Gość: xxx IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 20.09.05, 21:21 spostrzegawczy ci dziennikarze, codziennie setki ludzi widzi tych szalejących motocyklistów i nic. od patrzenia nie przestaną szalec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Acionman Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 23:55 Sie wezma za motocykle jak sie sezon konczy.Smiechu warte ! Przez cale lato nikt nic nie widzial??? Chyba policja niechciala tego widziec. A nawet jakby widziala to co zrobi wysle w poscig poloneza ?? Ma tylko prawdopodobnie 2 motory o podobnych osiagach do scigaczy. Co tu duzo gadac panowie policjanci sie nadaja ale tylko do stania z radarem i wlepiania mandatow, a reszta co ich to obchodzi niech sie dzieje co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy warmiak Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:09 wasze wypowiedzi są g...o warte, jeden motocyklista miał tego pecha i zabił tę nieszczęśliwą kobietę, zgadza się, być może do tego przyczyniła się jego brawura lub cokolwieg, napewno jest to w 99% jego wina, ale on przecież nie chiał jej zabić debile!! LEPIEJ ZOBACZCIE ILE PIESZYCH ZGINEŁO LUB ZOSTAŁO RANNYCH PRZEZ KIEROWCÓW SAMOCHODÓW OD ROKU 2000 do 2004??!! I CO POWYSTRZELAĆ ICH WSZYSTKICH?? PROBLEM JEST W TYM ŻE PIESZY JEST IGNOROWANY PRZEZ PROWADZĄCYCH POJAZDY MECHANICZNE, POWINNO SIĘ TYM ZAJĄĆ JUZ NA POZIOMIE NAUKI JAZDY, ORAZ KARAĆ MANDATAMI KIEROWCÓW KTÓRZY NIE ZATRZYMUJA SIĘ PRZED PASAMI, NO ALE NAWET POLICJA IGNORUJE PIESZYCH WIEC NIE MA SIĘ CO DZIWIĆ...p/s a redaktorki GAZETY?? zawsze się zatrzymujecie przed pasami??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 21.09.05, 09:34 Słuchaj kmiotku,jak ktoś w miescie jeździ z taką szybkością jak matocyklowi bandyci to znaczy,że chce zabić! To,że pijani kierowcy TEŻ mordują ludzi nie usprawiedliwia motocyklowej dziczy. A policja - faktycznie do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CX-500E Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 14:12 cytat:Słuchaj kmiotku *********** tu trącisz buractwem cytat:jak ktoś w miescie jeździ z taką szybkością jak matocyklowi bandyci to znaczy,że chce zabić! *********** możesz podać źródło skąd poznałeś prędkość z jaką jechał. Po warszawskiej w nocy jeżdzą debile, ale nie utożsamiaj jednego i drugiego cytat: To,że pijani kierowcy TEŻ mordują ludzi nie usprawiedliwia motocyklowej dziczy. ****************** Motocyklowa dzicz. Pracujesz w Fuck'cie Super expresie czy w innym brukowcu? cytat: A policja - faktycznie do dupy. ****************** dzwoniłem ostatnio na 112 bo jakiś dres rozwalił misę olejową i się auta ślizgały na małkowskiego jak po lodzie. Po 7 minutach była ekipa. Chcesz coś dodać? Jak dzwoniłem to policmajster prosił o cierpliwość i słyszałem jak przyjmuje zgłoszenie o motocyklistach ścigających się na dajtkach. Jakoś reagują. Ku.. kim Ty jesteś. Z jakim zaangażowaniem starasz się żeby Cię z pracy nie wywalili? Brak słów. to Polska i jej mentalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 22.09.05, 14:27 1.kmiotek to jest kmiotek.wyróżnia się zachowaniem,ubiorem,brakiem ogłady towarzyskiej i językiem. 2.przyznał się (jak donosi prasa) do szybkości 80,dozwolona 50.czyli świadomie dopuszczał mozliwość spowodowania wypadku.po prostu zamordował kobietę. 3.sądząc z codziennych wyczynów motocyklistów,sposobu ruszania,sposobu jazdy i szybkości jest to dzicz. 4.bronisz policji?jestes na etacie czy ochotniczo?przyjąć zgłoszenie a interweniować i w dodatku skutecznie to 2 różne rzeczy. 5.zmienisz poglądy jak ci jakiś dzikus zamorduje kogoś z rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.makronet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 04:24 Coś mi tu nie pasuje. Bandyta na motocyklu zabił kobietę i poharatał mężczyznę. I nawet go nie przymknięto na 48h, aby sprawę wyjaśnić. Coś tu śmierdzi. I to pośpieszne zapewnienie: Był trzeźwy. Znaczy, jeżeli na trzeźwo, to można zabijać ludzi bez konsekwencji. Dużo by wyjaśniły personalia, zapewne dziecko bogatych rodziców, a mecenas zadziałał profesjonalnie...Policja jak dziecko we mgle, albo nie widzi problemu, albo go nie chce widzieć. Panie Komisarzu, jeżeli Pan nie widzi tego zdziczenia motocyklowego na ulicach, to nie powinien Pan zajmować tego stanowiska!! Problem jest , tylko nikt nie chce się za to zabrać. Proszę nie mydlić nam oczu statystykami, Niech Pan to powie rodzinom poszkodowanym, że ich najbliżsi stali się ofiarą iluś malutkich procentów tego rodzaju przestępczości! Głosuję na PiS! Karać dotkliwie gó..arzy za stwarzanie śmiertelnego zagrożenia, za dużo jest tolerancji dla ich wybryków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warmiak Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 07:54 Podoba sie mnie postawa Policji! - znów nie ma problemu! Niedawno bylem w niewielkiej bawarskiej miejscowości - na podmiejskim polu zbierala się grupa mlodych ludzi by za chwilę rozegrac nielegalne wyścigi i co? zanim zaczęli zjawila się policja i rozpędzila towarzystwo, ciekawe skąd ci dzielni policjanci tam wiedzą takie rzeczy?! Nasi nawet jak wiedza to nie widzą problemu, może okularki wszystkim orlom z drogówki?! Bo niezle bryki i motory już im nawet Nasz Pan Prezydent Cz.J.M. podarowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 16:44 Wiedzą takie rzeczy od zwykłych obywateli bo u nich to normalne, że jak widzisz łamanie jakiegokolwiek prawa to reagujesz. Nie jak u nas: nikt nic nie wie, nikt nic nie słyszał bo po co za pomagać psom??? To jest właśnie chora postawa ludzi w naszym chorym z resztą kraju. A o jakich niezłych brykach od Cz.J.M. piszesz? O Lanosach???? BUAHAHAHAHA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.de.ibm.com 21.09.05, 09:13 "...Ale policja twierdzi, że szarżujący motocykliści nie są dużym problemem. ..." jasne tylko jedna śmiertelna ofiara na jeden wypadek a poza tym wszystko w pożo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmi Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:45 Mam pytanie do Pani redaktor - dlaczego podaje Pani wiek (tudzież imię i inicjał nazwiska) zabitej kobiety i poranionego mężczyzny, a nie ma wzmianki o wieku motocyklisty. Poza tym, czytając ten fragment artykułu, można dojść, że sprawcą tego tragicznego wypadku był motocykl. Czy motocykl odpowie za ten wypadek? 'Gdy zeszła z wysepki na jezdnię, na lewym pasie w kierunku ratusza uderzył w nią motocykl Yamaha. Później wpadł na chodnik biegnący wzdłuż więziennego muru. Mimo rozpaczliwych prób hamowania - ślady opon widać na chodniku - motocykl potrącił jeszcze mężczyznę. 45-letni pieszy ma połamane nogi i uraz miednicy. Yamaha zatrzymała się dopiero po ok. 100 metrach, gdy odbiła się od więziennego muru'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Wyhamujcie motocykle dzieci bogatych rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 11:42 ...motocyklista zapewne mieścił sie w przedziale wiekowym - 18- maks.30 lat, do tego ma bogatych rodziców na wysokich stanowiskach lub bardzo dobre znajomości...a gazeta jak to gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
monopol Policja żartuje choć temat nie do żartów 21.09.05, 12:03 Co to znaczy, że pędzący przez miasto na tylnym kole i zabijający pieszych motocykliści nie są problemem? Człowiek z policji, który pozwolił sobie na taką wypowiedź, powinien zostać za nią ukarany. Wielokrotnie widziałem idiotów na motorach pędzących po Sikorskiego lub Pstrowskiego. Te półgłówki nie zauważają pasów dla pieszych po pierwsze dlatego, że nie zdążą ich zauważyć, po drugie w ogóle nie chcą ich zobaczyć. Przecież ci bezmózgowcy pozbawieni są uczuciowości wyższej i mają ludzkie życie za nic. A przede wszystkim ich iloraz inteligencji nie pozwala na to, żeby zadziałała w ich głowach wyobraźnia. Proszę więc nie pisać, że motocykliści szalejący na ulicach Olsztyna nie chcą nikogo zabić. Oni się nie zastanawiają nad tym problemem i jest im wszystko jedno. Nie rozumiem dlaczego policja ich chroni. Durniów powinno się zgarniać z ulicy i zabierać dożywotnio prawo jazdy. A tych, którzy łamiąc przepisy zabiją kogoś w wypadku, należy na wiele lat wsadzać do paki. O czym tu dyskutować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sharif Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:24 A moze tak druga strona medalu: czy ta kobeita aby spojrzala chociaz czy nic nie jedzie czy wbila sie z partyzanta na pasy??!! Piesi przelazacy tam gdzie nei trzeba i kompletnie niezwracajacy uwagi co sie wokol nich dzieje to takze plaga. Dodac do tego plage gamoni szalejacych na scigaczach w centrum i kierowcow, ktorzy sam sie mocno zastanawiam jak dostali prawko i mamy komplet. I co maja nasi biedni policjanci zrobic, przeciez tyle na glowie?? Musza przeciez spic kafke, przeczytac gazete, napisac raport w 3 egzemplarzach, spisac jakiegos dziadka pod budka z piwem i w 30 uganiac sie za bezpanskim psem. Na walke z piratami nei ma juz czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: 213.25.179.* 21.09.05, 13:50 Na całym cywilizowanym świecie - czy to się zmotoryzowanej hołocie podoba czy nie pieszy ma zawsze pierszeństwo.I nawet jak idzie krowiastym krokiem na czerwonym świetle to też wszyscy go przepuszczaja. Ale to sprawa kultury. Może kiedyś też będziemy w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.05, 15:44 Kultura nie"zmotoryzowana hołoto" nie polega na "krowiastym kroku na czerwonym świetle". To zwykłe wykroczenie i podlega karze jak kazde inne. Goście na ścigaczach to często niezły przerywnik na ulicy. Tego akurat zawiodła wyobraźnia i spostrzegawczość. I za to odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnyB Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: 213.25.179.* 21.09.05, 16:50 Bo widzisz ja już jestem z Europy i wiem jak jeżdżą kulturalni ludzie.Do ciebie to jeszcze nie dotarło.Alo to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:16 Wszyscy jesteśmy w Europie ale pewnie Ty jesteś gdzieś na dorobku o niemieckiego albo angielskiego Pana. A kultura obowiązuje wszystkich uczestników ruchu: pieszych, rowerzystów, motocyklistów, kierowców samochodów itd. I jak we wszystkich dziedzinach naszego życia jest jej (kultury) mało nawet na drodze. A w tej Twojej europe - na jej drogach też trafiają się półmózgi jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojnyB Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: 213.25.179.* 21.09.05, 17:22 Jasne,żw się trafiają.Najczęściej z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uchachany po pachi Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.olsztyn.mm.pl 22.09.05, 09:51 > Bo widzisz ja już jestem z Europy i wiem jak > jeżdżą kulturalni ludzie.Do ciebie to jeszcze > nie dotarło.Alo to tylko kwestia czasu. No to zes sie kultura popisal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete nauka pisania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:08 Jak już mają czas to raczej kaWkę piją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocyklista Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 14:08 umiesz czytać ośle czy nie?? "policja twierdzi, że szarżujący motocykliści nie są dużym problemem. - Statystyki mówią, że bardzo rzadko powodują wypadki - mówi Adam Kołodziejski, naczelnik wydziału ruchu drogowego Komendy Wojewódzkiej Policji w Olsztynie." No ale faktem jest że kierowca pojazdu mechanicznego nie zachował należytej ostrośności i generalnie przesadził z prędkością, i za to powinien ponieść konsekwencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CX-500E Re: Policja żartuje choć temat nie do żartów IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.09.05, 14:59 cytat: 1. brak komentarza 2.przyznał się (jak donosi prasa) do szybkości 80,dozwolona 50.czyli świadomie dopuszczał mozliwość spowodowania wypadku.po prostu zamordował kobietę. ********** możesz przytoczyć cytat rzecznika prasowego policji? Chyba nie sądzisz że prasa jest wiarygodnym źródłem. Jak się nie daj Boże rozbijesz to też będą szukali hieny. 3.sądząc z codziennych wyczynów motocyklistów,sposobu ruszania,sposobu jazdy i szybkości jest to dzicz. *************8 ubliżasz mi nie znając mnie i moich kolegów. Utożsamiasz to z 2-3 idiotów którzy ścigają sie po warszawskiej. 4.bronisz policji?jestes na etacie czy ochotniczo?przyjąć zgłoszenie a interweniować i w dodatku skutecznie to 2 różne rzeczy. nie. nie mam nikogo w policji. ale jestem ostatnio zdumiony. szczególnie po wypadku w mielcu. 5.zmienisz poglądy jak ci jakiś dzikus zamorduje kogoś z rodziny? Masz jakiś pojazd czy pożyczasz od taty? Bo zaczynam sie obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.ols.vectranet.pl 21.09.05, 15:57 wzorem pijanych kierowcow z ktorymi policja sobie nie radzi pan komendant Gazda powinien obwiescic prasie i udac sie do biskupa i prosic o napisanie listu i otczytanie go z ambon. W ten sposob osiagnal by pozorny sukces propagandowy przed wyborami gdzie do wladzy szykuje sie prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ1234 Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.eranet.pl 21.09.05, 16:30 Po przeczytaniu dzisiejszych artykułów w prasie oraz postów na tym forum jestem okropnie zaskoczony stronniczością mediów oraz ich wpływem na opinię publiczną. Pominę tu hamstwo i brak wychowania i wulgarność niektórych "pisaczy". Niestety ku mojemu zdziwieniu nie spostrzegłem ani jednej obiektywnej opini w sprawie motocyklistów i tegoż wypadku. Według mnie kwestia tego wypadku to poprostu wypadek z udziałem pojazdu mechanicznego i pieszych. Równie dobrze mógłby być to samochód i co wtedy? o czym by się mówiło? prawdopodobnie ze względu na fakt iż większość piszących o tym osób to kierowcy samochodów - apewne inaczej mówiłoby się o tej sprawie. Problemem wówczas byłoby zachowanie niektórych pieszych którzy czują się na przejściu dla pieszych jak "święte krowy", wbiegając na nie bez upewnienia się czy ktoś nadjeżdża lub wyczyniając inne rzeczy których niejednokrotnie byłem świadkiem. Może zwalono by winę na doniczki z kwiatami umieszczone na płotkach rozdzielających jezdnię na tej właśnie ulicy które to skutecznie ograniczają widoczność zarówno pieszych jak i kierowców. Tak, ale niestety był to motocyklista. Więc winni są wszyscy miłośnicy 2 kółek...!!! No i zapewne nie mógł być to samochód lub inny pojazd mechaniczny bo ich kierowcy zawsze jezdżą zgodnie z przepisami, powoli i mają wrodzony dar przewidywania zachowań pieszych i zawsze unikają potrąceń pieszych na ich świętym miejscu czyli na przejściu dla pieszych... CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 21.09.05, 16:53 Bo widzisz gościu nie pisze się hamstwo tylko chamstwo.A jak się jeszcze potrafi czytać to można przeczytać w kodeksie co jest obowiązkiem kierowcy.Każdego kierowcy.O tym,że jest jeszcze coś takiego jak kultura nie śmiem pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1234 Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.eranet.pl 21.09.05, 21:18 jeśli całą tą sprawę sprowadzasz do problemu moich literówek to widzę że nie podyskutujemy zbyt długo... Odpowiedz Link Zgłoś
szelk Re: Wyhamujcie motocykle 21.09.05, 17:13 A jednak nie przeczytałaś ! Mogło się zdarzyć każdemu zmotoryzowanemu. Trafiło na scigacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 21.09.05, 17:23 Przeczytałem.Nie ma takiej kategorii jak ścigacz. Trafiło na bezmyślnego kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 17:27 Winą za ten tragiczny wypadek z pewnością nie zostanie obciążona osoba odpowiedzialna za sygnalizację świetlną na skrzyżowaniu ulic Piułsudskiego i Kopernika, bo przecież nie po to jest tam przejście dla pieszych z sygnalizatorami od dwóch miesięcy aby piesi byli bezpieczniejsi. Moim zdaniem skoro motocykl zatrzymał się po 100 metrach to jego kierowca troszkę za szybko jechał a z drugiej strony jak ta biedna kobieta przechodziła przez jezdnię i nie słyszała "dawcy nerek" który na 100% miał pusty tłumik??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś! Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.eranet.pl 21.09.05, 21:04 Hm, to fakt! Warto by się zastanowić dlaczego właśnie ofiara nie słyszała hałasu głośnego motocykla (który tak wszystkim przeszkadza). Poza tym z tego co wiem to MOTOCYKL NIE TOCZYŁ SIĘ 100 metrów a raczej 10 może 20. Z relacji naocznych świadków wynika że ofiara zaczepiła się za motocykl i upadła tuż obok przejścia dla pieszych (tam były ślady krwi). Motocyklista nie spadł od razu z pojazdu lecz jeszcze jechał próbując opanować tor jego jazdy. Dopiero kiedy uderzył w krawężnik, maszyna przewróciła się i zaczęła ślizgiem zostawiać ślady na chodniku które jeszcze dziś są widoczne. Przed przejściem dla pieszych nie było żadnych śladów hamowania co oznacza tylko to iż obecność pieszego była wielkim zaskoczeniem dla kierującego - dlaczego ofiara nie słyszała i nie widziała nadjeżdżającego pojazdu nie wiadomo - może szła zamyślona, może rozmawiała przez telefon, może była pod wpływem alkoholu a może gdzieś się spieszyła - wszystko wykaże śledztwo. Trzeba by było też zastanowić się co mógł zrobić kierowca motocykla po potrąceniu pieszego? Może hamował a może też nie panując nad maszyną odkręcił niechcący manetkę z gazem? Tak czy inaczej po śladach toczenia się motocykla można będzie wyliczyć prędkość z jaką wpadł na chodnik jednak nie możliwe może być oszacowanie prędkości przy potrąceniu pieszego na przejściu. Z relacji świadków też wiadomo że motocyklista nie wykonywał (tak barwnie opisanych przez dziennikarzy) żadnych akrobacji ani też z nikim się nie ścigał! Raczej nie jechał zbyt szybko bo niby gdzie miałby się rozpędzić skoro mijał skrzyżowania. A gdyby jechał szybko to na pewno odniósł by też liczne obrażenia gdyż jechał bez kombinezonu ochronnego! Nie wspomnę też o tej świetnej sygnalizacji na skrzyżowaniu która została zrobiona z naszych (podatników) pieniędzy! Na pewno migające pomarańczowe światło nie prędko komukolwiek przysłuży się w pozytywny sposób. Nie będę też pisał o tych świetnych kwiatkach na płotkach które to umieszczone zostały jak wszystkim wiadomo w celu zakamuflowania widoku tego szpetnego Centrum Handlowego ograniczając tym samym znacząco widoczność. Sam niejednokrotnie jadąc samochodem, zdziwiłem się widokiem pieszego wyskakującego zza przepięknych kwiatków! Nie chciałbym zło-wróżyć ale wydaje mi się że te kwiatki przyczynią się do nie jednej jeszcze tragedii na tej ulicy! POZOSTAWIĘ TEŻ BEZ KOMENTARZA WIELE POSTÓW PISANYCH NA ZASADZIE : „BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ” – licząc iż Ci bardziej inteligentni ludzie spojrzą na całą tą sprawę bardziej obiektywnie niż chociażby dziennikarze manipulujący opinią ludzi poprzez stwierdzenie że „MOTOCYKLIŚCI TO PRZESTĘPCY”. Hm, swoją drogą to zastanawiam się dlaczego ci świetni dziennikarze nie widzą swoich błędów – NIE RAZ ZNISZCZYLI ŻYCIE LUDZI PISZĄC BZDURY DLA POKLASKU I PIENIĘDZY ŻERUJĄC NA LUDZKIEJ KRZYWDZIE!!! Zastanawiam się też dlaczego ci „ŁOWCY SENSACJI” chcąc tak wiele zrobić dla miasta i mieszkańców nie spotkają się z motocyklistami by poznać ich punkt widzenia – pewnie po prostu nie zależy im na obiektywnej prawdzie lecz na ich własnych, egoistycznych celach i karierach! Ech, daleko nam do normalności... Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.kwiatkowski Re: Wyhamujcie motocykle 21.09.05, 21:16 Ale stek bzdur. Motocyklista jechał spokojnie, emerytka rozmawiala przez komorkę, wbiegła pod motor... A biedny motocyklista przy zatrzymywaniu się (parkowaniu?) połamał jeszcze nogi i miednice kolejnej osobie. Czekamy na kolejny artykuł sponsorowany przez rodzinę motocyklisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KTOS! Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.eranet.pl 21.09.05, 21:40 A jak już się pojawi jak to określiłeś - "kolejny artykuł sponsorowany przez rodzinę motocyklisty" to proszę przeczytaj go uważniej niż poprzedni... To Twoja interpreatacja tego co wcześniej napisałem więc nie będę jej komentował. Powiem tylko że nie zrozumiałeś przesłania mojej wypowiedzi i jeśli nie zrozumiałe było dla Ciebie to co napisałem to mogę przesłać Ci (prywatnie np. na maila) uproszczoną moją wypowiedź! Poza tym nie jestem z rodziny motocyklisty ale współczuję wszystkim osobom powiązanym i uczestnikom całego zajścia – żebyś mnie znów źle nie zrozumiał – mam na myśli bliskich zmarłej, pokrzywdzonego przechodnia (który na pewno był niewinny) i jego bliskich oraz kierowcy i również jego bliskim. Bo ten ostatni też CIERPI – ale wszyscy o tym zapominają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 22.09.05, 11:29 Był już taki przypadek w Toruniu.82 letni emeryt wbiegł pod Maybacha wielebnego ojce Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.dyn.optonline.net 27.09.05, 01:14 ciekawe,kim byl motocyklista - czy ktos zna jego dane??? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Wyhamujcie motocykle 21.09.05, 20:45 Ile jest scigaczy w Olsztynie? 5-10-15? Gdzie to mozna sprawdzic? Wydzial komunikacji? Maja komputery? Co to za kłopot odszukac kilka osob? Ale jak zawsze nie ma pieniedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.eranet.pl 21.09.05, 21:14 a co to są ścigacze? Odszukać i zamordować? Czy wsadzić do więzienia?:) A wiesz kim są ludzie na "ścigaczach"? przeciętny portret kierowcy "ścigacza": skończone studia, raczej zamożny-manager, przedsiębiorca, wyższy urzędnik, mąż lub żona mająca dzieci, wiek 25-40 lat... - czyli człowiek odpowiedzialny! "ścigacza" ma się ze względu na to że jest to pasja! Niebezpieczna jak wiele innych! A kiedy jedziesz na Szymany to chcesz oglądać super triki?! A gdzie Ci kierowcy mogą trenować skoro Policja gania ich z miejsca w miejsce? Ktoś Stworzył jakieś warunki do uprawiania tego SPORTU!!! Wielu grupom społecznym sponsoruje się ich hobby a co z motocyklistami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.09.05, 23:15 ty to tak na serio? ja wiem ze duzo motlochu jezdzi na scigaczach i co ty na to? a ty mi tu o jakis menadzerach w kasku i w kurtalce szmacianej, jouu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny Re: Wyhamujcie motocykle IP: 213.25.179.* 22.09.05, 13:27 Pasja do mordowania ludzi?? Jak się ma pasję to przepisy nie obowiązują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Wyhamujcie motocykle IP: 217.206.160.* 22.09.05, 15:08 nie no bo bezpieczniej jest w maluszku za 500 zl, z zardzewialymi blachami z rodzina w komplecie :D to tez moze byc pasja :D "scigacz" swoje kosztuje...utrzymanie go rowniez, wiec mysle ze przecietnego olsztyniaka nie stac na "scigacza", zwlaszcza, ze najczesciej nie jest to podstawowy srodek transportu dla jego kierowcy "oszoloma, mordercy..." LOL jestescie bezbledni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reeeeeeeeee Re: Wyhamujcie motocykle IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.09.05, 19:57 Wyciac DRZEWA ....Wszystkie !!! Odpowiedz Link Zgłoś