Gość: Kaśka IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.05, 07:20 zadupiem a nie sceną narodową Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stan Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.olsztyn.mm.pl 10.09.05, 07:40 w sercu Polski jest Teatrem Narodowym (sic!), to dlaczego polska scena nie ma być narodową? Odpowiedz Link Zgłoś
balsaminka Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... 10.09.05, 08:18 Gość portalu: Stan napisał(a): > w sercu Polski jest Teatrem Narodowym (sic!), to dlaczego polska scena nie ma > być narodową? ***********to chyba bez znaczenia jak sie bedzie nazywal?...i tak nas na tej imprezie nie bylo, a w najblizszym czasie nie pojdziemy do teatru, bo pracowac trzeba a i kasy malo. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zyd Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 18:57 chyba ci się koleś coś pomyliło.. Państwowy to nie znaczy Narodowy.... z tego co wiem, to na dzień dzisiejszy status taki wśród teatrów posiada Wielki i Narodowy w Warszawie, i Stary w Krakowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:56 "Z tego co wiem?... piszesz koleś? No to wpierw czytaj, a potem dopiero sam pisz co wiesz, koleś. Bo świat szybko się zmienia, koleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 10:42 Państwowy Teatr Żydowski jest instytucją finansowaną ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego a TEATRY PODLEGŁE MINISTERSTWU KULTURY do sprawdzenia w linku do Ministerstwa Kultury www.mk.gov.pl/website/index.jsp?catId=175 Teatr Narodowy Dyrektor: Krzysztof Torończyk pl. Teatralny 3, 00-077 Warszawa tel. (22) 6920604 fax (22) 6920744 www.narodowy.pl bow@narodowy.pl Narodowy Stary Teatr Kraków Dyrektor: Mikołaj Grabowski ul. Jagiellońska 5, 31-010 Kraków tel. (12) 4212977 fax (12) 4213353 www.stary-teatr.krakow.pl sekretariat@stary-teatr.krakow.pl Teatr Wielki - Opera Narodowa Dyrektor: Sławomir Pietras pl. Teatralny 1, 00-950 Warszawa tel. (22) 6920500 fax (22) 8260423 www.teatrwielki.pl office@teatrwielki.pl I co teraz powiesz koleś ???? że wszędzie żydzi i cykliści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hihi Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:17 No i co zatkało cię?, trzeba się trochę orientować co w trawie piszczy.. nazwa Państwowy dotyczyła kiedys prawie wszystkich teatrów z Zydowskim włącznie. Potem była reforma samorządowa - 3 teatry zyskały status narodowego, pozostałe rozparcelowano pomiędzy samorządy miejskie i wojewódzkie. Żydowski jest właśnie takim teatrem samorządowym, podlegającym pod sejmik województwa mazowieckiego. Pozostała dawna nazwa , ale nie ma to nic wspólnego z teatrami narodowymi.. A swoje obsesje antysemickie radzę leczyć na innych forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:33 A ja radze raz jeszcze dokladnie przeczytac, o czym sie wymądrzasz. Powtarzam, masz mocno nieaktualne informacje. Właśnie teraz Minister Kultury powieksza listę instytucji kultury o statusie "narodowych". I olsztynski teatr Jaracza na te liste zostal wpisany. A rzekomy "antysemityzm" wypraszam sobie stanowczo. Chyba i na ten temat czegos nie doczytales? Bo to chyba nie pod moim adresem?! Może czas zająć sie lekcjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hihi Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:45 Informacje pochodzą przecież ze źródła -z oficjalnej strony Min. Kultury... - dlaczego nieaktualne? a skąd masz informacje aktualniejsze? może sam jesteś ministrem, albo jego 1 sekretarzem? fakt że minister zamierza powiększyć listę o teatr w olsztynie i jeszcze parę innych np. Wybrzeże w Gdańsku, ale skąd informacja o planach powiększenia o teatr Żydowski? podaj źródło informacji, ja podałem swoje, najłatwiej serwować zasłyszane plotki.. ciekawe w jakim celu koteczku???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Skoro Żydowski Teatr w Warszawie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 14:04 Co ty sie mnie uczepiles z tym Teatrem Zydowskim?! Ja w ogole nie znam tego tematu i nigdy go nie poruszalem. A skad mam najświezsze informacje o instytucjach "Narodowych"? A stąd, że zanim sie tutaj wypowiem, mogę kliknąć na zdanko: "PRZECZYTAJ KOMENTOWANY ARTYKUŁ". Kliknąłęm, przeczytałem i wiem. Proste? A i wczesniej także juz prasa wiele pisala o wspomnianych dzialaniach ministerstwa. Powtarzam: wpierw przeczytaj, zanim sie do kogos przyczepisz. Chyba ze wszystko wiesz z góry. W takim wypadku ciągle ci coś nie będzie pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Fetowanie sceny narodowej IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.09.05, 10:49 Bravo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam_sob Re: Fetowanie sceny narodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 06:55 "- Teatr pod dyrekcją Janusza Kijowskiego odzyskał formę artystyczną, o czym świadczy choćby liczba premier - tłumaczy swoją decyzję Waldemar Dąbrowski". To jakieś dziwaczne tłumaczenie, liczba premier, a nie widzów świadczy o randze obecnego Teatru Narodowego. To przejaw megalomani osób odpowiedzialnych za kulturę masową. Wiadomo, im do Rywinlandu (tak naprawdę liczy się tylko kasa) - bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay co.uk Muzeum-tak.Teatr absolutnie nie.Rezultat koterii. IP: *.url.equinox.local / 212.85.15.* 11.09.05, 11:27 Na Warmii i Mazurach jedynie Muzeum zaslugiwalo na parasol finansowy Ministerstwa Kultury,czyli dodatkowa kase.Teatr absolutnie nie.Kijowski i Dabrowski to kumple z dawnej koterii filmowej.Koles kolesiowi sypnal grosza.Jesliby trzymac sie pokretnego wyjasnienia ksiecia Waldemara,ze ilosc premier decyduje o statusie,to wystaczyloby jedynie produkowac premiery/plus pare przedstawien po niej/.I kasa jest.Jakosc artystyczna Jaracza jest wszystkim znana.To zdecydowanie druga liga/jesli nie trzecia/.Aktorstwo zalosnie slabe.Frekwencja tez zdecydowanie odbiegajaca od pozadanej-przez teatr chocby.Niech maja te kase.Poprawia sobie pensje.Wiecej beda jezdzic,ale w sumie to inwestycja stricte konsumpcyjna.Od tej kasy jakosc produkcji w naszym teatrze pozostanie na bank bez zmian.Z pustego i Salomon... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Muzeum-tak.Teatr absolutnie nie.Rezultat kote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 12:33 Mnie tam Teatr Jaracza w Olsztynie g#o obchodzi. Ale czytam i czytam tutaj różnych Enolow, Swiatowych czy Block Busterow, którzy twierdzą, ze od kilkunastu lat mieszkaja w Londynie.... I przecieram oczy ze zdumienia, jak mozna tak bez wstydu wymądrzać sie o poziomie teatru w ktorym od tylu lat sie nie bylo (I nie tylko teatru, bo oni tak o wszystkim pie#rzą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Fetowanie sceny narodowej IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.09.05, 13:24 Misiu co ty mozesz powiedzic na moj temat twoje slownictwo oraz brak zainteresowan kulturalnych("teatr ,ktory gow.. cie obchodzi")wypij lepiej jakies winko pod blokiem i siedz cicho jak dorosli rozmawiaja Jeszcze raz brawo wlasnie na takie wiadomosci Olsztyn czeka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shakespeare Blokersi tez maja komputery,oprocz jabola IP: 17.255.248.* 11.09.05, 13:44 Na forum coraz gwaltowniejszy atak Mlawy,czyli szczurow blokowych,ktorzy znaja tylko swoje podworko i droge do osiedlowego sklepu po jabola.Im w glowie sie nie miesci,ze mozna,tak,jak ja np.mieszkac w Islandii i byc co miesiac przez 4-5 dni w Olsztynie.I widziec przez te dni sto razy tyle,co ten zalosny hi-hi przez rok caly.Bo i kasa jest i wiem,dokad pojsc,zeby cos zobaczyc.Przeciez sie tu wychowalem i znam kazde podworko.I tez widzxialem prawie wszystkie "premiery" ,z ktorych dwie akceptuje.Reszta bardzo slaba.Gra aktorow mniej wiecej na poziomie pierwszego roku szkoly aktorskiej.Enola ma racje.Swiatowy tez.A z block-busterem nie probuj dzieciaku nawet zaczynac.To pistolet z Harvardu.On zreszta z planktonem nigdy nie podejmuje dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Blokersi tez maja komputery,oprocz jabola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:46 No proszę, proszę, a ja - sądząc po Waszym sposobie myślenia i przedstawiania siebie - wnioskowałem, że jesteście paczką frustratów - mitomanów spod Ostródy. Bo pewnych rysów nigdy nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Blokersi tez maja komputery,oprocz jabola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=28968327&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaS Re: Blokersi tez maja komputery,oprocz jabola IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.05, 04:01 > I tez widzxialem prawie wszystkie "premiery" ,z ktorych dwie akceptuje.Reszta bardzo > slaba.Gra aktorow mniej wiecej na poziomie pierwszego roku szkoly aktorskiej. To moze porozmawiajmy o tych premierach. No i o przedstawieniach I roku szkoly - przyjmijmy Twoje nazewnictwo - aktorskiej, ktore miales okazje ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś