Dodaj do ulubionych

Piastowska i Ekobud

19.08.08, 11:17
Dziwie sie ludziom, ze kupuja jeszcze mieszkania na ulicy Piastowskiej w Ostródzie. EKobud wybudowal tu jeden wielki moloch. Bloki stoja jeden przy drugim, mieszkania sa beznadziejnie budowane, tanim kosztem, akustyczne. Slychac kazda rozmowe sasiadow. Halasy nie daja spac do 1-2 w nocy. Przez osiedle bedzie biegla droga na Kaufland. Dzieci nie maja placow zabaw, siedza calymi dniami pod balkonami. Na parkingach nie ma miejsc. Trwa codzienna walka o miejsca do parkowania. Klatek nikt nie sprzata tygodniami. Piwnice to dramat!
Ale przede wszystkim jakosc wykonczenia i cienkie sciany!
NIE KUPUJCIE MIESZKAN W EKOBUDZIE!!!
Obserwuj wątek
    • izunia_milo Re: Piastowska i Ekobud 22.08.08, 08:48
      A ja właśnie się przymierzałam do dwupoziomowego na Piastowskiej. Hm, a
      mieszkasz tam i to Twoje doświadczenia?
      • dzidzi69 Re: Piastowska i Ekobud 23.08.08, 10:32
        Oczywiscie ze opisuje swoje doswiadczenia zwiazane z mieszkaniem na
        piastowskiej. Mieszkam tu od roku, na pierwszym pietrze i zmagam sie codziennie
        z halasem i niedogodnosciami. W przypadku mieszkania dwupoziomowego byc moze
        bedzie lepiej, bo nie bedziesz miala zadnych sasiadow nad soba. Ja jestem
        otoczona mieszkaniami z kazdej strony i slychac doslownie wszystko. Balkon
        dzielony z sasiadem to tez lipa. Nawet sobie nie posiedzisz i nie porozmawiasz
        bo slychac. Jezeli chcesz kupic mieszkanie w jednym z tych blokow, ktore dopiero
        buduja kolo kaufladna to odradzam. Chyba, ze nie zalezy ci na spokoju i ciszy.
        • dzidzi69 Re: Piastowska i Ekobud 23.08.08, 10:35
          forum.ostrodaonline.pl/viewforum.php?f=1 polecam jako lekture
          • izunia_milo Re: Piastowska i Ekobud 23.08.08, 12:16
            Dzięki za info, lecę poczytać forum.
            • izunia_milo Re: Piastowska i Ekobud 23.08.08, 12:29
              Poczytałam. I podsumowując minusy:
              - hałas, brak akustyki
              - brak miejsc parkingowych
              - brak placu zabaw
              - i chyba najgorsze - komunikacja do Kauflanda. O tym już wcześniej słyszałam,
              ale myślałam, że to kit
              - niedopracowana kanalizacja

Hm. Mieszkam teraz w bloku spółdzielczym, szczęśliwie mam spokojnych sąsiadów,
              my też nie jesteśmy mocno hałaśliwi (nie urządzamy imprez do rana ;-)), mam
              parking pod nosem, dwa place zabaw dla dzieci w najbliższej okolicy i ogólnie
              nie narzekam, tylko metrów mało się zrobiło.

No i co tu teraz robić, bo Piastowską sobie odpuściłam. Faktycznie, na rynku
              wtórnym nie ma żadnego wyboru a interesuje mnie ok. 100 m2. Pozostaje chyba
              budować, ale to też męka...
              • ankabryla Re: Piastowska i Ekobud 21.09.09, 19:22
                Witam,
                Kupiłam mieszkanie na Piastowskiej koło kauflanda i od tej pory jak słyszę Eko
                Bud dostaję białej gorączki mieszkania oddane 2 miesiące temu a na klatkach nie
                ma nawet światła piwnice nie oddane kladki schodowe w stanie krytycznym syf brud
                i ubstwo to świadczy o ich firmie a pracowników brak chyba kryzys ich dopadł nie
                polecam ludziom którzy cenią sobie spokój
                Pozdrawiam
        • wicio82 Re: Piastowska i Ekobud - UWAGA 06.10.10, 14:39
          "Przedsiębiorstwo dysponuje dużym potencjałem kadrowym i technicznym, co zapewnia krótkie terminy realizacji i konkurencyjne ceny oraz wysoką jakość robót, popartą ponad 40 letnim doświadczeniem i posiadanym certyfikatem ISO." - tak o sobie pisze Ekobud.
          Niestety kupilem mieszkanie na piastowskiej kolo kauflanda co bylo moja najgorsza decyzja w zyciu! Teraz zaluje ze nie zaczerpnalem opini na temat tej firmy. Napisze wam tylko kilka rzeczy ktore mnie irytuja: to ze cienkie sciany to nic, klatka 1-2 razy w miesiacu jest sprzatana stara zatechla szmata ze trzeba pozniej wietrzyc 2 dni, piwnica chyba ani razu nie byla sprzatana, zarowki poprzepalane. Pare dni temu po okresie gwaltownych burz zalozyli piorunochrony i po roku czasu wycieraczke przed drzwiami do budynku. Co do mieszkania to krzywe sciany, nierowne wysokosci 7cm na otworze drzwi, krzywa futryna i tandetne trzesace sie drzwi wejsciowe do mieszkania podczas pukania (gorszego panelu nie widzialem w nowych drzwiach). Zwroccie uwage na balkony ten wyzej jest kilkanascie cm krotszy tak ze wszystko leci na glowe badz rzeczy pozostawione na nim a i na skrzynke z bezpiecznikami nam wejsciem do mieszkania ( jest to skrzynka podtynkowa a zamontowana na latwizne na kolkach). Poza tym co napisalem mam juz za soba ok 2 tygodni wizyt pracownikow tej firmy ktorzy wykonywali żenujące poprawki w moim mieszkaniu.
          Najbardziej zenujace jest to ze na prosby, skargi telefoniczne ta firma praktycznie nie odpowiada. Polecam Wam na pismie za potwierdzeniem obbioru badz kopia za zgodnoscia z oryginalem bo inaczej nikt tym sie nie zajmnie. Rzecznik Praw Konsumentow znajduje sie w Urzedzie Pracy tam gdzie wczesniej Fundacja Atut. Ja walke podjalem i mam nadzieje ze lokatorzy tez nie beda bezczynnie czekac az minie gwarancja. Taka mala rada; zwracajcie uwage na daty i to co podpisujecie gdyz po pierwszym moim liscie po ok 40dni Ekobud stawal na nogach oczywiscie musialem im przypomniec telefonicznie ze nie wywiazali sie z terminu. Teraz wyslalem drugie pismo i czekam na odpowiedz ok 2 tygodni, zobaczymy...
          Wiecej i pelnych informacji poniewaz jest ich dosc sporo dla zainteresowanych moge opisac szczegolowo a takze moge to potwierdzic.
          pozdrawiam czytelnikow
    • padam10 Re: Piastowska i Ekobud 15.03.16, 17:59
      to nie prawda, ja mieszkam włąsnie tam i jest zupełnie inaczej, zreszta każdy znajdzie gdzieś minusy ale to jest gruba przesada- wszystko jest dokładnie opisane na www.ekobud.ostroda.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka