Dodaj do ulubionych

A moze ja sie zglosze ?

29.11.05, 20:09
Jestem neutralny, nie mam tu kontaktow osobistych i zaznaczam nikogo za darmo
do "chlywika" nie zamkne!
Do tego moja Familia ze strony ojca pochodzi z Olsztyna!
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 20:46
      Nie wiem , ale wydaje mi się , że Olsztyn nie potrzebuje moderatora. Tak więc
      nie wychodź z takim pomysłem.
    • ol4 Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 21:50
      no wlasnie ballest ... ta twoja Familia ojca to chyba cie eliminuje z konkursu.
      Dziadek Tuska był w Wehrmachcie, ale sie nie zaciągał... A Twoj ojciec zdaje
      sie byl w SS? i się zaciągał chyba:-)
      • ballest Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 22:07
        Nie, nie byl w SS byl w najlepszej jednostce II Wojny swiatowej w I Dywizji
        spadochroniarskiej ktora przez aliantow uwazana byla za najlepsza dywyzje II
        wojny swiatowej!
        Walczyli na Krecie, Rosji,(Ilmensee- wrzuceni do kotla) Norweegii i Monte
        Cassino!

Nigdy nie przegrali, zawsze wygrali, choc ofiary ogromne byly.
        Moge teraz na moderatora kandydowac ?
        • koczisss Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 22:11
          > Walczyli na Krecie, Rosji,(Ilmensee- wrzuceni do kotla) Norweegii i Monte
          > Cassino!
          >
          > Nigdy nie przegrali, zawsze wygrali, choc ofiary ogromne byly.

A tu nie przegrali, czyli pod Monte Cassino???

No tak, jak szkopy od Polaków w dupę zaczęłi brać, to Twój ojcko nagle pewnie stał się Polakiem i przeszedł na stronę polską, tak było???
          Wielu Ślązaków tak robiło!!!
          • ballest Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 22:28
            Koczis a skond Ty spadues, nie znasz nowoczesnej historii, Monte Cassino byuo
            najwieksza kleska polskiego zolnierstwa.
            Moze poczytasz troche historii, albio czytac nie potrafisz lub nie chcesz!
            Mam na mysli polska historie bo od ojca wiem kto w dupe dostal od Slonzakow !
            • prezes.kwiatkowski Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 22:31
              Brawo koczass, nareszcie znalazles kolege na równym tobie poziomie. Teraz mozecie dyskutować do woli.
              • ballest Polska MITOLOGIA!! 29.11.05, 22:37
                No Wszechpolacy poczytajcie polska prase, i co pisze na temat Waszych mitow !
                oczywiscie to dopiero poczatek!
                "Prawda historyczna... Ale czyja? Zwycięzców czy pokonanych? Okazuje się, że po
                latach, wyjaśnianiem kłamstw i mitów zainteresowanych jest niewielu. Jak w
                przypadku walk o Monte Cassino.
                Na początku 1944 roku wyparcie Niemców z klasztoru na Monte Cassino miało
                przełomowe znaczenie dla losów wojny na Półwyspie Apenińskim. Tuż po zajęciu
                wzgórza, polski rząd w Londynie ogłosił wielkie bitewne zwycięstwo, chcąc
                przyćmić triumfalny pochód Armii Czerwonej. Ale najciekawsze, że nawet polskie
                władze komunistyczne od lat 50. powtarzały angielską wersję - że klasztor
                benedyktynów "zdobyto przy olbrzymich stratach natarciem II Korpusu Polskiego".

Tych legend nie podważali zbyt głośno ani historycy, ani nawet świadkowie walk
                we Włoszech z maja 1944 roku. Rzadko pojawiały się publikacje przedstawiające
                rzeczywisty przebieg wydarzeń, jak np. książka historyka Janusza
                Piekałkiewicza: "Spadochroniarze [niemieccy] faktycznie bez walki opuszczają
                pozycje na Monte Cassino (...). Ponieważ z góry nie pada ani jeden strzał,
                generał Duch, dowódca 3. Dywizji Strzelców Karpackich, wydaje rozkaz
                przeprowadzenia rozpoznania rejonu klasztoru".

Tę wersję potwierdził w pamiętnikach dowodzący wówczas Niemcami feldmarszałek
                Albert Kesselring. "Musiałem 18 maja osobiście wydać krnąbrnej 1. dywizji
                strzelców spadochronowych rozkaz wycofania się; oto przykład skutków zbyt
                silnych osobowości w roli podwładnych".

Dyskusyjna jest też sprawa, czy od polskiego natarcia większego wpływu na
                zajęcie klasztoru nie miał francuski korpus górali z Maroka, który przebił się
                przez szczyty i oskrzydlił Niemców. Polskie oddziały, które wcześniej straciły
                prawie 1300 ludzi, przejęły Monte Cassino bez walki. Ruiny klasztoru zajęte
                zostały przez 6 ludzi, którzy znaleźli tam 16 rannych Niemców i dwóch
                sanitariuszy.

Historia do góry nogami

Mitologizacja walk pod Monte Cassino nie była jedynym propagandowym chwytem w
                historii. Nijak się mają do rzeczywistości opowieści o bitwie pod Lenino w 1943
                roku. Dziś, na podstawie archiwów Armii Czerwonej, wiadomo, że nie była ona
                zwycięska i nie toczyła się pod Lenino, ale pod Trygubową. Podobnie było z
                obroną Westerplatte, gdzie bohaterem zrobiono majora Sucharskiego, który chciał
                się poddać już drugiego dnia walki. Nawet Powstanie Warszawskie obrosło w mity.
                Niewiele wspólnego z faktami miała też opowieść o walce niszczyciela "Piorun" z
                pancernikiem "Bismarck", której właściwie nie było. Mariusz Borowiak, autor
                książek obalających wojenne mity, odkrył w archiwach angielskich i niemieckich,
                że na Morzu Śródziemnym Polacy nie topili dużych statków handlowych, jak to
                meldowali nasi oficerowie, ale kutry z mandarynkami. "

A MOZE ZACZNIEMY O STATKACH Z MANDARYNKAMI

www.kulisy.pl/appS/a/tekst.jsp?place=zw_kulisy_list_articles&news_cat_id=2003&news_id=38910

No i co teraz?
                NIGDY Polacy z NIEMCYMI Bitwa nie wygrali, nawet w Pilce Noznej tez nie!
                Opamietajcie sie NACJONALISCI!
                • Gość: neostrada No i zaczęło się... tej machiny nie zatrzymasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 22:48
              • ballest Re: A moze ja sie zglosze ? 30.11.05, 12:08
                kWIATKOWSKI A MOZE COS NA TEMAT A NIE W STYLU sss-SIA?
    • Gość: Mona Re: A moze ja sie zglosze ? IP: 61.189.240.* 29.11.05, 23:08

Tu sie zgłoś! masz wielkie szanse
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32575447
      No i możesz równiez zgłośić ojca
      • bpkw Re: A moze ja sie zglosze ? 29.11.05, 23:14
        Mona. W ludziach najbardziej cenie poczucie humoru i trafnosc jego stosowania.
        Jestes wspaniala... :))))))))))))))))
        • ballest Re: A moze ja sie zglosze ? 30.11.05, 06:08
          Ja tez poczucie humoru najbardziej lubie, tylko mej kandydatury nikt tam nie
          zglosil a koczisss zblad !
          Bpkw a Ty dales plame roku, wstydz sie !
          No a co z waszymy mitami, NACJONALISCI?
    • sss9 Re:A może trochę najnowszej historii ? 30.11.05, 08:54
      ballest i wina :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32207251
      ...i łzy :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32208414
      ...i Bóg (?) :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32208712
      ...i obietnica (i fałszerstwo) :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32211218
      ...i trochę łaciny :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32237060
      potem jest jeszcze trochę wazeliny i stara melodia z kruszącej się katarynki :
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=32201090&a=32378762
      tak jak w innych wątkach tego buraka, zawsze chodzi o to samo.
      w tym też już pokazał o co chodzi. ale, że sam nie pisze na temat własnego wątku
      - to już novum. :)
      pozdrawiam, olsztynianie trzymajcie się - burak ballest powrócił.
      • ballest Re:A może trochę najnowszej historii ? 30.11.05, 11:08
        SSSiu idz i se zaspiewej
        "Mizerna, cicha, stajenka licha"

Bo wiyncy to ty nie umiysz!

Poszukej "MIESZKA966" on Tysz nic nie umiy i bou tak jak Ty synonimem
        niewiedzy na naszym forum, radziou bym Ci se z niym kolegowac tam wtedy nie
        podpadniesz, ze nic nie umiysz.
        • sss9 Re:A może trochę najnowszej historii ? 30.11.05, 11:19
          ballescino, zabolało ? i prawidłowo. :)
          na swoim gnojowym forum już się dusisz i przylazłeś buraczyno tutaj.
          ale jak widzę, olsztyniacy mają cię w .de, tam gdzie czujesz się najlepiej. :)))
    • sloneczko1 Re: A moze ja sie zglosze ? 30.11.05, 18:21
      a jo jestym za,a nawet przeciw ;)
      powinni być dwaj moderatorzy:Rita100 i Ballest,są przyjaciółmi i poradzą
      sobie :)
      • ballest Re: A moze ja sie zglosze ? 30.11.05, 19:03
        ;)

Ja SUONECZKO, Ty juzas chnet bys recht mioua!
      • Gość: neostrada balest + rita IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 21:02
        Doskonały wybór - prostak + kurzy móżdżek. Trafił swój na swojego.
        • ballest To dla zrozumienia ! 30.11.05, 22:04
          Madry glupiego glupim nie wyzwie, bo na to za intelidentny jest, on sobie to
          najwyzy pomysli!
    • henry.morgenthau_jr.jr El Presidente Szykowski 30.11.05, 23:15
      ballest napisał:

> Jestem neutralny, nie mam tu kontaktow osobistych i zaznaczam nikogo za darmo
      > do "chlywika" nie zamkne!
      > Do tego moja Familia ze strony ojca pochodzi z Olsztyna!

Tylko na moderatora ? A może posuniesz się dalej fałszysto ? ...

... chciał Tymiński ... był Kwach ... chciał Cimoch ... jest/będzie
      Kaczyński ... myślę, że po kaczyźmie miałbyś szanse ... wiesz my Polacy szybko
      zapominamy ... więc może nikt nie zwróci uwagi na to, że jesteś synem
      zbrodniarza wojennego i późniejszego oficjalnego współpracownika ubecji ... w
      Chinach Ludowych byłeś ... żadnej pracy się nie boisz ... w każde g...o
      wdepniesz ... obojętnie jakby nie śmierdziało ... na Izrael wściekle
      warczysz ... antysemityzm we krwi ... Polakożerca ... militarysta ... rozmowę
      traktujesz jako walkę do ostatniej kropli krwi ... kłamiesz nagminnie ...
      wijesz się jak piskorz ...

Wiesz ... nadajesz się nawet na prezydenta ... spróbuj ... ziemia cierpliwą
      jest ... nie takich imbecy.i nosiła ... Wierz mi !!! Nadajesz się !!!

Bye !
      Against fascism !
      HENRY MORGENTHAU jr. jr.

PS

[by ballest]
      Przeczytaj, co Ramon o Tobie napisal a Ramon, to nie jakis glupek tylko
      inzynier architekt do tego kapitan Bundeswehry!

[copyright by ballest]
      • ballest Pisz poprawnie moje nazwisko! 01.12.05, 07:36
        ;)

Wiem, ze sie nadaje, ale nie zasluzyliscie na mnie ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka