Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.111

01.07.05, 22:51
topexpert.pl/ratusz_d.html#cam
Zapraszamy na III Zjazd Forumowiczów w dniu 09.07.2005

°°°°°°°°°°°°|\Kiedy wrócą ptaki
°°°°°°°°°°°°|_\Do mazurskich gniazd
°°°°°°°°°°°°|__\Ruszaj tam, gdzie już żeglarze
°°°°°°°°°°°°|___\ Płyną szlakiem gwiazd.
°°°°°°°°°°°°|____\°°°°°° Wróćmy na jeziora
°°°°°°°°°°°°|_____\°°°°°° Na wędrowny rejs;
°°°°°°°°°°°°|______\°°°°°° Znajdziesz tam cel swojej drogi
°°°°°°______|_______________ Wśród szumiących drzew
~~~~\____________________/~~~~
,.-~*´¨—¨`*•~-.¸,.-~*´¨—¨`*•~-.¸,.-~*´¨—¨`*•~-.¸,.-~*´¨—¨`

Do plecaka możemy włożyć stronę suda ze zdjeciami Olsztyna
www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
............../|).|).\
............./|)...|).\. Białe żagle,
............/|).....|).\ Szmaragdowa toń,
.........../.|)......|)..\ A przy tobie
........../..|)......|)....\ Przyjaciela dłoń.
........./...|)......|)......\
......../....|).......|).......\
......./......---..---..........\.
....'\.........Olsztyn.........;7
.....\....... Piękny... ...../~.~.~.~.~
...~.\__....__...__.....__/~.~.~.~.~
...~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ ~
Obserwuj wątek
    • giga5 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 01.07.05, 22:52
      Witaj Rita:))
      Pięknie zaczęłas 111 część.
      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 01.07.05, 22:55
        można by powiedzieć pływająco - ha, ha postawiliśmy żagle, teraz będą
        trzepaotać na wietrze - możesz giga dmuchnąć trochę ;)))))
        Może się poruszą ;)
        • Gość: sud Re: Olsztyn jest piekny cz.111 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 12:40
          A to kolejne zdjęcia satelitarne (pisali dziś o tym w GW).
          maps.google.com/
          Trzeba kliknąć na Satellite, potem powiększać i przesuwać. Niestety dla Olsztyna
          nie ma aż tak dużych zbliżeń, jak podobno dla innych większych miast w Polsce
          (podobno aż do pojedynczego budynku)
          • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 02.07.05, 13:50
            Na googlach sprawdzilem miejsca w USA, w ktorych bylem. Widac pojedyncze samochody, drzewa, domki... - rewelacja po prostu. Moze kiedys bedzie taka mapa Polski.

W googlach jest tez mapa Krakowa. Wpisać Kraków i rewelacyjne zdjecia.
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 02.07.05, 18:41
              Witam Olsztyn Piekny!
              :-)
              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 02.07.05, 21:07
                witam :)
                Tak ogladam często ta mapkę z googli, bardzo wytaźnie widzę tylko Kraków,
                Olsztyn słabiutko, jedynie jeziorka są kształtne.
                Pozdrawiam wszystkich, ktorzy pewnie wracają teraz z relaksu i z nad jezior.
                Czy grzyby w lasach sie juz pokazały ?
                • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.111 03.07.05, 20:51
                  Do zjazdu już z górki. A tymczasem na forum mamy najazd kolegów z Elbląga i Białegostoku. Pech trapi nasze forum - zawsze jakaś łajza sie trafi. Był ballest, oszołom, teraz te baranki.

ZwiedZilismy dzis ogrod botaniczny. fajne drzewka, krzaczorki, trawki i kwiatuszki. W stawach rybki. W szklarniach palmy, kawa, banany, herbata, kaktusy i wiele róznych innych zielonych dupereli. Trafilismy tez na wystepy teatru. Ogolnie fajna sprawa, ciekawe czy w Olsztynie ogrod botaniczny mialby sens?
    • edico Re: Piknie to Ritko zrobiłaś 03.07.05, 21:16
      Jestem pełan podziwu!!!

Niech teraz ktoś śmie nie dostrzec tego zaproszenia :))

Pozdrawiam
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 21:41
        Tak, dość widoczne zaproszenie - lepszej reklamy nie znalazłam ;))))
        A o Wy tak siedzicie przed komputerem, nie oglądacie zachodu słońca ?
        Ślicznie dziś było :)
        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 22:07
          Ładna pogoda,więc podróżuje człowiek.
          :)))
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 22:40
            gdzie jedziesz thor_tr na wakacje ?
            • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 22:46
              Jakie wakacje?;-)
              Później pewnie nad morze,ale narazie okolica i praca:)
              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 22:52
                praktyka :)
                A jak w tam sprawy sercowe ?
                • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 22:59
                  Tak praktyka.
                  Hmm takie sprawy już od pewnego czasu nie istnieją dla mnie.I lepiej żeby
                  narazie tak pozostało.
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:01
                    a w czym sie specjalizujesz w prawie ?
                    Serce to sługa milości - samo przyjdzie to pik, pik ;)))
                    • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:03
                      Oby nie za szybko.
                      Prawo prasowe i karne materialne to moje koniki:)
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:13
                        ciezkie - mam nadzieje, ze bedziesz na Zjeździe ?
                        Warto wypić piwo w milym towarzystwie i odnowić więzi :)
                        • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:18
                          Fajnie by było:-D
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:21
                            Przecież od Ciebie to zależy :)
                            Wiesz , ze będzie szampan
                            lecę już - powodzenia
                      • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 03.07.05, 23:26
                        Witajcie tak pozna porą.
                        Lustroo... jest tak zapracowana z rana ze upowazniła mnie do zdania relacji z
                        dzisiejszej wyprawy rowerowej:)
                        Wiec .......był wypad w lasy Łanskie w miłym towarzystwie .
                        Lustroo + Alicja + młoda siostrzenica Alicji + młody siostrzeniec Alicji no i
                        wiekowy ja:)
                        Mielismy po drodze kilka jezior..........wiec była kąpiel.
                        A głownym naszym celem było odnalezienie domku mysliwskiego ktory kiedys nalezał
                        do imperium łanskiego.
                        Nocował w nim nawet Brezniew.
                        A teraz niszczeje.
                        Naprawde udana niedziela .
                        Jak cos napisałem nie tak to rano Lustro mnie poprawi.
                        Milej nocki:)
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 07:13
                          Witam!
                          Bylem miedzy innymi w ogrodzie botanicznym w Golubiu,
                          slonce smalilo,
                          bylo co ogladac,
                          egzotyczne drzewa dawaly cien...
                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 07:18
                            To miło, że każdy jakoś fajnie spędził czas :)Ludzie wypoczęci :)
                            Shift opis wycieczki fajny :)
                            Pięknie było, jeziora, lasy, kąpiel, poziomki, jagody. Usmażyłam na kolację
                            placki-pankracki poziomkowo-jagodowe...mniam :)
                            Jeden był mankament tylko, fiknęłam z roweru i stłukłam cała nogę, kość mnie
                            boli od kostki do kolana, spać nie mogłam :( kto mnie pożałuje ;)
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 21:57
                              Ja Cię pożałuję - i proponuję byś Lusterko zgłosiła się z kolankiem do
                              polskiego hydraulika :))) Ponoć sa własnie polscy hydraulicy od kolanej sa
                              najlepsi.
                              Shift - doskonała relacja, fajnie macie , jak ja Wam zazdroszczę. A o grzybach
                              już myslicie ?
                              pozdrawiam
                              • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 22:39
                                Jagód i poziomek masa,ale w lasach sucho.
                                Generalnie piękny dzień.
                                :)
                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 23:13
                                  To tak jak u nas, dzień długi i do wieczora późnego znajdzie sie relaks w
                                  przyrodzie :)
                                  Thor_tr - chodzisz na wieczorne spacerki ?
                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 04.07.05, 23:47
                                    rita100 .............Myslimy o grzybach.
                                    Ale czekamy na deszcz:) i w miedzyczasie pleciemy koszyki by nam te prawdziwki
                                    nie pospadały z rowerkow:)
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 07:26
                                      Kolanko nie boli tylko...do kolanka :)
                                      A hydraulik mi sie marzy od lat ;D
                                      Shift upleć jeden za mnie, bo ja cierpliwości nie mam ;)
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 08:20
                                        Wieczorna kapiel w Krzywym....
                                        miodzio...
                                        Przy Bryzie wysypany piaskiem brzeg,
                                        milusio sie zrobilo na wejsciu.
                                        Po jeziorze kajakarze, zeglarze i niestety skuterowcy...
                                        jakos nie zwracaja uwagi na zakaz robienia fali,
                                        ani na plywajacych ludzi...
                                        Chyba na mentalnosc niektorych ludzi nie ma rady...
                                        ani wodnej policji.
                                        • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 11:41
                                          Napisałam już w innym miejscu forum..,że za kilka dni wpadnę do Was:)
                                          Więc tutaj to powtórzę ;)
                                          Nie zużyjcie w sobotę całego dobrego nastroju...i aury :)
                                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 12:10
                                            a moze zdazysz na sobote?
                                            • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 12:53
                                              Może...gdybym się bardzo postarała;))
                                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 13:01
                                                W takim razie chyba pogniewalbym sie gdybys nie dala rady.
                                                ;p
                                                • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 14:34
                                                  To chwilowo problem natury technicznej...nie gniewaj się:)
                                                  Ale moze wypijemy pifffko...w przyszłym tygodniu ? ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 14:49
                                                    W poniedzialek- muzyka kameralna,
                                                    wtorek- Chor mlodziezowy z Lucka na Wolyniu,
                                                    Koncert Miejskiej Orkiestry Detej,
                                                    Koncert zespolu Subfone
                                                    sroda- Lacinskie i bizantyjsko-ukrainskie hymny i piesni
                                                    Hiszpanska muzyka i taniec VIVA FLAMENCO
                                                    czwartek- szanty Atlantyda, Latajacy Holender
                                                    piatek- koncert uczestnikow Warsztatow Pianistycznych i Gitarowych
                                                    Positive Freak Day koncert pozytywnie zakreconych.....

Wszedzie wstep wolny,
                                                    i to tez nie wszystko...
                                                    czasem trzeba miec podzielnosc uwagi gdy chce sie byc w obydwu miejscach...
                                                    taki problem mam w srode...
                                                    Olsztyn...
                                                    po prostu...
                                                    Do zobaczenia!
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 14:54
                                                    DO zobaczenia w okolicach flamenco ;)
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 05.07.05, 15:30
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 07:04
                                                    To byl rozklad na nastepny tydzien.

Wczoraj Kabaret Hrabi pod zamkiem...
                                                    swietny wystep,
                                                    potem biegusiem na koncert Choru Ormond College z Australii...
                                                    bliziutko bo do Katedry...
                                                    tez wspanialy wystep,
                                                    glosy fantastyczne,
                                                    az nierealne...

i tak sie pedzi w tym Olsztynie...
                                                    tylko trzeba wyjsc z domu!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 07:19
                                                    Wczoraj w Uranii Kabaret Ani Mru-Mru, lubię bardzo :)

Wieczorem wąchałam maciejkę :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 20:15
                                                    witam
                                                    To dziś mamy środę, Wy tak nie impezujcie tylko odpoczywajcie przed imprezą
                                                    sobotnią.
                                                    Kreacje przygotowane ?
                                                    Muzyka włączona ?
                                                    Szampan sie mrozi :)))))
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 22:20
                                                    A ja korzystam z ładnej pogody.Dzisiaj i miejska i deptak w Ostródzie i nasza
                                                    starówka:)
                                                    I fajnie jest:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 23:05
                                                    to masz szczęście, u nas niestety pada i bardzo zimno.
                                                    A komary juz ciapią ?
                                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 06.07.05, 23:06
                                      shift2 napisał:

> rita100 .............Myslimy o grzybach.
                                      > Ale czekamy na deszcz:) i w miedzyczasie pleciemy koszyki by nam te
                                      prawdziwki
                                      > nie pospadały z rowerkow:)

haha, a wikliny u Was pod dostatkiem ?
                                      Lepiej może zróbcie miotły do sprzatania jesiennych liści ;))))
                                      • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 00:31
                                        Cos ty Rita nam tu o jesieni piszesz.
                                        U nas piekne lato:)
                                        Lustro potrafi zrobic szałas w minute z niczego wiec koszyczek to pryszcz:):):)
                                        Nawet wiklina jest niepotrzebna.
                                        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 01:17
                                          :)))ech...jakie prawdziwki:)))???
                                          kurki..:)pełno kurek..Niektórzy przynosili co dzień raniutko..
                                          albo rybek nałowili..i usmażone przyniesli..
                                          w podziekowaniu za ogniskowe klimaty:)
                                          na deser mnóstwo poziomek..
                                          i ten zapach traw i kwiatów..lasu sosnowego..będzie sie dzis snił;p
                                          ale najbardziej..brak bedzie jeziora..na wyciągnięcie ręki..:)
                                          ale u nas zawartość jezior..zdecydowanie górą..:)));p
                                          dobrze, jak wszystko jest na swoim miejscu..:)
                                          witam po powrocie:)
                                          • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 06:28
                                            witam Cie Ktosiu,w Olsztynie pieknym,
                                            chociaz bardzo zazdrosna o te Twoje ogniskowe klimaty ;-)
                                            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 06:58
                                              Wczoraj włóczyłam sie po Starówce objedzona jak bąk :)
                                              A dziś się zważyłam na wzelki wypadek :) Super :) Rower robi swoje :)
                                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 07:16
                                                Wieczorne plywanie...
                                                ech...
                                                to jest to!
                                                • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 08:01
                                                  Witajcie:)
                                                  Witaj Ktosiu ogniskowy łamaczu serc i dusz :)))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 09:02
                                                    Spokojnie..spokojnie..żaden tam ze mnie lodołamacz;p
                                                    Miło byc z Wami wirtualnie..a jeszcze milej realnie;p
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 10:51
                                                    A wiesz,komary gdzieś znikneły,choć wcześniej było ich sporo.
                                                    Dzisiaj więcej chmur nad Olsztynem.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 11:20
                                                    znikneły :D chyba na moich nogach, na jednej mam 13 ugryzień :)
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 12:57
                                                    Na Jarotach juz grzmi.
                                                    Mogłoby popadac bo trawka wyschnie:):):)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 14:47
                                                    mogłoby mogło..:)nie trzeba by działki podlewać..:)
                                                    Lusterko..to nie po komarach te ugryzienia:)
                                                    przeciez dobrych ludzi nie biorą..:)
                                                    to jest nie gryza;p
                                                    Ty się lepiej zastanów w swej pamięci Kto???Cie tak pokąsił??;p
                                                    miłego dnia:)
                                                    juz tak blisko do soboty:)
                                                    a potem..w tajemnicy Wam powiem..poprawiny..:)
                                                    dla Tych co mogą dojechac później z południa:)));p
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 16:38
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 18:38
                                                    Ktosiu:...)masz działke?
                                                    I po czym sadzisz ze Lustroo to dobry człowiek:):):)
                                                    Mysle ze komary lepiej wiedza kto dobry a kto zły.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 07.07.05, 21:32
                                                    witam
                                                    To szykujecie się już na balangę. Pewnie w ten weekend nie robicie wycieczek
                                                    turystycznych ?
                                                    Ale tak dla zabicia czasu do zjazdu polecam populatne gry w Olsztynie czyli
                                                    festiwal gier popularnych czyli chińczyk, makao, tysiaca..
                                                    www.lca.pl
                                                    www.warmia.net
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 08.07.05, 00:41
                                                    :))))działka Mamy..ale czasem trzeba pomóc..:)
                                                    ale z Lustrem tak mi wychodzi..ze dobry:)))
                                                    choć czasami podpada;p
                                                    ech miło poblusowaliśmy na Starówce..w kapiącym deszczyku..:)
                                                    choć parasol to dobry wynalazek nawet;p
                                                    dobre..takie momenty, żeby Włóczęga mógł spocząć chwilę..;p
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 08.07.05, 07:07
                                                    Co tam deszczyk...
                                                    wazne ze Starowka zyje,
                                                    a my w niej...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 08.07.05, 10:08
                                                    Dobra i grzeczna na co dzień, róznie z tym bywa

A gryźć się ludziom nie daje, zrobiła mi się blokada na dotyk :( mam nadzieję,
                                                    że szybko przejdzie. Pozdrówka.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 08.07.05, 21:47
                                                    haha - blokada na dotyk, Lustro - wspaniale , dotyk nie wiadomo co ze sobą
                                                    niesie ;)))))
                                                    Ale teraz moi drodzy do łóżeczek , czas się wyspać , jutro Balanga - III
                                                    Balanga nocna w Olsztynie. Mamo , jak ja Wam zazdroszczę - tych spiewów, tej
                                                    muzyki , tego klimatu i tańców - Bawcie się dobrze - Olsztyn jest piekny.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 09.07.05, 22:03
                                                    Olsztyn jest piękny, a mnie w nim nie ma.
                                                    Wszyscy się bawią - to cieszy, cieszy, że jest III Zjazd i będzie kiedyś IV :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 10.07.05, 22:23
                                                    dzień dobry Olsztynie
                                                    jutro poniedziałek
                                                    fajny dzień :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 06:32
                                                    Olsztyn prosi poludnie o deszcz,ale deszcz noca,
                                                    bo rankiem Olsztyn musi byc piekny i sloneczny:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 07:27
                                                    Witam...
                                                    no i zaczyna sie nowy, kolejny upalny dzien...
                                                    W sobote spotkanie w eNce,
                                                    wczoraj plazowanie nad Krzywym...
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 08:18
                                                    Witam
                                                    Pododa dopisuje:)
                                                    Ma byc taka piekna przez cały rozpoczety tydzien
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 10:31
                                                    ech..tylko jezioro schłodzi..:)
                                                    przemiło..:)
                                                    enka ..dobrze widziec Was też realnie:)
                                                    szanty na Warmi..chociaz końcóweczka:)
                                                    siatka..kapiele..
                                                    dzis pewnie podobnie..chociaz na chwilkę..:)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 12:34
                                                    Obiecałam Ricie, to napiszę:)
                                                    W Ence było super!
                                                    Mimo obaw, że nie bedzie wiele osób, uzbierało sie jakieś dwadziescia osób w
                                                    pewnym momencie (chyba, że widziałam już podwójnie:)).
                                                    Z rzeczy tradycyjnych - były wpisy przy Lady, była przesławna wiśniówka, były
                                                    kotlety z tzatzkikiem (czy jak się to zwie), wizyta redakcji (z tego miejsca
                                                    ślę uśmiech dla pana P., który oskarżył mnie o słabe kibicowanie polskim
                                                    siatkarzom), ploty, gadanie, poznawanie się:)
                                                    Z rzeczy nietradycyjnych były śpiewy solo i chóralne przy gitarowym
                                                    akompaniamencie Ktosiczki (a ona była w spódnicy i to jak twierdzą niektórzy
                                                    też było nietradycyjne;)), było świńskie uszko jako zagryzka do piwa:)
                                                    Na pewno brakowało kilku osób i Ty Rito jesteś niepodważalnie jedną z nich.
                                                    Mimo jednak tych nieobecności atmosfera była na prawdę fajna!
                                                    Dzieki wszystkim!
                                                    W Ence został bonus, który odbiorę niedługo, dla Ciebie Rita pamiętam o
                                                    ksiązkach. Zdjęciami zajmie się being jak dojadę do Krakowa. A że Olsztyn jest
                                                    piękny to nie wiem kiedy to nastapi:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 15:02
                                                    W dzisiejszej Wyborczej, w dodatku Olsztyn
                                                    jest artykul o Zjezdzie...
                                                    Slonce smali...
                                                    ech...
                                                    do jeziora!!!!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 20:30
                                                    No tak, dobrze, że byłas Inka , mamy wiesci nan forum ;)))))
                                                    Nie widzę bys napisała o tradycyjnym piciu szampana z gwinta ;)
                                                    Pewnie będą zdjęcia
                                                    Bardzo się cieszę , że wyszła imprezka, że spotkanie bylo miłe, przeciez o to w
                                                    tym wszystkim chodzi.
                                                    A Lustro jeszcze odsypia imprezkę ?
                                                    Czyli możemy się już przygotowywać do IV Zjazdu :)
                                                    Inka - pamiętaj o ksiązkach mówiącej o historii Olsztyna i o gwarze
                                                    warmińskiej .
                                                    Z gory dziękuję :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 20:32
                                                    Zapomniałam powiedziec , że u nas po deszczach ogromna ilość grzybów w lasach.
                                                    Zaopatrzcie się już w koszyki i na Wasze grzybobranie będzie czas :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 11.07.05, 22:55
                                                    W stawku na Jarotach walczą o życie młode kaczuszki

Stawek przy ul. Kanta wysechł do wielkości średniej kałuży. Gotują się w niej
                                                    kijanki i karasie. Po błocku brodzi kaczka i dziewięcioro kilkudniowych
                                                    kaczątek.

Czy ktoś im pomoze ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 12.07.05, 06:55
                                                    O grzybach mozna zapomniec...
                                                    w lesie sucho az trzeszczy,
                                                    moze gdy popada...
                                                    ale na to sie nie zanosi..
                                                    Stawy i jeziorka wysychaja....

Woda w jeziorach ciepla,
                                                    juz trzeba nurkowac zeby sie ochlodzic...

• ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 12.07.05, 07:19
                                                    Dobrze tym nurkować..co potrafią..;p
                                                    ale musi byc miłe takie nurkowanie..:)
                                                    Pogoda piękna..przesyłam trochę promyczków
                                                    na południe..
                                                    bo słuchy dochodzą..że tam jakies deszcze..i zimno..?
                                                    to trzeba do nas..:)żeby sie docieplić;p
                                                    bo tu tyyyle go rozdają..tego Słońca i ciepełka:))))
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piękny 12.07.05, 09:45
                                                    Jaaaaadę do Was po to słońce:)
                                                    Do zobaczenia:)
                                                    Idę się pakować:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 12.07.05, 21:30
                                                    witam
                                                    Trzeba się Yoanno pośpieszyć , bo jeszcze ten tydzień i idzie ochlodzenie.
                                                    W radio mowia , że u Was jest tak sucho, ze ogloszono stan klęski zywiołowej.
                                                    Mamy dwie strefy klimatyczne - u was susza, a nas o maly figiel by nie zalalo.
                                                    Dziękuje Zbyszek za zdjęcie z GW - wyglądacie wspaniale i nic się nie zmienilo,
                                                    ten sam stół i ławy i ekstra towarzystwo. Ładny też Redakcja zamieściła tekst.
                                                    Teraz czekam niecierpliwie na IV Zjazd :)
                                                    serwusik
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 06:26
                                                    Slonce....
                                                    Jestem po porannej kapieli w jeziorze...
                                                    Krzywe gladkie jak stol...
                                                    slonce pieknie rozswietla drobne fale ktore spowodowalem...
                                                    iskry tylko blyszcza...
                                                    ech...
                                                    jak milo tak z rana zanurzyc sie w mily, chlodny uscisk wody...
                                                    Milego dnia!

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 06:29
                                                    Kaczka na Wilcznskiego juz ma wode...
                                                    na sobote- niedziele zapowiadane sa deszcze.
                                                    Kleski nie ogloszono...
                                                    to nie takie proste...
                                                    ale sucho jest.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 07:51
                                                    Niektórym to dobrze..:)
                                                    My zaraz też w Twoje slady:)
                                                    do jeziorka:);p
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 15:58
                                                    Dzieki Zbyszkowi moge spełnic swoje marzenia :)
                                                    Jade wiec nad Gim i sprubuje swych umiejetnosci na desce z zaglem.
                                                    Jak mnie ryby niezjedzą to jutro sie odezwe.
                                                    Zycze wszystkim miłego spedzenia popołudnia.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 21:04
                                                    witam - w takim gorącym jeziorze to i piranie mogą sie rozmnozyć , więc
                                                    uwazajcie ;)
                                                    Ktosiczka , dziękuję za zdjecia - wspaniale wszyscy wyglądacie, doskonale
                                                    rozbawieni - tylko co oznacza na zdjeciu ucho od świni ;))) To cos nowego - nie
                                                    znam takiego określenia.
                                                    Plaże pewnie przepełnione, a molo ugina się od plazowiczów. Nie zapomnijcie o
                                                    wieczornym plywaniu, własnie teraz kiedy klikam i kiedy słoneczko zaszło .
                                                    Shiff - pięknie się prezentujesz przy podpisie, a i poznałam też Fredka ze
                                                    szkoly - bardzo mi milo.
                                                    Szkoda, że Muraszki nie bylo :)
                                                    U nas bokiem przeszła burza.
                                                    Zapomniałabym napisać , że dziekuję tez Gidze i soli za ponowne zjazdowanie i
                                                    wszytkim obecnym , którzy nie zawiedli jak zawsze. Oso biedaczysko musiał
                                                    składać bark synowi w tym czasie :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 22:02
                                                    Niedobrze mi sie robi jak slysze jak to pieknie swieci slonce w Olsztynie, a w tym samym czasie w Krakowie pada deszcze. Dzis padało prawie pół dnia. Gdy juz nie padało byłem na rynku, najpierw tanczyli hip hoperzy, potem karatecy z Korei (pewnie tej poludniowej) tłuki kafelki. A w empiku połowa ludzi nie mowila po Polsku. Zreszta wkolo rynku tez slychac rozne jezyki swiata.

Moze kiedys bedzie tak w Olsztynie?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 13.07.05, 22:28
                                                    hihi - ucz sie w Krakowie i przenieść to being na Olsztyn - bedziesz
                                                    doświadczony w tych sprawach, sprawach turystyki międzynarodowej po mieście.
                                                    Being - a włożyłes swoją koszulkę Olsztyn jest piękny i robiłeś konkurencje
                                                    Krakowowi ? Może Prezydent miasta Olsztyn wróci nam pieniądze za koszulki za to
                                                    że robimy reklamę Olsztyna na miedzynarodowym Rynku Krakowa. Wzmożysz popyt na
                                                    jeziora i Warmie. Koniecznie sie domagaj zwrotu kasy chocby za bilety
                                                    kolejowe ;))) Tak więc Kraków tonie w Olsztynie pięknym :)
                                                    A może wreczaj zaproszenie do Olsztyna TURYSTOM :)))))))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 14.07.05, 06:56
                                                    Wczoraj sluchalismy flamenco nad Lyna,
                                                    potem koncert w Garnizonowym...
                                                    niestety tylko fragment,
                                                    dzis szantujemy.
                                                    Slonce smali,
                                                    ale juz nadchodzi deszcz...
                                                    ochlodzi, podleje, odkurzy....
                                                    Moze zeglarskie piosenki go przyniosa?
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 14.07.05, 08:28
                                                    niech przyniosą..:);p ale dopiero po szantach..:)))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 14.07.05, 12:04
                                                    Being rozżalony, bo mu nie ma kto gotować, hihi;)
                                                    Jestem już taaaaka opalona, woda w jeziorze cieplutka! Za Krakowem na razie nie
                                                    tęsknię:P
                                                    Rita, kupiłam Ci dwie fajne mam nadzieję książki. Pierwsza to historia
                                                    Olsztyna, wydana z okazji 650-lecia miasta, mam nawet wstępne słowo od
                                                    Małkowskiego;) Druga nosi tytuł "Warmiacy i Mazurzy" (chyba) i jest o
                                                    zwyczajach, języku, strojach, ogólnie kulturze naszego regionu. Oby Ci się
                                                    spodobały!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 14.07.05, 21:48
                                                    witam
                                                    Mam nadzieję , ze deszcz u Was już pada, wszak oczekujecie go z upragnieniem. U
                                                    nas już po burzy i po ulewie, mamy parno i wilgotno ale przyjemnie.
                                                    Inka , ślicznie dziekuję, napewno się w nich zagłebie jak w jeziorze ;))))
                                                    to znaczy będe je piescic ;)))
                                                    A może faktycznie czas na szantowanie.
                                                    Pewnie w takie upały wycieczki rowerowe są niewskazane ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 07:08
                                                    Deszczu jeszcze nie bylo.
                                                    Szantowanie udane.
                                                    Pospiewalismy, pogadalismy...
                                                    potanczylismy, piwko tez sie znalazlo...
                                                    Byl tez po zespolach Atlantyda i Latajacy Holender
                                                    taniec z ogniem...
                                                    No i Muraszka sie obiawila!
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 07:37
                                                    coz dobrze mi tak,skoro tyle czasu bylam zjawa;-)
                                                    being28,wczoraj na olsztynskiej starowce,
                                                    slyszalam chyba wszystkie jezyki swiata,chinski tez :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 08:30
                                                    :) a nam jak dobrze:)
                                                    nawet tańce były..:)
                                                    Yoanna zaraz zrzuci zdjęcia..wieczorkiem podeslę wybrane:)
                                                    ale jutro wieczorkiem..bo dzis ognisko..:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 22:32
                                                    dobrze , czekamy :)
                                                    Czyli dobrze się bawicie.
                                                    Jak ja Wam zazdroszcze tych wczasow i to w taki upał.
                                                    Ja również musze Wam powiedzieć , że dostalam wiadomośc o wizycie Olsztynianek
                                                    w Krakowie - gigi i soli, ale dopiero w sierpniu. Jak obliczyłam to nas bedzie
                                                    trochę - Inka, being, giga, sola, rk i ja - mini zjazdzik :)
                                                    To miłego weekendu :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 23:13
                                                    A ja się byczę i dobrze mi z tym ;P
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 15.07.05, 23:14
                                                    No tak, a ja jutro do pracy :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 06:44
                                                    Lustrooooo............?
                                                    jestes mloda,ladna,niedlugo bedziesz bogata,nie becz :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 09:05
                                                    Nie becze, tylko się byczę, niby ciągle coś robię, ale odpoczynek był i myślę,
                                                    że mi się słusznie należał :)
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 09:44
                                                    A Ty Lustroo co w necie robisz w weekend, hę ??
                                                    ;)))
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 09:52
                                                    masz race Lustroo,pisalas "bycze",
                                                    tak to jest,kiedy udaje sie przed soba(ja),
                                                    ze okulary nie sa potrzebne ;-)
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 14:18
                                                    Ogromnie się cieszę z wyjazdu do Krakowa,
                                                    i spotkania z Wami dziewczynki:))
                                                    Sola jeszcze bardziej:))
                                                    Mam nadzieję, że pogoda w sierpniu dopisze,
                                                    humory również:))))))))))
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 16:23
                                                    To sie moze zobaczymy w iescie Kraka:)

Czas konczyc kolejna setke:)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny 16.07.05, 20:46
                                                    Witam piekny Olsztyn w pieknym nowym fotelu, który sobie zakupiłam i musze sie
                                                    do niego przystosować i ulożyc - zapraszam na kolejną cześć Olsztyna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka