Dodaj do ulubionych

Chamstwo studentów UWM

IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 20.11.05, 21:58
Ale chamstwo. Mieszkam w bloku, w którym część mieszkań wynajmują studenci
UWM. Dzisiaj rano ja i moi sąsiedzi bylismy przerażeni tym, co zrobili chyba
po nocnej imprezie.Wszystkie kwiaty doniczkowe na klatce były połamane a
kilka doniczek było połamanych i rozrzuconych po klatce. Po prostu nóż się w
kieszeni otwiera. Takich buraków to powinni przyjmować co najwyżej do
zawodówek, a nie na studia. Czy wy też macie takie szopki z sąsiadami-
studentami?
Obserwuj wątek
    • Gość: swiatowy Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.range81-155.btcentralplus.com 20.11.05, 22:06
      Studenci nie maja z tym nic wspolnego to zalezy od kultury indywidualnej
      czlowieka
    • prusak75 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 10:15
      nie ma co sie z nimi szczypac, proponuje zwrocic im uwage po dobroci, albo
      pogadac albo jakies pisemko wreczyc, jak nie pomoze zglosic do spoldzielni,
      albo na policje, juz tam oni skontaktuja sie z wlascicielem mieszkania, ktory
      zapewne wymowi im wynajem, kazda pracujaca osoba musi sie wyspac, a gdzie
      odpoczac jak u siebie w mieszkaniu?
      • jana2706 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 10:25
        glosnej muzyki juz nie ma,ale kiedy okolo 24:00-3:00,jest nad glowa "tabun"
        gadajacych ludzi,tez nie da sie spac,po pogaduszkach zaczynaja sie okolo 4:00
        kapiele,wodospady plynacej wody,tak jest w prawie kazdy piatek do
        niedzieli,poniedzialku,rozmowy nie daja rezultatu :(
        • prusak75 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 10:30
          wiem o co chodzi, po 22 nalezy zachowac spokoj, proponuje napisac list do
          społdzielni, a po 22 zadzwonic na policje, przyjada, postrasza, spisza, powinno
          dac spokoj, nie ma co sie meczyc,powodzenia
          • Gość: sari Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 11:30
            U mnie na klatce palili w grupach 3-5 osobowych-koszmar! Po interwencji w
            spółdzielni oraz kilku pyskówkach zaczęli wychodzić przed klatkę.
            • prusak75 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 11:43
              Gość portalu: sari napisał(a):

> U mnie na klatce palili w grupach 3-5 osobowych-koszmar! Po interwencji w
              > spółdzielni oraz kilku pyskówkach zaczęli wychodzić przed klatkę.

u mnie na klatce oprocz palenia papierosow, nowym zwyczajem podpalaja ulotki
              reklamowe, glupota ludzka nie zna granic,
              • Gość: Sharif Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 12:05
                Nie wiem Moi Drodzy w jakim wieku jestescie, moze w jakim wieku macie Dzieci,
                ale wystarczy sie zebrac silna grupka i dac wycisk takim cwaniaczkom i macie
                klopot z glowy. Wiem o czym mowie, bo u mnie w klatce obok bylo podobnie.
                Sasiedzi prosili, dzwonili i nic nie dalo, no to z paroma kolegami im pomoglismy
                i jest klopot z glowy. Nawet wynosza teraz starszym ludziom smieci. Sa takie
                czasy ze prosby nie pomagaja a studenciaki naplywowi czuja sie jak u siebie na
                prowincji i kultura wiele sie nei zdziala.
                Pozdrawiam i zycze skutecznej interwencji.
                • Gość: sari Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.11.05, 12:07
                  Hehe,może to jest jakis sposób na chamstwo...
                • Gość: ja Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.11.05, 12:09
                  Za spokój w wynajmowanym lokalu odpowiada właściciel danego lokalu. Proponuję
                  wezwać straż miejską , dadzą właścicielowi mandacik to i zainteresuje się komu
                  wynajmuje....a młodzież....cóż...jak ich w domu nikt nie nauczył to i umieć nie
                  będą
                • prusak75 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 12:24
                  co Ty tu piszesz to jest gangsterka, ja na to nie ide, wychodze z zalozenia ze
                  zawsze sie mozna dogadac, ewentualnie zostawiam to policji, ,
                  a patrzac ze strony studentow to powinni oni mieszkac w akademikach, tam moga
                  sie wyszalec, sa wolne miejsca w akademikach wiec niech posmakuja akademickiego
                  zycia, tylko ze niektorzy zachowuja sie jak psy zerwane z lancucha, wystarczy
                  ze nie ma silnej rodzicielskiej reki i staraja sie nadrobic "utracony
                  czas", ....przewaznie do pierwszej sesji...
                • Gość: gosc Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.11.05, 20:57
                  te metody to też z uniwersytetu chyba nie pochodzą
        • Gość: Spox Pieniacze IP: *.com / *.brief.pl 21.11.05, 13:47
          po pogaduszkach zaczynaja sie okolo 4:00
          > kapiele,wodospady plynacej wody

To już się kąpać nie wolno po 22? To jest dopiero pieniactwo - wszystko
          przeszkadza. Powinno się tworzyć getta dla takich ludzi - jedynym radiem byłoby
          Rydzyjko, a telefony po podniesieniu słuchawki bez wybierania numeru łączyłyby z
          policją. A ta miałaby obowiązek zwalczać osoby korzystające między 22 a 6 z
          łazienki.
    • Gość: tom Re: Chamstwo studentów UWM IP: *.gazetaolsztynska.pl / *.gazetaolsztynska.pl 21.11.05, 18:44
      Z kąpaniem to rzeczywiście lekka przesada. Niczyja wina, że ściany są tak
      cienkie. A tak w ogóle to mieszkam na Hamburgu i mam wrażenie, że pół mojego
      osiedla oraz Jarot w okolicach HB i kościoła to studenci. Dziwne
      • muraszka1 Re: Chamstwo studentów UWM 21.11.05, 23:39
        coz mozna sie kapac,bo jest taka potrzeba,ale mozna robic to nieco ciszej,
        z szacunkiem dla odpoczynku innych,wszak nie o kapieli tu mowa ale trzydobowych
        nadmiernych halasach :)
        • luna37 Re: Chamstwo studentów UWM 22.11.05, 01:23
          zgadzam się...wszystko jest dla ludzi ( a nawet czasem dla studentów:))) ),
          jeśli ma swoje granice...Nikt nikomu nie każe chodzić spać o 22, ale trzeba
          uszanować sąsiadów - niektórzy pracują także w soboty i niedziele i chcą
          wypocząć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka