Dodaj do ulubionych

Leclerc - sklep parszywiutki

IP: 213.25.179.* 19.08.02, 11:39
Byłem w piątek w Leclercu.I oto moje wrażenia:
sklep zorganizowany bez pomyślunku, brak logiki w układzie towarów.Dział
warzywniczy - produkty stare, wyschnięte,papryka spleśniała.Mały wybór
kosmetyków. Mały wybór wod mineralnych.Część personelu w brudnych
podkoszulkach????
Jak na sklep francuskiego pochodzenia to kiepściutko.
Ceny nie zachęcają.
Do Reala to im bardzo daleko.
LECLERC? - NIE POLECAM.
Obserwuj wątek
    • Gość: sari Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 12:22
      Nie wiem czy wiesz, ale w zasadzie wszystkie francuskie hipermarkety mają
      parszywą opinię. To tam jest najbrudniej, produkty są często nieświeże, a
      obsługa wredna i niefachowa. Ale im akurat trudno się dziwić, bo to właśnie
      Francuzi najczęściej łamia Prawo Pracy.
      • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 19.08.02, 12:44
        Ale za to mają bardzo dobre mniemanie o sobie i olbrzymie wymagania od innych w
        połączeniu z mania wielkości.
        Proponuję omijać Leclerca szerokim łukiem.
        Kto kieruje tym sklepikiem?
        • Gość: pioter Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 17:25
          A kolega nie z HIT-a lub REAL,-a?
          • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 19.08.02, 18:48
            Nie, nie traktuję forum jako możliwości bezpłatnej reklamy.Podzieliłem się
            wrażeniami.
            • Gość: spoko Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 20:41
              A ja w ogóle nie cierpię wizyt w hipermarketach, w odróżnieniu od mojej żony.
              Pewnie jednak wielu panów mogłoby powiedzieć to samo o sobie...
              • Gość: Leszek Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.02, 21:12
                Moi drodzy od lat jestem tego zdania iz rodzime sklepy oferuja towar duzo
                lepszej jakosci anizeli wszystkie supermarkety .
                Leclerc nie jest samotny w negatywnej krytyce Real itp nie sa w tym duzo lepsi.
                Kupujcie z protestu i przekonania u rodzimych sklepikarzy........
                • Gość: Spoks Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 16.11.02, 20:28
                  a ktory to twój
              • wdak Re: Leclerc - sklep parszywiutki 22.02.04, 13:28
                Dział obsługi klienta – do bani. Jeśli potrzebujesz osoby z danego działu to
                czekasz „wieczność”. Osobiście kupowałem w Leclerc-u kamerę dostałem ją bez
                instrukcji obsługi, wróciłem po nią na drugi dzień pan z działu rtv /oczywiście
                przeszedł po około 25 min./ powiedział że będzie we wtorek /była wtedy
                niedziela/ we wtorek oczywiście po długim oczekiwaniu dowiedziałem się że
                będzie w czwartek w czwartek że będzie w niedzielę. W niedzielę poszedłem do
                sklepu i tam mnie poniosło jak powiedziano mi że będzie we wtorek poprosiłem o
                numer do kierownika działu oczywiście robiono wszystko by go mi nie dać, w
                końcu powiedziałem krótko jeżeli nie będzie instrukcji w poniedziałek to we
                wtorek jestem u kierownika sklepu /wielce się na mnie obrażono/ co poskutkował
                w poniedziałek przyniesiono mi ją osobiście do domu.
                Kiedyś poszedłem na dział z elektronarzędziami zapytałem się o
                parametry wiertarki pan z tego działu /przyszedł po około 10 min./ powiedział
                mi że on ich niezna. Poprosiłem o instrukcję pan poszedł i przyszedł po 10 min.
                Mówiąc że niema. Powiedziałem że pójdę do kierownika działu napewno powie o
                parametrach i wtedy stał się cud pan z działu poszedł i po 1 min przyniósł mi
                instrukcję /a myślałem że cuda zdarzają się tylko w „Autostradzie do nieba”/
                Pisząc tu o Leclerc-u stwierdzam iż Tesco czy Real też nie są lepsze.
                Krótko mówiąc po dobroci nie da rady /choć zdarzają się wyjątki/.
        • Gość: polakko Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.lidzbark.sdi.tpnet.pl 19.01.03, 15:25
          W tej chwili kieruje tym sklepem kochanka prezesa. Kiedy dyrektorem była Pani
          Ania to wszystko miało ręce i nogi. Teraz zaś głowa, wiedza i doświadczenie
          jest mmiędzy nogami.............
        • Gość: klient (były) Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.03, 23:22
          Kto kieruje? Jakis nieudacznik. To on bierze odpowiedzialnosc za sklep, za to
          jaka jest obsluga i jak wykonuja swa prace. Tragedia. Kiedys juz powiedzialem,
          ze to nie dla mnie i ze nie odwiedze nigdy wiecej nie odwiedze tego sklepiku.
          Ostatnio jednak Dziewczyna mnie tam zaciagnela. I co? Coraz gorzej. Czy
          kierownik nie potrafi wyciagac wnioskow? To musi byc Francuz, ktory nie ma
          pojecia o Polsce. Nie wszystko da sie przelozyc tak latwo. Na szczescie, bo
          wizyty we Francji nie przekonaly mnie o pracowitosci ttego narodu. Dobra rada -
          omijajcie ten sklep z daleka.
      • Gość: Hakenbu Nie wszystkie Francuziki złe... IP: *.ostroda.sdi.tpnet.pl 13.09.02, 12:15
        Nie zgodzę się z Twoimi uogólnieniami wręcz stwierdzę, że wśród hiparmarketów z
        Francji pozostałe marki tj Auchan, Geant i Carrefour są OK i mnie osobiśie
        przyjemniej robiło się w nich zakupy niż np. w Realu nie mówiąc o Hicie.
        Niestety złożyło się tak, że ze wszystkich sieci francuskich do Olsztyna
        zawitał ów nieszczesny, "parszywiutki" Le Clerc. Myślę, że nam wszystkim
        powinno dać to do myślenia, dlaczego Olsztynem nie interesowała się żadna
        poważna firma tylko bardzo kiepski Le Clerck, który zaliczył plajtę nawet na
        Alejach Jerozolimskich w Warszawie lokując się po niewłaściwej stronie drogi do
        Pruszkowa...
        Pozostaje nam tylko bojkotować kiepskie sklepy w nadziei, że w Olsztynie
        zainwestuje ktoś z dużym kapitałem i dobrym pomysłem na biznes, nie koniecznie
        następny Vahap Toy
      • Gość: M.A.T.I. Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.04, 09:58
        Moim zdaniem to Real i Tesco są gorsze a co do Francózów to macie racje. Myślą
        że polska leży koóło turcji i myślą że icj język jest najwazniejsz ważniejszy
        od angielskiegp dlatego większość go niw umie
    • Gość: pioter Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 23:54
      Jeśli chodzi o olsztyńskie sklepy - to mi od dawien-dawna najlepiej kupuje się
      w sklepie o fajnej nazwie - RAST. Wybór duzy, a jednocześnie jamnikowaty układ
      i niski sufit powodują we mnie uczucie jakiegoś domowego krzątania. Natomiast w
      trzech naszych hiper mam uczucie bycia w lotniczm hangarze z plątaniną rur i
      przewodów nad głową, które mogą runąć w każdej chwili.
      • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 20.08.02, 07:28
        To racja.I w dodatku personel uprzejmy czego nie można powiedzieć szczególnie o
        Realu.Ale w Leclerku niewiele lepiej. I przede wszystkim wszędzie
        brud.Francuska elegancja??
      • Gość: warmianka Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 09:27
        Pioter spróbuj kupić alkohol w Raście to Pani żując gumę odpowie ci że alkohol
        kosztuje tyle ile jest tam na kartce napisane, a do tego zrobi głupią minę jak
        będzie musiała iść rozmienić pieniądze, żeby ci wydać resztę. Może akurat
        miałam pecha trafiając na piękną, krótkowłosą blond.
        • Gość: Zwierz Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 02.01.03, 18:28
          Gość portalu: warmianka napisał(a):

> Pioter spróbuj kupić alkohol w Raście to Pani żując gumę odpowie ci że
          alkohol
          > kosztuje tyle ile jest tam na kartce napisane, a do tego zrobi głupią minę
          jak
          > będzie musiała iść rozmienić pieniądze, żeby ci wydać resztę. Może akurat
          > miałam pecha trafiając na piękną, krótkowłosą blond.

to nie był przypadek...obsługa przy dziale z alkoholami w Raście to totalna
          ŻENADA!!! Babska są nie miłe ,niesympatyczne i znudzone...
          dwa razy pozwoliłem sobie na zakupy tam...o dwa za dużo. Teraz nie popełniam
          tego błędu i alkohol kupuje w innych sklepach:))))
    • Gość: detritus Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 07:46
      A ja Leclerc lubie najbardziej ze wszystkich supermarketow.
      Przede wszystkim dlatego, ze w miare szybko mozna zrobic zakupy - koszyki
      czekaja na klienta, obsluga przy kasach szybka. W sumie to samo mozna
      powiedziec o Hicie, z tym ze jakos mnie tam nie ciagnie. Za to o Realu wrecz
      przeciwnie - jest to chyba jedyny supermarket w jakim bylem, w ktorym zakupy
      trzeba zaczac od spaceru wzdluz kas po koszyk. Nie wspominajac o tym, ze mimo
      mnogosci kas obslugiwanych jest jedynie tyle, aby zachowac pozory przyzwoitosci.

A co do braku logiki ustawienia towarow - coz, jest to podobno logika
      supermarketow - aby szukajac jednej rzeczy przeleciec po wszystkich polkach ;o)
      • Gość: MICHAL Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.swipnet.se 20.08.02, 07:50
        Odwiedzcie nasze osiedlowe sklepiki spozywcze.Brud i ceny wyzsze
        niz w supermarkietach.Zapomnieliscie juz?
        • Gość: leziox Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.arcor-ip.net 20.08.02, 14:10
          Detritus,nie przesadzaj z tą szybką obsługą przy kasach w Leclercu.Kupowałem
          tam wielokrotnie i miałem okazję oraz czas,by przekonać się o tym,jak kasjerki
          potrafią się grzebać z obsługą klientów.A niech jeszcze/biada,o biada!/
          zabraknie na jakimś wyrobie kodu paskowego.Wtedy to można rozkładać przy kasie
          biwak,czekając na wyjaśnienie ceny wyrobu.Dobrze że chociaż piwo mają w okolicy.
          Wydaje mi się,iż po prostu miałeś szczęście przy kasie,co jednak nie każdemu
          się zdarza.
          • Gość: detritus Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 07:33
            Widac szczesciarz jestem, bo robie tam zakupy dosc czesto.
            A co do kodu paskowego... Szybko sie nauczylem, ze niezaleznie od supermarketu,
            nigdy sie nie ustawia za osoba, ktora chce zakupic tekstylia. Zawsze jest to
            kilkanascie minut niewyjete ;o))))))))))))))
            • Gość: rita Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 21:12
              Słuchajcie, a ile jest w Olsztynie tych supermarketów - w Krakowie 25 sztuk i
              jeszcze budują, więc z kolejkami przy kasie nie ma kłopotów. Częśc kas jest już
              w likwidacji z powodu braku klientów.
              • Gość: dede Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.08.02, 22:42
                frncuskie sklepy? nigdy. Oni od dawna kundlą się z murzynami. Sa parszywi od
                urodzenia. Wiem coś na ten temat bo od 12 lat mieszkam w Paryżu i widzę jak
                frncuzi schodzą na psy. Chamstwo i głowy wysoko w chmurach a co 2 paryżanka
                puszcza się z murzynem tylko dlatego, że ma dużą pytę.
                • Gość: Olsztynianka Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.03, 23:26
                  Gość portalu: dede napisał(a):

> frncuskie sklepy? nigdy. Oni od dawna kundlą się z murzynami. Sa parszywi od
                  > urodzenia. Wiem coś na ten temat bo od 12 lat mieszkam w Paryżu i widzę jak
                  > frncuzi schodzą na psy. Chamstwo i głowy wysoko w chmurach a co 2 paryżanka
                  > puszcza się z murzynem tylko dlatego, że ma dużą pytę.
                  Oj,chyba ci sie z zawisci twoja skurczyla...
      • Gość: EL_Jocik Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.on.z.tvk.tpsa.pl 06.11.02, 23:13
        a ja tam lubie Leclerca, i do tego maja paliwko tanie, heh najtansze w
        miescie :)
        • Gość: Daro Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.76.0.* 30.01.03, 12:16
          ja ci nie pasuje to może nie chodź tam za pakupkami. Może o ciebie w PGerze
          jest czyściej ?????????
    • koant1 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 24.08.02, 03:39
      Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nawet do Hitu im daleko.
      • Gość: koant1 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olnet.pl 26.08.02, 21:18
        A to nowe spostrzeżenie z Leclerka. Bardzo tam nie lubią ludzi płacących kartą.
        Dziś ok. 20 na czynnych 12 kas tylko w jednej można była tak płacić.
        Więc gdzie im do Reala lub Hitu.
        • Gość: mali_bu Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 195.114.189.* 28.08.02, 21:32
          W Lublinie jest Real i jest Leclerc. Jednak tendencja jest odwrotna. To Real
          odstaje praktycznie pod każdym względem.

W Leclercu jest prawie dwukrotnie większy wybór, stosunek ilości kas 48 do 28
          dla L.

I obsługa jest sprawniejsza.
          • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 29.08.02, 10:46
            Bo tak naprawdę to wszystko zależy od ludzi.Przyjedzie jakiś palant zagraniczny
            i wydaje mu się,że trafił do pingwinów.Zagraniczna kadra kierownicza najlepsze
            co ma to bardzo dobre mniemanie o sobie.
            Bardzo często bez pokrycia.
            • Gość: Karolka Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 217.98.123.* 29.08.02, 17:23
              Faktycznie, leclerc jest średni, podobnie jak Auchan, ale Carrefour czy Geant
              to dla mnie zdecydowanie lepszy poziom. Szkoda, że hipermarketów tych sieci nie
              ma w Olsztynie, może przestalibyście z góry oceniać poziom francuskich firm i
              nie wrzucalibyście ich do jednego worka. Studiuję w wawie i na zaupy zazwyczaj
              wybieram sie własnie do Carrefoura, rzadziej Geanta i na obsługę, asortyment,
              mały wybór produktów narzekać nie moge.
              • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 29.08.02, 18:38
                Ten olsztyński Leclerc to już zupełna nędza.
                • Gość: Olsztyniak Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 217.153.94.* 12.09.02, 11:09
                  No wlasnie, tez mieszkam w wawie. Wybaczcie...francuskie sklepy, a mamy tu
                  przede wszystkim prawdziwe hipermarkety francuskie (bo leclerc tak naprawde ma
                  duzo mniejsze sklepy)- a wiec Carrefour, Geant, Auchan- sa lepsze od Reala i
                  Hita. Francuzi maja lepsze zarzadzanie, czestsze promocje.... Nie mowiac juz o
                  brytyjskim Tesco.
                  A komu nie podoba sie dany hipermarket- niech robi zakupy w innym lub w
                  osiedlowym sklepiku za Serek wiejski zamiast 1,47 placi 1,90. Droga wolna.
                  • Gość: Oleslaw Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.sgh.waw.pl 12.09.02, 11:49
                    Eeee Olsztyniaki ile was tu jeszcze mieszka w tej wawie??? widze calkiem niezla
                    grupa.

A co do sklepow to wg mnie one sie nawzajem uzupelniaja, w jednych jest lepsze
                    to w innych tamto, ale w Warszawie to takze wole Francuzow od siermiężnego Hita.
                    • tonybleeer Re: Leclerc - sklep parszywiutki 12.09.02, 13:25
                      Mieszka na ci tu, mieszka :)
                • Gość: Papst Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.dip.t-dialin.net 12.10.02, 20:14
                  Kochani Polacy, dlaczego sami nie potraficie niczego wybudować??
                  Tylko narzekacie na zagraniczne sklepy!!
                  Temu co się nie podobają zagraniczne sklepy wysyłam z powrotem do
                  komunistycznych czasów.
                  • Gość: stanozolon Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.as1.castlerea1.eircom.net 22.01.03, 20:56
                    a ja zawsze lubilem chodzic do le Perwka w puchowej kurtce. pytasz czemu? bo
                    jest duze bezrobocie. tylko rozejzyj sie dookola ilu w takich kurtkach kreci
                    sie po marketach. raz inwestujesz w taka kurtke a ile potem oszczedzasz na
                    zakupach. ja mam firmowke,droga, ale oplacalo sie. raz tylko zachlapalem ja
                    sobie z tylu blotem, ale nie czesto trzeba biegac. i pamietaj -mysl pozytywnie.
              • Gość: BuBeL Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.barczewo.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 16:14
                A ja tam ostatnio bylem w warszawskim Geancie i trzeba przyznac - dno! Czy to
                przez ta Francje?
                • iznota33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 12.11.02, 16:34
                  to juz tak jest jak szefami zostaja Francuzi - wedlug ostatnich badan najgorsi
                  pracodawcy i inwestorzy.w żadnym innym kraju nie mogliby sobie pozwolic na taka
                  arogancje i chamstwo.
              • Gość: leclercofan Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 195.116.222.* 14.11.02, 09:15
                na waszej wsi Olsztyn najlepszym rozwiązaniem by było zorganizowanie duzego
                targowiska gdzie baby sprzedawałyby jaja i rąbanke , no i moze sklep gs. Takie
                macie potrzeby...kmiotki
                • Gość: **33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: proxy / 213.25.179.* 14.11.02, 09:30
                  Nie denerwuj sie.
                  My mamy po prostu wymagania europejskie i jeżeli już coś się robi to ma być
                  właśnie na takim poziomie.
                  Może ci odpowiada,że jesteś traktowany jak głąb.Nam nie.Jakoś tak się składa,
                  że na inne markety takich narzekań nie ma.
                • Gość: Olsztynfan Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: proxy / 172.29.80.* 14.11.02, 21:16
                  jak widze nie zrozumiałeś głupcze tematu, nie chodziło bowiem o potrzeby
                  Olsztynian ani o jakiekolwiek ich cechy, chodziło tylko i wyłącznie o rzeczowe
                  zajecie stanowiska na temat jakości towarow i usług w sklepie Leclerc.
                  Jezeli tak prostej rzeczy nie jesteś w stanie zrozumieć, i w zamian za to
                  probujesz zasłaniać swoj brak inteligencji nierzeczowymi epitetami, pokazuje to
                  tylko, jak prymitywnym człowiekiem musisz być.
                  Poniewaz nie chciałbym sie dalej znizać do Twojego poziomu wypowiedzi, a jednak
                  nadal chetnie bym rzeczowo porozmawiał na temat jakości sklepu Leclerc w
                  Olsztynie, interesowałoby mnie, co tak naprawde masz do powiedzenia na temat
                  wspomnianego sklepu, a nie na temat Olsztynian (mam nadzieje - choć słabą - na
                  błysk inteligencji z Twojej strony, i ze nie pomylisz tym razem tematow)

Gość portalu: leclercofan napisał(a):

> na waszej wsi Olsztyn najlepszym rozwiązaniem by było zorganizowanie duzego
                  > targowiska gdzie baby sprzedawałyby jaja i rąbanke , no i moze sklep gs.
                  Takie
                  > macie potrzeby...kmiotki
                  • Gość: krakers Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.ds1.agh.edu.pl 17.12.02, 16:28
                    nie znam leclerc,a ludzie przeciez to nie francuzi stoja przy kasach,nie
                    francuzi sprzataja nie francuzi przebieraja owoce i warzywa.......to wasze
                    wspaniale rodzime brudasy,nieroby,chamsko zachowujace sie "panie i
                    panie"skrzywdzone przez kapitalistow francuskich......a idzcie do
                    beznadziejnych sklepikow osiedlowych gdzie juz na powitanie traktuja cie jak
                    potencjalnego zlodzieja(pare leniwych ekspedientek sledzi twoj najmniejszy ruch)
                    polki przestarzalego towaru ktory nie zszedl,bez prawa do reklamacji,drozyzna-
                    bo i zus trzeba zaplacic,czynsz......wspolczuje francuzom,bo to i tak nie
                    doceni,zas nasi wspaniali tylko psuja im opinie za granica" nie wszyscy" a co
                    do murzynow czy on gorszy od ciebie-lepszy bo ma 35 a ty tylko 14 i w dodatku
                    jeszcze ptasi mozdzek
                • Gość: lustro Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.76.143.* 07.01.03, 13:14
                  Fajne rozwiaznie, nie powiem. Humorek mi się poprawił od tego rozwiazania.
    • brakierz Re: Leclerc - sklep parszywiutki 16.09.02, 10:19
      mnie sie wydaje, że kosmetyków mieli sporo...
    • brakierz Re: Leclerc - sklep parszywiutki 16.09.02, 10:19
      mnie sie wydaje, że kosmetyków mieli sporo...
      • babciab Re: Leclerc - sklep parszywiutki 29.10.02, 15:47
        W ostatni weekend bylem swiadkiem niekompetencji i zlego zachowania personelu
        tego "supermarketu". Maja oni, co najmniej dziwny, sposob transportowania
        wozkow z parkingu na gore - na tej samej tasmie, ktora jezdza klienci. I
        bardzo "pomyslowy" pan na dole wtoczyl te wozki na tasme, ale nie zawiadowmil
        chyba ochroniarza u gory, aby je odebral. Wozki sobie ladnie jechaly, az
        dojechay na gore i tu sie zaczelo ! Kolka zaczely sie blokowac, w zwiazku z
        czym wozki cofaly sie na klientow, ktorzy i tak byli w sporej odleglosci, ale
        wozki sie zblizaly i nie bardzo bylo dokad uciekac :( Dobrze, ze nie zdarzyl
        sie wypadek ! Na dodatek, panienka podajaca ksiazke skarg i wnioskow, glupawo
        sie usmiechala. Omijajcie ten sklepik WIELKIM lukiem !!!
        • Gość: Oleslaw Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.uwm.edu.pl 29.10.02, 19:17
          Faktycznie wchodze sobie, przy wejsciu lezy pasta signal 100 g, promocja - 3.29
          zl. Litery wielkie jak wol.
          Biore kilka tubek a w kasie mi licza 4.99 za sztuke.

Te francuziki to jednak krętacze.
          NIgdy wiecej Leclerca!
    • Gość: Michał. Leclerc w Elblągu IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 20:30
      Jejku, tak źle w tym Leclercu, a u nas francuzi będa budować leclerca już
      wkrótce, jak mam być tak samo to ja z góry za tego hipa dziękuję.
      • Gość: **33 Re: Leclerc w Elblągu IP: proxy / 213.25.179.* 31.10.02, 15:44
        Co prawda to prawda,sieć nie jest najlepsza.Zeby nie powiedzieć,że kiepska ale
        bardzo dużo zależy przecież od kierownictwa a to olsztyńskie to raczej kanarki
        szczać prowadzać potrafi.
        • elblazanin Re: Leclerc w Elblągu 20.02.03, 21:02
          Jak się w Elblągu okarze tandetą to straci swoich klientów.

Osobiście sądzę, że póki nie wybudują tego dużego francuza na obwodnicy
          najlepsza będzie Hypernova. Leclerc nie będzie się cieszyl taką sympatią w
          Elblągu.
          Galeria sklepowa tez pewnie będzie skromna w Leclercu, ja się nie spotkałem z
          hipermarketem Leclerc, ktory miałby w galerii powyżej 15 sklepów. I chociażby
          dlatego ludzie będą wybierać CH Ogrody ze względu na o wiele większa galerię,
          food court i też te pozostałe duże sklepy.
    • Gość: q Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.192.67.* 08.11.02, 17:50
      I tak wszystko przebiły wydarzenia, które tam zobaczyłem dzień przed Świętem
      Zmarłych. Kasjerki przebrane w beznadziejnie tandetne (czyli typowe dla sieci)
      kostiumy, preułki i kapelusze (wyjątkowa żenada) - no wieś pełną gębą, no w
      każdym razie Francje elegancja to nie była.
      Ale najlepsze było na sali. Jakieś około 30 letni "misiek" zjadł chyba za duzo
      koksów i miał porblemy z nadmiarem agresji, więc wyładował się na jakimś
      młodym i niewinnym chłopaku (12-14 lat na oko)- koleś taką lufę mu "sprzedał",
      że mały miał krwawiace okolice oka i nos. Wyjątkowo profesjonalna była w tym
      wszystkim reakcja ochroniarza, która jak to widział w popłochu schował się za
      jeden z pobliskicg regałów i cichaczem się ewakuwał w inną częśc sali. Później
      jak się z tego raban zrobił bohatersko asystował swoim kumplom w przekazaniu
      kolesia policji (która pewno i tak mu gówno zrobi).
      Morał z tej opowiastki taki - chcesz oprócz zakupów coś do domu prznieść
      wybierz Lecrecka!

Jednak co Niemcy to Niemcy (choć kolejki do kasy w REALu bywają dołujące....)!!!
    • Gość: michal_el TOWARY ZAKUPIONE IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 09.11.02, 15:51
      Czy tam pakują zakupione towary?
      • babciab Re: TOWARY ZAKUPIONE 12.11.02, 10:41
        Gość portalu: michal_el napisał(a):

> Czy tam pakują zakupione towary?
        Jak sobie sam zapakujesz, to beda zapakowane he, he. A tak przy okazji, to w
        zadnym olsztynskim hiper czy supermarkecie nie pakuja zakupow.
        • Gość: Michał Re: TOWARY ZAKUPIONE IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 12:00
          babciab napisała:

> Gość portalu: michal_el napisał(a):
          >
          > > Czy tam pakują zakupione towary?
          > Jak sobie sam zapakujesz, to beda zapakowane he, he. A tak przy okazji, to w
          > zadnym olsztynskim hiper czy supermarkecie nie pakuja zakupow.

To po co nam te gówno chcą budowac w Elblągu? W Hypernovej chcociaż się
          nauczyli pakowania, przynajmniej częściowo.
          • michal_el Re: TOWARY ZAKUPIONE 14.11.02, 23:22
            Gość portalu: Michał napisał(a):

> babciab napisała:
            >
            > > Gość portalu: michal_el napisał(a):
            > >
            > > > Czy tam pakują zakupione towary?
            > > Jak sobie sam zapakujesz, to beda zapakowane he, he. A tak przy okazji, to
            > w
            > > zadnym olsztynskim hiper czy supermarkecie nie pakuja zakupow.
            >
            > To po co nam te gówno chcą budowac w Elblągu? W Hypernovej chcociaż się
            > nauczyli pakowania, przynajmniej częściowo.

No może ich zbytno pochwaliłem, po prostu pakują jak mają ochotę:))) To zależy
            od kasjerki.
            • dharmata co do pakowania zakupów 14.12.03, 20:41
              Zakupy to i mi Pakują we zwykłej Biedronce, ale zauważyłem że jestem jedyn z
              niewielu klientów tak serdecznie traktowanych.
    • Gość: gosc Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.02, 17:45
      Gość portalu: **33 napisał(a):

> LECLERC- NIE POLECAM.
      wogule nie polecam supermarketów wole male sklepiki osiedlowe
      • Gość: pioter Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.02, 19:42
        Sorki, bez urazy - "w ogóle", nie "wogule". ;o)
      • Gość: Joanna Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 13.11.02, 11:00
        jak tak narzekacie na hipermarkety to po co w ogóle tam robić zakupy??? jak sie
        nie podoba - jest wolny wybór, nikt nikogo nie zmusza odwiedzac Leclerca
        • iznota33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 13.11.02, 15:25
          Miła,my wszyscy narzekamy nie na hipermarkety ale na konkretny market,który się
          nazywa Leclerc.Natomiast uważam,że rzeczą słuszna jest zaprzestanie zakupów tym
          sklepiku z przeterminowanymi produktami i złą organizacją pracy.
          Ale czego można wymagać od francuzów.
          • toja77 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 18.11.02, 17:36
            Tak niesmiało chciałbym tylko przyłączyć sie do dyskusji i powiedzieć o swoich
            preferencjach hipermarketowych: robię zakupy w Hicie (bo się przyzwyczaiłem i
            odpowiada mi to, że kolejki w kasach są tam najmniejsze i posuwają się
            najszybciej). Do Leklerca zaglądam sporadycznie - raz na jakiś czas, a jedynym
            sklepem, na który mam alergię jest Real. Mam nadzieję, że nie ukamienujecie
            mnie za taki, a nie innym wybór.
    • Gość: Głupek Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.11.02, 21:47
      Tylko głupek chodzi do reala aby kupić alkohol.
      Jeśli na dziale akoholowym w realu kupisz i zapłacisz, to aby wyjść ze sklepu
      musisz iść prawie aż na drugi koniec miasta.
      • Gość: JDR Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 26.11.02, 18:45
        A Ja bardzo lubię Malwę.Dobry dojazd,obsługa jeszcze nie zepsuta i taki
        sympatyczny grubasek zawsze tam stoi.Do E Leclerca jeżdżę tylko po kosmetyki bo
        chyba są tańsze.
        • meritka Re: Leclerc - sklep parszywiutki 27.11.02, 11:59
          A czy w Malwie można wygrać samochód? W Leclercu tak :)
          • Gość: wrc Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 27.11.02, 16:28
            Samochód czy Seicento?
            • meritka Re: Leclerc - sklep parszywiutki 27.11.02, 16:56
              Samochód czy nie - ale zawsze lepsze to niż jazda rozklekotanymi Ikarusami.
              • Gość: JTD Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 27.11.02, 17:57
                No i pomyśleć jak wszyscy kiedyś robili w majty z radości jak się pierwsze
                Ikary pojawiły. Wsiadali przy WDK a wysiadali przy psychiatryku.
                • Gość: Bio Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.02, 21:18
                  Ikarusy w połowie lat osiemdziesiątych były nie lada atrakcją. I jeździły
                  początkowo na linii nr 15. Ale to nie ten wątek ;)
                  • Gość: being28 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 27.11.02, 23:01
                    Godzine czasu czekalem z babcia na przystanku na przyjazd Ikarusa...
                    Wracajac do naszych marketow to polecam:
                    -piwo Tesco
                    -kisiel Tesco
                    -i reszte badziewia:)))
                    • Gość: AWM Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 28.11.02, 11:50
                      Prawda.Ja to najlepszego piwa bym nie kupił w tych obleśnych barwach i
                      opakowaniach Tesco. Swoją drogą kto to wymyślił? Okropność.
                      • Gość: pioter Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 28.11.02, 21:35
                        Ohyda - piwo tylko z nazwy, bo w środku lura najwiekszego pokroju. Jak coś
                        takiego można proponować ludziom??? To powinno być karalne!!!
                        • iznota33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 03.12.02, 15:51
                          święta się zbliżają - nie zapomnij napisać czegoś ciepłego o tym kramiku.
    • Gość: klient jubiler w realu - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 22:33
      moze gdybym wybieral pierscionek za kwote przynajmniej 3 cyfrowa byloby lepiej
      ale zachowanie panienek w sklepie jest ponizej wszelkiej krytyki. im po prostu
      nie zalezy na sprzedazy. Co na to wlasciciel?
      • Gość: being28 Re: jubiler w realu - sklep parszywiutki IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 15.12.02, 16:23
        Gość portalu: klient napisał(a):

> moze gdybym wybieral pierscionek za kwote przynajmniej 3 cyfrowa byloby
        lepiej
        > ale zachowanie panienek w sklepie jest ponizej wszelkiej krytyki. im po
        prostu
        > nie zalezy na sprzedazy. Co na to wlasciciel?

Za 600zl miesiecznie nie ma co sie dziwic.
        Wybor supermarketow nie jest duzy i nic sie nie zmieni w tym zakresie, zreszta
        wszedzie jest masa ludzi co oznacza, ze dla wiekszosci ludzi wszystko jest OK.
    • marcia79 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 15.12.02, 01:44
      ...i ten "apetyczny" zapach ryb od progu :-(((
      • Gość: asia78 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.tvk.tpsa.pl 18.12.02, 15:34
        marcia79 napisała:

> ...i ten "apetyczny" zapach ryb od progu :-(((
        nie dziw sie - idą święta :)) dobry karpik nie jest zły
    • Gość: Domino Leclerc- jak każdy hipermarket, inny niż wszystkie IP: *.debica.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 10:04
      Witam Olsztyniana !!
      Wiecie to jak działa sklep zależy głównie od ludzi którzy nim kieruja i
      pracują.
      W Rzeszowie mamy też hipermarket Leclerc i naprawde jest super, czysto i świeżo
      i jest w miare duży wybór towarów, fakt że zaraz niedaleko stoi brytyjskie
      Tesco ale tam z kolei wszystkiego więcej i taniej ale podejście do klienta
      jakies inne troche może gorsze niż we francuskim Leclercu.
      A tak wogóle to hipermarkety sa dobre na duże zakupy, ja tam wole małe zakupy
      robić w supermarketach osiedlowych.
      POZDRAWIONKA Z RZESZOWA

Dominik Rzeszów-Debica
      • Gość: ABS Re: Leclerc- jak każdy hipermarket, inny niż wszy IP: *.tvk.tpsa.pl 29.12.02, 21:10
        Tak naprawdę to nie jest chyba tak źle z tym ELeclerciem tylko ludzie nie mają
        o czym pieprzyć.Niech sami spróbują zapieprzać na takich obrotach jak do sklepu
        przychodzi tyle narodu i każdy jest obrażony. Pozdrowionka dla Rzeszowa.
        • iznota33 Re: Leclerc- jak każdy hipermarket, inny niż wszy 06.02.03, 13:50
          personel jaki jest wszyscy widzą ale chyba większość uwag dotyczy
          kierownictwa.a kierownictwo ma nasza krytyke w dupie.to pewnie szowiniści.
    • Gość: Peter Nadolski Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.03, 17:56
      w maju bylem w Polsce i przy okazji tez odwiedzilem leclerka nie jest do
      polecenia super wyglada Real
    • Gość: obserwator Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: proxy / 213.25.179.* 13.01.03, 19:15
      wczoraj kupowałem mandarynki, na 7 aż 2 były zgniłe.
      • Gość: koza Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 13.01.03, 20:09
        Gość portalu: obserwator napisał(a):

> wczoraj kupowałem mandarynki, na 7 aż 2 były zgniłe.
        Ale chleb mają bardzo dobry i zawszwe świeży. W sobote chciałem
        kupic chleb w piekarni, o godzinie 14 nigdzie nie mogłem dostac
        chleba!!!! w całym Olsztynie, pojechalemm więc do supermarketu!!!
        • Gość: gonia Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: olsztyn:* / *.ols.vectranet.pl 17.01.03, 15:15
          Te wszystkie supermarkety są siebie warte.Jakieś dwa lata temu byłam w
          Realu.Chciałam kupić pasztecik w puszce(tylko taki kupuję),dziecko mnie
          zagadało więc odwróciłam głowę do syna a ręką wyciągnęłam puszkę.Jakjoś dziwnie
          mokra wydała mi się ręka a co się okazało miałam na niej larwy,czy dzikuny czy
          jak i tam.Od tamtej pory nie byłam w Realu.Prawdopodobnie yła tam zepsuta
          puszka i tak to się roznosiło.leclerc też pozostawia dużo do życzenia.Chyba nie
          mam szczęścia ,nie trafiła mi się jeszcze miła kasjerka.Każda jest jakaś zła i
          oschła.
          • Gość: molton Olsztyn - Ugory Sztuki Handlowej IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.03, 11:37
            Z tym Lecklerkiem nie jest najgorzej; mam skalę bo strasznie się obijam po
            kilku miastach.
            Problemem jest MENTALNOSĆ OLSZTYŃSKICH SPRZEDAWCÓW I HANDLOWCÓW. Słowo honoru,
            tylko w Olsztynie spotykam się z tak częstymi przypadkami braku wyczucia ze
            strony sprzedawcy. Do tego często, marketowy personel w ogóle nie zna produktów
            ze swojego stoiska. I najgorsze jest to, że prawie zawsze olsztyński sprzedawca
            podaje mi mięso (kurczak, wołowina, a raz to chyba nawet ryba była), gołymi
            rękami i wolę nie wiedzieć co nimi jeszcze podaje. Zupełna wtopa to oczywiście
            Olsztyńskie Puby i Ogródki. Po pierwsze ta studentka(?), która nalewa piwo w
            ogródku to jest super star i gościówa na 150, a ja to się jakoś tak
            przyplątałem; po drugie ceny są tak chore (często wyższe niż w 380 000
            Bydgoszczy i 200 000 Toruniu), że będąc w Olsztynie wolę kupić kilka
            Heinekenów a najlepiej Dębowych w Lecklerku i spędzić czas u
            przyjaciół.molton.
            • Gość: Jaromir Re: Olsztyn - Ugory Sztuki Handlowej IP: proxy / 213.25.179.* 29.01.03, 10:35
              A ja kupiłem tam w sobote przeterminowane masło.
              • Gość: koza Re: Olsztyn - Ugory Sztuki Handlowej IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 18:55
                Gość portalu: Jaromir napisał(a):

> A ja kupiłem tam w sobote przeterminowane masło.
                Smacznego!
          • Gość: luiza Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 21:55
            w Poznaniu w tesco w chlebie znaleziono psią KUPĘ! opisała to gazeta wyborcza.
            macie chyba już tesco. jak Wam się podoba?
    • iznota33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 03.02.03, 17:03
      Jak stwierdziłem dzisiaj systematycznie oszukują!
      Kupowałem ciastka "jeżyki" - cena w promocji 2.79 a w kasie chcieli.39.
      Jak sie kupuje w Leclerku trzeba uważać - systematycznie zawyżają ceny!
      Taki zwyczaj narodowy?
      • Gość: klient Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 13.02.03, 13:48
        ale chyba w Tesco też nie najlepiej.chociaż wybór serów jak na sklepik
        francuski kompromitujący.
        • Gość: molton. Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.03, 17:36
          Gość portalu: klient napisał(a):

> ale chyba w Tesco też nie najlepiej.chociaż wybór serów jak na sklepik
          > francuski kompromitujący.
          Tesco is britisch::))
          • Gość: Moi Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 65.113.218.* 12.03.03, 17:38
            Gość portalu: molton. napisał(a):

> Gość portalu: klient napisał(a):
            >
            > > ale chyba w Tesco też nie najlepiej.chociaż wybór serów jak na sklepik
            > > francuski kompromitujący.
            > Tesco is britisch::))

British!
    • Gość: detritus Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.03, 19:53
      A ja dzis bylem w Tesco... Daty przydatnosci do spozycia chleba: 8 luty... 10
      luty...

Dzis 13 :o)

Pozdrowienia dla kierownictwa Tesco :o)
    • being28 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 18.02.03, 00:58
      W Lecrercu pani z dzialu piekarnia/cukiernia/itp bardzo milo mnie zaskoczyla i
      sprzedala w Walentynki tort za 10zl/kg, a nie za 20zl/kg.
      • iznota33 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 20.02.03, 17:59
        pewnie był przeterminowany.
        • being28 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 20.02.03, 19:13
          iznota33 napisał:

> pewnie był przeterminowany.

Mam jeszcze kawalek i moge ci wyslac.
          • ol4 Re: Leclerc - sklep parszywiutki 21.02.03, 12:40
            Ze wzgledu na wostatnie wypowiedzi Chiraca proponuje zbojkotowac ten
            parszywiutki sklep. niech sami wsuwaja swoje sery i slimaki
          • tetraktis Re: Leclerc - sklep parszywiutki 10.03.04, 00:51

Przyjmuje darowizny:
            89 1090 2255 0000 0005 8001 5048

Bank Zachodni WBK S.A. HOHO.
    • Gość: frankofil Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 24.02.03, 14:05
      ten wątek zasługuje na 1 stronę.
      • Gość: tom77 Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 27.02.03, 15:21
        dajcie spokój.nie macie innych sklepow do obrabiania?
    • Gość: radca Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 06.03.03, 15:48
      wczoraj było nieżle ale mały wybór serów.
    • Gość: witalis Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 10.03.03, 19:39
      Chyba ostatnio jest tam trochę lepiej. Może w końcu kierownictwo wzięło się do
      roboty?
    • Gość: szop Re: Leclerc - sklep parszywiutki IP: 213.25.179.* 18.03.03, 16:00
      Brak atrakcyjnych rzeczy i generalnie szarzyzna ale chyba nie jest aż tak żle?
      • aktor_z_jaracza Re: Leclerc - sklep parszywiutki 30.01.04, 00:41
        Gość portalu: szop napisał(a):

> Brak atrakcyjnych rzeczy i generalnie szarzyzna ale chyba nie jest aż tak żle?
        jest źle.
    • Gość: michal Re: Leclerc - 100 razy LECLERC JEST TO SUPER MARKE IP: *.swipnet.se 18.03.03, 18:40
      • Gość: GRZESIO Re: Leclerc - 100 razy LECLERC JEST TO SUPER MARK IP: *.mt.sfl.net 19.04.03, 18:00
        Alez wy pieprzycie. Juz chyba nie macie o czym, co?
        Jak juz ktos wspomnial sami tam sprzatacie, sami obslugujecie.
        Tylko krytykowac potraficie, jak zawsze.
        Zagranica nie chce inwestowac - niedobrze, inwestuja - tez zle
        Mieszkam w Toronto i rowniez jest tu pare super, hiper, cokolwiek-marketow
        Nie kazdy mi sie podoba, nie kazdy mnie zadowala, wiec poprostu kupuje w tym co
        mi odpowiada. Sa tez i male (osiedlowe) sklepiki z wyzszymi cenami i tez
        egzystuja - czyli ludzie tam rowniez robia zakupy.
        Czyli, skoro wszystkie te sklepy funkcjonuja, aczkolwiek nie wszystkie mnie
        odpowiadaja, to znaczy ze sa inni ktorym pasuja i nie mnie to krytykowac bo na
        tym polega demokracja i wolny rynek
        Moze z LECLERC jest to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka