Dodaj do ulubionych

USG u dr Hoppe - ktoś miał ??

12.01.06, 11:30
Witam - mam pytanie - w 21tc dr Hoppe na USG rozpoznał dziewczynkę, ale z
uwagą że dziewczynki trudniej rozpoznać :( no i mam pytanie do mam które
miały u niego USG - jak z rozpoznawalnośćią płci w zależności od tygodnia
ciąży i czy u kogoś sie pomylił ... bo nie wiem na ile już sie można nastawic
że to faktycznie córeczka :)
Pozdrawiam N.
Obserwuj wątek
    • piwomo Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 12.01.06, 14:48
      ja miałam chyba w 29tc i twierdził że dziewczynka co potwierdza diagnozę mojego
      lekarza, który tez o dziewczynce mówił od poczatku
      • sbial Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 12.01.06, 17:56
        u mnie stwierdził chłopca i też trafił:)
    • betucha1 Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 17.01.06, 11:06
      o ile mi wiadomo jest to w Olsztynie lekarz który najlepiej zna sie na obrazie
      usg Polecam
      • 1jagienka Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 21.01.06, 20:55
        On się chyba nigdy nie myli:))
        Poważnie, jest specjalistą i nie papla, jeśli nie jest pewien. U mnie trafił
        dwa razy z oceną:) Ale sposób bycia ma specyficzny, co?:))
        • nocek1 Jagienka... 21.01.06, 23:09
          Witam
          Noooo nietypowy trochę to on jest.
          A w którym tygodniu Ci robił to USG z dziewczynką. Bo pierwsze o co mnie
          zapytał to czy chcę znać płeć - więc chyba widział wyraźnie....
          Ale jak go zapytałam czy na 100% to mi powiedział że jak wykryje chłopca i się
          pomyli to zwraca kasę za wszystkie USG, ale z dziewczynkami mogą być
          sporadyczne pomyłki, bo mogły jeszcze jajk nie zstąpić( to było 20tyg. i 3
          dni).
          Tak się dopytuje o to USG - bo mamy juz dwóch synków i jak powiedział że
          dziewczynka to się bardzo ucieszyłam. I chociaż dotychczas próbowałam się nie
          nastawiać na konkretną płeć to po takiej "diagnozie" takiego specjalisty -
          trudno mi się nie nastawiać .... a wolałabym sie nie zdziwić przy porodzie ....
          bo naprawdę baaardzo się ucieszyłam że to dziewczynka, a moi synkowie marzą o
          siostrze...
          Pozdrawiam.
          • 1jagienka Re: Jagienka... 22.01.06, 10:20
            :) No tak, przydała by się dziewczynka dla równowagi:). Płeć poznałam na
            połówkowym w 24tc. Ale od początku miałam przeczucie, chociaż przy synku też
            byłam, pewna córki:)))
            trzymam kciuki za szczęśliwy poród i zdrowe dziecko
    • grzalka Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 22.01.06, 09:11
      myslę, że możesz już się zacząć powoli cieszyć :)
      • nocek1 Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 22.01.06, 20:07
        Powoli zaczynam się cieszyć - najbardziej z tego że wszystko z dzieckiem w
        porządku, no i że to dzieczynka :)
        Oby do maja bo u mnie wszystkie ciąże zagrożone, wszystkie na leżąco i ze
        szwem - teraz zakładanie szwu jeszcze przede mną - za tydzień lub dwa czeka
        mnie z tej okazji krótki (mam nadzieję) pobyt w szpitalu
        Dzięki za odzew - im więcej "uwiarygodnień" przewidywania płci przez Hoppego
        tym bardziej się cieszę :)
        Pozdrawiam
    • alicja_sok Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 23.01.06, 10:16
      ja miałam u doktora usg i poród, powiedział od razu że chłopak i tak było, z
      tym że też o tym słyszałam, że z chłopakami łatwiej, ja mam dwóch chłopców w
      obu przypadkach około 21tc "wykryto" i w obu się potwierdziło,
      a jeśli chodzi o doktora Hoppe to chyba trudno o lepszego lekarza... pozdrawiam
      i zycze powodzenia, i bez względu na płeć życzę Ci i Twojemu maluszkowi zdrowia
    • j_b2 Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 24.01.06, 09:39
      Witaj:)
      Ja miała USG robioneu pana Hoppego. Powiedział mi to co tobie. Tyle,że
      dopowiedział, że jak urodzi się chłopiec to mam przyjśc po zwrot pieniędzy:-).
      Poza tym ja byłam pacjętką pan janusza Kaczora z Olsztyna. On mi powiedział,że
      będzie córeczka jak byłam chyba w 18 tygodniu i potem to potwierdził. Teraz mam
      śliczną Tosię.
      Ale tak naprawde myslę,że pewna na 100% będziesz jak urodzisz:)
    • olaso3 Re: USG u dr Hoppe - ktoś miał ?? 25.01.06, 11:19
      Ja nie miałam, ale słyszałam od różnych osób, że ten facet ma celność 100%!!!
      Podobno nigdy sie nie myli, więc myśl nad imieniem dla dziewczynki :)))))))
    • miba3 Jaaaaaaaaaaaaaaaa 25.01.06, 19:54
      Dr Hoppe prowadził moją ciążę, nie pomylił się i od początku twierdził, że
      będzie dziewczynka i tak się stało. Co do wagi dziecka, też nie było pomyłki.
      Pokazywał mi na obrazie USG jak inni lekarze ginekolodzy mylą się co do płci.

Warto mu zaufać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka