty !"
                                czy to :
                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=19724720&a=19780981
                                "Obojetnie czy ich przywitacie, czy ich wygwizdacie to Wasza sprawa, ale cos
                                chce sprostowac, Niemcy nie gwalcili kobiet !"

Czy mozna mowic, ze ktorys gwalt jest bardziej humanitarny a inny nie? Czy to
                                jest bardziej humanitarne, ze ktos kogos gwalcil 5 minut a inny 20? Czy mozna
                                mowic, ze, jak podawal artykul na Onecie, to bardziej humanitarne, ze kobieta
                                gwalcona na ulicy wracala do domu, a wzieta do burdelu na zawsze zegnala sie z
                                rodzina, mezem, praca i byla zmuszona do "obslugiwania" 20 zolnierzy dziennie?
                                Wedlug Ballesta tak! Jacy dobrzy okupanci... gwalcili w burdelach, nie na ulicy
                                przeciez! Te kobiety mialy uczucia BALESST, kogos kochaly... mialy rodzine....

Wolnosc slowa? Przepraszam!! Na forum uslokowanym w Nieczech,tibijskim, ktorego
                                przyklad podalam, sa reguly. Ballest nie moglby tam szalec, same Niemcy
                                narzucily by mu knebel, z ktorego braku on korzysta na forum Gazety. Wolnosc
                                slowa? Niestety nie pamietam, jak sie nazywa pan, ktory odwiedzil wiezienie za
                                wygloszenie pogladow zgodnych z "rewizjonistami Oswiecima".

Ale fakt, Ballest, ktory uznaje, ze jeden gwalt jest bardziej humanitarny od
                                drugiego, wymaga intnsywnego leczenia.

Bawcie sie dobrze!
    • Gość: detritus Re: DO ADMINA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 11:11
      Gdyby ta dyskusja nie byla tragiczna, moznaby sie poplakac ze smiechu...
      • ballest Re: DO ADMINA 27.01.05, 22:46
        Detritus recht mou !:-)
        • Gość: Athanazyja Re: DO ADMINA IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 29.01.05, 10:35
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=19944231&a=19944440
          Przepraszam, jaki regulamin zlamalam?
          Napisalam:
          "Bo ich to gó.. obchodzi" i podalam linka.
          Rozumiem, ze chodzi o słowo "GÓWNO"?

To niestety nie moge zacytowac "Dzienników" Gombrowicza, tlyko sparafrazuje:
          (1sze 100 stron 1szego tomu)
          "Gdy wydałem "Trans-Atlantyk", spodziewałem sie listów czytelników oburzonych
          na moj atak na polskość. Ale nie! Ponad połoa autorów listów była oburzona
          używaniem przeze mnie słowa "gó..". I jak może być mowa o literaturze polskiej
          na miare europejską, skoro uszy czytelników razi słowo "gó.."?

• ballest Re: DO ADMINA 29.01.05, 11:41
            Athanazja a moze sie na Ballesta odpowazylas cos napisac i chyba z tego powodu
            ;)
            • Gość: luna37 Re: DO ADMINA IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.01.05, 22:27
              admin!!! obudź się!!! i zakończ tą jałową dyskyusję...nie wyobrażam sobie aby
              biorąc udział w forach jakiegokolwiek innego kraju mogłabym aż tak obrażać
              uczucia narodowe...i nie byc zbanowaną!!! Owszem my polacy powinniśmy byc
              otwarci...ale nie na chłam i plewy!!!
              • Gość: jd Re: DO ADMINA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 23:11
                Wszyscy maniancy, których podniecają i inspirują teksty pewnej osoby, może
                przestaliby domagać się rozwiązywania i załatwiania swoich problemów rękami
                redakcji.
                Precz z pieprzoną cenzurą.
                Redakcjo, nie daj się zaszantażować.
                • bpkw Re: DO ADMINA 29.01.05, 23:26
                  Gość portalu: jd napisał(a):

Precz z pieprzoną cenzurą.
                  Redakcjo, nie daj się zaszantażować.

JD. Poki co to wlasnie redakcja cenzuruje. I wspomniana tu Redakcja nie
                  wyglada na "zaszantazowana". Tnie rowno watki w ktorych forumowicze bluzgaja na
                  ballesta, ale jednoczesnie pozostawia na forum wpisy tego..., no wiesz o kim
                  pisze / nie chce, aby Romana i moj post wycial /. Wpisy, ktore ewidentnie
                  obrazaja polski narod. Szkoda. Niektore wpisy owego "jegomoscia" kwalifikuja
                  sie nie do "wyciecia", ale do prokuratora...
                  • Gość: jd Re: DO ADMINA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 23:31
                    Ok., nie śledzę wszystkiego dokładnie, a nawet wręcz przeciwnie, i nie
                    wykluczam w takim razie, że redakcja ma grzeszki na sumieniu, tym niemniej
                    zasadniczą opinię podtrzymuję.
                  • Gość: mamut Re: DO ADMINA IP: *.sympatico.ca 29.01.05, 23:32
                    Cytuje za wielkim polakiem: "Pozostancie wierni dziedzictwu, ktorem na imie
                    jest Polska." - Jan Pawel II

czuwaj
                    • Gość: jd Re: DO ADMINA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.01.05, 23:35
                      To niemożliwe by tak powiedział, a jeśli powiedział, to niezbyt rozsądnie.
                      • bpkw Re: DO ADMINA 30.01.05, 00:04
                        Gość portalu: jd napisał(a

...a jeśli powiedział, to niezbyt rozsądnie.

JD. Tez nie wiem, czy to jest cytat z wypowiedzi Ojca Swietego. Te slowa sa
                        WYJATKOWO rozsadne. Sa WYJATKOWO madre...
                        • ballest Re: DO ADMINA 30.01.05, 00:22
                          "Pozostancie wierni dziedzictwu, ktorem na imie
                          "

Jesli to powiedzial, to tylko potwierdzil, ze nawet ksiadz, wpierw Polakiem a
                          potem katolikiem!
                        • ballest Re: DO ADMINA 30.01.05, 00:22
                          "Pozostancie wierni dziedzictwu, ktorem na imie
                          "

Jesli to powiedzial, to tylko potwierdzil, ze nawet ksiadz, wpierw Polakiem a
                          potem katolikiem!
                  • ballest Re: DO ADMINA 30.01.05, 10:27
                    Moze podasz ten wpis, w ktorym Narod Polski obrazilem.
                    Sytuacja jest raczej odwrotna, to ja bede wyzywany obrazany nawet ojca nie
                    potraficie w spokoju zostawic, robicie z niego SA-manna, taka jest prawda!
                  • redakcja Re: DO ADMINA 30.01.05, 16:26
                    Może kilka słów wyjaśnienia. Wyciąłem naprawdę tylko kilka wpisów, które
                    przekroczyły jakąś granicę wulgarności i bezsensu (np. podawanie rzekomych
                    danych osobowych forumowiczów, groźby karalne ”Adres twoj mam zapisany,
                    mieszkam blisko granicy. Jeszcze troche takiego tonu i bedziesz jadl przez
                    slomke.” czy pyskówek w której były tylko wugaryzmy i obelgi). Także jeden
                    ballesta (sprowokowanego zreszta).
                    Co do postów ballesta, to nie chowam głowy w piasek. Po prostu nie zamierzam
                    ich wycinać tylko dlatego, że nie podoba mi się ich ton, wymowa ani nawet
                    dlatego, że zawieraja nieprawdziwe informacje (wtedy należy je po prostu
                    sprostować). Tym, którzy nie chcą toczyć z nim dyskusji (najchętniej
                    kulturalnej) przypominm, że zalogowani mogą umieścić jego nick wśród tych,
                    które nie będą dla nich widoczne.
                    Roman Antonowicz
                    • Gość: jd Re: DO ADMINA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.05, 17:04
                      Do mamuta i bpkw: JP II mógł powidzieć "Pozostańcie wierni Chrystusowi,
                      Kościołowi powszechnemu, Pismu świętemu, miłości, miłosierdziu, przebaczeniu",
                      ale nie "Polsce". Jeśli powiedział "Polsce", to nie były to słowa papieskie.
                      Dziekuję za intersującą wymianę zdań w tym wątku.

• Gość: mamut Re: DO ADMINA IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 17:33
                        jd.. zalezy ktora wypowiedz cytujesz.. ja akurat ma ta wydrukowana czarno na
                        bialo.... wiec zaakceptuj.

czuwaj
                        • rita100 Re: DO ADMINA 30.01.05, 17:37
                          a ja dziekuję redakcji i autorytetom za spokojną i wyrozumiałą wypowiedz oraz
                          wyjaśnienia i jak odpowiedział pewien szkocki myśliciel na pytanie
                          Czym jest zło ?
                          Wystarczy , by dobrzy ludzie nic nie robili.
                          pozdrawiam
                          • Gość: mamut Re: DO ADMINA IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 17:45
                            rita, ty bys z najwieksza przyjemnoscia wszystkim bez mydla w d... weszla..
                            jestes jak taki beztroski teletabi z programu dla 3 latkow.. od taka wszystko
                            kochajaca istotka... kompletny brak osobowosci

czuwaj
                            • borasca0107 Re: DO ADMINA 30.01.05, 21:12
                              mamut - teraz przesadziles, az zeby zabolaly!!! - zdecyduj sie kogo masz zamiar
                              tepic - poponuje skupic sie na ballescie bo ten przynajmniej sie o to prosi -
                              calej reszcie pozwol pisac to na co ma ochote!!!

Cale szczescie, ze na tym forum jest jeszcze ktos taki jak Rita - nie jatrzacy
                              tylko swoimi wywazonymi wypowiedziami dzialajacy jak balsam na skolatane nerwy.
                              To raczej wypadaloby uszanowac, a nie robic z tego nastepna pyskowke.
                              Proponuje zauwazyc, ze na tym forum powinien byc JEDEN administrator.. jest
                              albo go nie ma - nie wnikam... a tu sie okazuje, ze co trzeci czlonek tego
                              forum zabawia sie w ADMINa i innym dyktuje co maja pisac, lub z kim, jak,
                              gdzie, czy w ogole itp - i te wszystkie jalowe dyskusje na temat tego, czy
                              ignorowac, czy pisac, czy nie pisac, w kratke czy w poprzek, zakazy, nakazy
                              itp? - juz mi bokiem wychodza!! Czy mi sie wydaje, czy wrocilam tu do czasow
                              komuny kiedy 'sily wyzsze' dyktowaly o czym mozna mowic a za co mozna wpasc do
                              jeziora z kamieniem u szyi???! Co sie stalo z wolnoscia slowa??? Niby wolnosc a
                              co drugi nakladalby cenzure jesli cos nie jest pisane po jego/jej mysli? Chyba
                              tu kazdy pisac moze? Chcialam zwrocic uwage na to, ze to jest forum olsztynskie
                              ale na ogolnopolskim portalu (czy jak Wy to nazywacie grrr) na ktorym kazdy
                              moze wyrazic swoje opinie, glupie, madre, maslane czy pustakowe - kto sie z tym
                              nie zgadza powinien wlaczyc sie do dyskusji - ale bez wyzwisk na litosc boska -
                              jakos w bardziej cywilizowany sposob! Komu nie odpowiada tresc i ma ogolna
                              alergie nawet na sam nick to prosze bardzo - jest opcja w ktorej mozna sprawic,
                              ze wypowiedzi danych osob nie beda pojawiac sie na naszym monitorze - dlaczego
                              z tego nie korzystacie??? Jesli o mnie chodzi to juz dawno mam za soba czasy
                              dziecinstwa i jako dorosla osoba, nie toleruje juz tego gdy ktos mi
                              mowi/rozkazuje co moge a czego nie moge robic/pisac!!

Radze to wziac pod uwage zanim zabierzecie glos w jakiejkolwiek dyskusji!

a swoja droga, Ballest - jak slowo daje - dostaniesz w trabe za to jatrzenie w
                              Olsztynie!! GRRRR
                        • Gość: mamut DO REDAKCJI IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 17:43
                          Drogi panie redaktorze jesli z taka przyjemnoscia zostawia pan nawet te
                          falszywe informacje ktore ballest prostuje poniewaz mozna je wyprostowac, to w
                          takim razie dlaczego droga redakcja sama ich nie prostuje.. Troche to bezczelne
                          tak sie zachowywac i swiadczy raczej o braku jakiejkolwiek odpowiedzialnosci ze
                          strony redakcji.. usuwanie tekstow podanych wczesniej swiadczy o tym ze
                          redakcja boji sie ze bedzie oskarzana w pewnym sensie o pomoc na publikacje
                          tekstow swiadczacych o nienawisci, ale lzenie ludziom prosto w oczy tak jak
                          ballest to jest w porzadku???. Nie trzeba rewidowac tych tekstow!!!. Przeciez
                          po co? to takie typowe dla polskiej prasy ... Glownie media lubia manipulowac
                          ludzmi... wiec czemu admin mialby byc inny? wstyd panie adminie.. bardzo wiele
                          straciliscie w moich oczach i pewnie w oczach innych czytelnikow za kompletna
                          obojetnosc w tej sprawie.

czuwaj
                          • ballest Sloniatko a wiedza? 30.01.05, 19:14
                            Mamut, jak Ty bedziesz mial 1/1oo tej inteligencji co Rita ma, wtedy bedzie Cie
                            kazdy za jakas osobowasc uwazal, na razie jestes tym kim jestem Slonie w
                            sklepie z porcelana, i tak sie tez zachowujesz!
                            Na Slonsku my ma takiego TROMBA godali , zero argumentow ale Trabic na
                            wszystkie strony!
                            Jesli uwazasz , ze gdzies Polske szkalowalem, albo nieprawde napisalem to
                            napisz gdzie, chyba to nie tak trudno, panie Trombalski.
                            Najlepiej wez sobie olowek do reki i zamiast skreslac na forum, ilustruj
                            swierszczyki, przynajmniej bedziez sie pozytecznie udzielal!
                    • inka28 Re: DO ADMINA 30.01.05, 19:53
                      Są tacy ludzie, którym można splunąć w twarz, a oni powiedzą, że deszcz pada...:
                      (
                      • muraszka1 Re: DO ADMINA 30.01.05, 19:58
                        Luna ,dalam ballesta ,jako wroga i juz mi sie "nie swici".
                        A admin dawno mi podpadl.Bez wyczucia,bez weny.Szkoda.
                        Pisze,bo pisza tu wspaniali ludzie.Nie chce ich stracic.
                      • wolej5 goebbelsowski kłamca 30.01.05, 20:00
                        inka28 napisała:

Są tacy ludzie, którym można splunąć w twarz, a oni powiedzą, że deszcz pada...
                        :(

ballest, stary kłamca ma problemy nie tylko z "deszczem". On
                        również "zapomniał", że kolejny raz udowodniono mu ewidentne kłamstwo. No i
                        oczywiście omija szerokim kołem wątek, w którym owe kłamstwo zostało pokazane.
                        Stary kłamco. Czekam na odpowiedź !!!!!!!!!!!!!
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=20038137
                        • Gość: mamut Re: goebbelsowski kłamca IP: *.sympatico.ca 30.01.05, 23:53
                          darujcie sobie herr ballestowicza... nie ma sensu.
    • being28 Prawda o ballescie 31.01.05, 19:19
      trole.joemonster.org/?troll=zakuta-pala
      • muraszka1 Re: Prawda o ballescie 31.01.05, 19:32
        Being28 ,to jest wlasnie to!
        Ale dlaczego dajemy sie prowokowac?
      • borasca0107 Re: Prawda o ballescie 01.02.05, 18:06
        Being! Zakutas Palas jest bombowyyyyyy! :))))))))))))
        • muraszka1 Re: Prawda o ballescie 01.02.05, 18:16
          Ten dziwny osobnik,ballest,
          nie majac dyskutantow,
          wlazi w srodek innych watkow.
          Panie Romanie A.
          ???????
          Zdziwi sie Pan,ale ktoregos dnia,
          zostanie Pan na forum tylko ballesta,
          piszacego sam ,do siebie.
          Z gory gratuluje!!!!
          • Gość: mamut Re: Prawda o ballescie IP: 69.158.129.* 03.03.05, 05:59
            Aministratorze... moze pora troche zadzialac i oczyscic to i owo...

czuwaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka