Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.93

26.01.05, 19:34
śpij Olsztynie nocą śpij spokojnie
niech sen cię nie obudzi
niech Dobry Bóg
zawsze cię za rękę trzyma

kiedy zimny wiatr wieje
pamiętaj że
jak na deszczu łza
cały ten świat
nie znaczy nic
chwila która trwa
może być najlepszą z twoich chwil
idż własną drogą
bo w tym sam sens istnienia
żeby umieć żyć
bez znieczulenia
bez niepotrzebnego niespełnienia
myśli złych

Za pozwoleniem Andulki, zakładam następną częśc Olsztyna dedykując tą
piekną , piosenkę usłyszną w radiowej trójce.
Dorzucę ku pokrzepienia serc stronkę suda o Olsztynie
www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
Cieszmy się chwilą
Obserwuj wątek
    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 19:36
      Dobry wieczor Rita,witaj w wieczornym Osztynie .
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 19:41
        zaraz przyjdę, jeszcze kuchenne prace trzeba wykonać
        Macie śnieg ?
        U nas jest ogromna ilość , mogę sie podzielić
        • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 19:46
          Prosze o snieg,u nas tylko troszeczke.
          • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 20:58
            Muraszko wpadnij do Nieba, coś się załatwi z tym śniegiem ;)
          • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 20:59
            rita napisala:
            Za pozwoleniem Andulki, zakładam następną częśc Olsztyna...

To juz teraz potrzebna jest zgoda Andulki na zalozenie watku ?. No,no....
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 26.01.05, 21:50
              witam, witam, oczywiście zrozumialam, ze Andulka przekazuje na moje rece
              zalożennie watku, z czego z największa chęcia skorzystałam i dziękuję jej.
              Co to śniegu brak ????
              O rany , a my cały dzień odśnieżamy, bo i przerwy nie ma w padaniu.
              Ale już na dzis musze kończyć
              do widzenia Olsztynie
              do jutra
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 09:03
                rita100 napisała:

zrozumialam, ze Andulka przekazuje na moje rece
                > zalożennie watku

Otóż właśnie, dzięki rita, raz zakładałam Olsztyn Piękny i to była straszna
                tortura bo niczego sensownego nie mogłam wymyślić na wstępny post...
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 19:55
                  ale było dobrze, nie narzekaj, krótko i zwięzle i ok - nawet fajnie to wyszlo:)
    • jennie Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 00:32
      oooooooo...! a ja niedawno ta piosenke poznalam... :D taka ladna jest ;( ...
      dzieki Rita :))) za nia... :)
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:19
        Witam o poranku!
        Czwartek nam dzis nastal!
        Sniegu malo,
        ale w sobotnim kuligu to nie przeszkoda.
        Milego dnia!
        :-)
        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:33
          Będziemy się kuligać.
          Chyba wyzdrowiałam... wreszcie się napiję piewrwszego w tym roku piwa... nie
          wiem czy nie zapomniałam jak to sie robi... ;)
          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:38
            Mozesz dzis potrenowac w Baltazarze!
            graja o 20,00,
            ja dotre po siatkowce, ok 21,40
            Zdaze jeszcze spokojnie klimacik chwycic!
            Tak czy tak...
            do soboty!
            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:41
              Dziś nie :)zimno i te papierosy, a oddech jeszcze nie całkiem uregulowany ;)
              w eNce większa sala :)
              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:51
                W pomieszczeniu, gdzie jest dym papierosowy,
                nawet sekunda jest tortura. :-(
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 07:53
                  Ostatnio w eNce na dwadziescia osob ktore byly
                  palila jedna....
                  i to tez poza sala...
                  Mam nadzieje ze teraz bedzie podobnie,
                  tym bardziej ze ekipa w zasadzie ta sama.
                  Rece precz od papierosow!!!
                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 08:03
                    witam rankiem..ze śmiechankiem..:-))
                    lubię czwartki..
                    chyba dlatego..?:-))),
                    że klimatyczne piosenki klimatyczny zespół gra..
                    papierochy....brrr..
                    jak innych oduczyć??
                    żeby nie maltretowali nas??
                    Lustroo ani na troszkę sie nie dasz namówić..?
                    O 20 koncercik sie zaczyna..:-)
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 09:11
                      Nie palę od dziewięciu lat przeszło. Ale jakiś czas temu córcia prawie
                      doprowadziła mnie do zawału wredota jedna, zapaliłam iz nierwow, jakieś
                      papierosy po gościach zostały. Dopiero kiedy mnie zobaczyła z tym papierosem
                      zrozumiała, że to nie przelewki, że przegięła....
                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 10:01
                        "...rzeki to idace drogi,
                        a lodzie wedrowcy tych drog,
                        dwa razy w tej samej wodzie
                        nie przejzy sie czlowiek ni duch...'

a tak sobie podspiewuje...
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 10:38
                          Nie dam się namówić :)
                          Jak kogoś lubię to jestem w stanie palenie akceptować w rzadkich wypadkach :)
                          Ale w niektórych pubach można siekiere powiesić, oczy szczypią i to mi sie nie
                          podoba, rozumiem, że ktoś pali, ale inni cierpią. W dużych pomieszczeniach dym
                          sie rozchodzi, w małych przydusza, no ale to obszerny temat.
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 19:36
                            Putina nie widziałem, innych też nie. Dodatkowo jechałem dziś 1.5h autobusem i
                            nic nie zalatwilem:( W Krakowie zaspy po pas, Policja wszedzie, restauracje
                            pozamykane. Co za kraj. Miało byc z Unia lepiej.

Złodzieje!!!
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 19:46
                              WITAM
                              Jak mogłes being Putina widzieć, jak Kwasniewski ledwo go złapał :)
                              Tak sniegu mamy dosyć, a nawet nadmiar , nawet nie mamy gdzie go składować,
                              może w góry wywież ?
                              A w Olsztynie nic nie mówicie o śniegu, my tu w zakopanym Krakowie . Nic nie
                              mówicie i kuligu .
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 20:57
                                Idźcie w niedzielę do Muzeum Warmii i Mazur

Ponad tysiące eksponatów - obrazy, plakaty, stare kafle i radio z lat 50. -
                                zobaczymy w niedzielę na wystawie w olsztyńskim zamku. Wejście za darmo -
                                muzeum chce pokazać olsztyniakom, co zdobyło w 2004 roku.

Tak zaprasza was sama gazeta i ja również przychylam sie do tej propozycji :)
                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 21:12
                                  W muzeum to już byłem:) Moze w weekend wybierzemy sie do krakowskiego muzeum.
                                  Ale musi byc za darmo - warunek konieczny. Warunek wystarczajacy to usuniecie
                                  sniegu, teraz sa po prostu gory sniegu. W Poznaniu to szybko by sie tym
                                  zajeto,zobaczymy jak bedzie w Krakowie:)
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 21:17
                                    ha, ha - being na lotnisko sie wybierzcie , tam i porządek i odśnieżone
                                    dokładnie, nawet toalety wymienione na nowe :)
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 27.01.05, 21:53
                                      pozdrawiam nocną i poranną zmianę
                                      jutro może pośpiewamy coś :)
                                      • jennie Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 01:08
                                        takie male sniezno-krakowskie OT: czy to prawda ze bardzo trudno do zakopanego
                                        sie dostac? bo ja tu w sensie ze skoki sa w zakopanem :P i z tego co slysze to
                                        niebardzo z dojazdem.. i sie poniekad ciesze tymczasem ze sie nie wybieralam ;))
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 07:12
                                          W Olsztynie sniegu malo,
                                          -10,
                                          na sankach nie bardzo sie da jezdzic,
                                          podobno dzis ma dopadac.
                                          Wczorajsze szantowanie super.
                                          Widac ze drzemie w ludziach chec do spiewania i tanczenia.
                                          Szkoda tylko ze tez do palenia.
                                          • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 08:15
                                            Ritko..spiewaliśmy wczoraj...oj śpiewaliśmy...
                                            ale jakby cos hasło tylko...
                                            mam grać...?
                                            no co Byś zaśpiewała..?
                                            ciekawe czy mam w swoim repertuarze..:-)
                                            Lustroo... mi okrutnie ciezko do tych palaczy się przyzwyczaić...
                                            chyba nigdy nie dam rady...:-(
                                            ale klimatycznie....było bardzo...:-)
                                            i taki luzik...atmosferka...
                                            sympatyczne, że całkiem nieznani ludzie..
                                            przychodząc systematycznie pobawić się...
                                            może oderwać od codziennych kłopotów..
                                            stają się bliscy...:-)dają dużo swojego ciepełka..
                                            i energii..tej pozytywnej pozwalającej ludziom przetrwać..
                                            to co złe..prozaiczne...:-)
                                            do zobaczenia;-)
                                            • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 08:20
                                              bawcie się dobrze :))
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 08:24
                                                i w eNce pośpiewamy :) Ostatnio i ja śpiewałam (o matko!! współczuję
                                                słuchającym ;P) :D
                                                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 08:29
                                                  Lustroo..to było dobre wsparcie głosowe..
                                                  dlaczego im współczujesz:-)?
                                                  • oczko61 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 09:09
                                                    Pozdrawiam Słonecznie! Mam nadzieję, że też uda mi się dać głos w eNCe w sobotę
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 09:21
                                                    A to bedzie spiewanie :-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 11:31
                                                    Olsztyn pelen slonca,
                                                    sniegu malo,
                                                    a ten co jest pieknie skrzy sie w sloncu.
                                                    az milo popatrzec!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 11:34
                                                    Ktosiu , jak to dlaczego :) nie mam głosu, a ucho nie dość, że drewniane, to
                                                    jeszcze kornik zjadł ;-D
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 13:27
                                                    Na pazy nad Krzywym,
                                                    tam gdzie zwykle chodze
                                                    bialo, slonecznie, pusto...
                                                    chyba trzeba isc na plaze!
                                                    tyle slonca!
                                                    taki luz!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 14:24
                                                    Jezeli snieg tak bedzie padal nadal,
                                                    to bedziesz mial Zbyszku,
                                                    sniezny materacyk do opalania sie.
                                                    ;-)
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 14:40
                                                    zbyszek07 napisał:

> Na pazy nad Krzywym,
                                                    > tam gdzie zwykle chodze
                                                    > bialo, slonecznie, pusto...
                                                    > chyba trzeba isc na plaze!
                                                    > tyle slonca!
                                                    > taki luz!

Zbyszku ... jeśli pójdziesz na zaśnieżoną plażę...
                                                    i zdecydujesz się teraz na kapiel słoneczną ;)))
                                                    w odzieniu jedynie słusznym i na tę okazję przewidzianym ;)
                                                    to chyba podjadę zobaczyć...
                                                    noooo... nie zdzierżę ...ciekawość zwycięży... ;)))))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 14:45
                                                    :-)))))))))
                                                    czy oprócz słońca zażyjesz tez kąpieli..?:-)))))
                                                    znajac Twoje pomysły...
                                                    wszystko jest możliwe:-)))))))
                                                    grypka murowana..
                                                    nawet jak teraz się wywiniesz cudem z tego przeziębienia...:-)
                                                    ech życie.. i fantazje...:-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 14:55
                                                    Juz troche mowie!
                                                    a ze jeszcze nie bardzo madrze to i syrop nie pomoze!
                                                    Jutro do eNki,
                                                    w niedziele do zamku!
                                                    ~moze i plaze uda sie odwiedzic?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 16:41
                                                    Zbyszek, dzieki za maile:)

Mam tutaj fotke Olsztyna:

www.terraserver.com/imagery/image_gx.asp?cpx=20.48889222&cpy=53.77439288&res=22.5&provider_id=340&t=pan

Widok z satelity. Fajnie jeziora widac.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 20:06
                                                    being zaraz to ogladne , bardzo ciekawe
                                                    tym czasem pozwólcie mi wykrzyczeć zdanie

Olsztyn jest piekny
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 20:37
                                                    fajny widok z lotu ptaka - a które to jezioro Dlugie i jezioro Krzywe ?

Słyszę , ze narzekacie na brak sniegu - aż niemożliwe, może lada dzień i u was
                                                    posypie tym bialym puchem.
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 20:52
                                                    Krzywe to takie rozczłonkowane na zachodzie a Długie - taki przecinek nad nim,
                                                    północnym brzegiem dotykające Lasu Miejskiego
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 20:54
                                                    poczekaj Andulko - po lewej stronie są cztery jeziora duże - zobacz
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 21:16
                                                    już wiem
                                                    a na Dajtkach zawody w zjeżdżaniu na byle czym
                                                    Zawody w zjeżdżaniu "na byle czym" odbędą się w sobotę na górce przy ul.
                                                    Kłosowej (droga w kierunku Gronit). Początek o godz. 11.30

Na byle czym - ciekawe na czym ?
                                                    Czy na czterech literkach też ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 28.01.05, 22:07
                                                    inna propozycja
                                                    Wieczór kabaretowy w Klubie Baszta. Wystąpią Bez Szans (dwukrotny zwycięzca
                                                    lidzbarskich starć kabaretowych), Eleska, Bakcyl, kabaret Snobi (debiut w
                                                    Baszcie) oraz kabaret Kubek (najstarsza formacja kabaretowa z Lidzbarka
                                                    Warmińskiego, ostatnio nagrodzona na jubileuszowych Wieczorach Humoru i
                                                    Satyry). Cena biletu do Baszty (ul. Okopowa 15) - 7 zł.

też może być :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 29.01.05, 09:26
                                                    Sniegu ci u nas juz dostatek!
                                                    Napadalo od wczoraj i nadal pada.
                                                    Bialo ,czysto,przeslicznie.
                                                    Mroz niewielki.
                                                    Zupelny raj.
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 29.01.05, 14:12
                                                    muraszka1 napisała:

> Sniegu ci u nas juz dostatek!
                                                    (...)> Zupelny raj.

...znaczy..interwencja w Niebie pomogła... ;)))))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 29.01.05, 19:43
                                                    Witam Was - wreszcie śnieg doszedł i do Olsztyna, biały puch pokrył ziemie,
                                                    domy, ulice i jezdnię ale nie jeziora. Tak mi sie wydaje, że na jeziorze
                                                    jeszcze nie są w stanie płatki się zatrzymać. Wreszcie cieszą sie dzieci,
                                                    trzeba korzystać z każej chwili, bo już prawie luty .....i wiosna
                                                    Czy dokarmiacie ptaki ?
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 30.01.05, 11:20
                                                    Przymrozek,bialo,zimowo.
                                                    Dzieciaki hasaja na sankach.
                                                    Zima w Olsztynie.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 30.01.05, 17:51
                                                    witajcie
                                                    i pewnie bezwietrznie, tak jest i u nas. Śliczna pogoda. Relaks na uliczch
                                                    miasta przyjemny. Olsztyn wieczorną pora. Jaki jest ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 30.01.05, 21:36
                                                    Tylko jednego dnia z Jeziora Krzywego w Olsztynie ratownicy wyciągnęli czterech
                                                    mężczyzn, pod którymi załamał się lód. Niestety, nie wszyscy tonący mieli tyle
                                                    szczęścia

uważajcie lód jest kruchy jednak
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 30.01.05, 21:39
                                                    Zamarznięte jeziora kuszą zwłaszcza najmłodszych. Dzieci uwielbiają się ślizgać
                                                    po oczkach wodnych i jeziorach. Aby uniknąć tragedii, strażacy pomagają w
                                                    urządzaniu lodowisk na osiedlach i boiskach szkolnych.

Czy macie takie sztuczne lodowiska ?

Witam poranny Olsztyn, ciesze sie zawsze jak jesteście, niestety wieczorna
                                                    zmiana sie jakoś nie stawia - życie li piekne jest
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 06:14
                                                    Wieczorna zmiana jeszcze spi.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 07:30
                                                    Witam o poranku.
                                                    Weekend spedzilem milo.
                                                    Spotkanie- kulig w eNce.
                                                    Wystawa nowych nabytkow muzeum
                                                    na zamku.
                                                    Bylo co ogladac...
                                                    a snieg pruszy,
                                                    moze sanki jednak trzeba wyciagnac?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 07:47
                                                    Cześć było super :) granie, śpiewanie i zabawa taka, ze inni mówili "jak Wy sie
                                                    dobrze bawicie", a w niedzielę zamek, duzo ciekawych eksponatów. Oj żeby każdy
                                                    weekend był taki udany :) Pozdrówka.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 07:57
                                                    witam Was cieplutko...w bajkowym Pięknym...:-)
                                                    Yoanno dzięki za tę interwencję w Niebie...:-))))
                                                    Asiu...bardzo dobre było wsparcie głosowe..
                                                    i wybór piosenek...:-)
                                                    Jak się bardzo postaramy to może być kazdy weekend taki właśnie...:-)
                                                    chociaż troszeczkę..;-)
                                                    bardzo...naprawde baaaaaardzo miło było..
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 10:22
                                                    W Krakowie zapowiadaja kolejne opady sniegu, a juz teraz nie mozna przejsc
                                                    chodnikiem, takie sa zaspy. Ale za to ma byc gorace lato, 35st i to ma sie
                                                    zaczac w kwietniu!!! Tak podaja specjalisci z Faktu:)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 10:27
                                                    Głosowe wsparcie było z mojej strony jak najbardziej, gorzej dla tych co przy
                                                    mnie siedzieli :) dzieki Ktosiu za wyrozumienie, ale chyba mi tego własnie
                                                    brakowało... w niedzielę śpiewałam w kościele :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 19:45
                                                    Being..jesli to prawda z tym gorącym latem od... kwietnia ..
                                                    byłoby fantastycznie..
                                                    w kwietniu nie ma jeszcze sezonu i czartery są o połowe tańsze..:-)
                                                    w zeszłym roku tez byliśmy z dzieciakami w kwietniu..:-)
                                                    ale gorąco nie było...ważne ze było miło..:-)
                                                    Odwagi Lustereczko..tylko odwagi..:-)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 19:50
                                                    Och!
                                                    Nareszcie Ktos normalny napisal na forum.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 15:04
                                                    To *och* dotyczylo pewnych wszechobecnych watkow.
                                                    Nie chcialam nikogo urazic.
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 19:53
                                                    ktos2104 napisała:

> w kwietniu nie ma jeszcze sezonu i czartery są o połowe tańsze..:-)
                                                    > w zeszłym roku tez byliśmy z dzieciakami w kwietniu..:-)
                                                    > ale gorąco nie było...ważne ze było miło..:-)

Kolejny zeglarz na forum. Niezle. Moze sie kiedys spotkamy:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 20:26
                                                    witam
                                                    Olsztyn jest piękny
                                                    Cóz więcej mogę powiedziec ,jestem tak daleko od niego , że tylko zdjęcia mogę
                                                    oglądac .
                                                    Ale fajnie, że spotykacie się w eNce i spiewacie. Chyba powinna być w Olsztynie
                                                    już jenne z Lublina. Wiecie coś o tym ?
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 20:34
                                                    ktos2104 napisała:
                                                    > witam Was cieplutko...w bajkowym Pięknym...:-)
                                                    > Yoanno dzięki za tę interwencję w Niebie...:-))))

Nie ma sprawy...to"Niebo z widokiem na raj...." ;)))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 31.01.05, 23:22
                                                    no i jak humorek ma się nie polepszyc jak same miłe wieści od Was..:-)
                                                    dziękuję..:-)
                                                    Being..wstyd się przyznać...żeglarzem nie jestem w sensie patentu..
                                                    ale bardzo mi się żeglowanie podoba..pociągam trochę..za te sznurki..
                                                    jak kapitan każe..
                                                    czasem przy sterze poostrzę..bo jak wieje..to niezła adrenalinka..:-))))
                                                    ale najczęściej tam gram na pokładzie..:-)
                                                    bo każdy robi coś lepiej i gorzej...
                                                    i tego się trzymajmy..:-)
                                                    ale..do zobaczenia na wodzie...
                                                    to jest to, co Niektórzy lubią najbardziej...
                                                    ech lato..lato..co Ty w sobie masz??
                                                    z widokiem na raj...???mówisz Yoanno..
                                                    a to może już niedługo ten raj??
                                                    miłych snów..:-)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 07:10
                                                    Witam!
                                                    W Olsztynie slizgawka.
                                                    Wczorajszy deszcz w nocy zamarzl
                                                    i sie jezdzi....
                                                    Jakos na sniezny kulig w dalszym ciagu szans nie ma,
                                                    wczoraj na siatkowce omawialismy juz wyjscie z siatkowka na plaze...
                                                    Pewnie uda sie to wczesniej niz kulig.
                                                    Kapiel?
                                                    Jeszcze troszke lod przeszkadza
                                                    ale...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 07:55
                                                    Słońce swieci, zima się kończy i zaczyna, kojarzy mi się to z
                                                    piosenką "Wszystko się kończy i zaczyna, EKT Gdynia" :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 08:00
                                                    powiadasz..wszystko się kończy i zaczyna..:-)
                                                    ale mogłoby trwać po prostu:)
                                                    też mam tak czasem piosenkowo..:-)))))
                                                    bo to tyle wspomnień..:-)
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 09:06
                                                    ktos2104 napisała:

> też mam tak czasem piosenkowo..:-)))))
                                                    > bo to tyle wspomnień..:-)

...więc piosenka na dziś dla Wszystkich ku pamięci...:)
                                                    "Kochaj mnie... niech cały świat nam dziś zazdrości..." ;)))
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 09:25
                                                    Zadumalam sie ...
                                                    Ta piosenka.
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 09:39
                                                    Chyba powinnam przeprosić Kasię K. za delikatny fałsz w cytacie z jej
                                                    piosenki...ale przecież ....o tym samym ..;)))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 14:58
                                                    tak..tylko ten cytat komuś innemu trzeba zadedykować..
                                                    za mną chodzi..
                                                    wszystkim nam brakuje szczęścia..
                                                    masz to na co godzisz się..:-)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 15:06
                                                    Tak,masz to,na co sie godzisz.
                                                    Mocna prawda!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 19:42
                                                    Czytałem liste Wildsteina. Niezly ubaw. Setki takich samych nazwisk:) Jak ktos
                                                    ma popularne nazwisko to az strach zagladac. Jakby co to klikac:

members.fortunecity.com/lista2/
                                                    W Krakowie odwilz, moze wieczorem bedzie mroz. Kiepsko sie chodzi po
                                                    krakowskiej kostce. Mozna sie zabic.

Mamy juz termin odlaczenia gazu. Bedzie ciezko!!!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 20:28
                                                    Lista otworzyla sie na chwilke ,ale juz nie jest dostepna.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 20:36
                                                    being28 napisał:

> Czytałem liste Wildsteina. Niezly ubaw. Setki takich samych nazwisk:) Jak
                                                    ktos
                                                    > ma popularne nazwisko to az strach zagladac. Jakby co to klikac:
                                                    >
                                                    > members.fortunecity.com/lista2/
                                                    > W Krakowie odwilz, moze wieczorem bedzie mroz. Kiepsko sie chodzi po
                                                    > krakowskiej kostce. Mozna sie zabic.
                                                    >
                                                    > Mamy juz termin odlaczenia gazu. Bedzie ciezko!!!

Niestety strony sie nie otworzy
                                                    being - no to uważajcie na tych kostkach - gdyby coś , to zarobek będzie
                                                    dodatkowy, tylko zobacz pod jaką posesją ;))))))))))))No i ubezpiecz sie wysoko
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 20:39
                                                    Witam wszystkich
                                                    cały rozśpiewany Olsztyn, mamy już ostatki.
                                                    Czas zacząć ze śpiewem upiec pączki - nowy wypiek Olsztyna - spiewające
                                                    pączusie - no prosze, zaklepmy ten patent.
                                                    Co ma wejść w skład tych śpiewających olsztyńskich pączków - są propozycje ?
                                                  • Gość: muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 IP: *.olsznet.ec.pl 01.02.05, 20:44
                                                    Jutro wstaje o 3:00,bo moje Szczescie jedzie do Krakowa.
                                                    Moze dam rade otworzyc te liste?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 01.02.05, 20:56
                                                    Muraszka, podkuj mu buty, bo u nas slisko ;)))))
                                                    powodzenia

• jennie Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 01:37
                                                    w odpowiedzi na post Rity w ktorym zastanawiala sie wyzej wymieniona, czy jestem
                                                    juz w Olsztynie, odpowiadam ze w nim nie jestem ale bede(=offline:/) w
                                                    piatek/sobote i zostaje na tydzien.. aaa :D :))
                                                    :))
                                                    pozdrawiam nocna porą
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 07:08
                                                    Olsztyn pieknie zasypany sniegiem.
                                                    Snieg tworzy nowe obrazy na drzewach, plotach, samochodach.
                                                    Pieknie jest.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 07:24
                                                    Oj pieknie, jak w bajce...napatrzeć się nie można... :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 07:55
                                                    zima znów wita nas swym urokiem..:-)
                                                    lubię jak drzewa i krzewy ubiorą zimowe..czapki..:-)
                                                    pięknie w Pięknym..:-)
                                                  • oczko61 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 07:55
                                                    Zwierzę sie jest mi cudownie!
                                                    Dziś rano chwyciłam śniadanko "na wynos" i zrobiłam sobie spacerek do pracy.
                                                    Nad Łyną od strony Szrajbera wrony na drzwach kraczą, a kaczuchy nad rzeką
                                                    kwaczą, w mieście ludzie jakby mniej się śpieszyli, u Kusocińskiego biało jak
                                                    bajce i taka cisza. Wszedzie bały, cudowny puch. Przyroda dziś nas czaruje!
                                                    No teraz mogę zdobywać świat!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 08:09
                                                    Ale napadalo sniegu!
                                                    Pewnie z Krakowa troche oddali ;-)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 08:17
                                                    nooo...może nadmiar mieli..:-)
                                                    albo z Nieba...z widokiem na raj..przyleciało..:-)))))
                                                    to było z góry ukartowane;)
                                                  • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 IP: *.go.net.pl 02.02.05, 14:43
                                                    A ja mam jeszcze kilka adresow z lista:

strony.aster.pl/sereq/lista.html
                                                    strony.aster.pl/sereq/lista2.zip
                                                    www.expressoffice.pl/lista2//
                                                    members.fortunecity.com/lista2/
                                                    ciapek.uci.agh.edu.pl/~psyho/lista/]
                                                    listawildsteina.com/

Ten ostatni link to plik zip, mozna sobie zapisac na kopmuter i czytac do
                                                    poduszki po wydrukowaniu:)

A w Krakowie snieg pada i pada.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 19:10
                                                    dziękuję being - widziałam i wszytko już wiem - nie dobrze , że raz je
                                                    otwierają a raz je zamykają - to świadczy , że bawią sie jak kot z myszką.
                                                  • Gość: b28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 IP: *.go.net.pl 02.02.05, 20:03
                                                    To nie jest tak Rita. Po prostu lista jest na darmowych serwerach w USA. Po
                                                    przekroczeniu limitu (czyli za duzo osob ogladanie liste) strona jest
                                                    blokowana, autor moze wykupic wiecej miejsca. I dlatego lista zmienia adres. Ja
                                                    zapisałem na dysk wiec jak ktos chce to moge wyslac.

Teraz sie mowi, ze to tylko czesc listy, ze nie 240 000, ale 1400 000 ludzi
                                                    jest na liscie z calej Polski. Czyli, jak juz pisalem to po prostu kawalek
                                                    ksiazki telefonicznej. Szkoda, ze media robia z tego taka afere. Jakbym sie
                                                    urodzil wczesniej to tez pewnie bylbym na tej liscie.

Inka ma wolne, masz dobre paczki w sklepie?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 20:29
                                                    listą sie nie przejmuję
                                                    a pączki mam tylko na zamówienie - niestety :)
                                                    witam wszystkich
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 21:41
                                                    Ja sie zastanawiam gdzie na tym koncu Krakowa sa dobre paczki? Czy tutaj maja
                                                    paczki? Nie chce mi sie jechac do Kerfura lub Geanta, a jednoczesnie
                                                    Spolemowskim cudom nie wierze. Jest jeszcze Lewiatan. A obok Lidl. Niezly
                                                    wybor:) Zobaczymy jutro. Zdam relacje - jak przezyje.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 21:55
                                                    a o jaką ilość chodzi - może zamówcie sobie dowóz prosto z cukierni - zaczynają
                                                    wozić od zamówień 50 szt ;))))
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 22:02
                                                    Podobno na Rynku maja rozdawac paczki. Wybieramy sie. Bedzie walka, ale nie
                                                    poddam sie szybko:) Inka sie troche zmieniła - była u fryzjera, jakis pan
                                                    Jarek. Mówi, ze było niezle - masaz glowy, wibrujacy fotel, jakies balejaze
                                                    itp. Szok.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 22:06
                                                    ha, ha - to pewnie była w depresji, wtenczas kobiety idą albo do fryzjera albo
                                                    na zakupy - bardziej do fryzjera. I jak uśmiecha sie juz do Ciebie inaczej ?
                                                    Tylko nie zburz fryzury ;))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 22:34
                                                    Eee tam, depresja:) Wypłatę dostałam (pierwsza w tej pracy), dziś zamknęłam
                                                    sesje i jakoś tak miałam ochotę. Pozwoliłam panu zrobić ze mną co chciał, mam
                                                    balejaż ale taki mega delikatny (being się nie zorientował co się stało, że mam
                                                    jakiś inny kolor, hihihi) i nowe strzyżenie. Wpadam w samozachwyt:)))
                                                    Jutro niech mi kaktus wyrośnie na ręku, jeśli nie zjem co najmniej pięciu
                                                    pączków:))) Idziemy na Rynek, mają być jakieś atrakcje.
                                                    Dziś w drodze wyjątku pozwolę sobie potargać moje super fryzurkę, bo being sam,
                                                    po męsku naprawił kolanko w wannie i coś mu sie za to należy:)))
                                                    Pozdrawiam wszystkich:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 22:41
                                                    yoanna i jennie - chyba sobie mylę te dwa niki , ale pomalutku zaczynam
                                                    odrózniać. Wiec jennie już jedzie do Olsztyna - pamiętaj o eNce - tam nas
                                                    wszystkich poznasz

Inka, nie ma co mowić, fryzjerzy w Krakowie przy tobie nie zbankrutują ;)))
                                                    A nie chcieliście upiec sobie pączucie tylko na wyżerkę na Rynek idziecie ;)))
                                                    Smalec, ciato drożdzowe i sąsiadów nawet poczęstujecie :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.93 02.02.05, 22:55
                                                    chyba na mnie padło zalożenia wątku nowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka